Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Moccamaster KB741 AO

 Lägg i lista  Jämför
Klassisk kaffekokare i aluminiumfinish. Brygger 10 koppar på 6 minuter. Automatisk avstängning. Dubbla värmeelement. Enligt tillverkaren extremt tyst. Finns även i snarlik modell, KBG741 AO. Stäng
Klassisk kaffekokare i aluminiumfinish. Brygger 10 koppar på 6 minuter. Automatisk avstängning. Dubbla värmeelement. Enligt tillverkaren extremt tyst. Finns även i snarlik modell,... Läs mer
Jämför pris på alla Moccamaster Kaffebryggare (40)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Moccamaster är helt klart en av de bästa kaffebryggare för hemmabruk!

  Bryggning: Brygger riktigt fort, bland de snabbaste maskinerna och framförallt så håller den rätt bryggtemperatur genom hela bryggningen. Vattnet sprids i filtret via ett antal hål i armen vilket är betydligt bättre än vanliga bryggare som droppar ner vattnet i mitten av filtret. Genom bättre spridning får du ut mer smak av ditt kaffe. Själva bryggningen stängs dessutom av då vattnet är slut i behållaren, perfekt då det sparar energi, ger längre livslängd och ökad säkerhet.

  Knappar: On/off knapp som automatiskt stängs av efter en viss tid. Möjlighet att ha värme på under kannan eller utan värme. Observera att man bör inte eftervärma kaffe, det ger en bränd ton! Men brygger man 2-4 koppar är det bra att ha värme eftersom kylningseffekten annars blir för stor innan man hinner ta första koppen. Brygger man fler koppar bör man alltså inte ha på värmepannan, kaffet kommer ha rätt temperatur ändå genom den stora mängde kaffe.
  Ett reglage på filterhållaren ger dig möjlighet att styra hur fort vattnet skall rinna genom filtret. Brygger du 2-4 koppar bör du ha halvfart på men om du brygger fler bör du ha helfart på annars riskerar du att filtret svämmar över och att det ger fel smak på kaffet. Du kan även stänga av flödet med detta reglage om du vill ta av kannan och inte riskera droppar på värmeplattan.

  Kvalité: Materialvalet är väldigt blandat, man har prioriterat att lägga krutet på de viktiga detaljerna där du i brygghuset finner kopparelement. Ytterkonstruktionen är även den i metall vilket ger ett solid intryck. Kannan är i glas. Men överallt ser man tyvärr väldigt mycket plast, detta gäller främst filterhållaren och stödet för filterhållaren. Hade gärna sett att stödet för filterhållaren var i ett starkare material och en bättre lösning för filterhållaren. Förstår att det är svårt med designen för att lösa detta... Filterhållaren känns väldigt plastig och dess reglage för flödet av kaffet ner till kannan fungerar endast bra på hel och halvfart. Stänger du reglaget så läcker detta tyvärr. Fungerar ibland men fjäderbelastningen som trycker en packning för att hålla det tätt är för klen och fungerar dåligt.

  Resultat: 9/10 poäng för det är ju trots allt kaffet är som det viktigaste och följer man anvisningarna för hur reglage/knappar skall stå vid bryggning så brygger den här maskinen helt klart det bästa kaffet! En maskin som gör bryggkaffe ett värdigt alternativ till en "americano". Att det inte blir full pott beror på filterhållarens kvalité och dåliga reglagefunktion.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Haft den i tre år nu och väldigt nöjd.

  Gör gott och riktigt varmt kaffe. Snygg.

  Minus: lite högljudd precis när den ”kokar upp”. Därefter är det ok.
  Går ej att stoppa flödet innan bryggning är klart, finns reglage för det men det läcker ändå.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Den gör bra kaffe, snabbt går det också MEN, har bytt filterhållare 2 ggr nu, samma med min syster. Tack o lov så har moccamaster riktigt bra support och service så jag har fått ny hela tiden. Men hur länge ska man hålla på så? Lär ju inte få ny filterhållare resten av själva bryggarens livslängd.

  Problemet är att avstängningsfunktionen inte funkar på filterhållaren, så när man vill ta kaffe lite tidigare så rinner det kaffe överallt. Tycker det är dåligt med en så dyr bryggare.

  Om inte detta felet funnits så hade jag gett 5 stjärnor 😁👌
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu haft denna bryggare i 10 år, inköpt 3/4 2010 och den fungerar alldeles utmärkt fortfarande, brygger kaffe flera gånger i veckan och har aldrig krånglat, den är tyst och mycket snabb.

  Skall man ha en kaffebryggare då skall man ha denna.
  Utvecklad, tillverkad och monterad för hand i Europa och inte på andra sidan jordklotet.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Moccamaster bryggaren måste vara en av de mest överskattade produkterna, någonsin.
  Köpte den här för ca 5 år sedan, och kan verkligen inte rekommendera den till någon, såvida ni inte ska ha den som prydnad.

  + Relativt snygg design, om man bortser från alla lösa plastdelar
  + Har inte gått sönder under dessa år jag ägt bryggaren
  + Går att göra kaffe med (om man inte har så högra krav)

  - Kaffet blir äckligare än de flesta bryggare jag testat (se nedan för detaljer)
  - Kokaren är styrd av flottör som alltid lämnar kvar gammalt vatten som blir stående i kontakt med värmeelementet av koppar (se förklaring längre ner)
  - Många plastdelar som känns billiga/rangliga, dropstoppet håller inte tätt
  - Värmeplattan ger för hög värme och kaffet blir snabbt bränt om kannan får stå mer än 5 minuter på den. Att det finns en till knapp för att ytterligare öka värmen hjälper inte.
  - Gummitätningarna som pluggar igen vatten-röret stank kemifrabrik redan när bryggaren var ny, tänkte det här kan ju inte vara bra för kaffesmaken. Mailade Moccamaster och fick nya pluggar, stank likadant. Kokade gummitätningarna och diskade dem, oklart om det fick bort stanken.
  - Metallröret som vattnet går igenom oxiderar efter några år och vattnet får kontakt med dessa oxider. Det verkar vara gjort av kromat stål eller liknande, hade förmodligen inte kostat många kronor att göra röret av rostfritt stål men det har dom snålat in på.

  När bryggaren var ny så bryggde jag bara vatten i början men vattnet stank kemikalier / metalliskt även efter flera bryggningar, när det kom ner i kannan.
  Tog isär bryggaren för några dagar sedan för att se hur man lyckas konstruera en så usel produkt. Det visade sig att värmaren är gjord av koppar, som är känt för att urlakas vid uppvärmning - en anledning varför man använder värmare av rostfritt stål på moderna bryggare. Ännu värre var att det visar sig att bryggaren lämnar värmaren fylld med gammalt vatten efter varje bryggning, vilket delvis kan förklara dålig smak när den inte använts på länge. Numera kör jag alltid igenom vatten ett varv innan varje bryggning.
  - Undersidan av bryggaren är gjord av samma material som man gjorde kretskort av förr i tiden (!) och stinker därefter.

  Jag kan fortfarande inte föreställa mig hur ett kaffe-institut kan ha godkänt den här bryggaren. De måste haft extremt låga krav och bara tittat på de allra enklaste mätvärderna som bryggtemperatur och brygghastighet.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gött kaffe och allt... MEN, den automatiska avstängningen som stänger av varmhållningen på värmeplattan förstör allt. Man sätter på en kanna och barnen pokar på ens uppmärksamhet, när man ska ta sin första eller andra kopp så möts man av en avstängd bryggare med kallt kaffe! Skandal! Blir att reparera en nyköpt produkt och byta ut strömbrytare till en äldre modell från moccamaster (som inte har timer inbyggd) dessutom kommer jag gå miste om den 10-åriga garantin men har inget val.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Brygger det godaste kaffet på stan! Zoegas är ett måste.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har ägt Moccamastern i ca 1 år nedan följer pros and cons:

  Pros:
  -Jäkligt gott kaffe
  -Snabb koktid

  Cons:
  -Många lösa delar som ska diskas annars ser den snabbt skitig ut.
  -Hur kan det inte finnas ett mått på kannan som mäter koppar i denna prisklass?
  -Droppstoppet fungerar inte direkt utan man måste vänta 20 sek sen knapptryckning (om
  kaffet inte helt klart) innan man kan ta ut kannan.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Införskaffad för 990 kr på black friday 2016. Funkerar klockrent, är snabb som tusan och automatisk avstämning och droppstopp. Allt som du behöver av en kaffebryggare. Den är snygg också.

  Det enda negativa är att vattnet tenderar att bli väldigt varm vilket gör att den inte spelar superbra med all typ av kaffe utan du behöver köpa bönor som funkar bra med varmt vatten.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabb bryggare.

  Jättenöjd
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En otroligt bra kaffebryggare! Har inte ångrat mig en sekund.

  +Brygger kaffe väldigt snabbt
  +Snygg och stilren
  +Automatisk avstängning efter 30min
  +Värmeplatta som håller kaffet varmt

  -En aning många lösa delar, ex. filterhållare, vattenbehållarens lock, kaffekannans lock osv.
  -Ganska dyr
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lagar mycket gott kaffe. Jag har tidigare i många år använt en presskanna, men Moccamasterns kaffe blev nog minst lika gott.

  Jag har läst att några klagar på att det är svårt att hälla upp kaffe utan att spilla från kannan. Detta är för mig obegripligt?

  Det enda negativa jag kan säga är att dropp-reglaget är väldigt plastigt och lite knölig att hantera.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra kaffe från maskinen, har blivit rekommenderad den tidigare och köpte just denna pga den automatiska avstängningen och dropstopp. Den känns lite "rasslig" att hålla på med, men vad jag har hört så ska den hålla länge och väl så jag är än så länge nöjd. Fick också ett tips om att kalka av den i tid då den blir svår att få ren om man väntar för länge.. Hur länge det är vet jag inte, men det är något jag ska håla koll på då vi har mycket kalk i vattnet här.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gick från en budget bryggare.
  Läst lite om denna "fantastiska" pryl.

  Nu efter man haft den ett par dagar, kört redigt med koppar.
  Så kan jag iaf säga att den lever upp till sitt omdöme.

  testade medföljande filter mot mina eldorado från willys.
  Otroligt len smak i kaffet.
  Är grymt nöjd, och för mig är det värt var enda slant man betalade.

  Nu ska det bara köpas en kaffekvarn och börja mala eget för att maximera smakerna mer.

  förvånand hur snabbt den kokade kaffet.
  Låg nivå på ljudet.

  enda minuset jag kan ge är väl att risken att göra sönder kannan hehe.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Suverän kaffekokare!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Absolut inget speciellt. Snabb bryggare som kostar för mycket.

  Väldigt hypad pryl för den som inte orkar leta. Kostar i min mening mer än det smakar. Design är en smakfråga men denna ser inte mycket ut för världen om jag får frågan.

  Kaffet hade en eftersmak av metall.

  Köpte en wilfa istället. Snyggare, billigare , tystare och mycket godare kaffe.

  Moccamaster är overrated!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snygg, väl genomtänkt, lätt att rengöra olika delar...

  Brygger snabbt och tyst, överlägsen smak!
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ser ut som ett hemmabygge. För många lösa delar gör den klumpig och osmidig. Bryggaren är simpel och saknar alla finesser. Pengarna i sjön om du frågar mig!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag trodde faktiskt inte att det kunde skilja så mycket på smaken på kaffet mellan olika kaffebryggare, min förra kaffebryggare var visserligen ganska enkel men jag blev ändå förvånad över att kaffet blev så mycket bättre.
  Plus också för att den är snygg, och snabb!

  För priset tycker jag ändå den känns en aning plastig, och hantaget på kannan känns en aning vekt när kannan är full om man ska vara gnällig, hade också velat ha automatiskt droppstop istället för manuellt, därav "bara" 9 av 10.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter att ha haft ett antal olika kaffemaskiner så måste jag säga att denna är näst intill perfekt!
  Snabb och endå enkel
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Perfekt kaffe varje gång! Även väldigt snygg i vit
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanon!