Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz Edition HDMI DP 2xDVI 3GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sapphire Grafikkort (PCI Express) (56)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa kortet ever! Låter inte alls så mycket som alla säger. Riktigt grymt grafikkort som klarar av exakt alla spel som finns med 50fps+ och då har jag inte ens sett det i 100% load. Och att det är Sapphire är bara ett stort plus!

  +tyst
  +kallt
  +bra som in i .....
  +klarar av ALLA spel på ultra/extreme
  +bra överklocknings förmåga med vapor-x kylaren
  +sapphire
  +ghz edition
  +2st dvi en hdmi och en displayport

  -inget vad jag kan komma på
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Presterar mycket bra och håller jämn och fin temperatur (ca 60 grader under belastning)

  För den kräsne kanske ljudnivån kan bli lite hög när fläktarna börjar komma upp 50% fan speed
  Kan tänka mig att detta kan motverkas med fler och tystare chassifläktar.
  Själv kör jag bara en fläkt fram och en bak i chassit

  Kör oklockat och har inte haft nåt problem att maxa tex Bioshock infinite eller Crysis 3
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Måste hålla med andra talare här, hade tidigare kort från Sapphire med Vapor-X kylaren och dom har verkligen varit perfekta. Så jag tänkte detta är ju ett säkert köp.

  Prestandan i kortet är verkligen GRYMT, men det låter som ett jetplan när det börjar jobba, testade leka med fläktkurvan i MSI afterburner och det blev en väldigt stor skillnad (dock lite varmare) Har du beställt en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1086524 (/som jag tror är ett måste) för detta kort kommer jag behålla ett bra tag så jag vill gärna kunna sitta vid datorn utan att bli störd över ljud.

  Kortet i sig 10P, ljud under belastning 2P (men nya kylaren 10P)

  edit ny kylare installerad och WOW säger jag bara, ingen skillnad på ljudet i idel och under belastning, det är så här en kylare ska vara och mer än 20 grader kallare.

  Dock ett h-vete att installera men det var verkligen värt tiden.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haha, som fler nämnt så är detta kort inget för den som vill ha en knäpptyst dator men för er andra... go for it! Satan vilket monster det är prestandamässigt! Mitt kort har aldrig överstigit 50 grader celsius trots idogt spelande (samma gäller processorn (3570k)) men då hör det till att jag har mycket bra cirkulation i chassit.
  Personligen skiter jag i om datorn låter, huvudsaken den levererar men jag drar av några plus för oljudet i alla fall. :)

  P.s. Tramsgar är en gnällspik eller extremt dålig på att bygga datorer... kanske båda delarna! :D
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Säkert fantastiska prestanda! Och det är jättetyst när det inte används. Men när det börjar jobba låter det som ett par-tre jetmotorer vilket totalt förstör vilken grafisk upplevelse som helst, så det kvittar hur den är - det går inte att vara i samma rum. Så mycket skryt om den kylaren... (Har för övrigt ett 5970 från samma tillverkare med samma kylteknik, det är MYCKET tystare.)

  - Ljudnivån är bestialisk även i ett välkylt chassi.
  + Det går att ta ur igen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Som de tidigare nämner är detta ett sjukt bra kort! Jag har överklockat mitt till 1200/1700 och det flyter på stadigt! Men med standard 1050/1500 maxar jag enkelt Bioshock 3 (average 80-95 fps) och ex det nya Metro (average 55-75 fps). Varierar mycket. Kan tillägga att med min överklockning åker tempen aldrig över 70º C. Riktigt gött! Spänningen (iallafall på mitt kort) går att skriva upp till hela 1,381V, vilket är riktigt nice för den som vill kunna fixa med detta.

  REKOMMENDERAR STARKT!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt bra drag i kortet och vapor-x kylningen håller det kallt! MEEN det kommer till priset att det låter väldigt mycket när det jobbar mycket. Det sker i de mest krävande spelen så som Crysis 3, Tomb raider, Battlefield 3, Far Cry 3 osv. Jag har överklockat det till 1150mhz GPU och 1600mhz på minnet och det gör att det jobbar extra med kylningen vilket iofs är bra för kortet går aldrig över 70C trots överklockningen. Så ingen överklockning = mindre ljud. Oftast så spelar jag dock med headset så jag märker inte av fläktarna ändå.

  I överklockat tillstånd så klarar detta kort att maxa alla nya spel ( i 1920x1080 och ligga stabilt på 60fps (japp kör alltid med v-sync) och då snackar vi AA och allting med undantag av Far Cry 3 där jag fick köra SMAA x4 för att ligga på 60fps och Crysis 3 där det får kämpa med att ligga på 40-50fps på maximala inställningar även med AA avstängt.

  En rekomendation (eller ett måste!) är att ni skaffar Radeon Pro och använder dess V-sync vilket gör att vissa spel flyter som smör som har stora problem med fps-drops annars. Ett exempel är FIFA 13; helt ospelbart utan Radeon pro skulle jag vilja säga, men med så är det inte ett endaste lagg. Använder det till alla spel!

  Rekomenderar definitivt detta kort! Presterar grymt och går att klocka en hel del utan extra kylning! Minuset är fläkt ljudet. Annars är allt frid och fröjd. Kör med Radeon Pro och du kommer vara super nöjd. Det är i alla fall jag :)

  Funderar på att köpa en 120/144hz skärm snart och då blir det nog ett till sånt här och köra CF med :)

  /spangen13
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra kort som håller låg temp (30/60) och ljudnivå samt presterar väl till ett humant pris.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt nöjd med detta grafikkort.

  Positivt:
  +Sapphire
  +Går fint att överklocka.
  +Kraftfullt
  +Svalt
  +TriXX för överclockning
  +Snyggt
  +Prisvärt

  Mitt kort kör stabilt och fint på Klockinställningar:
  1100Mhz GPU
  1600Mhz minnesklocka
  Har inte hunnit leka så mycket än med det men går lätt att få upp mer.

  Det enda negativa jag stött på än är att när det få jobba på lite som i BF3 med Ultra inställning så låter det en del, men klarar Ultra fint med Beta drivrutinerna 12.11. Har dippat till precis under 60 fps vid något tillfälle men dock väldigt sällan.
  Kan med gott samvete rekommendera detta kort till de flesta förutom dem som vill ha väldigt tyst i lådan.