Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux EKI6051EOW (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Spisar (135)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Okej, jag har haft den i två månader, det är min första induktionsspis.
  Hittills är jag väldigt nöjd, stor rymlig ugn, snabba plattor.
  Jag fick kasta 25% av mina kastruller, en av dom gick använda på den inre plattan men gick inte använda på den främre. Men det är ok, jag är glad att jag fick tillfälle att byta lite kastruller.

  På dessa två månader har jag torkat älgkött, tillagat en festmåltid för 10 pers. Den rymliga ugnen kom väl till pass.

  Den är lite känslig för vattenstänk, men jag har fått veta av en bekant att det är normalt, för induktionsspisar. Ex när jag kokar potatis och det kokar över litet stänger den av plattan. Man får då vrida av plattan, och torka ytan.

  Jag friterade kycklingklubbor, och fick vissa problem med att det brände fast oljestänk. Jag fick ta till MP52 i kombination med en hällskrapa, inga spår kvar av stänken. Man fick vara litet försiktig eftersom markeringarna för plattorna är på ovansidan hällen.

  Jag har inte behövt rengöra ugnen ännu, jag vet inte hur det ska gå den dagen, ytan är som sandpapper. Men någon tanke måste det vara med det, det visar sig väl.

  Men om jag inte gav den 10 av 10 efter mina behov i kombination med priset, så vore jag en klåpare.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa spis jag haft, men det beror på att jag inte haft induktionsplattor förut. Den här kan man faktiskt steka två rejäla biffar i pannan utan att det blir kokning av det.

  Fördelar:
  + Plattorna är sjukt snabba
  + "Boost" gör plattorna ännu snabbare
  + Rattar gör det enklare att ställa in värmen än touch-knappar, speciellt om saker fräser på spisen
  + Inbyggd timer för varje platta som stänger av den efter inställd tid

  Nackdelar:
  - Ugnen tar ganska lång tid att bli varm
  Ugnen tar längre tid än vi är vara vid, och det beror på att den är större än vår gamla. Oftast behöver man bara köra en paj eller pizza eller liknande, och då behöver man bara en liten ugn.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  VARNING: KÖP INTE DENNA! Haft den sex månader och det är den värsta spis jag haft. Har helt bizarra hyss för sig, som att stänga av värmen på plattorna utan förvarning. Senast idag förstörde jag flera riktigt fina biffar då den helt autonomt fimpade stekläget utan någon indikation. Indikatorn för plattan visade P (3,600 W enligt manualen) men ingen effekt i kokzonen. Det är bara det sista i en serie högst egendomliga händelser som gör att jag aldrig mer kommer att köpa en Elektrolux-produkt. Den åker på skroten nu, sex månader gammal.

  Uppdaterat ett och ett halvt år senare: Av olika anledningar står skiten kvar. Viktigaste skälet är att frun hade fått för sig att alla andra induktionsspisar skulle låta mer än Electrolux -- lika fullt klagar hon på det pipande ljudet och ungarna håller för öronen varje gång den går igång på mer än 7. Jag står ut. Eftersom fruns matlagning är begränsat till spagetti och köttfärssås ser hon inte fördelarna med en induktionsspis (dvs en som fungerar) och propagerar för gas om denna skall bytas ut. Den som skulle komma att kånka dyra gastuber fram och åter (dvs recensenten) har lagt in veto mot detta, så här sitter jag nu.

  I eftermiddags gjorde jag en äppelpaj, vilket innebar att ugnen stod på 200 grader i 45 minuter. En halv timme efter att pajen var klar och ugnen varit avslagen gjorde jag ett försök att grädda pannkakor på 1.5 liter mjölk till en hord av hungriga ungar. Av skäl ni säkert förstår engagerade jag två stekpannor för detta och de alternerade som vanligt mellan stora zonen till vänster fram och högra zonen bak. Förvånansvärt nog funkar detta i regel även på denna spis med båda plattorna står på 7, men nu när ugnen hade varit på fann spisen för gott att tyst ”throttla ner”, med följden att pannkakorna blev kokta och inte gräddade. Jag höjde då båda plattorna som användes, först till 9 och därefter till läget P (jag tror det betyder "Power" och är ett läge som Electrolux begränsat till 10 minuter och som är tänkt att användas för att snabbt koka upp pastavatten och liknande). Spisen indikerade glatt de nya effektinställningarna, först med nior och sedan P:n på panelen för båda zonerna, dock utan att det blev minsta ökning av effekten. Pannkaksstekandet fick helt enkelt avbrytas, då ingen av oss gillar lättkokt pannkakssmet. Användning av ugnen får med andra ord plattorna att sluta fungera ens för pannkaksgräddning, dock utan minsta indikering till användaren, förutom de råvaror som förstörs i försöken att använda spisen.

  Större delen av smeten var med andra ord kvar och med ungar som fortfarande var hungriga satte jag mig luttrad ner för att uppdatera recensionen, i tron att både spisen ocj jag skulle ha hunnit ”kyla ner oss” under tiden. Men icke sa Nicke. När jag en halvtimme senare påbörjade ett nytt försök till gräddning var undersidan av nästa pannkaka på laggen lika vit som sidan som vändes ner efter två minuter på läget P. Man tycker att man på en spis i denna prisklass borde kunna göra både en äppelpaj och grädda pannkakor inom en tidsrymd av ett par timmar, men förvänta er inte detta av Electrolux.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Varning! Denna spis fungerar jättebra när den fungerar. I princip varje gång man lagar mat stänger den dock av sig själv av oklar anledning. Överkokningsskyddet slår av spisen så fort någon platta blivit lite kladdig eller man placerat kokkärl något för nära touchkontrollerna, men det händer också att den slår av utan att man förstår varför. Den piper också ibland plötsligt långt efter användning. Mycket irriterande. Välj en annan spis.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Induktionshäll och stor varmluftugn är fantastiskt bra, men då skall det fungera också.

  Induktionshällen har ett överkokningsskydd/touchkontrollskydd (touchkontroll för bland annat boostfunktion 3600w för respektive platta, finns mellan/framför de främre plattorna) och denna skyddsfunktion är helt värdelös, det räcker att en stor stekpanna på de främre plattorna kommer någon centimeter "fel" så stänger spisen ned (touchkontrollskydd), samma sak om du torkar av spisen med disktrasa under tiden du använder den så stänger den också ned (överkokningsskydd). Återställning sker genom att stänga av spisen (alla plattor) och ta bort stekpanna från/torka torrt touchkontrollytan och sätta på respektive platta igen.

  Elanslutning är med Perilexkontakt (3-fas 400V med nolledare, 16A)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har fungerat mycket bra. Lådan för ugnsplåtar är lite plastig och den har ingen pyrolytisk rengöring, men det är rimliga kompromisser för sitt pris. Jag är väldigt nöjd med köpet.