Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dell UltraSharp U2713HM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (134)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kommer sen innan från en U2711, så blir lite jämförelser med den.

  Skälet till att jag bytte vad LED-panelen som lockade, CCFL-belysningen i U2711 drog en del ström, gav en hel del värme och gjorde skärmen något större och tyngre. U2713HM är som förväntat mer slimmad och är imponerad över skillnaden i värmeutveckling. En annan tydlig fördel med U2713HM är anti glare-coatingen, som har blivit mindre störande. Jämför jag med U2711 så får jag på den ett visst snöflimmer på stora, ljusa partier, syns att det är ett skikt. Skall nämna att det är en Rev A00, upplever inget flimmer eller ränder som andra skriver.

  Oerhört trevligt med flera portar, använder framför allt DVI till datorn och HDMI till laptop och liknande. Ett litet minus jämfört med U2711 är att den hade fler portar än du någonsin kunde använda (en extra DVI samt komponent och komposit, utöver de som U2713HM har). Inte varje dag det kom till användning, men var trevligt att ha möjligheten. Å andra sidan låg U2711 lite högre i pris när den lanserades.

  Något jag saknar i skärmmenyn är snabbknappar till olika inputs, för att enkelt växla mellan DVI och HDMi, exempelvis.

  Sammanfattning: För 4000kr är det en duktigt trevlig skärm du får. 2560x1440-upplösning, flera anslutningar, IPS-panel, LED-belysning, inbyggd USB-hubb för de som behöver, för att inte nämna möjligheten att justera den i alla tänkbara riktningar. Vill du ha högre upplösning än 1080p, men tycker att en 30"-skärm är på tok för dyr? This is it.

  För den som är mer intresserad av panelens kvalitet rekommenderar jag att läsa Sweclockers test: http://www.sweclockers.com/recension/16548-dell-ultrasharp-u2713hm
 • Usel

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag hade precis som endel andra beskrivit diagonal ränder a 45 grader, som syntes när skärmen visade ljusa ytor. Som programmerare är det väldigt störande.

  Update Panel 2:
  Den nya panelen jag fick uppvisade precis samma problem och är samma Rev A00.

  Pinsamt med ett sådant kvalitetsproblem på en så pass dyr produkt.

  Update Panel 3:
  Så ja nu äntligen verkar mönstret vara borta, men behöver några fler dagar för att verifiera.
  Men nu har ju något ännu värre uppkommit.. Ghost-bilder.
  Om jag sitter och programmerar låt säga en timme, så kommer jag se mina fina editor ungefär som inbränd i skärmen. Välkommen tillbaka kära CRT/Plasma-teknologi. Upptäckte även att Panel 2 har problem med detta!

  Så det enda denna skärmen egentligen duger till är väl att se på film.. pinsamt dell.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gott om backlight bleed och dessutom image retention ovanpå det. Dells vanliga skärmlotteri tyvärr, deras kvalitetskontroll är under all kritik. Får man ett bra ex så är den mycket trevlig, svärta och färger är efter kalibrering mycket bra, men man måste då ha tur för att få ett sådant ex.

  Uppdatering: Ska få en ny skärm från Dell, deras kundsupport kan man inte klaga på. Råder alla som funderar på den här skärmen att ta en titt på tråden på sweclockers, många som har problem med den. Dell kommer förhoppningsvis till rätta med dem dock.

  Uppdatering igen: Uppe i min femte skärm nu. Diagonala streck och backlight bleed går inte att bli av med vad det verkar. Det finns bra exemplar där ute, men jag har inte sett något än. Höjer dock betyget till en åtta, för den är mycket bra i övrigt.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Skriver ett omdöme bara för att tipsa om att om din skärm också har börjat glappa ibland (svart skärm / halvsvart skärm eller färgglatt myrkrig) så fungerar det utmärkt att ge den en ordentligt lavett.

  Förr oss som är för snåla för att köpa en ny skärm så kan detta öka på livslängden avsevärt. Ja eller ta sönder den ordentligt så att vi kan köpa den där nya skärmen vi egentligen vill ha. Win-Win med andra ord!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har även en 2412M på jobbet som jag tycker är sämre än den här. Den högre pixeltätheten gör skillnad. Dock är båda mkt bra och vilsamma för ögonen. Så glöm allt klagande på den här skärmen. Det kanske fanns problem med tidiga revisioner, men den jag fick från Dustin är suverän. Köpte även till speakerbar vilken absolut rekommenderas. Inga ränder, ingen backlight bleed, ingen ghosting bara grymma färger och skärpa.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna för två år sedan, och även om den har varit acceptabel sen dess så är det sista gången jag köper en Dell-skärm. Det var alldeles för mycket strul med backlight-bleeding, pixeldefekter m.m. Fick byta ut skärmen två gånger (vilket i sig var väldigt smidigt då en person helt enkelt kom hem till mig och lämnade en ny skärm, för att sen hämta den defekta). Tredje gången orkade jag inte byta igen trots en del backlight-bleeding i nedre vänstra hörnet.

  Väldigt missnöjd med tanke på priset jag betalade för skärmen, vilket var minst en tusenlapp högre än vad priset är idag. Tycker att dagens pris är på tok för högt också.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Backlight bleed. Skulle tippa ca. 35-40% av bildytan från nedre vänster och övre högerhörn är täckt. Det ser riktigt, riktigt illa ut.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra skärm, men två levererade skärmar och båda har pixelfel.

  1:a skärmen har en svart död pixel mitt i. 2:a skärmen har två gråa pixlar lite från centrum. Jag undrar om de som köper skärmar ens kontrollerar pixlarna, utan bara kör på? Kan annars inte vara sådan otur att jag får två i rad - köpta på två olika ställen. Dåligt av Dell att inte ha bättre kvalité på just pixlarna.

  Uppdatering:
  det tog 6 skärmar för att hitta 2 stycken utan döda pixlar. Alldeles för dåligt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte precis en på webhallen för 3795 vilket jag tycker är ett oerhört bra pris. Va lite rädd för backlightbleeding som andra har gnällt över, men som jag inte över huvudtaget kan upptäcka något på skärmen jag fick :).

  Kan definitivt rekommendera skärmen till alla som inte tävlar i CS på elitnivå. Om inte så är fallet kommer du bli skitnöjd. Färgerna på skrämen är fantastiska och 1440p är verkligen en fröjd.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sjukt mycket skärm för pengarna. Inga av de problem som tidigare beskrivits men har antagligen en senare revision. Bra med USB 3.0 hubb och OK kalibrerad redan ur lådan.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Beställde denna skärm och fick den levererad inom några dagar från komplett.se.

  Den verkade helt ok, men hann inte göra några vidare testar då den exploderade efter ungefär 2 minuter och drog med sig jordfelsbrytaren i fallet så jag blev sittandes i en becksvart lägenhet med en skarp doft av bränd elektronik.

  Skickade tillbaka denna dödsfälla efter väldigt bra kontakt med dells kundservice. Nästa skärm levererades inom 2 dagar. Fick släpa med mig förra åbäket i min av 2 IKEA-kassar nytillverkade skräpsäck. Inga problem med bytet.

  Den nya skärmen var dock fel färg, och dell skickade inte med någon strömkabel så nu har jag suttit med kundtjänst i 40 minuter för att dom ska försöka lista ut hur det gick till. Kundtjänst bad att få återkomma under dagen.

  Vem vet, jag kanske får en skärm som inte är en fara för liv och lem, i rätt färg och som jag faktiskt kan testa någon dag. Tills dess kan jag inte ge den mer än 1 stjärna.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Själv har jag inte stött på några utav dessa barnsjukdomar utan istället fått uppleva att skärmen inte riktigt passade mig som casual gamer. I form av upplösning, skarphet, färgåtergivning osv när man t.ex. filmar eller surfar är den mycket bra, men när man ska sätta sig ner och spela är det tydligt att man hade gjort bäst i att köpa något snabbare och kanske i mindre upplösning då det är rätt få nya AAA-titlar som man kan köra på högsta inställningarna på 2560x1440. I övrigt en prisvärd skärm som känns gedigen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt bra skärm!

  Köpt på Webhallen 4 januari och inga problem alls som beskrivits tidigare.
  Steget från 1920x1080 (27" Benq GW2750HM) var faktiskt större än jag trodde !

  Har ett referenskort Powercolor Radeon R9 290 och köpte en massa spel på STEAM rean under jul/nyår så Metro Light, Crysis 3, F1 2013, Assetto Corsa, BF4, Bioshock Inifinite, Max Payne 3 med flera rullar fin fint i 2560x1440 så problem med lagg och millisekunder hit å dit kan ni fetglömma :)

  Har också jobbat med bildredigering i photoshop å det är balsam för ögonen (återigen färger/upplösning/ingen PWM styrning=ingen flicker/colour gamut standard mode = 80% AdobeRGB!).

  Har inte sett Asus PB278Q men har svårt att se att den skulle vara bättre än den här, speciellt när Asus använder PWM (=risk för flicker vid low brightness) och det skiljer 100-200 spänn till Dell:ens fördel.

  Så gå och köp !

  Sista stjärnan spar jag för den bästa 30 tums 4K skärmen ;)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kanonskärm! Vart lite orlig efter man läst allas omdömen men la en order till slut och jag ångrar mig inte en sekund. En mer prisvärd skärm får man leta efter när det gäller 2560x1440. Inga av de problem som tidigare beskrivits finns men hade tyvärr en blå pixel uppe i högra hörnet av skärmen. Dock kommer jag inte byta ut den då jag inte finner det som något problem, den syns enbart lite svagt mot svart bakgrund. Skärmen jag fick var tillverkad i September 2013.

  Är riktigt imponerad över hur bra inställd skärmen var när man kopplade in den. Jag har faktiskt inte ändrat någon inställning utan kör med den direkt ur lådan och jag är som sagt mer än nöjd. Jämört med min gamla 27" Samsung LCD (P2770) är det som dag och natt, så mycket bättre färgåtergivning!

  Att man sen kan höja, sänka, vrida, ja you name it, gör att man kan ha den precis hur man vill. Var en fröjd att läsa nyhetsidor och forum i porträttläge. Dock valde jag att byta ut min gamla skärm mot att ha två, blir lite trångt med dubbla 27" på skrivbordet. Sen så gjorde hoppat från 1920 till 2560 en hel del för ytan så behovet av dubbla skärmar finns inte för mig. Bra med anslutningar och grymt med 4xUSB3.0, också stort plus med ett kabelhål i ställningen som håller uppe skärmen.

  Nu har jag inte haft den mer än några dagar så vi får väl se om jag ändrar betyget framöver men just nu får den nio av tio då jag är riktigt imponerad! Bör också nämna att jag enbart surfar och spelar med skärmen så för fotoredigering kan jag tyvärr inte yttra mig.

  Just det, inga problem whatsoever när det kommer till spel med input lag och vad allt heter. Märker ingen skillnad mot min gamla skärm som hade 1ms mot denna som har 8ms utan allt flyter på, det är en fröjd att gamea i 2560x1440 ;-)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter att ha fått byta ut det första exemplaret pga mörka fläckar i ytbehandlingen fick jag en kanonskärm. Inga av de problem som beskrivs av andra, verkar som de skärmar som produceras nu är av bra kvalité. Ingen input-lag, ingen backlight bleed, inga diagonala ränder, bara jäkligt bra bild.

  Sen är Dell helt kanon att ha och göra med, hemleverand av ny skärm och detsamma med upphämtningen av den gamla.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Underbar skärm. Mitt exemplar är tillverkat i våras. Om man trycker näsan mot panelen så kan man se svaga diagonala ränder men det syns inte vid normal användning. Ghosting och BLB är inget problem.
  Jag har jämfört med en TN-skärm från Samsung med ca 4 år på nacken och den ghostar mycket mer och antiglare-filmen ser hemsk ut.
  Asus 27" skärm är inget alternativ om man inte är extremt okänslig för flimmer från bakgrundsbelysningen som är PWM:ad.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra kvalite på skärmen som sådan, dock så verkar det som att i princip samtliga exemplar har någon typ av defekt på själva panelen, i mitt fall IPS glow i nedre vänstra hörnet som syns tydligt med mörka bakgrunder och delar av exempelvis videoklipp.

  Nu kan jag iofs leva med det med tanke på priset då det är en 2560x1440 panel köpt inrikes för under 4000:- vilket är helt okej. Kommer säkerligen dock byta upp mig den dagen OLED alternativt IGZO 4k dyker upp för humana priser.
  Men om man inte orkar vänta tills dess (vem vet hur länge det tar) så är detta ett okej alternativ till billigare och osäkrare korea skärmar!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick byta ut 1 gång men nu fungerar den bra. Kan bara ge den 7 då det helt enkelt verkar vara problem med kvaliteten på dessa.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fem månader med denna skärm, sida vid sida med en Dell u2410. Linux+Windows, spelande (Dota 2 och andra RTS), musikskapande och programmerande. Parallellt kör jag iMac och Cinema Displays (skärmar som kostar det dubbla).

  För strax under 4kkr är det här en bra skärm.

  * Lite bleeding finns i kanterna på mitt ex.
  * Knappar och ram känns plastiga, särskilt i jämförelse med u2410. Foten är helt ok.
  * Helt ok fabrikskalibrering och mindre matt gloss än på u2410.

  Funkar för mig, jag är nöjd. För personer som inte kräver toksnabb responstid när de spelar bör den här skärmen fylla de flesta behov.

  Jag hade dock inte betalat mer för en skärm med denna kvalitet - man får vad man betalar för.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbart skarp bild! Lagom storlek. Trodde först 27" skulle bli för stort men glad att jag inte valde 24".

  Enormt högupplöst! 2460x1440, går att sitta på 0,5 meter utan problem!

  Jämn och fin belysning, ljusstark.

  Små diagonala ränder vid ljus bakgrund, inget som stör mig dock.

  Mycket, mycket skärm för pengarna.

  Kör dual monitor med 22" 16:10 Samsung, fungerar klockrent med mjukvaran DisplayFusion.

  Skärm tillverkad i april 2013.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ok skärm om du jobbar med grafik i 2D som inte kräver snabba rörelser. Tror knappt den håller för att redigera snabb film. Spel för fetingbort. Den har dessutom ett blått sken på grund av billig W-LED teknik. Fick ont i ögonen av detta. Men det går att vänja ögonen vid om du inte BOR vid datorn.

  Fick dessutom bleed i vänstra hörnet som många fått. Detta på en ny revision. Dell har gått ned sig i sunket.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering: Har nu köpt en till, båda kopplade till MBPR och funkar fint!

  Väldigt mycket skärm för pengarna. Har min kopplad till en MBPR vilket fungerar mycket bra. Väldigt enkelt att matcha färgerna på de båda skärmarna. Jag har inte testat att kalibrera skärmen ännu men jag misstänker att den kommer ge hyfsat resultat för att vara en 27" skärm med 2560x1440 för mindre än 10Kkr.

  Ser inga av problemen som beskrivs i tidigare kommentarer.

  Använder den till programmering, grafiskt arbete och lite spel. Klart det finns bättre skärmar i denna storleken, men då får man räkna med minst dubbla priset.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt mycket skärm för pengarna. Jag hade kanske tur med panelen för jag har inte haft något av de problem som beskrivs. Finns förstås skärmar med större färgdjup o.s.v. men för min egen del duger den här alldeles utmärkt.

  Ingen vidare kalibrering direkt ur kartongen, men det går snabbt att åtgärda. Jämn och bra bakgrundsbelysning (290 cd/m2 i centrum och omkring 260 cd/m2 i alla hörn).
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt klart prisvärda skärmar, hade tur även fast jag fick rev A00, det enda jag kan "klaga" på är att ramen är lite sladdrig upptill på båda skärmarna, vad det nu spelar för roll :)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt enormt bra skärm och inga som helst problem som det dom flesta andra beskriver.

  Riktigt gött med mycket utrymme på skärmen
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering 3 månader senare:

  Tyvärr hag jag nu lagt märke till inbränning. Det "traditionella" testet med att ha en viss gråton som bakgrund för att lättare se inbränningen visar lustigt nog inget, men däremot syns det ganska tydligt mot en viss blåton (bakgrundsfärgen i låsskärmen för Win7 Ultimate när man kör remote desktop mot den, utan bakgrundsbild).

  Inget jag lider av, men jag drar bort en stjärna till.

  Originalomdömet:

  Mitt första exemplar led av svår backlight bleeding, speciellt i nedre vänstra hörnet. Dells support är riktigt bra dock; fick snabbt ett nytt exemplar utan minsta knussel.

  Exemplar nummer två har fortfarande backlight bleeding, på samma ställe, men så pass lite att det är fullt acceptabelt.

  Ingen buzzing eller några andra problem, och färger/svärta/kontrast är mycket bra.

  Jag baserar mitt omdöme enbart på den "felfria" skärmen, och då får det bli en 8:a.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag tvekade länge innan jag slog till och köpte skärmen från dustinhome som levererade supersnabbt.

  Min skärm är tillverkad i November 2012.

  Jag upplever inte alls mkt BLB, men det syns om jag ställer in 100(max) i ljusstyrka och kontrast, vilket jag absolut inte använder i normal fall.

  DellCare funkar superbra enligt folk på sweclockers, och det var därför jag vågade köpa min.

  + Enorm arbetsyta
  + Grym bildkvalité
  + Grym betraktningsvinkel
  + USB3 i sidan av skärmen
  + Stilren
  + Grymt bra pivot!
  - Lite lite blb, men inget som stör
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag fick skärmen i dag och kollade genast efter backlight bleed och gulstick. BLB är jag tveksam till om det finns. Det är visserligen lite ljusare i kanterna men det försvinner när man flyttar huvudet så jag gissar att det är en egenskap som kan tillskrivas IPS-panelen. Däremot har jag ordentligt gulstick i nedre vänster hörn. Skärmen är tillverkad i Juli 2012. Dessutom har den en ljus pixel i samma hörn. Dell har garanti som täcker förekommande ljusa pixlar. De kommer att byta ut den.

  uppdatering: Jag har haft tre utbytesskärmar ännu så länge (tillverkade juli, augusti och november 2012, alla var rev. A00). Alla blev återsände eftersom de uppvisade mer BLB än den ursprungliga. Alla hade gult stick i nedre vänster hörn. Alla utom den ursprungliga hade en varmare vitbalans. Inga av de jag har/haft uppvisade diagonala streck. Inget tyder på att bildkvalitén förbättrats alls sedan jag fick min fösta skärm för tre månader sedan, av det (lilla) urval jag tagit del av att döma.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt grym skärm! spelar rätt mycket och det var där min enda oro var att det skulle bli problem! spelar mest fps spel och har bara testat black ops 2 ännu men där var det inga problem alls. Dock lite bleeding i vänstra nedre hörnet. får se om det blir att kontakta dell eller , men varkar vara en extremt bra skärm OM det inte är massa barnsjukdomar. helt klart en 10 omm det inte var bleeding i hörnet.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag kan inte se några skavanker (i form av ränder, bleed etc) med skärmen utan tycker att den är klockren. Högupplösta bilder ser riktigt bra ut.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Som andra sagt, mängder med barnsjukdomar. Är inne på mitt andra exemplar, och det är tillrcäkligt bra för att duga "tills vidare". Så snart nya batchar kommer in ordentligt kommer jag dock kontakta Dell för att förhoppningsvis få en felfri skärm.

  Mitt första exemplar hade bland annat extrem gulton i kanterna, rejäl backligt bleeding och hörbar buzzing vid låg brightness. Den nya har acceptabel bleedig, mindre gulhet och ingen buzzing. Får som sagt duga tills vidare.

  Rekommenderas inte i dagsläget, håll i slantarna tills problemen är ur världen.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Skärm med många barnsjukdomar (?). Har haft två skärmar med samma fel.

  + Hög upplösning
  + Många anslutningsmöjligheter inkl USB3-hubb
  + Bra fot
  + Bra nivå på anti-glare behandlingen
  + Dells support och garanti mycket bra
  - Backlight bleed (ljusa partier vid mörk bild). Lite för mycket med tanke på skärmens pris.
  - Diagonala sträck på enfärgade ytor
  - Bildinbränning uppstår snabbt, även med låg ljusstyrka
  - Döda pixlar på båda exemplaren
  - Aningen tjock för att använda LED
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ta en titt här så förstår ni ganska snabbt problemen : http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater/1136910-dell-u2713hm/

  Kortfattat : Backbleeding är vanligt, svaga diagonala sträck är mindre vanligt, gul överton främst i vänster kant är vanligt.

  Inte värd 5000 kr

  Edit : Höjer nu betyget då min 3dje skärm faktiskt har minimalt backbleeding och färgerna är korrekta.

  Ska man dock använda den för bildredigering på högre nivå hade jag nog väntat lite tills de får stabilitet i deras fabrik.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Snabb leverans från webbhallen, mindre än 24h. Mitt ex är felfritt än så länge, ingen backlight bleed etc. Kan inte säga annat än att det är en underbar skärm.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra skärm för sin prisklass. (Man kan (och skall) inte jämföra med skärmar som http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=975331 eller liknande).
  Det exemplaret jag fick har jämn belysning, rätta färger (efter 'viss' manuell kalibrering) och riktigt bra responstid utan eftersläpningar m.m. Jag kör det med en DisplayPort-kabel från ett nVidia 680 (Kepler).
  Har även kört en del tuffa bilder för att kolla inbrännings-defekter etc. men det syns inga tendenser till detta efter mina två veckors test. (Gjorde detta för att den använder LG-paneler).
  Rekommenderas skarpt till de som jobbar med t.ex. videoredigering eller programmering, då man får in mycket på skärmen samtidigt till ett 'rimligt' pris.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick hem den igår och är grymmt nöjd, Andas hög kvalité, efter att ha fått bekanta mig med 2560x1440 skulle jag aldrig vilja köra 1080p på en såhär pass stor skärm, (sitter ca 50cm från skrämen utan problem) upplever inga anti-glare problem som vissa verkar haft problem med föregångaren (U2711), än så länge har jag mest kört Battlefield3 på den och det blir inte mycke bättre än såhär i mina ögon!