Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

KEF LS50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla KEF Surroundhögtalare (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Magiska små stativare. Lite känsliga för placering och rumsstorlek, men har man inte ett jättestort rum och har möjlighet att placera dom på ett bra sätt har jag svårt att se att det kan bli bättre för priset.

  10/10.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En av dom bästa högtalare jag hört i den här prisklassen.
  Spelar såklart inte så mycket bas men i ett mindre rum funkar dom kanon.
  Skönt med pluggar till portarna ifall man inte har möjlighet att ha dom så långt från vägg som krävs. (gjorde stor skillnad i mitt rum)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trevlig högtalare med ett balanserad, neutral och öppen ljudbild. Jag är faktiskt lite överraskad över hur "luftigt" ljudet är, man kan nästan tro att man lyssnar på en omnipolär/bipolär högtalare. Basen är det enda som jag kan placera på minuskontot, även om det är en liten högtalare, så är den tunnare än jag förväntat mig. Men det kan också bero på att mitt rum är lite större än vad högtalaren orkar med. Planen var ändå från början att använda en 8" sub för att förbättra basåtergivningen. Med rätt sub så har man en kombination som är svår att slå med samma prislapp. Stereophile har med LS50 på sin A-lista med "recommended components", där de flesta andra kostar 50.000-500.000 kr. Extremt prisvärd.

  https://www.stereophile.com/content/recommended-components-2017-edition-loudspeakers
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt klart och rent ljud som överträffar det mesta i denna prisklass.

  Minus en stjärna för att det är lite svårt att hitta en förstärkare som klarar driva dessa "rättvist".
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag föll för hypen och var till en början inte särskilt imponerad. De kändes väldigt tunna i basen men diskanten och den öppna, lite torra ljudkaraktären i dessa högtalare var som förväntat mycket bra. Det man måste ha i åtanke är att dessa är närfältshögtalare (monitorer) och bör utan tvekan användas som sådana. Annars kommer de helt enkelt inte till sin rätt. De bör alltså placeras maximalt cirka 2.5 meter ifrån lyssningspositionen. Lyssnar man på den längre ifrån än så kan man omöjligt uppskatta dessa högtalare så mycket som jag gör nu när jag har placerat min soffa med "rätt" avstånd emellan. Naturligtvis måste man laborera med mer än så innan man har hittat rätt läge, utifrån ens egna rumsförutsättningar. T.ex. kan man välja att ha skumgummidämpning som följer med i basreflexporten eller inte. Glöm inte att jobba med placeringen! De ÄR känsliga för detta, kanske mer än andra högtalare jag har provat. Jag

  Har dessa inkopplade till en Arcam FMJ A29 med Mac Mini som kör tidal via Arcam irDAC II. De kräver en bra och kraftfullt förstärkare för att komma helt till sin rätt. 50+ Watt är att rekommendera.

  Annars är de som sagt helt enastående och rekommenderas varmt till alla som inte har så stort rumt och har möjlighet att sitta nära högtalarna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt hög kvalité och underbart ljud. Gick från Dali Zensor 5 - och ljudet är ljusår bättre. Jämförde även med B&W CM1 men de var ingwn match vid jämförelse. Framförallt basen står ut för att vara så kompakt. Något svårdrivna dock så ångrar att jag inte väntade med att köpa tills de aktiva finns tillgängliga. Nu krävs det en uppgradering av min förstärkare.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ovanlig design, Premium känsla
  Otroligt fint ljud från dessa små skönheter.

  Som fler skriver, bland det bästa i denna prisklass.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är ingen audiofil så omdömet blir strikt subjektivt ifrån ett lyssnande på TV och musik. Bytte ut den billiga surroundet mot dessa, och de matchar mer än väl. Dock svårt när kulorna ska vissla bakom ryggen på tittarna i en film, men ljudet som sådant är så mycket bättre. Klart o rent och ingen "yllefilt". Tyckte tidigare att TV ljudet (Pioneer platsma med extrahögtalare) var helt ok, men när jag switchar mellan TV och KEF, så är det en stor skillnad. Kan sitta och bara blunda framför högtalarna på kvällarna till musiken.
  Basen lite tunn, som flera påpåekat. Jag kompletterade med subwoofer Velodyne SPL-800i, som funkar bra ihop, steglöst mellan de två. När basgitarren går in så finns känslan plötsligt i magen oxo.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En högtalare som är starkt beroendeframkallande samt får dig att utforska din skivsamling. Var egentligen ute efter den nya reference 1 som kommer till Sverige inom kort. Dock så fick jag ett infall att lyssna på dessa juveler. Hemma hos mig ( sekelskift med burspråk och vinklar och lite annat som ej är det bästa för akustiken ) så spelar dessa skjortan utav mina Kef xq 40, som dock spelar kanon dit jag flyttat dem istället. Grymt imponerad utav rösthanteringen, sammanhållningen och BASEN, som är nått i hästväg. Söker du stativare oavsett pris missa inte dessa, priset är långt från allt. Sen att jag kom över dem billigt gör inte saken sämre :)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Överlägset bäst i prisklassen.
  Skall du köpa en högtalare för runt 10 000:- så måste du lyssna på dessa!
  Det blir inte sämre för att de är grymt snygga!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Föll till sist för frestelsen att inhandla dessa, delvis p.g.a. hypen. Är idag efter ca 3 veckors innehav helt förlikad med design och utseende. Högtalaren är relativt tung och helt stum vid knacktest, kvalitet! Mellanregister och röster låter utmärkt. Invinkling mot lyssningspositionen ger mer av monitorkänsla, det lönar sig att experimentera. Det enda jag hade önskat mig är att en redan bra bas hade gjorts ännu lite tightare på bekostnad av djupet. En prisvärd högtalare.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underbara!