Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bringwell Hela Pharma Mivitotal Plus 1000ml

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bringwell Vitaminer & mineraler (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Brukar använda denna då jag går på diet då kosten brukar bli lite ensidigare under dessa tider. Tar ca 15ml per dag och jag tycker den gör sitt jobb då jag känner mig piggare och har mer ork under diet. Däremot om du redan äter en balanserad kost så kommer detta troligtvis inte hjälpa dig så mycket.

  Värt att tänka på är att RDI ofta anger den gräns som en individ behöver få i sig för att inte må dåligt, men det är inte nödvändigt vis den optimala dosen för denna individ. Vissa vitaminer, speciellt de vattenlösliga, är väldigt svåra att överdosera och höga doser av dessa kan medföra många fördelar gentemot att äta en RDI dos. Därmed så kan den optimala dosen för en individ, beroende på vikt, längd, träningsmängd, ålder o.s.v ligga på allt mellan 1 dos av RDI till flera gånger dosen av RDI.

  Angående det som tidigare recensent skrev om att det är "oansvarigt" att inte ange vilken dos ett barn ska inta, så tycker jag snarare det är "oansvarigt" av ett barns föräldrar att ett barn ska behöva inta vitamin-tillskott. Då kanske det är dags att se över barnets kost istället? Samma princip gäller för vuxna.

  Sammanfattning: Om du som mig går på diet och/eller äter väldigt ensidigt så kan detta vara något för dig. Ett enkelt sätt att se till att man får i sig den mängd vitaminer och mineraler som man behöver varje dag och som smakar helt okej, iaf om man spär ut det med vatten. Däremot skulle jag inte säga att det är ett långsiktigt alternativ som man ska inta resterande del av sitt liv, då kanske det är läge att se över din egen kost istället?
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Högst oansvarigt att ha över 1000% "rekommenderat dagligt intag" av vitamin E och ca 700% av resp vitamin B samtidigt som man tydligt skriver att kosttillskottet kan ges till barn utan att för den skull meddela vilken dos barnet skall få. Detta trots att faran är stor att individer får i sig en farlig mängd.
  Källa: http://fof.se/tidning/2008/6/vitaminer-nodvandiga-men-livsfarliga