Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks EdgeRouter Lite

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ubiquiti Networks Routrar (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.53)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  9 mån sedan
  Om du är nybörjare och inte gillar att gräva ner dig i en massa inställningar så är detta nog inte routern för dig. Annars är den ett riktigt bra köp. Det enda jag är missnöjd med är att den inte går att montera i rack på något bra sätt och att den blir så varm att man knappt kan ta på den.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Ingen nybörjarprodukt men snabb som blixten
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte en till jobbet och blev imponerad så jag köpte en hem också.

  OBS! Uppdatera mjukvaran så är det lättare att konfigurera enheten ifall ni inte har några kunskaper att ställa in en router. Uppdateringen är enkel och ska inte vara några problem för någon som kan läsa.

  Köpte även till en UniFi AC Pro AP för trådlös access.

  Har inte hört någon klaga utav mina arbetskollegor eller familj hemma så jag ger max betyg för denna för att få ett fungerande nätverk hemma till billig kostnad.

  Så skönt att kunna spela minröj utan att bli störd hela tiden ;)

  Uppdatering:
  Nu har jag kört denna både på jobbet och hemma med UniFi AC Pro AP för trådlös access i över ett år, och det enda jag har behövt göra är att uppgradera firmware då och då.

  Rekommenderar denna - funderar på att byta ut alla mina switchar till Ubiquiti.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Funkar klockrent !
  Funkar både till avancerad hemmaanvändning och små företag.

  Basic guider kan du hitta här - http://demait.se/index.php/category/guides-networking/guides-edgerouter/
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  jag kan väl kallas för nybörjare egentligen... men med lite klurighet och googlande och "grottat ner mig" med hjälp av youtube, så har jag lärt mig en hel del och den funkar väldigt bra för hemmabruk och jag kommer troligtvis inte behöva byta router på många år.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ingen nybörjarprodukt men vill man bara ha grundläggande funktionalitet är tröskeln inte särskilt hög. Snabb som bara den, gör det den ska och tycks vara stabil.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Verkar funka stabilt nu.
  Smidig och snabb liten router till bra pris.

  Hade problem med inställningarna i början men det berodde på att den kommer med 2 år gammal mjukvara så bara se till att uppdatera den så får du bra inbyggda guider som gör det enkelt att sätta upp den för normalt användande.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra prestanda för lite pengar, aktivt forum, webbgränssnittet förbättras vid varje uppdatering för dom som inte vill köra CLI.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Edgerouter ger proffsprestanda till konsumentpris. Bra throughput vilket är viktigt om man har höga hastigheter på internetuppkoplingen. Recensioner på nätet har klagat på krånglig konfiguration men det är löst i och med de senaste versionerna av mjukvaran. Nu finns det guider i webbgränssnittet som enkelt löser basbehovet.

  Köp den här och ex en Ubiquiti Unifi accesspunkt så har du grunden till ett stabilt nätverk hemma!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min EdgeRouter Lite i lite över en månad och är nöjd den har fungerat bra utan problem. Det första jag gjorde när jag fick den var att uppgradera till firmware 1.6.0 och sen körde jag guiden LAN-2WAN2 och sen var den uppe. I princip allt går att konfa i webbinterfacet, portforward, stänga av sip-alg, skapa vlan och tom hårdvaruaccelerering i ConfigTree.

  Ska man ge sig in på lite mer avancerade funktioner som openvpn, qos etc är det lättare att göra det i cli (kommandoraden) även om en hel del dock inte med alla variationer går att konfa i gui.

  Ser att dom precis släppt firmware 1.7.0 med lite nya finesser som deep packet inspection, gre offload och lite annat så det blir en uppgradering ikväll.

  Men kortfattat så är det en snabb router som går att baskonfa i webbinterfacet för hemanvändare och mer avancerade funtioner i cli för proffs och den nätverksintresserade.

  Forumet (https://community.ubnt.com/t5/custom/page/page-id/Forums) är väldigt aktivt vilket är bra om man behöver hjälp med något.

  -EDIT-

  Nu när jag har haft ER-L ytterligare några månader så har jag råkat ut för att usb-minnet blivit korrupt och jag har fått återställa firmware på ett nytt minne.

  Även om det inte är sådär jättesvårt att återställa firmware för en som är van så är det förmodligen jättesvårt för att inte säga omöjligt för en som inte är kunnig så jag drar bort en stjärna i betyget.

  För att slippa RMA finns det 2 sätt att återställa firmware på ER-L:

  1. Ladda ner en ny firmware image från tex hilo90mhz eller om du gör en egen image av usb-minnet innan du startar routern första gången (googla hilo90mhz eller kolla ubiquiti forum), dock är detta inte supportat av Ubiquiti och kan vara riskfyllt om du laddar ner en hackad image.

  2. Kör EdgeMax Emergency Recovery (https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/204959514-EdgeMAX-Last-resort-recovery-of-failed-EdgeOS-device) vilket även om det fungerar är jättesvårt för att inte säga omöjligt för en som inte är van vid tftp, dhcp, cli, har en konsollkabel etc.

  Så ER-L är funktionsmässigt och prestandamässigt en toppenrouter men skiter sig firmware kan det bli riktigt jobbigt för en normal hemmaanvändare.

  Men jag kan meddela att nästa version av firmware v1.8 som just nu alfa-beta testas kommer att innehålla ganska mycket extra features:

  Multiprotocol Label Switching (MPLS)
  Label Distribution Protocol (LDP)
  Resource Reservation Protocol - Traffic Engineering (RSVP-TE)
  Virtual Private LAN Service (VPLS)
  Bidirectional Forwarding Detection (BFD)

  Och även en mycket stabilare vpn (l2tp/ipsec), jag har då inte lyckats krascha den i 1.8alpha1 hur mycket jag än har försökt :D.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har kört denna router i lite mer än ett halvår nu och är mycket nöjd. Den är snabb och har alla de inställningsmöjligheter man kan förvänta sig.

  Värt att notera är att det inte är någon plug n' play-router, du bör ha lite teknisk kunskap om hur man sätter upp en router för att få igång grejerna på rätt sätt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra fart i routern som enkelt klarar 1Gbit WAN-LAN throughput för en högst rimlig peng.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är inne på min andra EdgeRouter Lite (EdgeMax ERLite-3) efter en hel del hårdvarustrul.
  Första routern fick jag utbytt på garantin efter hårdvarufel på ram minnet i routern (inte usb minnet). Felet beskrivs i denna post på ubnts forum : https://community.ubnt.com/t5/EdgeMAX/EdgeRouter-bricked-hanging-at-boot-Is-it-dead/td-p/400574

  Jag har dock varit med om att filsystemet på usb minnet i routern har blivit korrupt ett antal gånger och att jag då fått nyttja ERMK för att få igång routern igen. Detta har skett varje gång när jag haft routern igång en längre tid och sedan gjort en omstart av den via Webbguit.

  En god vän till mig har också förverkat 2st exakt likadana routrar med exakt samma problem.

  Min bedömning som nätverkstekniker är att man bör titta på andra alternativ så som MikroTik om man är intresserad av hårdvara som faktiskt klarar en omstart utan att drabbas av hårdvarufel/korrupt filsystem.

  Det mest humoristiska är att ubnt själva påstår att det bara är en lite del av alla ERLite-3 routrar som har detta problem, detta förklarar inte varför 100% av mina routrar från ubnt har drabbats av exakt samma problem.

  Ubnt har onekligen problem både med hårdvara/mjukvara men även med deras kvalitetskontroll.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag vet inte om kvalitetskontrollen har förbättrats eller om jag bara hade tur, men efter att ha kört ett par månader är jag väldigt nöjd!

  Skyfflar data snabbt och är enkel att konfigurera, vill man göra något mer avancerat finns det massor av bra howto's att läsa.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den här routern och jag har haft en lång historia tillsammans, vi kom inte överens. För hela historien, se forumtråden: http://community.ubnt.com/t5/EdgeMAX/Router-drops-connection/td-p/536866
  Korta versionen: jag avverkade 3st av dessa och samtliga hade hårdvarufel som gjorde att de inte gick att använda. Kvalitetskontroll, någon?

  Det positiva är att de har en superb support i forumet och verkar vara väldigt måna om sina kunder.
  Efter äventyret med denna router så provade jag en EdgeRouter PoE av samma tilverkare, och den går hittills som en klocka.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Stora lilla router med en mycket heft i ett litet paket. Den senaste firmware när detta skrivs (1,9) kommer med en fin guiden för att ställa upp, och sätta en grundläggande brandvägg för dem som inte vill gräva i CLI.

  De hårdvarufel som plågat den första översynen hårdvara har fastställts och nyare modell (helt rektangulär i en metallkapsling) går som en dröm. Det är en fantastisk router för priset, och mycket svårt att slå. Jag rekommenderar definitivt plocka en upp.

  En sak att tänka på, är detta bara en router, finns det ingen växel byggdes (om du kan konfigurera den som en i prestandaförlust), och det finns ingen wifi ingår. Så plocka upp en AP och byta till gå tillsammans med den.