Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dovado Tiny

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dovado Routrar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  11 mån sedan
  Vi har haft den här routern i sommarstugan i flera år och så fort det blir lite för många enheter på wifit så kollapsar bandbredden totalt. Är förvånad att jag inte sågat den här produkten vid fotknölarna men med tanke på att den fortfarande säljs av flera butiker förtjänar den en omgång. Att man 2011 kunde skapa något så här uselt är otroligt. Om du inte är eremit så köp inte den här.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar bra för 3G och 4G modem.
  Se Dovados kompabilitetslista på deras hemsida om routern fungerar med just erat modem innan ni köper.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering: Har nu använt den ett år att fjärrstyra mitt fritidshus och den har fungerat exemplariskt. Har bara haft ett avbrott på Internet (orsakat av ett strömavbrott). Routern återanslöt inte 3G-modemet riktigt så hemautomatiseringen fick ingen Internetanslutning. Men det var bara att SMS:a routern så startade den om och allt fungerade igen.

  Är väldigt nöjd med den hård- och mjukvarumässigt.

  Beaktar man sedan till stödet Dovado ger på sin hemsida avseende guider och "how-to" så börjar det bli riktigt bra.

  Att sedan se att det är en tillverkare som vårdar sina produkter och även tillför nya funktioner regelbundet genom firmwareuppdateringar så kan det inte bli annat en fullpott.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Liten, smidig (kom med i packet från Telia).
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det gör det den ska väldigt bra. Enkelt gränssnitt som man inte behöver vara inne i mer än någon gång för att fylla i inställningarna första gången. Bäst av allt är att den stödjer oerhört många 4G-modem, och listan fylls på löpande. Kan inte se något direkt negativt med den. Har inte varit med om att den lagt ner någon gång alls, vilket annars har varit ett vanligt problem med andra routrar jag ägt.

  + Liten
  + Enkelt gränssnitt
  + Stödjer oerhört många modem

  - Inget direkt
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppskattar det lilla formatet - dock tar ofta USB modemem död på fördelarna då modemen är stora.
  Fungerar mycket väl med bra räckvidd
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Liten och smidig vilket är toppen. Dock lite väl plastig konstruktion

  Har nu fungerat i över en månad utan minsta problem! (med Telias 4G modem)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Bra storlek (liten!)
  + Bra räckvidd

  Inga problem - Sofar!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar klanderfritt med 4G-modem från Bredbandsbolaget. Kört den i mer än ett år, inga problem! Har dessutom larmet inkopplat i LAN-porten.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har denna med 4g-modem ifrån telia och jag kan ej röra mig i rummet bredvid och få internet. Uppdaterat firmware nyligen btw. Kanske varit bortskämd tidigare då jag köpt dyra routrar till vanligt fiber men 5-10 meter tycker jag denna bör klara av oavsett.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har under snart två års tid bråkat med en bekants mobila bredband från Telia. Problemet har egentligen aldrig varit Tiny:n utan dålig täckning och kanske inte det bästa modemet (nått std-modem som Telia kastat med). Dovado har istället hela tiden kommit med nya firmware som hela tiden gett oss fler möjligheter att upprätthålla uppkopplingen samt övervaka den. Bl.a. finns möjlighet att pinga olika servrar med bestämda intervall för att inte uppkopplingen ska brytas. Om det ända skulle ske kan modemet eller routern automatiskt startas om för att upprätta kontakten igen. Jag tycker den är riktigt bra anpassad för att köras med mobila bredband och det kommer hela tiden nya fw trots att det snart är tre år sédan den lanserades.

  Efter att ha satt upp en riktantenn så funkar mobila bredbandet riktigt bra. Det är nu snart två månader sedan senaste omstarten och allt lirar riktigt bra med 4G. ~30Mbit ner och ~10 Mbit upp.

  Den saknar lite mer avancerade routerfubktioner som tex DMZ, QoS m.m samt att det bara finns ett nätverksuttag. Men behöver man det så tittar man nog på en större router.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Strul så fort strömmen går! Man får mecka med uppkopplingen till Telenor 4g i någon timme och ett jäkla strul! Skräp!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Smidig lite produkt. Perfekt när man är på hotell och vill ha ett eget trådlöst nätverk till alla prylar. Eller om man vill dela ut det mobila bredbandet till flera. Fungerar för det mesta stabilt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det fanns tidigare ett antal omdömen om denna produkt, där bla jag har recenserat produkten, dock verkar dessa ha försvunnit. Det är iaf en mycket bra router. Använder den för tillfället med Telias 4G och kommer upp i ca 30 Mbit ner och 15-20 Mbit upp under gynnsamma tider i mobilnätet, svarstid kring 30 ms (detta över trådlöst nätverk).

  Vid lokal filhantering kommer jag upp i ca 6-7 MB vilket väl motsvarar ungefär 50-60 Mbit, trådlöst till trådar, vilket får anses bra med en så pass liten enhet.

  För övrigt så kopplar den aldrig ifrån eller klappar ihop pga mycket trafik.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Dovado har mycket bra support och uppdaterar sin hårdvara ofta vilket gör att man hela tiden hänger med i utvecklingen, den lilla routern fungerar mycket bra och är smidig att ha med sig överallt.