Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

iRobot Roomba 650

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (45)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är mycket nöjd och den gör vad den ska. Var lite skeptisk till en början om den skulle klara trösklar och annat, men detta klarade den galant.

  Den dammsuger mycket bättre ute längs väggar och hörn än en vanlig dammsugare pga den har små borstar som roterar och skrapar in damm och stenar till sug intaget. Mycket smidigare nu när den gör rent under säng och soffa.

  Den är programmerbar så den kan städa tider/dagar, så det aldrig hinner bli skitigt. Skönt att ha en liten städrobot som fixar allt och sedan ställer sig själv på laddaren :)

  Tystare än en vanlig dammsugare dessutom så man tex kan prata i telefon samtidigt som den städar.

  Köpte min för 2500 på Elgiganten.

  Jag storstädade och skurade golven ordentligt inför första städningen så borstarna i dammsugaren inte blev skitiga på första städningen, sen dess har jag låtit den gå flera ggr i veckan så det aldrig hinner bli dammigt någonstans. Man känner att luften och allt annat i lägenheten är renare nu. Den här sparar verkligen tid om man vill göra annat än städa hela lägenheten.

  Den här fick bort damm och grus mycket bättre än min sladdlösa Electrolux, den har jag mer att dutta med på möbler numera.

  Skulle det hända något negativt i framtiden så uppdaterar jag.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ägt vår i lite över ett år. Ett av de bästa köpen jag nånsin gjort.
  Vi är 2 vuxna och en bebis i hushållet tillsammans med 3st katter.
  Inga som helst problem för denna dammsugare. Vi har anpassat hemmet för att den ska kunna ta sig runt optimalt och inte kunna fastna i något osv. Det är ytterst sällan, knappt någonsin den inte står i dockan när vi kommer hem.
  Den har inte allt, men den kostar heller inte mest.

  Skulle den gå sönder idag skulle jag köpa ny imorgon och jag har svårt att se att jag nånsin kommer leva utan robotdammsugare igen.

  Jag dammsuger vanligt en gång i veckan och låter roboten gå varje dag.
 • 5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar kanon. Har man stort hemma bör den dock gå varje dag. Man behöver även sätta upp barriären så att den inte kan gå hem till dockan vilket den vill göra efter 45-50 minuter. Batteriet klarar bortåt 2 timmars städande vilket den behöver om det ska bli rent.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har testet Roomba 650 og de to langt dyrere modellene Roomba 880 og Miele Scout RX1 i to måneder nå. Den har både sterke og svake sider. Positivt: 1) Prisgunstig. 2) Solid bygd 3) Systemet for inndeling av soner/rom er langt bedre enn f.eks. på Mieles modell. 4) Akseptabel evne til problemløsning. Negativt: 1) Kan ikke programmeres ulikt på ulike dager (eks ikke kjøre i helgene. 2) Bråker! 3) Bruker lang tid (sammenlignet med 880) 4) Har problemer med å finne basestasjonen, spesielt dersom den har kjørt gjennom en dør. 5) Mye dårligere til å håndtere dyrehår enn 880-modellen. Konklusjon: Mye for pengene, men har en dyr er nok 880-modellen verdt å vurdere.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Vi har små barn och katter hemma och behöver städa oftare. Köpte den i förhoppning av lite hjälp. Som dammsugare är den jätte dålig. Den har ingen som helst "känsla" för rummet. Går runt i lägenheten i slumpvisa riktningar i ca en timme. Nöjer sig med det och går tillbaka till sin station. Men det är nästan lika smutsigt överallt. Det går mycket fortare och blir mycket renare att ta fram en vanlig dammsugare!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har kikat på robotdammsugare i många år och inte velat lägga pengarna förens tekniken blivit tillräkligt bra - nu kom dagen då det var dags att pröva Roomba 650.

  Håller med nästan alla föregående talare nedan, dock så klarar den min svarta kohuds-matta från IKEA utan problem.

  Första städningarna samla den in så mycket damm och grus jag började undra var den hittar allt då det var skapligt rent innan.

  Tar man upp saker från golvet och låter den gå automatiskt på dagarna när man är på jobbet efter schema (som är superlätt att konfigurera) så lär den sig rummen snabbt och trösklar är inget problem här gott folk, den plöjer över allt vad jag märkt hittills!

  Rekommenderas!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Som ett tillägg till alla kommentarer nedan så är den fantastisk där den väl städar. Dock har jag upplevt tre problem, alla har med mattor att göra:

  1: Den är livrädd för mörka mattor. Den har problem med trappsensorn och tror att den är påväg att köra över ett stup. Detta resulterar i att vissa mattor av mörkare karaktär, i mitt fall en vinröd blir lämnad åt sitt öde.

  Detta går att komma runt genom att tejpa över sensorerna men då gäller det att det inte finns något den kan falla ner för.

  2: Mattor med hög kant vill den inte ge sig på utan väggsensorn aktiveras. Utav en jäkla massa mattor i hemmet inträffar detta enbart med en matta som visserligen har en högre kant men ändå låg lugg.

  3: Mattor med hög lugg är ett enormt problem, borsten fastnar och dammsugaren bara står och slirar. Hittar den varje gång den varit och dammsugit fast på samma matta. Det är tråkigt men har man en längre matta får man blocka av med den virtuella väggen eller byta ut till någon matta med kortare lugg.

  Summering så är det en utmärkt produkt och den städar verkligen rent. Inget damm någonstans. Även mattorna den väl lyckas dammsuga blir helt rena.

  Skulle jag rekommendera den?

  Ja. Men var beredd på att byta mattor eller lev med att vissa mattor inte blir dammsugna.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ska erkänna att jag köpte produkten som en rolig grej i tron att den skulle vara sådär men den har vida överträffat förväntningarna.

  Vi har katt hemma och tidigare låg det alltid "tussar" med katthår i hörnen i slutet av veckorna. Det problemet har helt försvunnit. Likaså dammbildning under sängar, på möbler etc. Lägenheten är förvisso renare precis efter en städning med traditionell dammsugare men den genomsnittliga "renheten" går inte att jämföra!

  Modellen beskrivs som husdjursvänlig och det stämmer. Trodde katten skulle vara livrädd före den (det är han för den vanliga dammsugaren) men han var till en början mest nyfiken och nu ganska likgiltig.

  Tittade både länge och väl innan jag valde denna modellen men missade ändå att den inte stödjer lighthouses. Den informationen kunde definitivt framgå tydligare. Blev först lite besviken över detta men såhär i efterhand har det ingen större betydelse. Det är klart det vore bra att kunna "stänga in" roboten en längre stund i de rum där de blir skitigast men detta går delvis att styra själv genom att vid vissa turer stänga dörrar till rum som inte behöver dammsugas.

  Vi har en stor 3:a (ca 90 kvm) med traditionell planlösning och jag var lite orolig att roboten inte skulle klara att täcka ytan utan lighthouses. Detta är inga problem! Jag har basstationen placerad "mitt i lägenheten" och roboten hittar enkelt alla rum och sen tillbaka till sin station.

  Schemaläggningen däremot är en funktion jag inte skulle vilja vara utan.
  Det är lite jobbigt att ha den igång när man är hemma, den väsnas och man måste hålla sig undan för den. Roboten står i sin station när man går hemifrån och den står där när man kommer hem men då full med damm. Blir inte bättre.

  I början lyfte jag upp stolar runt borden men det har jag slutat med. Den klarar sig bra ändå. Sladdar får däremot inte ligga lösa någonstans. Mobilladdare t.ex. plockar den upp och drar med sig. Den klarar mattor utan problem även om den brottas en hel del med mindre trasmattor, dessa måste läggas rätt efter körning.

  Det enda negativa är rengöringen. Andra recensenter skriver att det är gjort i en handvändning med medföljande verktyg och det stämmer till största del. Ett problem är dock att det, framförallt på gummiborsten, fastnar trådar runt axeln som inte kan tas bort med verktyget. Här måste man använda kniv och vara försiktig så att man inte skär sig. Detta kunde ha lösts genom att ändarna på axeln gick att plocka av men icke.

  Något jag är lite orolig över inför framtiden är slitaget på roboten. Redan nu efter en dryg månad har den repat sin egen stötfångare en hel del genom att köra in i saker. Extra orolig är jag över det lilla IR-ögat som sticker upp på roboten. En balk under vår säng är precis i den höjden att den slår i ögat. Bör dock vara en klockren reklamation om den inte skulle tåla detta i längden.

  Bra köp som jag är nöjd med, även om sambon som skrattade åt hela idén har tvingats krypa till korset och erkänna att den är bra.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hade tidigare en Roomba 4230 (för 5-6 år sedan). Roomba 650 är mycket bättre på följande punkter:

  - Tystare
  - Större dammbehållare
  - Bättre framkomlighet
  - Bättre hantering av sladdar, mattfransar mm.

  Däremot är den fortfarande precis lika "dum". Det är förvisso inget fel i det då den ska jobba slumpmässigt men år 2014 skulle man kunna önska en lite mer begåvad robot.

  Vi städade huset innan vi startade upp roboten, ändå hittade den massor med skräp.

  Jag har en höjdskillnad på ca 3,5cm med en ramp på 10 cm, denna åker den lätt upp över. Den klarar även att köra över kromrören/medarna på våra barnstolar "BRIO Grow". Något jag inte hade räknat med.

  Bra köp, skulle dock valt en "modernare" Neato XV om den hade haft ett bättre kvalitetsrykte.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar mycket bra. Förundrad hur mycket skräp den tar upp. Vi har ställt in den på schemaläggning 2 ggr per vecka när vi är på arbetet och det fungerar mycket bra. Nystädat och Roomban står i sin laddstation när vi kommer hem.
  Visst finns det lite kvar i vissa hörm men det är förvånansvärt lite och går att få bort med en våttorkning.
  Det som dock inte fungerat är att vi har svarta mattor på 2 ställen och där vill den inte städa.
  Har nu sänt in en förfrågan till Irobor för att få svar om jag kan göra något åt det men inte fått svar ännu.