Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech Cordless Rumblepad 2 (PC/Mac)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Handkontroller (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den här joysticken är ett av de bästa köpen jag någonsin har gjort. Den fungerar precis om den ska utan några som helst krångel och man reagera hur man vill i alla situationer utan att vara rädd för att rycka ut sladden eller slå omkull saker på bordet. När jag inte spelar använder jag den som en fjärr, med en global profil. för att styra datorn från soffan. Det är inte ofta den behöver kalibreras men ibland när jag aktiverar den behöver jag rotera på spakarna lite så att musen slutar att vandra.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  hade kontroller i över ett år och den har fungerat helt klockrent från det jag köpte den:P snygg dosa och jätte jätte lätta knappar :P Stort tack!
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Med Rumblepad 2 ger sig Logitech i kast med kanske framförallt Microsofts Xbox-kontroller som bekant även finns i en variant till PC.
  Så vilken ska man välja? Tja, det utan tvekan största problemet med RP 2 är att den inte stöder Xinput utan bara Directinput. Xinput är en nyare variant av programmeringsspråket som styr hur handkontroller fungerar i windows Vista/7. Det introducerades samtidigt som Xbox360 för att tillbehör till Xboxen även skulle funka till datorn.
  Som man kanske anar uppstår det därför problem när man försöker använda RP 2 i spel som bara stöder Xinput. Som tur är finns det en emulator (sök efter "Xinputemu") som relativt enkelt låter oss använda Rumblepad i de flesta inkompatibla spel.

  Frågan är då om man är beredd att strunta i det merarbete som blir följden och köpa en Rumblepad, för det är nämligen en helt okej gamepad.
  Den kan vid första anblick tyckas stor, klumpig och aningen ful, men den är väldigt bekväm att hålla i, speciellt om man har stora händer.
  När det gäller funktion finns det ett problem: "trigger-knapparna" (alltså avtryckarna vid pekfingrarna) är digitala och inte analoga vilket innnebär att man t.ex. inte kan variera gaspådrag om man använder handkontrollen i bilspel. Jobbigt i mer realistiska spel såsom Need For Speed: Shift där hjulen spinner loss om man gasar för hårt. Just dessa knappar är också aningen plastiga och fyrkantiga. Resterande knappar är dock bra och tydligt märkta. Speciellt styrkorset och de analoga spakarna är sköna och välplacerade.

  Med två AA-batterier blir den lite tung, men rörelsefriheten den trådlösa tekniken ger väger upp mer än väl. Som vanligt när det gäller Logitech är programvaran intuitiv och lätt att installera. Batterierna verkar också räcka länge vilket kanske inte är vanligt när det gäller trådlös utrustning.

  När det gäller ergonomi och utforming har Logitech fått in en fullträff. Den är verkligen skön att hålla i och svarar väl på alla kommandon.

  Slutligen kan jag väl säga att valet borde vara förhållandevis enkelt. Om man är van vid Xboxkontroller och gillar deras utformning ska man köpa en sån. Om man tycker om Logitech och vill ha en lite större kontroll samt är beredd att trixa lite för att få den att fungera i vissa spel ska man satsa på en Rumblepad.

  Uppdatering: Då Logitech nyligen släppt en ny handkontroll med stöd för både DirectInput och Xinput (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=706279) rekommenderar jag att ni investerar i en sådan istället för att slippa krångel.

  +Skön
  +Gedigen
  +Utmärkt programvara
  +Trådlös
  +Drar lite ström

  -Stöder endast DirectInput
  -Småful
  -Dyr
  -Inga analoga triggers
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Väldigt bra kontroll.

  Det stora problemet är kompatibiliteten med PC.
  De allra flesta (läs alla) spel till PC är bara kompatibla med Xinput dvs Microsofts Xbox360-kontroller.
  Detta går dock att lösa med en emulator, men det blir på tok för mycket krångel...

  Så mitt tips är att om ni vill ha en bra spelkontroll till PC så köp Xbox360-kontrollen!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Bra gamepad!
  Batterierna räcker länge!
  Bra deal för 300:- på onoff.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  funkar skitbra. vissa knappar är lite märkliga dock
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Hade innan Rumblepad 2, som jag tycker var nästan perfekt, men blev störd på sladden. Skaffade denna och den är otroligt bra. Lite tyngre än de flesta andra gamepads med det blir man van med. Sitter också lite annorlunda i handen pga batterierna men skillnaden är minimal. Inga problem med den trådlösa biten heller. Rekommenderar varmt!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Det är den bästa jag någonsin haft, och den första. Den ligger sjönt i handen är oerhört snabb fast den är trådlös.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Trevlig gamepad som funkar direkt utan strul i linux(dock funkar inte rumble stödet). Använder den mest till gamla nes och snes spel vilket den klarar galant.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Riktigt bra!
  Köpte två o körde spel som nhl, fifa, olika rallyspel, legospel mm.
  O fungerade riktigt bra.

  Nu när man inskaffat ps3 används dessa inte längre till datorn. Men de kommer fortfarande till användning. dessa är även kompatibla med PS3. Bara att plugga in mottagaren i usbporten. Kanon!
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Funka bra lite klumpiga kanske bra kvalitet
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Det här är min första gamepad till PC. Har använt gamepaden i några månader av och till och den funkar galant. Den har hittats i alla spel jag testat.

  Jag köpte den framför allt för att kunna lira emulerade lir, vilket funkar smärtfritt.

  + Pålitlig trådlös kontakt
  + Många knappar
  + Tålig
  + Ligger bra i handen
  + Batteritid
  + Njutning att ha att göra med

  - Kunde varit mer känsla i analoga spakarna
  - Klumpig mottagare (endast intressant för oss bärbara nissar)
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Ingen tidigare erfarenhet av moderna gamepads eller konsoller men är nöjd med denna. Den fyller en viss nisch bland PC-spel.

  (+) Bra ergonomi, bra pris (290+frakt), gediget bygge som enligt uppgift håller till skillnad från billiga konkurrenter.
  (-) Dåligt stöd i en del spel. Gäller iofs de flesta gamepads. Skärpning speltillverkare. Det är besynnerligt att konvertera ett spel från konsoll och glömma att ta med stöd för gamepad. Force feedback har jag aldrig kunnat testa ordentligt av denna anledning. Rumblepad är aningen liten om man har stora händer.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra konstruktion och bra spel-känsla.

  Ligger bra i handen, har inget negativt att säga efter några månaders användning.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Känns gedigen, skön att hålla i, praktisk att slippa sladdar. Riktningsplattan känns lite klumpig dock.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  bäst
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Köpte två stycken kontroller. Förväntade mig att det skulle strula, men icke! De funkar otroligt bra. Enkelt att installera och komma igång. Kontrollerna dyker upp direkt i spelen. Mycket roligare att spela nu!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Cordless Rumblepad 2 fungerar väldigt bra med spel och program som till exempel Winamp eller video program som VLC. Har bra räckvid och har till och med kontakt med datorn genom väggar. Nackdelen med den att den kunde ha funktionen att styra Operativ Systemet. Andra nackdelen är att man måste förinstallera för varje program och spel som inte stödjer Cordless Rumblepad 2. Jag har inte provat men jag tror att det skulle passa även till Media Center. Annars är jag väldigt nöjd med den.
  USB mottagaren blinkar hela tiden när datorn är igång. Har märkt att Cordless Rumblepad 2 skickar ibland skräp signaler.
  En annan dålig funktionalitet i den att styrnings spakar somnar efter 5 minuter. För att väcka dem så kan man trycka på valfri knapp.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Klockrena.
  Inga problem med den trådlösa kontakten.
  Enkel installation.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Smidig, pålitlig och robust. Inget strul, bara kul!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Stora styrenheten! Fungerar utmärkt i Mythbuntu (så förmodligen Ubuntu också) Linux 10.04. Den svåraste delen i installationen var att räkna ut att jag var tvungen att trycka på knappen på framsidan av mottagaren för att koppla ihop enheterna, då det bara fungerade out-of-the-box utan att installera några extra drivrutiner, redigera konfiguration eller något (installera "joystick"-paketet och typ "jstest / dev/input/js0" för att testa). Jag kör med MythGame och MAME. Jag använder den från den andra änden av vardagsrummet utan signalförlust. Det fungerar inte med uppladdningsbara AA-batterier, vilket är synd (kanske den lägre spänning). Rekommenderas varmt!