Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Moser 1400-0278

 Lägg i lista  Jämför
Lättskött hårklippare där klipplängden går att ställa in från 0,1 till 3 mm. Med förhöjningskam som medföljer kan man komma upp till 4,5 mm. Levereras med rengöringsborste och olja. Stäng
Lättskött hårklippare där klipplängden går att ställa in från 0,1 till 3 mm. Med förhöjningskam som medföljer kan man komma upp till 4,5 mm. Levereras med rengöringsborste och olj... Läs mer
Jämför pris på alla Moser Hårklippare & hårtrimmers (48)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gjorde en ganska noggrann jämförelse, dels på nätet och dels ute i affärerna. Kände och klämde på en uppsjö av olika trimmers. Och jag kan säga såhär: alla, förutom mosern, kändes plastiga och billiga. Även de betydligt dyrare varianterna. Så jag tvekade inte en sekund, köpte mosern.

  Tung och fin, härlig tysk kvalitetskänsla. Skar som smör genom mitt hår. En del skriver att den vibrerar för mycket men det märkte jag inte av. Det vore förresten ganska märkligt om en trimmer inte vibrerade en smula. Någon skrev att det inte gick att hålla maskinen mer än ett par minuter p.g.a. vibration. Herregud, sover ni med napp och öronpluggar också?Jag snaggade mitt eget huvud och det var första gången jag gjorde detta ska tilläggas. Det blev hur bra som helst och var superenkelt.

  Jag tycker också det faktum att den har en gammal hederlig sladd är postivt. Aldrig mer batteritorsk, tack för den.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft min Moser 1400 sedan 1989 och sedan dess bara besökt frisören 1 gång (min blivande fru insisterade på det inför bröllopet). Den kostade då 395 kronor vilket var ungefär vad två besök hos frisören skulle kostat 1989. Jag är mycket nöjd med maskinen, den har en härlig "klonk" när man slår till strömbrytaren och sedan går det ohyggligt fort att snagga skalpen. Visst vibrerar den, men taktil feedback är ju en självklarhet i smartphones, så jag ser inte nackdelen med det.

  De första fem åren brukade jag olja den regelbundet, men har slarvat sedan dess. Den klipper lika bra efter 20 år utan vård av trimsaxen som innan. Jag använder aldrig distanskam, utan efterputsar istället med rakblad. Kanske är det mitt naturliga fett från hårbotten som fungerar som smörjning av saxen?

  Men nu efter 26 års bruk börjar elsladden och mina axlar att kännas stela, så jag ska skaffa en sån där modern sladdlös klippare. Något säger mig att den nya inte kommer att göra mig lika tillfreds de 26 kommande åren. Moser 1400 är referensklipparen (för hemmabruk) som alla andra mäter sig mot. Gedigen kvalitet utan lyx.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Achtung Panzer! Byggd som en Tysk Stridsvagn! Kvalitet!

  Ser man bara till att olja in bladen inför varje klippning så håller den i en evighet!

  Skallepär som man är... så har denna maskin använts nästan varje vecka i 5 år.

  Betyg 10/10

  PS. De som gnäller över att trimmern vibrerar och att bladen är lite obehagliga. Mosern är för män med hår på bröstet. Är man intresserad av genusvetenskap och hen-flummeri så köp då en LADYSHAVER!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Har haft min i över fem år nu och är riktigt nöjd. Har aldrig haft några problem med den. Den känns gedigen i handen och klipper mitt hår snabbt och effektivt varannan vecka. Tycker inte att den låter och vibrerar särskilt mycket.
  Jag känner att jag kan lita på den när jag klipper nackhåret, den lämnar inget oklippt hårstrå efter sig i sin framfart. Hittade en liten flaska olja i skåpet häromdagen, inget jag använt på fem år, maskinen går bra ändå.
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter att ha köpt en Remington för hälften jämfört med Moser, som väger hälften och klipper mycket bättre, så sänker jag betyget. Mosern gick sönder efter ett år.
 • Usel
  1 år sedan
  Suger
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den nya 1400 modellen har tunnare plast och en 50% starkare motor så sitta och skriva ett omdöme om en Moser 1400 från 1989(rtordon ,GATUPLAN, osv..) som har utgått samt uppgraderats för flera år sen återspeglar inte byggkvaliten i den nya Moser 1400 i huvudtaget.
  Med en 50% starkare motor bör väl denna klippa bättre?Det är den typ av frågor som uppstår.

  Vibrerar gör den men om det kan anses vara nåt negativt är upp till var och en.En god ide är att kolla upp detta före köp!

  Ljudnivån är helt okej.Kammarna är dom samma till Moser trend cut.Skäret är ett rostfritt sådant.

  Strömadaptern är "Made in China" resten är tillverkad i Ungern och Tyskland.Priset är lågt för det man får och detta är en bra instegsmodell för förstaköpare som vill gå ifrån 🧔 till 👨‍🦲 eller nåt där imellan...

  Sen funkar vanligt symaskinolja för skäret.Sladden är 2 meter lång vilket skulle vara längre.

  Klipplängden kan ställas in steg för steg eller så skiter man i det och väljer klipplängden själv.

  Sen en varning den bordeux röda skönheten här ovan är kopierat till förbannelse.Den finns knappt att köpa ny längre och undertecknad har anmält en hel del kopior som har valsat omkring på Tradera vilket dom då har tagit bort.Det finns en anledning till varför Moser knappt tillverkar den bordeaux röda längre.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Klipper som en dröm men låter och vibrerar väldigt mycket. Är du seriös med klippandet så uppgradera hellre till en batteridriven Moser som inte gör att fingrarna domnar av i en halvtimme pga vibrationer.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Har haft två av dessa. Den första ganska funkade bra. Ibland körde den fast lite och då fick jag öppna upp den, borsta bort hår och smörja bladen. Annars var den stark.
  Mitt andra ex var inte lika bra. Där fastnade håret i en glipa mellan distanskammen och skärbladen så att jag blev luggad varje gång jag använde den, särskilt när jag rakade mig. Känns som att det måste finnas bättre klippare...
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är ju extremt många som prisar den här produkten och tycker den här helt magisk medan några få sågar den totalt. Ska försöka beskriva den lite mer än "åh den måste vara gjord i himlen" eller "fy fan vilket skräp".

  Får väl bekräfta typ allt alla skriver.

  Ja, den klipper jäkligt bra och är tung och stabil. Den går säkert sönder totalt när man tappar den men jag har nog aldrig tappat en trimmer. Den här är som sagt tung och lite klumpig så det är inte omöjligt att det blir den första (men då skyller jag nog inte på produkten utan på mig själv och så får jag köpa en ny likadan).

  När jag först tog ur den ur förpackningen så tänkte jag. Ja jäklar, den är verkligen riktigt vass när man vill köra utan plastmunstycke (vilket alltså är 0,1-3 mm). När jag väl börja använda den var det ok. Man kanske inte kan gå loss hej vilt och gnugga bort håren som man gjort med andra trimmers men hur bra den klipper kompenserar för det och det funkar riktigt bra.

  När jag först startade den tänkte jag, ja jäklar vad den vibrerar. Folk överdriver verkligen inte. Man skulle kunna tro att den var gjord för annat än att klippa hår (på riktigt). Men även när det gäller det så har jag inte sett det som något problem.

  Att den inte har batteri gör mig ingenting. Har nästan alltid kört med sladd ändå med gamla batteridrivna trimmers för de liksom oftast får en extra växel av ansluten ström.

  En optimal trimmer för mig behöver man inte byta munstycken för att gå mellan 2 mm och 15 mm utan det bästa skulle vara som en smidig skäggtrimmer fast med ordentlig klippare för huvudhåret (så kan man snabbt och enkelt trimma lite vad som helst, men tillverkarna verkar vilja att man ska köpa en för skägg och en för håret även om det egentligen är poänglöst). Även om den här trimmern känns rejäl känns väl de 2 plastiga plastmunstyckena som gör att man kan raka 4-18 mm lite halvdana.

  Totalt sett. Lite minus för det halvt opraktiska i hanterandet och att den är tung och klumpig men trots det är den kanske bästa trimmern jag haft och jag har haft lite olika de senaste 15 åren. Rakar man bara max 3 mm så är den som bäst.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna i många år nu-minns inte ens hur länge-15 år minst, köptes hos teknikmagasinet av en kvinna där som svarade på min fråga " Jag vill en maskin som håller och klipper bra" - Köp denna, sa hon och sagt och gjort. Den vibrerar och den är nätdriven och den är tung. Men den håller hur länge som helst och klipper hur bra som helst med sitt keramiska skär. Läser att en del klagat över att den har vibrationer och att den gått sönder efter att de tappat den samt att den klipper dåligt. Allt detta är för mig märkliga kommentarer eftersom jag inte tappar den, inte upplever vibrationerna som "domnande" eller att den "fastnar" i håret. Tvärtom så är den helt enkelt PRO, förutom i priset som är otroligt lågt. Märkligt nog. En av de bästa grejer jag köpt någonsin, och jag har avverkat en del år. Så den rekommenderas varmt och tryggt till alla som vill ha en maskin som platser hos en frisör i effektivitet och slitstyrka.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har kört Moser 1400 i 20 år nu och aldrig haft några problem med den. Odödlig kvalite. Känns profetionell vilken den också är då den används av många frisörer i Europa pga maskinens pålitlighet.
  Jag är tom slarvig med att smörja in den, ibland kan det gå ett helt år emellan, så påstående att man ska smörja in den varje dag stämmer inte. Jag har aldrig bytt bladet på den trotts att jag rakar skallen och trimmar skägget 3-4 gånger i veckan.
  Under åren har jag provat många andra maskiner som kostat upp till 3tk och tro mig Moser 1400 är bättre på alla sett. T.o.m. 3 år garanti och det låga priset som gör att du lätt får ut en ny vid minsta lilla klagomål.
  Designen är i mina ögon proffsig och stilren då den strålar ut kvalite och funktionalitet. Jämfört med andra konkuremnter som hittar på konstigheter för att locka kunder och alla ser annorlunda ut. Jag tycker inte att en hårklippare ska likna en massagestav.
  Nätdriven och inga batteriproblem som uppstår eftet ett tag.
  Priset är oförklarbart billgt. Du hittar den för under 300kr. Sist köpte jag en i pressent på apotea.se 299 minus rabattkod = 264kr.
  Fattar inte varför är Moser 1400 så billig eftersom den klår alla andra dyra konkurrenter, men gud, behöver du en så KÖP DEN
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För priset är den acceptabel. Den lever om en del och vibrerar ganska mycket men det går att leva med. Den har hållit i många år så kvalitén kan jag inte klaga på.
  Mitt problem med den är att jag har tjockt hår vilket gör att jag måste rensa ur klipparen mellan varje drag över skallen och jag måste dra många drag på samma ställe för att få bort allt hår. Så har det varit sedan den var ny så det beror knappast på slöa skär.
  Jag har därför köpt en annan trimmer för håret men använder fortfarande den här till att trimma skägget och till det fungerar den utmärkt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Världsklass, den låter och är tung och drivs på sladd. Made in germany finurligt skrivet på skäret, resten är kina.

  Bästa hårklipparen vi haft, känns som en produkt som skulle kunna säljas i hipsterbutiker till överpris.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Klipper bara ca två centimeter sedan fastnar den eller så måste man rensa den från hår.
  Värdelös!
  Skakar så armen domnar av.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den gör vad den ska till ett bra pris. Nöjd.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ruggigt stabil trimmer som bara går och går... Har haft min i flera år och ångrar knappast köpet. Tidigare fick jag köpa ny trimmer typ 2 ggr per år och nu känns det som att min Moser kommer hålla för evigt.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering: tappade den en gång och allt gick sönder. Byggkvalitet under all kritik.

  --------

  Man ska se till betyget relativt till priset. Detf här är en extremt bra hårklippare för vad den kostar. Det är i snudd på samma nivå som proffsen använder, men här har man sparat in på komponenter som får apparaten att låta mindre och vibrera mindre.

  Jag har haft den i en månad ungefär och jag rakar huvudet och skägget med den. Betydligt bättre än min Remington som jag köpte för drygt 700 kronor.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tung, vibrera men hanterbar. Att det finns reservdelar talar ju för att maskinen är tänkt att hålla ett tag. Ända negativa är att sladden kunde vara halv meter längre. Men känns lite konstigt att marknadsföra maskinen som Made in Germany när den är tillverkade i Ungern. Men för 349kr så är det inget att klaga på.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Klipper bra, vibrerar extremt mycket. Man drar sig för att använda den, för man tappar känseln i fingrarna efter en stund.

  Distansgafflarna var också väldigt vassa i änden, kändes inte skönt i hårbotten.

  Nej, det blir till att prova med något annat.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har väldigt tjockt hår och det här är den första trimmern som äter sig igenom mitt hår utan problem. Jag är helt lyrisk över min nya hårtrimmer! =)
  Trimmern väger tungt i din hand och du känner att det är en riktig maskin som arbetar när du trimmar ditt hår.
  Det har absolut INTE varit med någon designer i framtagandet av den här produkten. Den är ful som stryk och knapparna är inte intuitiva.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdaterad:
  Sänker betyget då min nya redan gått sönder, den nya har aldrig varit lika bra som den gamla, dessutom gick den sönder vid ett mindre fall (plasten sprack) och det är bara att kassera den.

  Tidigare kommentar:
  Min Moser 1400 från 1996 börjar ge upp efter 16 års trogen tjänst.

  Mitt betyg gäller Mosern som jag inhandlade 1996 och jag kan inte ge den annat än 10 stjärnor med tanke på kvaliten i form av livslängd och styrka.

  Ja den vibrerar en del men å andra sidan klipper man sig på några minuter.

  Tips: På dessa 16 år är jag fortfarande på första bladet, då jag alltid smörjt den med symaskinsolja efter klippningen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk trimmer! Bra kvalitet och stark motor, matar på i samma hastighet trots långt hår eller skägg. Rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  very good
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft min moser i ungefär 10år och den fungerar fortfarande felfritt. Bara släng på lite olja då och då så klipper den som den ska.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft min i cirka 7 år nu. Klippt huvudet och annan kropssbehåring. Den har fungerat utmärkt men nu har den lagt av.
  Jag öppnade upp den och det var en liten plastsak som hade gått sönder.
  Tråkigt när en plastdetalj gör en hel apparat obrukbar.
  Men vill man ha mer metall får man nog gå upp några prisklasser.

  Värt att nämna är att sladden är lite i kortaste laget för mitt bruk. Jag vill gärna klippa mig i duschen för att det ska vara enklare att samla ihop allt hår.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft en Moser 1400 sedan 2001, var mycket nöjd med den. Nyligen köpte jag en, men med den nya produktionen blev jag mindre nöjd trots att apparaten blev tyst och har mindre vibration vilket anses fördel.
  Det som gjorde mig besviken är att klipphöjd är 0,1 mm - 3 mm, detta stämmer inte riktig, utan det klipphöjd är 1 mm - 3 mm.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft en trimmer från Moser förrut som fungerat och fungerat felfritt tills den la av efter nästan 10 års tjänst, även denna snaggade mig galant, supernöjd. Köp vetja! :)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klockren, klipper fint och känns väldigt rejäl. Mycket bättre än mina tidigare hårtrimmers. Visst den vibrerar en del, ligger inte som en dröm i handen och är inte sladdlös. Men den klipper riktigt bra och det väger över. Dock är den inte längre "made in Germany" som man kan läsa överallt om Moser. Själva apparaten är snarare "made in Hungary". Väldigt mycket klippare för pengarna, betalade själv 249 SEK på webhallen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Äntligen en hårtrimmer av kvalité. Har haft ett gäng senaste åren (Babyliss, OBH Nordica) och de har klippt ojämt, rostat och batteriet dött efter 1-2 år. Den här var gedigen och klipper skitbra, jämt, snabbt och kraftigt. Visst den vibrerar en hel del jämfört med andra men vafan, man ska väl inte sova med den. Är ju korta stunder den används. Visst, den är även något tung men man får knappast träningsvärk, och får man det så behöver man förmodligen träningen den ger.
  Hellre lite stor o klumpig och fungerar grymt än mindre, lättare som fungerar kasst. Gillar att den är enbart kabeldriven, då vet jag att den aldrig kommer dö pga av kasst batteri, som de andra jag haft. Kan nämna att jag endast klipper snaggat och trimmar skägg med den, alltså inget längre hår. Är helnöjd än så länge iallafall!
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  -Halv dålig passform i plasten
  -ska du klippa barn så är den helt värdelös. Fick köpa en annan till det då trimmersatsen som ska göra att du kan ändra olika längder är felkonstruerad håret fastnar och du måste rensa mest hela tiden.
  -Onödigt tung och klumpig

  + utbytbara blad.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klipper jätte bra och har starkt motor, dock ljudet är ganska hög och vibrationen är lite för mycket.
  design är classic men klumpig, för stor för klippa själv.

  Men... it gets the job done.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helgrym, tuggar sig igenom allt. Nu har min tyvärr dött efter att jag har tappat den i golvet en gång för mycket. Men jag köper lätt en till.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastisk! Ett lågfrekvent brummande ungefär som när man står vid en transformatorstation. Ingen tvekan någonsin den bara kör på och klipper allt hår utan att tveka oberoende om man klipper medhårs eller mothårs. Det gör att det går snabbt och enkelt att klippa sig. En del ser jag klaga på att den är lite tung och den kanske är lite tyngre än dom små batteridrivna leksakerna. Men den klipper dubbelt så fort och bra.

  Och tycker man att den är tung så är det skäl nog att köpa den, så får man lite välbehövd träning. 3-400 gram är trots allt ingen jättebörda!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har rakat/trimmat mig i 15 år, började med huvud och sedan när man fick skägg så körde man allt i samma veva. Min trogna tjänare Philip som nu gick sönder efter 12 år fick bytas ut till denna maskin.

  Kvalitet! var det första jag vrålade när jag tog den Moser i min hand, när man är van vid de andra plastiga på marknaden.
  Stark motor som inte viker sig för något, och ett mycket vasst blad får man med, lätt att byta om så behövs.
  Den är ganska tung och vibrerar mycket, men det är inget som stör om man rakar max två personer, men utöver det kan det kanske bli jobbigt.

  Man får Även med en ställbar distans, och det går även att ställa några millimeter direkt på maskinen.

  Bättre maskin finns ej för dessa pengar, i så fall måste man nog upp och härja bland tusenlapparna.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk hårklippningsmaskin för oss med rakade skallar. Enda maskinen jag provat som tar allt hår på första draget.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tänk på att det skiljer mellan modellerna på Kjell och teknikmagasinet (olika mm på bladen som tillkommer)

  Men man kan antagligen köpa fler olika på sidan om, men värt att kolla upp innan iaf.
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  illa att jag inte litade på "spennis" kommentar.

  Vibrerar för mycket, känns som hela skallen vibrerar, obehagligt.

  Obrukbar.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  JAG ÄLSKAR DEN!

  Tysk toppkvalitet och urstark!

  KÖP! KÖP! KÖP!
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna men lämnade tillbaka den direkt på grund av att den vibrerade överdrivet mycket, går inte att hålla i handen mer än ett par minuter utan att det börjar kännas obehagligt.

  Den kändes väldigt gedigen, kanske lite för gedigen. Enligt min mening något för klumpig, tung och kraftigt vibrerande.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Inne på min tredje Moser, absolut toppkvalitet.
  Riktigt kraftig motor som inte fastnar pga att man drar igenom håret för snabbt.
  Den tål dock inte att tappas, lätt hänt att den dras av bordet då man kommer åt kabeln.
  (Mina två tidigare förbrukades just på detta sätt)
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Skall iväg och köpa en ny Moser 1400 efter att den gamla under en längre tid varit seg. Den vill inte riktigt klippa utan "nyper fast". Har skruvat isär och ihop hur många gånger som helst, nya skär osv. Nåt funkar dåligt helt enkelt.

  Men! Det sköna i sammanhanget är att jag haft denna sedan 1996 om jag minns rätt. Helt suverän pjäs. Att den vibrerar lite får man nog tolerera med den styrkan.
  Samma sak att den är sladdriven, vill man ha KRAFT så måste man ha en rejäl strömförsörjning.

  Kanonprodukt, inget snack om saken!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Det är lite trist att den endast fungerar med sladd, lite tråkig design och den är även mycket tung och låter väldigt mycket.

  Om man klipper håret länge så får man ont i armarna av tyngden och vibrationerna.

  Det stora pluset är att den har den överlägset kraftfullaste motorn av alla hårklippare jag haft.

  Den klipper håret så effektivt som om det vore en gräsklippare som klipper gräsmattan.

  Kvalitén är fantastisk och med rätt hantering så kan den absolut hålla i 15 år eller mer.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt grym klippare som är urstark, jag har tjockt hår men det märks inte alls när jag kör genom håret. Det egentligen det ända man kan klaga på är att den vibrerar lite väl mycket men det andra alla bra egenskaperna väger lätt upp ett köp.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Hittills väldigt nöjd med klipparen. Tycker det är skönt att detta faktiskt är en modell där uppladdningsbart batteri är slopat, brukar aldrig vara något bra med sådana klippare. Klipper väldigt bra och misstänker jag kommer ha nytta av detta verktyg i många år framöver.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket bra klippare. Köpte min för ca 15 år sedan och på prislappen på kartongen står det 539kr. Den är köpt över disk.Den har fungerat bra till för ett år sedan då vibrationerna i skärhuvudet (kanske hela maskinen), blev för stora. Vet ej om det går att laga. Köpte en annan billigare - 199kr - men den tuggar hår. Kanske inte undra på för det priset. Nu har jag då hitat denna sida, så nu skall jag köpa en ny Moser. Jag använder den mest till att "raka" hår på benen och armarna mm.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Klipper riktigt bra och är väldigt redigt byggd.

  Minus för att förläningskammar är extra tillbehör. Vibrerar en hel del. Saknar batteri så bara sladdrift.

  Plus för stark motor och klämskydd i den hade ett silverhalsband som råkade fastna i den och den stängde av direkt utan att ha sönder skäret eller kedjan. skön tyngd och bra byggkvalité.
 • Acceptabel
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  den kan inte laddas och köras utan sladd vilket är riktigt dåligt 2009.
  Den låter en del.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Jag har haft min Moser 1400 sen 2005. Den gör sitt jobb riktigt bra enligt min mening.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Är inne på min 3:e Moser nu på ca 10 år - de övriga två har tyvärr tappats i golvet och spruckit. Kan inte klandra trimmerns kvalitet för det... Den sista hade jag (och min fru, som är fd frisör) använt i ca 9 år ca 2-3 ggr i veckan. Den har alltså gått flitigt utan krångel.

  Provade köpa en Braun för att testa något annat, men efter två klippningar blev det en Moser igen. Den känns betydligt mer gedigen, och klipper mitt hår betydligt bättre, säkrare och snabbare.

  Enda minus är skäggtrimning - där fortsätter jag nog med min Braun.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra trimmer till huvudet, och till hunden (typ borderterrier, pudel, eller nåt i den stilen). Mindre bra för fintrimning av skägg eller könshår.

  Positivt med produkten:
  + Välbyggd, känns verkligen gedigen.
  + Kraftig motor.
  + Kromat kolstålsskär som håller skärpan länge och är rosttrögt.
  + Miljövänlig utan inbyggt batteri, och man kan byta bara själva saxen när det behövs (man behöver alltså inte byta ut hela trimmerhuvudet).
  + Användbar ögla för att hänga upp apparaten på krok (vilken inte brukar synas på produktbilderna).
  + Relativt tyst utan rassel från skären.
  + Inbyggt reglage för klipplängd vilket är pålitligare än vanlig distanskam.
  + Billig och prisvärd.

  Negativt med produkten:
  - Inte optimerad för resor i. om. tyngd, batteribrist, och att den inte levereras med reseadapter.
  - Ingen plan "fot". Apparaten kan alltså inte ställas upp, utan måste ligga eller hänga.
  - Vibrerar ordentligt vilket gör den besvärlig att hålla med få fingrar, och alltså lite lurig när man klipper sig själv.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Riktigt bra trimmer. Snabb och jämn i klippning. Ställbara längder och två tilläggsstycken i olika längder. Som dag och natt jämfört med mina tidigare från Philips. Känns rejäl och kvaliteten är suverän.

  Eventuella nackdelar kan vara tyngden och att den vibrerar. Kan göra det jobbigt att använda länge.