Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Moccamaster KBT741

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Moccamaster Kaffebryggare (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lyssna inte på klåparna som dömt ner produkten på grund av termos-kannan. Jag var lite skeptiskt när jag först beställde produkten (på grund av de negativa recensionerna) men när jag började använda produkten så kom jag snabbt fram till att personerna som inte kan använda den här kannan korrekt måste vara handikappade på något sätt.

  Produkten fungerar utmärkt och ser dessutom fantastisk ut. Om man ska nämna något negativt så är det väl att termos-kannan inte är speciellt effektiv om man inte värmer många koppar, sex eller fler.

  Klagomålen om att det "droppar" är också helt otroligt. Slå på stoppen så droppar inget kaffe, alternativt vänta tills all vätska droppat ur tratten. Vet ni inte hur en kaffe-bryggare fungerar människor?
 • Bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ska försöka återge mina erfarenheter av denna kaffemakapär efter ett drygt halvårs flitig användning.

  Att Technivorms Moccamaster-maskiner tillhör premiumklassen bland kaffebryggare råder knappast något tvivel om. De är alla mycket välbyggda med bra materialkvalitet och funktionen är outstanding = att brygga utmärkt kaffe på rätt tid med rätt temperatur.
  Det är ju bara att läsa recensioner och tester världen över för att förstå att detta är kaffebryggare i en klass för sig - och det kan jag bara hålla med om. Lite meckigt kan tyckas med dessa lösa plastkåpor - å andra sidan känns de designmässigt helt rätt till de här bryggarna, och kanske hellre lösa kåpor och lock än integrerade gångjärn som går sönder.

  Men...

  Just den här modellen, KBT741, som jag valde för att ha bekvämligheten med en termoskanna att lätt flytta med sig istället för en ömtålig glaskanna, gör förvisso väldigt gott kaffe, det är designen av termoskannan som drar ner ett givet toppbetyg till ett halvdant.

  Den här kannan måste ha vunnit pris i sämsta formgivning, för det första är gängorna i halsen och till pluggen så dåliga från början att det inte går att dra åt pluggen, bara att trycka dit mao... Sedan måste designern varit väldigt förtjust i Niagarafallen... för det är just vad man får när man ska hälla upp. Ett brett kaffeflöde som är nästintill omöjligt att inte spilla utanför, har designern överhuvudtaget provat att hälla ur kannan innan den gick i produktion?

  Faktiskt har originalkannan hamnat längst in i ett skåp och en annan kanna med samma höjd är införskaffad, dock var den något smalare så den aktiverar inte säkerhetsbrytaren för ditsatt kanna på bryggaren, men det löstes med en bit tejp. Den nya kannan går iaf att hälla ur på ett anständigt sätt och håller dessutom värmen bättre då den har glasinsats.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Jag har läst lite överallt att kaffet blir kallt så jag gjorde ett test.

  Fullt fungerande Moccamaster KB741 som dottern ska få. Den ger kaffe på 84° direkt efter bryggning och efter 10 minuter på plattan 84,3°

  Sedan körde jag denna Thermosbryggare KBT741, den gav mig kaffe på 87° direkt efter bryggning. Sedan hällde jag ut det och bryggde med varm thermos (jag använde annat kärl till att fylla bryggaren) och då fick jag kaffe på 89,6° direkt efter bryggning.

  "Your mileage may vary", men för oss blev detta klart varmare än exakt samma modell fast utan T....
 • Ganska dålig
  3 mån sedan
  Har en "vanlig" Moccamaster (KB741 AO) hemma som jag tycker är kanon.
  Testade denna i en fjällstuga en vecka och konstaterade att har man bråttom att häva i sig kaffet så funkar den. Den gör helt enkelt drickljummet kaffe. Man kan rädda någon grad genom att krångla och förvärma termosen med hetvatten, men riktigt varmt kaffe blir det inte. Jag körde muggen i micron med nybryggt och för att göra termoskaffe för utflykt fick vi hälla över det i en kastrull och värma upp det.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kannan är helt jävla usel att hälla med! måste ha en bunke under för att kaffet inte ska komma bredvid!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa kaffebryggare jag köpt. Tar fram aromen i kaffet.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna eftersom termos var prio då vi har olika morgontider hemma och att jag är allergisk mot garvsyrasmaken i kaffe som stått för länge på värmeplatta. Efter att ha haft en annan ståltermosbryggare i ett århundrade där vi alltid förvärmt kannan var det inget konstigt för min del att även denna kräver förvärmning för att kaffet skall hålla sig varmt någorlunda lång tid. I vår gamla bryggare gick det åt mer kaffepulver för att få någorlunda styrka på kaffet, särskilt om man bryggde en mindre mängd kaffe. I denna bryggare blir det bättre smak på mindre kaffepulver, oavsett antal koppar och den brygger kaffe snabbare och med högre temperatur.

  + Smaken
  + Temperaturen
  + Termos
  + Bryggtid
  + Anpassningsbar vattengenomströmning = bra smak oavsett bryggmängd

  - Plottrig med många smådelar
  - Ingen autoavstängning
  - Måste byta lock om man vill att kaffet skall hålla sig varmt lång tid
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kaffemässigt: 10/10. Har inte smakat godare hemmakaffe ut bryggare.

  Thermos: varmhållning 6/10, funktion 8/10. Jag förstår inte de personer som har dropproblem, kanske är en vidareutveckling tills idag, för det droppar inget här.

  Många småplottriga delar, det kunde dom löst snyggare.

  Rekommenderas om det är en thermosbryggare SM är målet.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har använt (förbrukat) en hel del dyra kaffemaskiner,bryggare men denna tar hem vinsten med lätthet.

  Kaffe smaken är det bästa jag smakat!

  designen andas kvalite utan att vara flashig !

  10/10 får den av mig gör det den ska bästa kaffet . Slut!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vi har en på jobbet, och jag måste erkänna att den faktiskt gör betydligt godare kaffe än alla andra bryggare jag någonsin råkat ut för. Jag skrattade till en början skeptiskt åt arbetspolaren som köpte in den, men tvingades inse att han hade rätt!

  Kaffet: 10/10 (för att vara en vanlig bryggare, annars föredrar jag espresso)

  Tre stjärnor ryker dock (vilket vi alla på jobbet är överens om):

  1. Mycket bök med lösa delar och trams som vilken vanlig bryggare som helst har löst på smartare sätt. Idiotisk design.

  2. Droppstoppet? Helidiotisk design.

  3. Det är nästan omöjligt att hälla ur kannan utan att spilla (om man nu inte råkar vara en saktmodig gnet som älskar att dröja extra länge med operationer som alla andra förväntar sig ska gå snabbt). Designidioti även här. Av alla hundratal olika kaffekannor och termosar jag någonsin använt så är den här sämst, med råge.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Termoskannan är näst intill omöjlig att hälla ur utan att spilla, droppstoppet är manuellt och fungerar dåligt. Kaffesmaken är åt det sura hållet.
  Det sämsta köpet jag har gjort under flera år.
  Har köpt en Bosch bryggare för en tredjedel av priset och är jättenöjd.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Det är min första kaffebryggare så jag har inte jättemycket att jämnföra med annat än dom jag stött på på jobben, hos föräldrarna och kompisar. Den brygger ett par koppar på någon minut och kaffet smakar gudomligt mycket bättre än andra maskiner jag provat på. Det smakar så där perfekt och mjukt, inte så bäskt som man i vanliga fall förknippar kaffe med. En stor nackdel är att man måste skruva loss locket på termosen vid bryggning och när man vill plocka ihop den så måste locket ligga vid sidan för det får inte plats om man ställer termosen på sin plats i kaffebryggaren, en designmiss. Sen läcker väl en del värme ut om man inte passar kaffet när det är klart och sätter på korken. Men jag rekomenderar denna starkt! Känns väldigt välbyggd och jag litar verkligen på att den kommer hålla i många år framöver! :)
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Sjukt bra kaffebryggare! Brygger i RÄTT temperatur och är blixtsnabb. Snygg tilltalande design.
 • Ganska dålig
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Svår att hantera, det rinner över om vi brygger mer än cirka sex koppar, termosen som nu följer med är svår att hålla ur och det skvätter vatten när vi sköljer eller fyller på vatten. Det droppar alltid när vi tar bort kannan från plattan! En besvikelse, särskilt med tanke på priset.
 • Bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Pipen på den kannan jag har ser inte ut som på bilden, den som säljs idag är svårare att hälla med utan att spilla.
  Kaffesmaken är mycke bra.