Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-A2020

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Extremt nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra reciver till film och musik, rekommenderas!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gick ifrån en gammal Primare SPA20 som jag älskat över allt annat. Tänkte man skulle prova på en produkt med allt lull lull man kan tänka sig så jag beslutade mig för att välja en Yamaha. Fick loss en A2020 för 7990:- hos den eminenta handlaren Ljudfokus/Fynda.se. Satt först i funderingarna om man skulle klippa toppmodellen men då jag jämförde de båda så var A3020 inte värd 4000:- extra för mig.

  Har nu utvärderat stärkaren i en månad och kan med gott samvete ge den ett väldigt bra betyg. Kör den i 5.1 med två extra front precence högtalare och ljudet är solitt som en betongvägg. De extra detaljerna i ljudbilden som jag saknade hos min gamla Primare är imponerande. Rumskalibreringen är enkel och med lite extra personlig puts så tappar man hakan under rediga actionpartier. Smartphone appen är genomtänkt och att kunna köra tvåzon med olika musik eller film i vardagsrummet och tex nätradio i köket är underbart. WAF (wife acceptence factor) är hög! Ska dra en tredje zon till kontoret inom kort.

  Gott om kraft har den och driver mitt Dynaudio Audience/Focus system med lätthet. Det där tugget om att man måste köra Hegel eller Primare plus slutsteg och hela baletten om man har Dynaudio ger jag inte mycket för. Bor man i lägenhet kan man inte ösa på som en Manowar konsert konstant. Har som tur var bra grannar som inte gnäller om man drar på lite extra ibland.

  Till film ger jag den 10 av 10 och musik lika mycket. Den spelar fenomenalt bra helt enkelt!

  Totalt får det bli en 9a då jag inte anser att alla inställningar är så enkla som dom borde vara och att fjärrkontrollen ej är upplyst samt lite väl stor. Kanske en vanesak då min gamla Primare var idiotsäker:-) Den har inte allt men mer än jag någonsin kommer ha nytta av. Känns som en pjäs jag kommer kunna leva med i minst 5 år och slår man ut inköpskostnaden så blir det väldigt mycket för pengarna.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Uppgraderade från onkyo 1007 blev i mitt tycke ett klarare ljud och en bättre bild.
  kräver lite pillande i menyerna för att få till ljudet som man vill ha med det sagt så fungerar auto kalibreringen bra. mycket nöjd efter några dagars användande. Att den köptes för under 10 kkr kändes bra mycket prisvärd.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade en Yamaha RX-V1900 innan denna som jag köpte för cirka 13.000:- för några år sedan.
  Denna modell är så mycket bättre! Visst krävs en del pillande och egna inställningar för att jag ska bli 100% nöjd. Kör den med 9.2 ljud och det fungerar utmärkt! Körde en automatisk kalibrering först med micen. Kände direkt om jag kopplat någon kabel fel. Men tyckte jag fick mer tryck i ljudet med egna inställningar. Så mycket man kan ställa in mer själv. La till Enhancer och ökade decibel något på alla kanaler och får ett fantastiskt tryck i ljudet nu! Mer naturlig bas och bättre detaljer i ljudet än på Yamaha RX-V1900. När man väl lär sig menyerna är det mycket enkelt att ställa in och ändra DSP efter sin egen smak. Och Appen till Ipad använder jag med på ett grymt sätt. Plus även för Airplay. Den har även hela 8 HDMI in vilket är så bra med alla prylar man numera har. Att den funkar med 3D och 4K är bra så framtidsäker är den. Kommer njuta i många år av den!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Driver mina klipsch rf 82er med denna pjäs och den levererar verkligen kraft, detaljrikedom och ett underbart levande ljud som får hela lägenheten att kännas som en bio salong.
  Lätt navigerande menyer och enkel att installera.
  Kan varmt rekommendera denna förstärkare, den gör sig gott i både stereo som surround.