Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa ICM-C15

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Glassmaskiner (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den verkar mycket dyrare än den är när. Vanebildande god glass. Norska Wilfa brukar göra tåliga produkter. Jag har lite svårt att förstå varför andra, mycket dyrare, maskiner skulle vara mycket bättre. Denna gör glass så det räcker till 4 personer. Fullständigt onödigt att köpa essenser. De är ju bara att blanda i det man vill ha. Kokade bort vattnet ur ett lass jordgubbar och blandade ned i smeten igår. Det blev en överjordiskt god glass. Trixet är väl att lära sig rätt tidpunkt för att blanda ner ingridienserna.
  Att göra glassmeten tar 2-3 minuter. Väldigt enkelt.
  ex. 2 ägg, 3dl grädde, 1dl socker, ev 1 dl mjölk. vispa och så är det klart. Svårare än så är det inte.
  Häll ner ett halvt paket frysta blåbär så blir det en fantastiskt god blåbärsglass.
  Koka ihop 500 gr jordgubbar till en fast smet. Tillsätt lite citron. Mums, vilken god jordgubbsglass.
  Ljudnivån? tja den har en kompressor. En kompressor som arbetar kontinuerligt låter väl som en kompressor. Skall man ha en glassmaskin med kompressor så finns det säkert maskiner som kostar 3 ggr mer och låter 40dB istället för 60dB.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Jag är Kock på White Guide nivå. Och den här glassmaskinen har använts 40 gånger sen jag köpte den. Fantastisk till det priset.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Har bytt denna glassmaskin tre gånger och alla var defekta med samma problem. Glassen fryser och blir så hård längs kanterna att motorn stannar innan glassen är klar. Glassbehållaren frös också fast i maskinen och gick inte att ta ut efter körning.
 • Usel
  1 år sedan
  Varning för vassa kanter!

  Jag skulle komma åt bakom maskinen på hyllan och och kom åt med ett finger på kylöppningen och skar upp ett rejält köttsår. Hade den kostat 200 kr på Biltema hade jag förväntat mig något dylikt, inte på en dyr maskin.

  Om den inte hade haft Biltema-kvalité hade jag gett den 7 stjärnor.
 • Dålig
  1 år sedan
  Kan inte bli annat än lägsta betyg då maskinen inte fungerar som det är tänkt precis på samma sätt som beskrivits av Unregistered nedan. Jag får intrycket att det är ett tillverkningsfel då deras support direkt verkade veta vad som är fel. Jag förstår inte varför man fortsätter sälja produkten om den är behäftad med ett allvarligt fel. Kan ju vara en enskild batch men tycker i så fall att man skulle anstränga sig för att dem från hyllan istället för att låta kunderna ta besväret.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bra... glassen blir fantastisk men ställ in i frysen eller ät direkt, inge bra låta stå i maskinen för länge när klar, blir ojämn då.
 • Usel
  2 år sedan
  Rent skräp, den orkar inte ens köra halva tiden som den behöver. Manualen säger att maskinen ska köra i 50-60 minuter. Om du kör det exakta receptet och de exakta instruktionerna orkar den i max 30 minuter, vilket inte är i närheten av att vara tillräckligt länge. Sedan behöver du smaksätta glassen de sista 5 minuterna av omrörning, men du har absolut ingen aning om när detta är eftersom maskinen kommer stanna av innan dess.

  Längs med kanterna fryser glassen alldeles för snabbt relativt mitten, vilket gör att det till slut blir alldeles för hårt på kanterna för att motorn ska orka med. Omröraren ligger så pass tätt och platt mot kanterna också så att den inte bara bidrar till att smeta en hård yta där, utan också blir omöjligt för den att fortsätta vidare när kanterna väl hårdnat.

  Förstår inte hur folk kan ge detta ett så högt betyg, det lurar resten av oss till att slösa våra pengar på sådana här nonsens designer. Vad är det för amatörer som konstruerat detta till ett så högt pris? Finns det ingen form av granskning av prestanda för utlovade specifikationer innan de slänger ut det här i marknaden?
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Halvnöjd med denna glassmaskin.

  + Smidigt sätt att göra glass, går på en halvtimme
  + Man kan hälla i smeten och ställa in den i sovrummet eller dyl. så slipper man höra den.

  +/- Klumpig men får ändå precis plats i köksskåpet

  - Omröraren fungerar hyfsat i början men ganska snabbt bildas ett isigt/hårt lager i ytterkant av bunken där kylan kommer ifrån
  - Motorn är väldigt svag och jag tycker ibland att den inte orkar röra om trots att glassen inte på något sätt är stenhård.
  - När glassen är klar sitter mycket fast i omröraren eller fryst mot kanten så man behöver nästan lägga över glassen i en bunke innan man serverar. Då hinner den bli lite väl krämig om man gör gräddglass.
  - Kanske inte så prisvärd i min mening, med tanke på nackdelarna ovan.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra maskin. Lite stor och klumpig, men den får stå i tvättstugan.
  Lite svårt att skrapa lös all glass från omröraren, annars är det perfekt med en maskin där ingen förinfrysning behövs och alla delar diskas i diskmaskin.
  För full poäng hade jag velat se justerbar temperatur.
  Blandar bra, inte lika högljudd som befarat efter att ha läst övriga recensioner.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har just köpt en Wilfa glassmaskin, är lite osäker på att den fungerar som den ska, för efter 20-30 min börjar den gå trögare och trögare för att till slut stanna nästan helt, stänger då av den för jag är rädd att motorn tar skada glassen är då lite lättfryst men tinar snabbt när man ska försöka få ur den ur bunken och måste då läggas i frysen direkt annars smälter den. Vi har kört med lite olika recept men det blir alltid så här, kan någon erfaren glasstillverkare hjälpa mig, (eller Wilfa)
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok glassmaskin - har bytt från en betydligt dyrare modell

  Enkel att använda.
  Kan hålla med om att den låter lite väl mycket.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym maskin med ett vettigt pris. Gör glass på ca 40 min, kyler riktigt bra går ner till ca -30 vilket jag tycker är klart godkänt för en glassmaskin i den här prisklassen. Lätt att göra ren och kvalitén känns helt ok enda minuset jag kan komma på är att behållaren är lite liten och man kan inte göra mer glass än på ca 6 dl glassmet sen angående ljudet är det inget jag har stört mig på iaf den låter lite visst men det står man lätt ut med enligt mig!
  Så med ett bra glassrecept och fina råvaror kan man göra riktigt god glass med väldigt små iskristaller vilket är viktigt när man ska göra bra glass enligt mig så den har potential att göra riktigt fin glass helt klart i klass med häagen-dazs om inte ännu bättre! Så tveka inte köp och bli nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Enkel att använda

  - Högljud

  Kan rekommendera att köpa olika essenser på nätet! Finns massor av gott att välja på
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klockren maskin, så himla god glass blir det. Skönt att glassmaskinen fixar kylningen själv, så har man färdig glass på 30-40 minuter. Helt utan att förbereda något 24 timmar innan.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra glassmaskin. Ingen förfrysning eller kladd. Bara att mixa ingredienserna och hälla i, sätta timern och vänta (ca 30-50 min) tills det är klart. Tar du inte ur glassen så startar efterfrysning i upp till en timma!

  Ljudnivån är rätt hög. Plockade fram decibelmätaren och den visar ca 57 dBA vid start och ca 66-67 dBA när glassen är nästan färdig (går tyngre mot slutet). Båda värdena är tagna en meter ifrån maskinen.

  Väldigt lätt att göra ren.

  Har gjort vaniljglass på bourbonvanilj (vanilla planifolia) och sorbet på färska svenska jordgubbar. Har testat många glassrecept och även sorbeter. Hittills har allt varit till belåtenhet!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt underbar, WOW säger jag bara, detta är så som en glassmaskin skall vara, underbart att man slipper förfrysa nån skål i all oändlighet, det är bara slänga i ingredienserna och vips efter ca 40 minuter är det klart!