Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm Fujinon XF 18-55/2,8-4,0 R LM OIS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Objektiv (51)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Ligger i mellanlandet mellan kitobjektiv och "red label" serien. Ett kitobjektiv till premium-husen. Vädligt allround, men jag är mer för fasta objektiv och valde att köra på 23/2 WR + 50/2 WR som jag bedömde täckte ungefär samma behov för mig.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Otroligt prisvärt objektiv, speciellt om den är inkluderad vid köp av kamera. Fantastisk bildkvalitet, snabb och pålitlig autofokus, väger lätt men är ett långt objektiv och underskatta inte komforten med att kunna zooma.
  Har köpt ett par andra prime objektiv i tron att de skulle vara bättre än detta objektiv, men vid närmare granskning i datorn så är jag nästan alltid mer nöjd med bilderna från denna.
  Enda nackdelen med detta objektiv är low light situationer. Man måste höja Ison rätt rejält och vid över 4000 kan man tycka att det är rätt grötigt.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jätte fin optik. Bra byggd. Snygg.
  Men har en del svagheter.

  +välbyggt
  + ljusare än andra kit objektiv
  +skarpt
  +effektiv optisk bildstabilisering
  +nästan ingen kromatisk aberration
  +snabb fokus

  -dyrare än andra märkens kit optik
  -lider av mycket flaring I motljus
  -distortion på vidare brännvidder

  Det som gör att jag inte ger ett toppbetyg är just flaring. Vilket ofta tar över hela bilden vid motljus då solen står lågt.
  Är kanske bortskämd med tanke på att jag äger en ganska stor samling väldigt fina fullformats primes.
  Men om du fotar mycket landskap som jag så är det värt att ha i åtanke innan du köper.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt användbart objektiv med perfekt brännvidd för allmän användning. Vill egentligen bara fota med fasta objektiv med om man köper detta med kit så är det för bra pris för att bortse.

  Skarpt objektiv, även vidöppen. Tack vara bildstabilisering så lämpar sig detta objektiv väldigt bra för filmning men även landskapsfotografering som jag använder detta objektiv främst för.

  Tack vare bilstabiliseringen så kan man fota i långsamma slutartider och få ner ISO talet för mindre brusiga bilder.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra skit! Lite tyngre än de vanliga plast-kitten ifrån Canon m.fl. Här är det gedigen metallkänsla som gäller. Lite svårt att säga hur den är optiskt då Fuji's kamerahus känner av vilken glugg man använder och har inbyggda algoritmer som justerar bilden för optiska fel utifrån det. Men skärpan är det inget större fel på. Lite grönt CA längst ut i hörnen under 24mm samt en aning distortion, men inget mer än att det lätt tas bort i de flesta redigeringsprogram idag. Imponerande om man jämför med betydligt dyrare vidvinkelzoomar.
  Fuji's bildstabilisering är inget mindre än helt fantastisk. Med en enkel inställning i kameran kan man få korrigeringslinsen att jobba endast just när bilden tas. Ingen "sjösjukekänsla" längre alltså, när bilden skall komponeras med AF och ljusmätning igång.
  Hade fått en extra stjärna ifall den varit vädertätad samt behållit bl. 2.8 lite längre upp i zoomomfånget.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Enastående skärpa! För det priset är det smått fantastiskt. Välbyggt och gediget.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Smidig lins som utgör hörnstenen i resekitet jag tar med när jag inte orkar släpa på fullformats riggen. Var tveksam till hur det skulle lira med den optiska sökaren på Pro-1:an men i verklig användning funkar det oväntat bra, kanske med en reservation för maxzoom då bildrutan blir väl liten men då brukar jag vilja dubbelkolla skärpan med EVF läget i vilket fall så jag har egentligen inte upplevt det som ett problem.

  +Grym bildkvalitet, skärpa, kontrast, färger etc
  +Grym känsla, kvalitet, användande, material
  +Perfekt storlek, vet ingen annan lika liten normalzoom som presterar ens i närheten eller är lika ljusstark
  -Fujifilms Autofokus är inte i världsklass, bättre med den här linsen men fortfarande inte den bästa som finns. Vässar Fujifilm sin AF blir det 10 stjärnor.
  -De fasta gluggarna är ju som sig bör betydligt punchigare. Är inte med på dem som säger att den här kan prestera som motsvarande fasta gluggar.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Överraskande bra optik samt ca ett bländarsteg större bländaröppning än traditionellt på 18-55mm-objektiv gör detta till ett "kitobjektiv" som egentligen inte är ett kitobjektiv, kvalitetmässigt sett. Fokuserar också mycket bra. Detta objektiv är inget annat än en rätt prisvärd premiumzoom. Sommaren 2014 har jag använt detta mer än mitt Fujifilm XF 35/1,4-objektiv tack vare flexibiliteten. Fin byggkvalitet.

  Jag köpte detta egentligen främst för 18mm med hyfsat stor bländare så att jag fick med vidvinkel i min arsenal, men det visade sig vara användbart så mycket oftare.

  Enda minuset jag har är att objektivet saknar bländarskala. Fujifilm har inte med det på objektiv med variabel största bländaröppning, men varför inte bara göra som Nikon och låta kameran välja största möjliga istället, t.ex. f/4 om man har den inställd på f/3,5 och fotar 55mm? Trots det aningen ickeintuitiva där, tycker jag objektiv ändå blir mer intuitiva så än utan någonting alls (och bara indikator i displayen).
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Enastående optik, otrolig skärpa över hela bilden,
  minst lika bra som ett fast objektiv!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  11 mån sedan
  Skarpskarp på hela spektrumet, kanske den bästa kitlinsen jag någonsin har provat.