Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone 5 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Apple Iphone 5 - lite större, med fyratumsskärm på 640x1136 pixlar. Lite snabbare, med Apples A6-processor. Lite tunnare och lättare, med en vikt på 112 gram. Operativsystemet är är IOS 6, ladd- och dockningskontakten är nyutvecklad. Denna modell har 16 GB minne. Presenterad 2012-09-12. Stäng
Apple Iphone 5 - lite större, med fyratumsskärm på 640x1136 pixlar. Lite snabbare, med Apples A6-processor. Lite tunnare och lättare, med en vikt på 112 gram. Operativsystemet är ... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPhone 5. 2 produkter i generationen. 5 föregångare och 7 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.48)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fick uppgradering till femman via jobbet.
  Mina intryck så här långt:

  +Sjukt snabb
  +snygg!
  +Bra skärm

  -Repor direkt ur kartong (!)
  -Urusla kartor (Går knappt att använda)
  -Gränssnittet börjar kännas mossigt (samma sen 2007)
  -Inlåst system (Hej jailbreak igen)
  -Ingen NFC

  Använder android till vardags och Iphone på jobbet. Kan inte ge högt betyg till denna telefon tyvärr. Jämfört med konkurrensen kan jag inte komma ifrån känslan av att denna är lite efter och gubbig.
 • Usel

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har 3 lurar. Nokia Lumia 920 (sedan dec) iPhone5 (sedan nov), galaxy s2 (sedan..ett bra tag :) )
  Med detta sagt bör ni förstå att jag väljer lur efter vad som är bäst just nu o inte förordar tillverkare eller OS även om det kommer verka så i denna review. Det blir helt enkelt så när man fått smaka filet Mignon efter att ha ätit halvbra kött hela livet :)

  Apple fanboys bör nog hoppa över denna recension o leva vidare i sin värld att Apples produkter är bäst, för det kommer sanningar som kommer förklara en hel del brister framförallt i hårdvaran vid konkurrens med andra lurar.

  Ranking mellan de lurar jag har kommer som ett första dråpslag
  1 Nokia Lumia 920 (sanslös lur i en klass för sig själv)
  2 Galaxy S2 (man kan göra allt då den är så öppen men hårdvaran är ljusår från Nokian och os'et känns rätt tråkigt o inte lika intuitivt som wp8. Kameran är sämre än Apples men skärmen större o helt enkelt smidigare pga det)
  3 iPhone5 (tråkigare lur får man leta efter o helt låst o allt är "Apple special". Avsaknad av nytänkande och avsaknad av saker en lur skall ha 2013 gör att den tom hamnar efter en mkt äldre lur)

  iPhone5 betyg
  The good
  Snygg (dock ej lika vacker design som Nokian med sin kurviga kropp, som en ljuv kvinna att hantera :) )
  Mkt bra frontkamera (bäst av samtliga ovan)+1 för det
  Skaplig bakkamera för foto (dock inte en chans i mörker mot Nokia o om man försöker ta bilder snabbt efter varandra skiter den i fokus utan att varna o går inte ställa in ett skit på kameran)

  The bad

  -iTunes. Apple behöver iTunes installerat om du tex vill ha en låt från en vän. Nokia o Samsung behöver...ingenting inte ens en drivrutin bara o plugga i o dra över vad du vill ha. Nokian stödjer tom USB on the go :)

  - skärmens känsla. Va säger många? IPhonens skärm är inte dålig men har man använt lumians specialbelagda skräm som är i stort sett friktionslös känns iphonens (och samsungens) skärm helt plötsligt som att dra fingret över en skärm med ett skydd nästan, så mkt sämre är känslan. Dessutom blir skärmen mkt lättare smutsig troligen pga sämre ytjämnhet än Nokian. Inget att klaga på? Tja hade det varit omvänt hade jag ju satt det som good så det tycker jag nog.

  - Går ej använda med vanliga handskar på vintern (som lumia 920). Gimmick säger ni kanske, men när man får ett viktigt samtal i kylan från skyddat nr o missar det för man ska ta av sig handskarna också (eller tappar luren i processen o stressen) då inser man att super sensitive touch inte är en gimmick under vinterhalvåret i Sverige :) Surfa o annat kan man inte heller göra utan att frysa om tassarna.

  -För lätt (känns som en leksak i handen)

  - Skärmens synlighet i solljus som tex vid semester i Thailand. Åter igen kraftigt slagen av Lumian som tom kunde användas på stranden utan att "täcka för"

  - Skärmens uppfateringsgrekvens 30 bilder per sekund är slagen med det dubbla av Nokian med 60 fps. Märks vid film, scrollande i listor samt spel.

  -Höljet Repas superlätt (bara genom att ta den ur kvalietsskalet jag har så har svarta färgen släppt på kanterna. Detta kan inte hända med Nokian som har genomfärgat chassie)

  -Glaset repas superlätt (Använder knappt luren, ligger mest på skrivbordet men full av repor i glaset. Jmf Nokian som ligger i min ficka hela dagen ibland med snusdosa tuggummipåse mm har inte en repa från detta)

  - Webbläsaren kör cachat hela tiden vilket troligen,är anledningen till att den upplevs som snabb, MEN det innebär,också att forumsidor inte uppdateras om du backar tillbaka till en sida...detta funkar klockrent på både Nokia o Samsung

  - Kartorna...ett skämt. Envisas med att man skall göra usväng för att följa the iphoneway...den ger sig inte fastän man är framme vid målet ens :-D. MAO rerouting funkar ej och alla vet ju i övrigt hur bra apples kartor är. Sån tur är finns numera Nokias Here maps att ladda ner till Apple som en räddning :)

  - Pyttig o liten gör det svårt att skriva med den utan massa stavfel. Svårt att pricka små kryss som det för att rensa webläsaradressfält.
  - Ordbok rättstavning? Verkar inte ens finnas eller så funkar det inte. Skämten på nätet om felskrivningar i iPhone finns det gott om av en anledning ;)

  - videokamera...hmmm. Har man väl kört Nokias optiska bildstsbilisering som är stabil som om man filmat med stativ känns iphonen som en lekskskamera. Nuff said!

  -Pris. Vad betalar man för? Namnet? Att man är fångad i Appleträsket? Inte värd sitt pris på långa vägar. Designad sminkspegel funkar den fint som pga bra frontkamera o de räcker kanske för vissa (tjejer?) men synd man inte kan manövrera den med långa naglar som Nokian, då hade den haft en dedikerad målgrupp iaf :)

  -Ios, alldeles för låst o få settings. Att,inte kunna ändra annat än tex blixt på & av på kameran räcker inte såvidare inte kameran är 100% och det är den verkligen inte.

  - För vanlig. Varannan polare har den, resten kör Android o ett fåtal har vågat sig på WP8 som jag var skeptisk mot också i början (köpte lumian mest för hårdvaran) men nu kan jag inte tänka mig något annat.

  - INGEN 4G i Sverige på iPhone 5...ööööh 2013 o ingen 4g? Känn dig slagen av Lumia 920 & gå lika med s2 som är lastgammal

  -Ingen NFC, tja hur var det med nytänkande?
  Jo vi kör gamla hederliga streckkoder till våra flygbiljetter o betatjänster och vi är trensetters.....HMMMM hur tänkte man där?

  - Lightning connector. Ännu en special,från Apple för att man ska behöva ha med,sig massa extra skräp som bara passar deras produkter, bara deras nya produkter också för den delen. Kasta dina gamla dockor T stereon för de passar inte, resten får du köpa en ful adapter till..en sak till att släpa på. Helt plötsligt känns telefonens litenhet inte så portabel med allt extra lullull på semestern eller resan.

  - Ingen trådlös laddning. Apple säger ju sig vara enkelheten själv, varför då behöva plugga i en sladd för att ladda? Nokia som inte har en tiondel så mkt pengar att leka med i utveckling fixa det, så mkt svagt av Apple att inte ha med det. Men de tog ju fram en ny connector iaf ;)

  *** EDIT (NYTT) ***
  - Hörlurar som medföljer. Hur tänkte Apple? Satte dem i öronen - trilla ur direkt. Pressa in allt jag kunde, gjorde skitont satt 1min o trilla sedan ut.
  Fråga kvinnlig kollega om de passade henne, nope samma sak, trillar ur örat.
  Dessa lurar har sämre passform än de gamla klassiska knopparna med en skumgummitrissa på.
  Har man inte "apple-öron" är de värdelösa.

  - Laddare som medföljer
  Här får de iaf ett halvt rätt. Laddaren har universalt USB i den ända som man sticker kabeln i (i laddänden av kabeln är det som beskrivet ovan special lightning connector) och kan således användas även till andra apparater för med USB-anslutning om man har tillhörande kabel.

  Kan fortsätta hela kvällen men detta får räcka för ikväll. Har inte tittat upp om det blivit stavfel. Skrivet på lumian o litar på dess fantastiska wordflow. Hade jag skrivit det med iphone hade jag bara kommit en fjärdedel vid det här laget och ingen hade förstått vad jag skrivit.

  Edit: Korrigerade några felaktigt infogade kommatecken som wordflow missat, samt ett par stavfel på hela inlägget. Lade till info om medföljande hörlurar. Funderar på att sänka betyget till 1 nu när konkurensen hårdnar från S4 o HTC One samt Lumia 928 o Lumia EOS är i antåg men jag inväntar till jag klämt på dem för att se hur stora kliv de tagit framåt.

  Edit2: Lumia 1020, Lumia 925 & Galaxy s4 är släppta och då de höjer ribban sjunker iphone-betyget till en 1a.
  iPhone5 16Gb kostar över 5000Kr - en modernare Lumia 920 32Gb där allt är bättra kostar ca hälften av det vilket gör betyget 0 mer lämpligt för iphone5
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket troll och haters som skriver "recensioner" här.

  iPhone 5 är en vidareutveckling på en mycket bra telefon. Den nya designen är mycket vacker (svarta) men det absolut bästa är att den är SÅ lätt. I jämförelse med 4S så är det stor skillnad.

  Annars är det i stort sett bara uppgraderingar av hårdvaran som gör den snabbare och bättre.

  Kan bemöta lite av hittepåt nedan.
  .Man behöver ej iTunes.
  .Inlåst ja, men inget som normalanvändaren märker
  .Den har 4G, dock fungerar det ej i Sverige än.
  .Den är INTE repkänslig
  .Man måste inte konvertera, divx/xvid fungerar genom appar.
  .Batteritiden ligger som övriga smartphones, ett dygn ungefär.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Några år gammal nu, använder den för surf via wifi mest vilket nästan aldrig har fungerat. Den tappar hela tiden nätverk/hakar upp sig på webbsidor. Slår man av wifi och sen på igen så funkar den ett tag igen. Batteriet dåligt, visserligen gammal men ändå. Fysiska hemkappen funkar nästan inte alls. Det jag inte förstår är varför alla appleprodukter har problem med wifi. Har haft flera stycken ipad och de led av samma problem. Jag menar att en surfplatta är rätt beroende av att fungera med wifi. Blir inga mer Apple produkter för mig.
 • Bra
  2 år sedan
  Lägger på stjärnor igen då en återställning via iTunes gjorde susen.

  ---

  Varit mycket nöjd med min iPhone 5 mellan år 2013-2016 (har haft tre ex), men nu är den sjukt seg när man gör de mest triviala saker. Till exempel frös tangentbordet mer än två gånger bara medan jag skrev den här texten.

  Föreställ dig att ditt finger fastnar i tio sekunder på baksteg när du försöker skriva på ett tangentbord så förstår du ungefär hur störande det är. Vad man skulle skriva minns man inte längre.

  Jag vet inte vad det beror på men närmast till hands är att skylla på mjukvaran. Visserligen har jag behövt byta både batteri och skärm men det är inte direkt uppenbart att de skulle vara bovarna.

  Sammanfattningsvis: om du inte befinner dig i år 2017 eller senare så är det en schysst lur.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade min iPhone 3G i fyra år när det nu blev dags att byta. Övertalade mig att köpa en Android, blev HTC One X+ 64GB, som enligt mig är snyggaste och bästa Android telefonen. Men efter en månad var det en besvikelse. Massa buggar, alldeles för stor, komplicerat, dålig kvalitet, repbar kameralins, dåligt placerade in/uttag, måste ha antivirus, måste ladda ner speciella tangentbord för klippa/klistra, inte användarvänlig fysiskt/operativet & FULT (eftersom att Android och dess appar ska passa alla skärmstorlekar och telefonmodeller)! Sålde den direkt och köpte slutligen iPhone 5!
  iPhone 5 är helt klart mitt bästa köp och min bästa telefon! Kvalitet rakt igenom, enklast, snyggasts.

  Detta gäller på alla iPhone: Är den i gott skick från början så håller den i minst 3-4 år utan att få problem med mjukvara/hårdvara. Detta gäller för alla de jag känner som har iPhone. De håller tills man tröttnar på dem. Efter 3-4 år så kan dock hårdvaran sakta ner eller att knappar inte reagerar lika bra.

  10 STJÄRNOR med Jailbreak (iOS 6.1.2). Då kan man göra precis allt(!) vad man önskar. Den kan göra allt en Andorid kan göra och fler saker och utan buggar eller virus. Allt är därtill oerhört snyggt. Jailbreakade min telefon redan efter några dagar. Har alltid Jailbreakat familjens iPhones utan problem.

  +Den enda telefonen som normalanvändaren behöver
  +Kvalitet, enklast, snyggasts, användarvänlig!
  +Prisvärd med tanke på att den håller i minst 3 år utan några som helst problem
  +Högt andrahandsvärde
  +Bra batteritid om man jämför med Android (alltså inte sämre än någon annan telefon med denna kaliber)

  -Måste Jailbreakas för att få ut allt av den (dock enkelt gjort mha YouTube)
  - iTunes och mycket komplicerad att överföra foton och musik. Finns dock alternativ som Media Monkey istället för iTunes (Kolla upp!).
  -Lite dyr för 16GB
  -Kan i värsta fall ha lite fysiska småfel från början (jag hade dock inga), men då kan man ev. lämna in den för att få en ny. Detta är att förstå eftersom man blir lite nojig med allt Apple gör (man förväntar sig av någon anledning att allt ska vara perfekt, och det är det också i de flesta fall, i alla fall det bästa idag).
  -Känsliga kanter/fasningar, repas lätt, men bara om man slår dem mot hårda föremål.
  -Får folk att bråka om vad som är bäst. Sluta upp. Smaken är som baken, delad.

  SLUTA LETA. KÖP iPHONE 5 NU!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa telefonen jag haft.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har denna och jämför den jämte en galaxy s5 den är bra men galaxy s5 är bättre.

  Det som är bra

  Hyfsat snabb
  Snygg
  Lätt att förstå

  Dåligt

  Går sönder Lätt
  Inte alls lika klar skärm som S5

  Den spöar s3 Lätt då jag hadde den men galaxy s5 är nog före om jag får säga Det själv. iPhone 5s och iPhone 6 ska egentligen jämföras vi s5an så det är väl lite fel telefon att lägga brevid. Men den är absolut Inte Dålig
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt ok hårdvara, men om du som jag tycker mjukvaran (iOS) är mossig, ointuitiv och instängd så är denna inte för dig.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Bra kvalitets mobil
  - 8 timmars batteritid vid användning.
  - Jag tyckte 4s tog bättre bilder
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra telefon. Har aldrig haft några problem
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft min Iphone 5 i snart 7 månader.

  +Snygg och lätt
  +IOS 7, väldigt användar vänligt! (Lätt att förstå och hantera)
  +Coola funktioner
  +Skärmen
  +Otroligt snabb!
  +Siri som fungerar!
  +Rätt storlek (tycker jag iaf)
  +Väldigt många tillbehör finns att köpa
  +A6 chip=Snabb!
  +Vi som har Ipad kan synka den med Iphonen.
  T.ex kan man skriva meddelanden i Ipaden och ha samma appar som i Iphonen.

  -Dyr, fattar inte varför
  -Ej 4G i Sverige (Men snabb 3G!)
  -Ingen NFC (jag använder inte det ändå)
  -Tappar du den utan skal är den skörd...
  -Ljudet är inte det bästa...
  -Den blir lite repig efter ett tag

  För övrigt är det en väldigt bra och funktionell telefon som har smidiga funktioner. Priset kan däremot bli något billigare...
  Många säger att Sonys Xperia Z1 och Samsung S4 har bättre skärm än Iphone 5, men jag bryr mig inte om Sony har 1080p skärm och Iphone 720p. Däremot är det mera intressant om hur funktionell och lätthanterad mobilen är..... Hellre smartare funktioner och lätthanterad än bättre bild på skärmen.
  Jag tycker inte att den repas så mycket som alla säger, men det beror på hur mycket man använder den.
  Siri, som inte fungerar svenska språket är väl sådär, men vi som kan engelska har inga bekymmer för det, om inte Android fantaster tycker det är katastrof...
  Det där med storleken på mobilen tycker jag att Apple ska stå fast vid! Däremot kan skärmen bli lite större, T.ex 4,5 tum.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ett stort lyft från min förra iPhone 4, den är snabbare, tunnare och fram för allt lättare. Känns bättre i handen också och skärmen är precis lagom stor för mig. Jag hade innan köpet av denna känt på Galaxy S3 som jag övervägde att köpa men är glad att jag valde denna istället.

  Batteritiden kunde varit bättre.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Använde den i knappt ett år innan den fick gå vidare till barnen som har den mest till spel.

  + Smidigt format
  + Känns välbyggd att hålla i. Betydligt bättre än Samsungs plastiga lurar.
  + Mycket bra skärm även om den i dagsläget känns något liten
  + Bra kamera
  + Enkel att använda=bra nybörjartelefon

  - iOS 6 känns duktigt föråldrat och stelbent och drar ner användarupplevelsen rejält
  - Extremt låst och knuten till Apples Itunes, Ordet "jailbreak" som används för att låsa upp iPhone känns väldigt rätt i sammanhanget
  - Skärmen är liten i förhållande till kapslingen. Varför kan de inte dra ut skärmen mer mot kanterna som andra tillverkare gör? Dessutom är den ganska lågupplöst. Märks inte så mycket eftersom den är liten men jämfört med nyare lurar är det väldigt pixligt.
  - Overkligt dyr med tanke på vad man får
  - Inget stöd för 4G i Sverige (numera funkar det på enstaka platser)
  - Ingen USB-port, att flytta filer till/från enheten är onödigt krångligt
  - Ingen minneskortsläsare, att flytta filer till/från enheten är onödigt krångligt
  - Går inte att byta batteri själv
  - Inte inbyggd FM-radio
  - Inget stöd för NFC
  - Repkänslig
  - Dåligt ljud
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbar telefon
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag skaffade en iPhone 5 som min första iPhone när den släpptes 2012 så jag kan inte anmärka på huruvida den är "värd att uppgradera till".

  Hur som helst är jag stormförtjust i denna telefon. En traditionell punktlista följer:

  + mycket snygg design
  + hyfsat bra batteritid (dock aningen sämre sedan iOS 7+)
  + fungerar i stort sett alltid utan krångel
  + bra formfaktor
  + iOS är ett fantastiskt operativsystem (förutom batterislukandet då)
  + bra kamera, med blixt
  + snabb, även idag nästan två år efter release

  - ömtålig, du vill inte tappa telefonen på asfalt exempelvis
  - ganska dyr, men det är ju att förvänta sig vid det här laget
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft den i snart 2 år, och det enda man kan säga är att Apple är bäst. Det blir garanterat en iphone 6
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bedrövlig. Går att ringa med. Går att skicka mail så länge du inte behöver skicka filer. Där tar ungefär användningsområdet slut.
  Skärmen är för liten för att vara användbar och för stor för att vara praktisk. Hur man kan producera en telefon som måste ha ett separat skal för att inte se ut som om man gått lös med stålull är bortom mig.
  Mellan 1000 och 1500:- hade varit ett lagom pris.
  Hade en Macintoch Classic en gång i tiden, känns som tiden stått stilla för Apple sen dess...
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter ha vant sig med designen och Apple uppdaterat iOS så är det en helt ok mobil.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Notera att mitt omdöme baseras på teknik som fanns tillgänglig vid tillfälle för inköp. Jag har nu haft och utvärderat telefonen 1,5 år.

  Troligtvis det sämsta telefon jag haft de senaste 15 åren.

  Batteritid som endast under förutsättning att du inte använder telefonen räcker en hel dag. Extremt känslig för kyla, 15min ute i -5C och telefonen rasar från 63% till död så fort du behöver använda den. Vad värre är är att batteritiden påverkas även mycket vid 10C.

  Mekaniken har väl vissa ljuspunkter men det vägs så klart inte upp av det faktum att låsknappen lade av inom ett år från inköp.

  Täckningen är ett skämt, kan få 10 samtalsfel under 2 timmars körning på valfri europaväg i södra Sverige...

  Täckningen skapar även problem i webbläsaren Safari, man kanske sparar ner lite websidor som flikar när man är hemma och har wlan täckning. Men tror kanske då att man skall kunna läsa dem när man är ute och reser, men INTE! När man väl väljer en gammal flik får webbläsaren för sig att ladda om sidan och allt försvinner eftersom man saknar eller har långsam uppkoppling.

  Tangentbordet fungerar bra om telefonen lutas på sidan, men det kräver 100% ögon på skärmen för att fungera, ett klart steg tillbaka jämfört med en knapptelefon.

  Slutsatsen är att denna enhet inte fungerar som telefon, se det mer som en liten surfplatta och du kommer spara dig en besvikelse.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Raketlur. Känns preppad för mer lull lull i iOS. Personligen är jag inte speciellt intresserad av Widgets..Live Tiles eller sociala nätverk så jag är helnöjd. Hörlurarna var supersköna. iTunes använder jag aldrig.

  Edit: Extremt mycket troll inne och sätter betyg här, Prisjakt behöver en funktion liknande Amazon som verifierar att folk faktiskt köpt och äger produkten.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter 1.5års användande:

  Snabb, snygg, robust, fungerat bra.

  Svarta modellen känns inte reptålig nog som den vita.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  *** UPPDATERING ***

  Ser många lögner i andra recensioner här nedanför från diverse troll.
  De ljuger bl a om iTunes, 4G m.m.

  För att korrigera deras lögner:

  4G fungerar perfekt med iPhone 5 i sverige, och har gjort det sedan ca 1 månad efter release.

  iPhone är INTE låst till iTunes, den har inte varit det på många år nu. Detta är bara okunnande.

  Det finns fortfarande ingen telefon (förutom 5S) som är snabbare i användande. Trollen tror att en högre spec betyder en högre hastighet i verkligheten. Löjligt.

  *** Slut uppdatering ***

  Inte helt perfekt, men den enda moderna telefonen som verkligen är okej att använda, och jag har testat alldeles för många av de nyare telefonerna för att räkna.
  Till skillnad mot t ex den 1 år nyare Galaxy S4 så laggar inte iPhone 5 när man surfar eller använder operativsystemet. Batteritiden är bättre på iPhone och man behöver aldrig uppleva kraschar eller starta om telefonen som man behöver hela tiden med budgetlurarna i plast.

  + Byggkvaliteten. Här äter ju fortfarande Apple alla andra tillverkare till frukost. Känns som ett konstverk i handen, och man har svårt att inte känna att man lever i framtiden. Hade aldrig trott detta var möjligt för 5 år sen ens.

  + Vikten. Var någon pajas här nere som påstod att det inte var någon skillnad mot 4s? Uppenbarligen har han/hon inte ens hållt i en 5a. Det enda jag kan säga är att alla man ger en iPhone 5 till säger direkt "herregud vad lätt den är", oavsett om de har iPhone 4S eller någon av Galaxy-lurarna.

  Sambon har en iPhone 4S som känns som en tegelsten i jämförelse, skulle inte förvåna mig om det är nästa halva vikten på 5an.

  + Skärmen. Härligt avslappnad bildkvalitet med bra färger. Skönt att den är så långsmal när man kollar på Netflix t ex.

  + Hastigheten. Haft den i över 1 år nu, och fortfarande känns den piggare och snabbare än alla andra telefoner jag har haft möjlighet att testa. Till skillnad mot nyare Samsung-telefoner så hackar iPhone aldrig upp sig, och man känner alltid att man får svar när man drar eller trycker.

  + Kameran. Kanske inte längre bäst, men fortfarande den näst bästa telefonkameran efter Nokia Lumia 1020.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Älskar verkligen denna iPhone, men batteritiden kan förbättras.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Perfekt
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har tidigare haft Iphone 3S och Samsung S3.

  Som vanligt är ju hårdvaran fantastisk speciellt i jämförelse med Samsungs plastighet. Däremot har ju både Nokia och HTC telefoner som mäter sig med Apples hårdvara nu för tiden så det var inte avgörande för mitt val. Jag ville dock ha en mindre telefon än Samsung S3 och då var valen få om man samtidigt ville ha kvalité. Har dessutom iPad och Macbook pro så då kändes det i slutändan mest naturligt att gå all in i Apples ekosystem.

  Plus
  - design och kvalité på hårdvaran
  - liten och lätt
  - mestadels snabb och rapp i mjukvaran
  - IOS borgar för stort app-utbud och framtidssäkerhet

  Minus
  - batteritiden blir löjligt låg om du inte går in och slår av en del bakgrundsfunktioner
  - låg tryckkänslighet i skärmens kanter. Tycker detta är särskilt märkbart om man jämför med Galaxy S3
  - hörlurarna. I vanlig ordning skickar apple med lurar som lämnar mycket att önska. Gör miljön en tjänst och skippa dem helt istället för att skicka med skräp
  - IOS har verkligen tappat mycket av siit försprång gentemot Android och WP. Dels gällande design men kanske framförallt gällande funktioner. Och Apple maps är klart sämst av de tre kartalternativen som dessa operativsystem erbjuder
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Användningstid: ca 1 år
  Tidigare telefoner: iPhone 3GS, IPhone 4, Iphone 4S, HTC Desire, Samsung Galaxy S2,

  Detta är min fjärde iphone. Det är på många sätt en fantastisk telefon som följt Apples evolutionstänk, äntligen kom metallskap på baksidan. Jag har varit oerhört nöjd med mina tidigare iPhones, de har fungerar felfritt (jag har använt samtliga ca 1 år). Enda strulet var med iPhone 4 som hängde sig en gång under den tid jag hade den.
  Kort sagt mina förväntningar var högt ställda på iPhone 5.

  Dock måste jag säga att jag inte varit riktigt lika nöjd som tidigare, jag har haft betydligt fler mjukvaruproblem. Telefonen hänger sig, startar om, skärmen blir svart osv. Mest irriterande är någon bugg som stänger av telefonen. När jag försöker starta om upplyses jag om att batteriet är slut. Vänta 2 min och försöker igen - då fungerar det. till en början inträdde detta fenomen alltid när batteriet närmade sig 20% och jag samtidigt använde bilder-appen. På senare tid har det börjat hända någon gång per vecka.

  Det går att leva med men det är en klar försämring jämfört med de tidigare IPhones jag haft.
  I övrigt är jag väldigt nöjd, batteriet räcker ca 1,5 dag med tungt användande, samtalkvalitet är god.
  Telefonen ligger lätt i handen. Kanske att det vore trevligt med lite större skärm.

  Så summa summarum rekommenderar jag ändå iPhone 5 men flaggar för att kvaliten inte är riktigt lika fin längre i mjukvaran.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft min iPhone 5 i precis 12 månader och insåg just nu att jag glömt att sätta betyg..

  Gick från flera Android modeller till en iPhone 4 och nu en iPhone 5

  Är jättenöjd med telefonen, visst den går inte att konfigurera och tweaka som en Android, men det är jag inte intresserad av (längre)

  Allt bara fungerar och iCloud är riktigt bra
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Batteritiden är katastrof, omöjlig att ta en bra bild i mörker och buggig programvara. Tur att det är jobbet som betalar för den är definitivt inte prisvärd. Skaffa en försäkring för den tål inte mycket...
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Minus
  Tillägg 2 nov 2013; Var nöjd fram till uppgradering till iOS 7. Nu tycker jag telefonen bara är skit och sänker betyget från 7 till 1. Den viktigaste orsaken är att jag inte längre kan synca med Itunes som jag redan innan tyckte var skit och att jag inte kan koppla upp min dator via min iphone.
  Skitförbannad på Apple som desperat släpper en så jävla buggig programvara som iOS 7.

  Tillägg 2 dec. ; Efter att uppgraderat programvaran så fungerar det att koppla upp datorn till internet genom USB och bluetooth. WiFi teathering fungerar ibland, men oftast inte. Det har dock blivit en plåga att avsluta ett samtal, eftersom jag måste trycka 3-4 gånger på skärmen för att samtalet skall sluta.
  Jag giller verkligen Iphone, har även en galaxy med större skärm som inte alls känns lika smidig att använda. Men jag var mer nöjd med telefonen när jag körde iOS 6 än nu med iOS 7. Nu när teathering via USB fungerar efter den nya uppdateringen sö höjer jag betyget till Acceptabelt.

  1. Personligen föredrar jag Android för Film. Itunes är obegripligt krånglig. Itunes ger en lite "sunkig" känsla. När allt är webbaserat så behöver du en stationär dator...

  2. Att använda telefonen för wifi teathering, dvs som router är hopplöst. Man måste gång på gång återställa nätverksinställningarna och starta om telefonen för att det skall fungera. Detta fungerar problemfritt på en 4-5 år gammal Nokia eller på en Android. Idag när jag har surfplatta så tycker jag att WiFi teathering är en väldigt viktig funktion. Har du en Ipad och inte vill skaffa ett extra surfabonnemang så skall du nog fundera över om inte en Android är bättre alternativ. Apple måste medvetet ha lagt in WiFi teathering urkopplingar för att detta inte skall fungera smidigt. Det är svårt att förstå varför Apple inte kan få detta att fungera, när andra mobiltillverkare har haft detta fungerande i flera år.

  3. Väldigt lite internminne. Ingen plats för minneskort.

  Plus
  1. Säkerhet. Vill inte ha en Android telefon för mina mejl och bankaffärer. Android är ett för osäkert system.
  2. Snabb.
  3. Appar, appar och appar. Androids appar känns lite sunkiga. Iphones appar är av mycket högre kvalitet och normalt sett billigare.
  4. Tillbehör, tillgång till ett utbud av skärmskydd och fodral.
  5. Reparationer. Stort utbud av billiga reservdelar. Försök hitta en reservdel till en 2 år gammal android så förstår du vad jag menar. Min display på surfplattan, Nexus 7, har gått sönder, finns ingen reservdel. Bara att slänga och köpa ny.
  6. Stabilt bluetooth.
  7. Kvaliet. Har haft Iphone 3GS och 4 tidigare. Bägge dessa telefoner har slagit mina tidigare mobilers livsläng. Mina gamla Nokia gick vanligen sönder efter 12 månader.

  Min drömtelefon heter iphone 6 med fungerande WiFi tethering (hotspot), ett enkelt sätt att lägga in film och musik på telefonen och en större skärm. Galaxy Note ser jag som ett alternativ, men gillar inte Androidvirusen.

  Blir därför bara 7 stjärnor. Fattar inte varför Apple inte kommit tillrätta med WiFi tethering problemen. Dessa har ju funnits ända sedan iphone 4. Nu när surfplattorna börjar breda ut sig så är det dags att lösa detta problem.

  Är du inte intresserad av film i mobilen och inte intresserad av koppla upp din surfplatta till internet så är Iphone 5 bättre, säkrare och enklare att reparera än allt annat på marknaden.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mitt omdöme om iPhone 5, modell Svart. Ska försöka strukturera upp det hela så tydligt som möjligt eftersom det finns många fejkade och kraftigt vinklade omdömen (särskilt från Charlie2k och bigbadboogie) för iPhone 5 här på Prisjakt.

  Positiva saker:
  Snygg
  Lätt
  Inte alltför stor
  Snabb
  Stabil
  Inga som helst problem att använda den i solljus
  Mycket bra färgåtergivning på skärmen
  Bra batteritid
  Bra kamera (men kan självklart inte mäta sig med en systemkamera)
  Enkel att använda
  Metallhölje istället för plast
  Inte särskilt stor risk för att drabbas av virus eller andra illasinnade programvaror (0,7% var Apple-enheter och 79% var Android-enheter (96% fjärde kvartalet 2012) av drabbade enheter.

  Negativa saker
  Skulle inte skadat om den hade varit lite större
  Batteritiden kan påverkas negativt av kyla (vilket även sker på andra mobiler)
  Batteritiden kan bli lidande vid dålig/ingen täckning och man har någon app som körs i bakgrunden och utnyttjar till exempel GPS (karttjänster)

  Vissa skulle nog vilja påstå saker som att den inte stödjer SD-kort och andra typer av anslutningar som ett minus, men i dagens samhälle så är det så mycket som är moln-/streambaserat så att hålla på med SD-kort och annat är bara onödigt, enligt min åsikt.

  Summa summarum så är det en väldigt stabil och säker mobil och inga större bekymmer alls med den. Inga repor på mobilen ännu efter ca fem månaders användning och jag har inget skydd runt om heller (jag är dock någorlunda försiktig med den).

  Prestanda:
  När den släpptes så toppade den de flesta prestandatester. Dock så presterade Samsung Galaxy S3 bättre i testet Geekbench. I detta fall så är det värt att tänka på att iPhone 5 har två kärnor medan SG3 har fyra kärnor, därav så får SG3 ett högre värde än iPhone 5 eftersom Geekbench utnyttjar alla kärnor som finns i en mobil. Dock så finns det i stort sett inga appar som använder fyra kärnor, och därmed så kommer iPhone 5 prestera i många (alla?) fall bättre än SG3.

  Skärmen:
  När det gäller skärmen så är den bland det bästa som finns på marknaden när det gäller färgåtergivning. För mer information om hur skärmen är så hänvisar jag till AnandTech och DisplayMate (tekniksidor).

  Här nedanför kommer jag presentera påståenden som andra har gjort och visa på hur felaktiga/kraftigt vinklade dessa påståenden är. Detta kan vara av värde, men också ointressant för en del:

  Påstående 1:
  Skalet är otroligt repkänslig.

  Min kommentar:
  Det är inget jag har märkt. Jag är dock någorlunda försiktig med den, jag slänger den inte ner i asfalten eller lägger den på skarpa vassa föremål eller generellt trubbiga metallföremål (metall mot metall är aldrig någon vidare bra idé). Däremot så kasar jag den på bordet (trä) varje dag och har än så länge efter ca fem månader inte en enda repa efter detta. Jag råkade dock tappa den på en vass metallkant häromdagen, vilket fick till följd att jag fick fyra små märken på kanterna av mobilen. Dessa märken är knappt synliga så det är inget som stör. Men ha i åtanke att den är inte till för att tappas eller blandas runt med andra metallföremål eftersom det då kan bli skador om oturen är framme.

  Påstående 2:
  Skärmen är otroligt repkänslig.

  Min kommentar:
  Återigen, inget som jag har märkt. Personen som kom med detta påstående rekommenderade också en Nokia Lumia 920 istället. Undersöker man saken lite noggrannare så får man reda på att glaset som används på iPhone 5 är Gorilla Glass 2, samma glas som används på Nokia Lumia 920. Det är alltså samma glas från samma tillverkare, likväl så påstår han att glaset på iPhone 5 repas superlätt men nämner inget om Nokia Lumia 920. Ett högst märkligt påstående i alla fall.

  Påstående 3:
  Uppdateringsfrekvensen på skärmen på iPhone 5 är 30 bilder per sekund.

  Min kommentar:
  Detta är felaktigt, uppdateringsfrekvensen på alla iPhones (inklusive iPhone 5) är 60 bilder per sekund. Förövrigt så är jag utvecklare och vet själv att man kan ställa in uppdateringsfrekvensen för iPhone 5 till max 60 bilder per sekund.

  Påstående 4:
  Man kan inte använda vantar på skärmen, den har inte trådlös laddning, ingen NFC, ingen 4G.

  Min kommentar:
  Allt stämmer. Jag vet dock inte hur realistiskt det är att använda vantar på en skärm när man till exempel ska skriva ett SMS. Men visst, kan säkert finnas andra fördelar.

  Den stödjer inte trådlös laddning. Om det är livsviktigt för dig så ska du inte välja iPhone 5. Tänk dock på att om du åker iväg någonstans så kommer du ändå så behöva ta med dig själva "laddningsplattan" om du vill kunna ladda din mobil trådlöst. Så från mitt perspektiv så är det mest en gimmick.

  NFC (Near Field Communication) har den inte (möjliggör till exempel betalning med mobilen i affärer). Frågan är om man i dagsläget ens har någon nytta av det? Där jag bor så finns det inga affärer (vad jag vet) som stödjer denna teknik. Så för min del så är NFC helt meningslöst.

  Den har 4G, dock använder iPhone 5 1800 MHz-bandet för 4G, vilket vi i Sverige inte stödjer fullt ut i dagsläget. Tele 2 och Telenor har dock öppnat upp 1800 MHz-bandet i vissa städer (Stockholm, Göteborg, Malmö) så där är det fullt möjligt att utnyttja 4G. Där jag bor så fungerar 3G dock alldeles utmärkt så 4G är inget som jag känner att jag saknar allt för mycket.

  Påstående 5:
  En har rapporterat om problem med själva antennen.

  Min kommentar:
  Inget som jag har märkt utan den fungerar alldeles utmärkt. Däremot kan signalen försvagas lite om jag täcker för den med handen till exempel, precis på samma sätt som det hände på min förra mobil (Sony Ericsson) och drabbar många andra mobiler, så inget unikt för iPhone 5. Men inga brutna samtal eller andra problem har jag varit med om.

  Påstående 6:
  Batteritiden är dålig på grund av den nya snabbare processorn som då automatisk är en riktig energislukare.

  Min kommentar:
  Batteritiden på min mobil håller i ungefär tre dagar. Då ringer jag ett och annat samtal om dagen, sms:ar lite, surfar, facebookar och kanske ser något/några youtube-klipp. Jag använder den alltså inte överdrivit mycket, men låter den inte heller ligga helt still varje dag i tre dagar. Däremot har jag märkt att om det är dålig täckning och man har något program som ligger och kör i bakgrunden som använder till exempel GPS (karttjänst) så kan det dra en hel del på batteriet.

  Vad användaren dock missar är att teknik utvecklas, såväl på mjukvarusidan som hårdvarusidan. Genom att ha en snabbare processor så kan processorn snabbare gå ner i viloläge (eftersom det tar mindre tid att exekvera kod) och därmed spar man batteritid. För en mer djupare analys av batteritid och annat så hänvisar jag till AnandTech.

  Påstående 7:
  Kartorna är urusla och Göteborg finns inte med på kartorna.

  Min kommentar:
  Göteborg har alltid funnits på kartorna, däremot så saknades själva texten Göteborg i början. Detta har dock uppdaterats, och en hel del andra fel också som fanns i början, så kartorna är inget problem längre enligt min åsikt. Förövrigt så kan man alltid ladda ner andra karttjänster (till exempel Nokias eller Googles karttjänster) om man nu skulle vara missnöjd med Apples kartor, så detta är inget problem.

  Påstående 8:
  Apples signum är patentmissbruk, förekommande av barnarbete, oavlönad arbetskraft, obefintligt socialt ansvarstagande, miljöförstöring och annat.

  Min kommentar:
  Att Apples signum är patentmissbruk är enbart en åsikt han har. Det Apple gör är att skydda de patent som de har, precis som alla andra företag gör. Apple och Samsung har legat i luven på varandra länge (därav många som skyller på Apple för att de försvarar sina patent), dock så har Samsung varit (och är) mycket i mål som handlar om patentintrång även mot andra företag (till exempel Ericsson, Sharp, Osram m.fl.). Så själv skulle jag vilja påstå att det är Samsung som missbrukar andra företags rätt till sina egna patent. Att Samsung sen också betalar en före detta domare som har dömt i mål mot Apple gör ju inte tilltron till Samsung högre direkt.

  Angående barnarbete (inklusive oavlönad arbetskraft, obefintligt socialt ansvarstagande) så är det inte Apple som har blivit anklagade, utan Foxconn. Foxconn är en underleverantör till Apple, men de är också underleverantörer till bland andra Nokia, Microsoft, Amazon, HP, Motorola Mobility, Google, Dell, Sony, Nintendo m.fl. Apple har dock vidtagit åtgärder för att göra arbetstagarnas situation på Foxconn bättre.

  Samsung är inga änglar de heller, utan kan till och med vara så att de är värre enligt vissa artiklar på nätet (man får tyvärr inte länka till andra sidor bland omdömen, men sök gärna på Google).

  Angående miljöförstöring så rekommenderar samma författare att man ska söka på Google och Greenpeace. Om man gör det och gräver lite djupare så får man upp hur de olika företagen rankas när det gäller miljön. Då ser man att Samsung ligger sämre till än vad Apple gör när det gäller grön elektronik (ingen av dem ligger dock särskilt bra till), likväl så nämner han enbart Apple och inte Samsung utan istället i slutet av sitt omdöme så rekommenderar han en Samsung Galaxy S3. Ja, jag får inte riktigt ihop den ekvationen, särskilt inte om man även blandar in både miljö och etik när det gäller Samsung.

  Påstående 9:
  Webbläsaren cachar hela tiden.

  Min kommentar:
  Ett helt befängt påstående. Webbläsaren cachar inte hela tiden, och det går alldeles utmärkt att klicka på bakåtknappen varav forumsidor uppdateras.

  Påstående 10:
  Ordboksrättstavning finns inte eller verkar inte fungera.

  Min kommentar:
  Ytterligare ett helt befängt påstående. Rättstavningen fungerar alldeles utmärkt, och skulle man ha råkat att avaktivera det så går man till Inställingar -> Allmänt -> Tangentbord och där väljer till exempel "Kontrollera stavning". Man kan ju tycka att om man äger mobilen och inte får rättstavningen till att fungera så bör man ha kollat upp sådant. Men det kanske beror på att författaren av omdömet är väldigt tekniskt okunnig (fast kan man skriva ett omdöme om en mobil så bör man ha lite koll kan man tycka), eller så äger han/hon inte ens mobilen som han/hon skriver ett omdöme för.

  Påstående 11:
  Man kan endast ändra blixt på eller av.

  Min kommentar:
  Skitsak egentligen, men man kan även ställa in blixten på Auto och ta HDR (High Dynamic Range)-foton.

  Jag avslutar mitt omdöme med att säga som en del andra har sagt (fast de har då varit extremt kritiska), jag hade kunnat fortsätta här hela dagen och visa alla felaktigheter och vinklade påståenden som en del har kommit med, men jag hoppas att detta räcker så att människor som kollar på betygsättning och läser omdömena inser att man inte kan lita på de betyg och omdömen som sätts här på Prisjakt längre. Tyvärr så är det många såkallade fanboys som bara har en målsättning, antingen ge en produkt ett extremt dåligt betyg (trots att de inte ens äger mobilen) eller sätta ett jättehögt betyg och inte vara kritiska alls. Och när det gäller omdömen för iPhone 5 så kryllar det av fanboys, både åt det ena och det andra hållet. Mitt tips till dig är att välja expertomdömen (Recensioner) istället, för allmänhetens omdömen kan du inte längre lita på, tyvärr.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bäst
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Apple annonserar att de har
  "Bluetooth 4.0 wireless technology"

  Bluetooth togs fram för att kunna hantera en mängd antal olika problem.
  Det finns därför ett antal olika applikationsprotokoll .
  Dial-Up, Obex (Object Exchange) osv.
  Man förväntar sig att en modern telefon skall kunna detta idag.

  Apple har endast implementerat koppling till headset och handsfree.
  Man kan med andra ord inte kopiera en kontakt till en annan telefon.

  Ser inte sådana begränsningar som acceptabla på en dyr telefon släppt 2012.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft denna i snart ett år efter att ha bytt från android, och jag är helnöjd! Letade efter en bra mobil helst av metall. Då jag gillar material som är hållbara och naturliga var denna ett ganska självklart val. Har tappat den ett flertal gånger bland annat i asfalt, och den håller jättebra! Det negativa med aluminium är att det är ganska mjukt, så det kan bli märken. Men det slits ganska snyggt enligt mig till skillnad från blast, och glaset verkar behöva en rejäl omgång innan det blir äns en skråma. Angående prestanda på hård och mjukvara så finns inte mycket annat att säga än att det är felfritt. Lite tråkigt kanske, men det blev lite roligare med ios7.

  Fördelar:
  +Bra prestanda
  +Bra och stabilt operativsystem som sällan laggar
  +Starka naturmaterial som tål hårda tag
  +Elegant, men samtidigt snygg
  +Bra kamera

  Nackdelar:
  -Dyr
  -Lite tråkigt operativsystem
  -Dålig kvalité på tillbehör så som laddare och headset
  -Ej 4g i Sverige

  Sammanfattning:
  Pålitlig och vacker mobil som inte krånglar och inte slits i första taget. I detta fallet får du verkligen vad du betalar för, om du bortser tillbehören som oftast behöver bytas ut, redan inom ett år.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt stryktålig smartphone (tillskillnad från de flesta anda touchscreen mobiler, även Apples tidigare), underbart väldesignad helt enkelt. Snabbaste, smidigaste och enklaste smartphone OS:et/användar-interface vid jämförelse med t.ex Androids olika varianter samt Microsofts. Apples AppStore med dess utvecklare och appar är långt framför konkurrenterna. Och vad är en smartphone idag utan just utvecklare och applikationer?

  Ett stort plus för folk som sysslar med musikproduktion av diverse sorter som mig är att Apple tar den biten på allvar och tillhandahåller ordentliga och riktigt snabba ljud och MIDI rutiner/kommunikationsmöjligheter (igen, något som övriga tillverkar inte gör), vilket möjligör att professionella musik-företag som Korg, Yamaha, FabFilter, FXpansion, Overloud, IK Multimedia med många flera kan utveckla musik-applikationer i studioklass.

  Batteritid är fullt godkänd, men jag sprätter inte på alla möjliga funktioner, kollar email, facebook, twitter osv var 2:an minut, utan används med måtta under dagen. Så batteri räcker absolut tillräckligt till telefoni och slö-internet under dagen, utöver allt det andra.

  Med tanke på mina användningsområden, med en smartphone så kan jag inte ge annat än full pott till denna telefon.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt snygg, lätt Gillar den skarpt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Perfekt för mina ändamål. Synd bara att mer minne blir så dyrt
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick femman av jobbet som uppgradering
  * Positivt
  Bra kamera.
  Känns mer gedigen än 4:an
  * Negativt
  efter ett tag blev på/avstängningsknappen trög/glapp.
  ny kontakt
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej iPhone
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ruskigt snabb. Härligt upplösning på skärmen. Vikten är lättare än iPhone 4/4S. Batteritiden är något bättre än iPhone 4S. Jag kan starkt rekommendera denna telefon.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft denna i ungefär två månader och är inte annat än nöjd.
  Den är snabb, smidig, enkel och helt lagom stor. Håller däremot med Inkyape om att systemet är inlåst. Annars väldigt bra!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa telefon jag haft, varje modell blir bara bättre och bättre.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är en helt okej telefon om man går runt med laddaren hela dagarna, men verkar ha mycket problem. Många jag känner har fått skicka tillbaka sina för olika fel. Själv så funderar jag om det är något fel på min batteritid för det måste vara det sämsta jag skådat någonsin.

  Är tanken att man ska gå runt med en laddare hela dagarna, gruva sig för att svara på SMS för att man är rädd att få slut batteri? Jag har än så länge inte klarat av en heldag med min telefon och använder den väldigt lite, tre-fyra timmars användning rapporterar telefonen innan den ger upp efter en dag.

  Till råga på det så är skärmen sämst, repas jättelätt jämfört med iPhone 4. Två år med min iPhone 4 utan skärmskydd och jag har inte en enda repa. Två veckor med iPhone 5 och jag har stora ytliga repor på hela skärmen. Och nej, då har jag aldrig tappat den eller lagt den på "mage".

  Funderar nästan på att byta ut skiten mot en iPhone 4s, där hade man en skärm som inte repades och i alla fall dubbla batteritiden.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En mobil på topp! Bytte upp mig ifrån 4an, riktigt nöjd!

  Mycket snabbare, tunnare och lättare, klart förbättrad på det mesta!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nöjd rakt igenom!! En mycket bra telefon enkel och smidig!!! Strular typ aldrig!!
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Powerknappen gav upp efter ett halvår. På gamla iPhone 4:an gav hemknappen upp efter ett år. Tillverkningskvalitén är ju inte direkt god på Apples produkter, och det borde ju vara i topp med tanke på premium(över)priset. Gör om, gör rätt Apple.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  riktigt bra! ersatte min fyra på ett riktigt härligt sätt
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det enda jag kan klaga på är väl batteritiden men annars är den verkligen bra. Kändes som ett rejält lyft från min iPhone 4:A.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har kört den en vecka nu och kan inte säga annat än att jag är supernöjd. Riktigt tunn och mycket lättare än tidigare vilket känns ovant i början men man vänjer sig. Allt flyter på riktigt bra och batteritiden får man ändå säga är hyfsad. Ett givet köp om man inte redan har en iPhone 4 eller 4S då dessa går att uppdatera till det senaste iOS redan från dag ett då det släpps.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft den som jobbtelefon. Den funkar men är absolut ingen upplevelse att använda. Andas inte Kvalité längre. Har nu bytt till en HTC One och inser ganska snabbt att man tidigare var Iphone blind och trodde att det var det som hägrade men Android har kommit betydligt mycket längre på marknaden.

  Köpa eller inte. Det är upp till var och en. Men har man aldrig haft android så tycker jag absolut att man ska prova en sådan. Är man fast besluten att köpa Iphone så kan man lika väl lägga mindre pengar på Iphone 4s, enda TYDLIGA skillnaden är skärmstorleken.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hade bara denna i en vecka så kanske inte "kan allt" om den. Har alltid haft iPhone tidigare men har nu bytt till Android. Apple gör jävligt klockrena saker men i mobilväg har de helt klart blivit omsprungna nu. Bytte iaf in den efter en vecka till en Samsung Galaxy Note 2 och kunde inte varit mer nöjd!