Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm X-E1 + 18-55/2,8-4,0 OIS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Systemkameror (61)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har tidigare använt Olympus C-1, Canon A85 och sedan Canon G9. Sedan G9:an gick sönder i somras (2015) har jag försökt klara mig på mobilen (S3 Mini), men det räcker inte kvalitetsmässigt.

  Gjorde ett mycket noggrant urval och till slut stod det mellan Fujifilm X-E1 och Canon EOS M, där denna vann på bildkvalitet och användarupplevelse, trots färre megapixel och högre pris.

  Min oro att den var för komplicerad för att använda var härligt nog obefogad. Om man vill går det att vrida in auto-läge på det mesta, vilket gör att det blir som en vanlig banal kompaktkamera.

  Men den här kameran inbjuder till att lämna auto-lägena, även om man inte är proffs. Bländare (skärpedjup), slutartider och ISO-tal är mycket enkla att nå, de två första har dedikerade fysiska rattar på kameran. Detta gör att man blir mer kreativ, plötsligt vill man inte bara ta en bild - man vill ta en bra bild, exakt som man tänkt sig. Och ofta går det önskemålet att uppnå.

  Tyngden och storleken drar ner betyget. Har man använt en gammal analog systemkamera lär man känna igen sig mått- och viktmässigt. Den bästa kameran är kameran man har med sig sägs det och tyvärr är X-E1 lite väl klumpig för att ha med sig överallt. Men den fina bildkvaliteten och inställningsmöjligheterna väger upp rätt bra ändå.

  Displayen är mindre än på G9:an, men det glömmer man snabbt bort. Den påstådda efterhalkande EVF och displaybilden har jag ännu inte märkt något av alls. Trilskande autofokus-problemet finns där, men det är inget som direkt stör när man vet om det och förstår att jobba runt det genom att fokusera på en kontrastyta.

  Rejäla pluspoäng för höga ISO-tal. Tidigare har jag varit låst till långa slutartider för att kunna ta bilder i svagt ljus. Med den här kameran går det att ta bilder där det är mörkare än vad mina tidigare kameror klarat av utan stativ.

  Kan rekommendera kameran helt klart.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Enastående kamera, fantastisk bildkvalité.
  Otrolig skärpa över hela bilden med "kit" objektiv
  (Fujinon 18-55mm/2.8-4 OIS och 55-200mm/3,5-4,8 OIS).
  Är bildkvalitén viktigast, då är denna kameran rätt köp.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bildkvaliteten! JPEG direkt från kameran, helst i svartvitt. Man tappar hakan.
  Lite designmissar i menysystem och handhavande, men byggkvaliteten är bättre än ALLT i samma prisklass från konkurrenterna och som sagt, bildkvaliteten räcker för att den ska få 10 av 10 möjliga stjärnor i betyg.