Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Chorus 826 V

 Lägg i lista  Jämför
Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanligt när det gäller Focal är det ingen liten ansiktslyftning utan varenda detalj är helt ny och mycket av tekniken hämtas direkt från deras high-end modeller som kostar hundratusentals kronor. Focals mål med 800 V-serien är att kunna erbjuda riktigt high-end ljud till en rimlig peng och de har verkligen lyckats enligt oss.
V:et i modellnamnen anspelar på den nya V-formade grillen som skyddar elementen. Designen har tagits fram av samma firma som designade Profile 900-serien och Electra 1000 Be. Högtalarna byggs från början till slut i Focals egen fabrik i franska Saint-Etienne.
Grunden i högtalarna är kabinettet som byggs av 20 - 25 mm MDF och sedan kläs med organiskt glas (akryl) på framsidan och träfanér i två olika färger. Den brunaktiga varianten heter Moka och den svarta Ebony. Akrylglaset ger ett bättre lyster och tålighet än traditionella pianolacker.
Inuti kabinettet är stagningen rejäl och allting optimerat för att påverka ljudet så lite så möjligt. Inga direkt parallella vägar finns för att eliminera de stående vågor som annars kan uppstå.
På golvmodellerna är botten, som högtalaren står på, gjord i aluminium och de har en port som spelare nedåt för bra djupbas och en som spelar framåt för rappare midbas. Konerna är gjorda i cellulosa och täckta med Focals Polyglass för bättre styvhet och kontroll. Polyglass är små små silikon kulor som sprutas på papperskonen.
Diskanten är helt ny och heter TNV. Den har sitt ursprung i Focals värsting diskanter som görs i det exklusiva materialet Beryllium. I de tidigare Chorus-serierna hette diskanten TNC och med den nya TNV har Focal lyckats minska distortionen 3 gånger vid 1000 Hz och 6 gånger vid 500 Hz.
Chorus 826 V är en 3-vägs basreflexhögtalare som kan användas som fronthögtalare i en hembio eller för ren stereolyssning. Bestyckningnen består av två st 6½-tums baselement, ett st 6½-tums mellanregister och en 1-tums diskant. På baksidan finns guldpläterade högtalarkontakter. Stäng
Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanl... Läs mer
Jämför pris på alla Focal Golvhögtalare (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft dessa fin pjäser i över ett år nu och kan inte vara annat nöjd. Mycket bra högtalare till Rock och Mettal då dom inte blir lika skrikig som motsvarande Elac för att inte tala om alla Canton högtalare jag jämfört med lyssnade även på RS6orna men dessa vann i mina öron. Dessutom förbannat snygga!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra dynamik, passar för all slags musik.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  väldigt nöjd, funkar utmärkt både vid högt och vid lågt ljud
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har inte haft mina mer än en dryg vecka, men hur som helst.. Otroligt bra ljud och en väldigt läcker högtalare!!

  Spanat på dessa ett år ungefär och har lyssnat på bl.a. olika MA, B&W, Canton (framförallt Chrono 509DC) osv osv.. varav de tre uppräknade märkena har haft mer el mindre potentiella kandidater för mig. Dock så blev 826:orna det slutliga valet då de enligt mig både spelar gudomligt samt har en design som är väldigt snygg (moka-varianten framförallt)!

  Driver dem med en 806a och är riktigt nöjd! Ska spela in dem och återkomma med ett troligtvis större leende på läpparna =)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  .
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ägde denna högtalare i ca ett år innan jag bytte upp mig till betydligt dyrare Martin Logan Vista. 826:orna har en fylligt och fint ljud, med bra tryck i basen (utan att det blir för mycket) och massor av detaljer i diskanten. Jag kunde dock bli lyssningstrött av dessa, speciellt med musik med mycket cymbaler och likn. Jag tycker nämligen att diskanten är något överdriven och vass. Har dock ungefär samma intryck av de allra flesta högtalare jag lyssnat på i samma prisklass, så det kan vara jag som är extra känslig för just detta.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  För min del så är skillnade total mot vad jag hade tidigare. Denna högtalaren spelar med en otrolig detaljrikedom och låter inte alls "bullrig" som vissa uttryckt det.

  Det är klart att med en dyrare förstärkare så skulle den kanske spela ännu bättre men jag är helnöjd och dessutom är den skitsnygg
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  fantastisk högtalare, Spelar all typ av musik på ett väldigt bra sätt, blir inte vass med t.ex hårdrock som vissa andra högtalare kan bli, går djupare i basen än vad som är specificerat.
  Bör lyssnas på om du letar högtalare i prisklassen 10-30k
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Är så otroligt nöjd med denna högtalaren!