Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jura ENA Micro 1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jura Espressomaskiner (40)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Om du vill ha gott kaffe med ett knapptryck är det här maskinen för dig. Den här är perfekt på morgonen när du vill ha kaffe innan du åker till jobbet, spar värdefull tid. Du kan göra vanligt kaffe, espresso eller ristretto med två olika styrkor, normal eller lite starkare.

  Den här maskinen har ersatt fyra maskiner på min diskbänk, min moccamaster kaffebryggare, kvarnen till den och min manuella espressomaskin med kvarn till den. Perfekt för min lilla kokvrå.

  Om du väntar mycket gäster är fortfarande en vanlig kaffebryggare bäst, det sitter en ganska liten vattenbehållare som lämpar sig bäst för mindre hushåll. Den är kanske lite för liten om du har ett kontor på fem personer som dricker kaffe flera gånger om dan om du inte vill fylla vatten och tömma behållarn flera gånger om dan.

  Det som jag tycker är dåligt med den här maskinen är att för det höga pris man betalar så är den väldigt plastig. Droppbrickan känns som riktig billig plast med målad chrome, hela enheten man drar ut för att tömma vatten och kaffet känns väldigt billigt.

  Behållaren man fyller vatten på känns också riktigt billig, känns som en grej som mycket väl kan gå sönder efter några år, eller om du råkar tappa den eller så. För över 5000kr som den kostar tycker jag att man kan förvänta sig bättre kvalite, hoppas bara insidan är mer påkostad än utsidan.

  Överlag kan jag rekomendera denna för det goda kaffets skull och enkelheten att bara behöva trycka på en knapp för gott kaffe espresso och ristretto. Den inbyggda kvarnen låter mindre än mina andra kvarnar.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte denna maskin för några veckor sedan nu och har använt det pretyy mycket varje morgon innan jobbet och även på helgen. Första intrycket är att den är kompakt och slimmad som gjorde fru lycklig när det gäller att ta upp plats i köket ;)

  På den verkliga frågan: kaffe. Mycket nöjd med maskinen i det avseendet. Den maler snabbt och relativt tyst och arom och kvarn inställningar göra skillnad för hur ditt kaffe smakar. Jag gillar mitt kaffe varmt så jag se min kopp värms genom att kokande vatten i för lite först. Detta verkligen läggs till kaffet är varm när man dricker. Jag ville tala med företaget jag köpte den av om detta och de rådde det och sade att det är praxis i caféer och restauranger att ha uppvärmda porslin - så varför har det kallt hemma. Inte få mig fel, kaffet var inte kallt när jag inte värma min kopp, men om du gillar det rykande het och du lägger till mjölk från kylskåpet så är det en bra sak att värma koppen först.

  Pekskärmen som knappar på ovansidan är en trevlig extra och lägga till det övergripande modern känsla av denna maskin. Jag tror den svart finish med silver pipen och spillbricka det ser classy.