Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dahlin Ripley

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dahlin Boots herr (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  26 dagar sedan
  Okej, jag känner mig manad att väga upp det hårda omdömet som lämnades av en annan användare. Jag köpte mitt första par Ripley för nästan 10 år sedan. Jag är inte pedantisk, men jag håller efter mina skor ganska noggrant och regelbundet. Mina par håller fortfarande bra, trots att åren gått. De är lättputsade och har hållt fin kvalitet alla år, trots daglig användning i formella sammanhang i jobbet.

  Det jag kan instämma i är kritiken mot materialet på sulan, som nöttes ned rejält efter 6-7 år. Jag ser det mer som normalt slitage, men kan instämma i att trä inte är det klokaste materialvalet under själva yttersulan. Det går ju dock enkelt att fixa hos en skomakare.

  Jag kommer att köpa ett andra par, ingen tvekan. Jag har inte testat andra Dahlin-skor, men de här är mina absoluta favoriter av alla finskor jag testat genom åren. Drar av en stjärna pga att sulan hade kunnat vara något mer slittålig, men kan helhjärtat rekommendera skorna. Det finns betydligt dyrare skor som håller sämre kvalitet.
 • Dålig
  1 månad sedan
  Dahlin har mycket snygga och sköna skor där kvaliteten på skinnet känns hög. Tyvärr är kvaliteten på övriga skon fruktansvärt undermålig. Har köpt 4 par Dahlin skor, bland annat av modell Oban och Ripley. Vid daglig användning (kontorsjobb) så har skorna klarat ca 4-10 månader innan de fått kasserats. Sulor som lossnat, klackar som slits, skinn som spricker, insida hälkappa slits, bindsöm och lim som släpper. Obans klack består dessutom av något som kan liknas vid en spånskiva (trä). När klacklappen är nedsliten försvinner denna spånskiva enormt snabbt. Väldigt tråkigt att spendera 1500kr på en sko som inte hållet längre. Detta är inte en sko som lämpar sig som "vardagsskor" utan mer sällan använd "finsko". Är du ute efter att köpa skor som inte ska användas är dessa ett utmärkt köp!