Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 600

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (280)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  17 dagar sedan
  Uppdaterat: 17 dagar sedan
  @BadRobster

  Till personen som lämnat omdömet innan mig så måste jag rätta till det. Det är absolut NOLL skillnad mellan kablar. Ljudet ändras inte tack vare en kabel, det kallas placebo.

  Även skillnaderna mellan DAC/AMP är minimal. Så länge du har en amp med låg impedans och tillräckligt med kräm så ska det inte låta annorlunda.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mina referenslurar i drygt 10 år och en verklig fröjd för musikaudiofilen i en. Dock kräver de en bra amplifier för att verkligen visa vad de kan leverera. Ett till tips är att omgående byta ut sladden till en mer högkvalitativ, då det ger ett rejält lyft i ljudet. Efter 6 år började vänstra lurens kabel glappa lite, så jag köpte bättre kabel från uk (enligt många testares omdöme) och gudarna ska veta att det lyfte ljudet ännu högre.

  Nackdelen är att de är öppna och därmed sprider en del ljud även för dem i din närhet. Bytte därför ut dem mot ett par Sennheiser Momentum 2 när jag började resa mycket och inte bara använda dem hemma. Bra ljud i dem med, men inte ens i närheten av HD600.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köp köp köp! inget snack om saken

  Dessa hörlurarna anses vara en av världens bästa, Dem ger mer ljud än vad vissa hörlurar för dubbla priset om inte högre kan göra. En otrolig neutralitet som är perfekt till musik såväl som gaming och definitivt till kritiskt lyssnande

  Dem har en typisk sennheiser karaktär, Stort, ljust och detalierat ljud, kanske inte den bästa basen med tanke på den öppna designen men det bryr man sig inte om till slut, för dessa...dessa är något speciellt

  Gick från HyperX Cloud till dessa 2016 och först var jag inte extremt imponerad, vilket berodde på att jag kopplade dem rakt in i datorn utan en direkt förstärkare. För ja, Dessa KRÄVER någon slags förstärkare som inte är din dator eller mobil, dem är tunga att driva, är ingen leksak detta ska du veta.
  Dessa är inte direkt kräsna när det kommer till vilken förstärkare du använder specifikt, så länge den klarar av att ge tillräckligt med ström så borde det inte vara någon fara. Kan rekommendera Schiit Magni 3, en billig och kapabel liten amp, En bra början

  Har du allt det bockat, så blir detta en upplevelse, och en speciell sådan. Uppenbart köp, finns inte mycket bättre i samma prisklass som kan slå dessa
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ställer mig in i hyllningskören. Gillar Sennheisers lurar i överlag. Hoppas att en dag få dem trådlösa med samma ljud. De behövs så klart spelas in lite innan de ger sitt bästa ljud.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En av de bästa lurarna i ljud och komfortväg. All musik presenteras väldigt mjukt och icke-påträngande men ändå mycket mer detaljerat än exempelvis HD598 klarar av. AKG 7XX-serien kan tyckas ge aningen fler detaljer men de är boostade i de högre frekvenserna (se mätningar hos Head-Fi ex.vis.). Dvs samma upplevda "klarhet" går att uppnå med EQ + HD600. Samtidigt är bas något AKG:s 7XX-serie saknar. Vilket HD600 har i riklig mängd. Ingen svulstig okontrollerad bas utan en väldigt följsam sådan med bra attack. De går såklart även djupt när inspelningen föranleder det. Det går slutligen att spela VÄLDIGT starkt utan att lurarna blir det minsta ansträngda. Mycket trevligt! Vill du sluta köpa nya lurar med jämna mellanrum? Vill du ha lurar som är byggda i Europa? Köp dessa!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skyll inte bara på lurarna när ni refererar till basfattiga/rika lurar om de ligger hyfsat rätt. Tänk på att det finns väldigt många inspelningar som valt olika nivåer på basen. Även över tiden har basen varit högst varierande på inspelningar och konserter. Även dessa hd 600 är inte optimal för all musik. men det bästa genomsnittet jag haft.
  Har haft mina hd600 i 10 år och bara bytt sladd ett par gånger. Jag har väldigt många hörlurar, men dessa är mina absoluta referenser. Lite kul att se dom här på prisjakt och hur de fortfarande är referenslurar för väldigt många. Sennheiser är utan tvekan ett väldigt seriöst företag vad gäller ljud. Det gäller även deras sång-mickar.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  År 1997 (i skrivande stund 18! år sedan) lanserades HD600 som Sennheisers flaggskepp. En välbalanserad hörlur med mycket god detaljrikedom och klarhet som skulle kombinera känslan av att vara "laidback" utan att kompromissa på detaljerna. Hörluren blev snart en standard för hur alla andra hörlurar skulle låta och förblev i det ögonblicket en sann klassiker som än idag är i den absoluta toppen under 5000kr.

  HD600 nämns ofta på forum som den absolut bästa hörluren under 500$ - tillsammans med sin bror HD650 (den senare är mer lutad åt laidback hållet och passar bättre om man föredrar ett fylligt ljud före ett balanserat).

  ----

  Dessa blev mina ersättare efter att ha använt HD515 (gamla instegsmodellen) dagligen i 8 år. Mina ögon var helt inställda på Beyerdynamics DT880 som enligt diverse forum skulle lösa de få svagheter som HD515 har. Men efter att ha utökat min budget öppnades ögonen för de två klassikerna HD600 och HD650. Efter att ha testat de båda i butik slog mitt hjärta ett extra slag för de mer neutrala HD600 (det utesluter dock inte ett köp av DT880 vid senare tillfälle ;)).

  Efter att ha testat mina två lurar noga i ett Xonar STX ljudkort med musik i .FLAC (första pressar av David Bowie) kan jag säga att jag blev förbluffad av hur mycket bättre HD600 lät än mina favoriter - HD515. Detaljerna, balansen mellan registren, den rappa basen mm. var helt överlägsen. I ärlighetens namn kom en liten tår när jag hörde detaljer i min favoritlåt som jag tidigare aldrig kunnat höra... då undrar jag hur det blir när köpt en extern DAC och Amp!

  TLDR: Köp, den mest prisvärda luren under 3000kr - utan tvekan!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt underbara hörlurar. Jag tycker att de är ett snäpp bättre än HD650. Neutralt ljud med fin ljudbild och väldigt naturlig klangfärg.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Låter helt ok, men det är som om en slöja eller filt över ljudet, dvs diskanten är lite tillbakadragen och inte så klar.

  Basen går långt ner men saknar den riktiga attacken, lite slö bas.

  Har testat med många olika hörlursförstärkare men dessa passar inte min smak då jag gillar neutralt ljud.

  Som någon skrev tidigare så passar nog dessa för klassisk musik bäst.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Otroliga. Hade dessa i flera år. Till slut så blev det glapp i kabeln och de såg allmänt slitna ut. Så nu lutar det åt att jag köper in ett par nya. Funderar dock på om HD650 är bättre?

  Wrap up: Otroligt bra ljud, sitter otroligt skönt, finns egentligen inget negativt. Möjligens att det läcker ut en hel del ljud om du har en sambo som sitter bredvid och jobbar samtidigt som du spelar eller lyssnar på musik. Då kan det störa lite. Men, ja, KÖP! :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra hörlur.En av dom bästa jag hört.Tror dom är nästintill helt ofärgade.
  Driver med ett Sentec sc9,via hörlursutgången,låter fantastiskt bra.

  I någon test har dom tyckt att den är lite tjock i ljudet.men har du en bra ofärgad hörlursförstärkare,så låter den absolut inte tjockt.Bara helt rätt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En mycket välljudande hörlur med ett behagligt och balanserat ljud när den drivs med rätt förstärkare.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Makalösa!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Grymt bra
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Trevlig lur, Finns bättre men knappast i prisklassen!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra hörlurar, inget snack om saken! Har dock ej hört några andra lurar i denna prisklassen därav en 9a..
  Kör dessa hörlurar direkt på mitt ljudkort i datorn (creative nånitng, hyffsat kort iaf) fungerar faktiskt ganska bra, lade märke till att basen var ganska låg och diskanten aningens för vass, men dock gick detta att lösa genom equalizern i ljudkortets program..nu låter dem perfekt :) rekommenderas verkligen även som "hemma" lurar och inte bara i studio..
  / danne
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket bra hörlurar, sitter bra, väger "lagomt" mycket, lång sladd (trasslar in sig i allt! I-landsproblem)
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Helt klart de bästa lurar jag har testat (har inte testat HD650 eller några elektrostater). Fantastiska vad det gäller upplösning, omfång och musikalitet. Man tror att man sitter med musikerna framför sig. Enda minuset är kabeln som är lite vek i kontakterna. Att lyssna på röster eller en liten ensemble i dessa lurar är som att komma till himlen. Så luftigt och lätt men ändå fylligt och varmt. Köp ett par begagnade om du hittar!
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Ännu bättre med HD650 kabeln inkopplad viken är mkt tjockare.

  Tänkte köpa ett par AKG lurar i samma prisklass efter nyår och därefter kunna ge mina synpunkter och gemförelser dom emellan.
 • Utmärkt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Helt fantastiskt ljud. Oerhört sköna också.
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Bra lurar som dock kräver lite signal...
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Har inget att klaga på. Fantastiskt ljud och mycket bekväma.
 • Utmärkt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Mycket nöjd...
 • Utmärkt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Riktig fina hörlurar för den kräsne. Luftig och stor ljudbild. Basen går väldigt djupt. Dock inte med det tryck man kan önska till viss musik. Dessa lurar gör sig bäst till klassiskt, jazz och dylikt.
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Mycket nöjd med lurarna, vilket ljud.
 • Utmärkt
  17 år sedan
  Uppdaterat: 17 år sedan
  Mycket bra hörlur, bästa luren i prisklassen. Neda problemet är glapp i hörlurskontakterna, men detta problem har Sennhiser haft med alla modeller med utbytbar sladd. Ny bättre sladd/kontakter till "efterträdaren" HD650
 • Utmärkt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
 • Utmärkt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
 • Mycket bra
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
 • Perfekt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan