Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Chorus 806 V

 Lägg i lista  Jämför
Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanligt när det gäller Focal är det ingen liten ansiktslyftning utan varenda detalj är helt ny och mycket av tekniken hämtas direkt från deras high-end modeller som kostar hundratusentals kronor. Focals mål med 800 V-serien är att kunna erbjuda riktigt high-end ljud till en rimlig peng och de har verkligen lyckats enligt oss.
V:et i modellnamnen anspelar på den nya V-formade grillen som skyddar elementen. Designen har tagits fram av samma firma som designade Profile 900-serien och Electra 1000 Be. Högtalarna byggs från början till slut i Focals egen fabrik i franska Saint-Etienne.
Grunden i högtalarna är kabinettet som byggs av 20 - 25 mm MDF och sedan kläs med organiskt glas (akryl) på framsidan och träfanér i två olika färger. Den brunaktiga varianten heter Moka och den svarta Ebony. Akrylglaset ger ett bättre lyster och tålighet än traditionella pianolacker.
Inuti kabinettet är stagningen rejäl och allting optimerat för att påverka ljudet så lite så möjligt. Inga direkt parallella vägar finns för att eliminera de stående vågor som annars kan uppstå.
På golvmodellerna är botten, som högtalaren står på, gjord i aluminium och de har en port som spelare nedåt för bra djupbas och en som spelar framåt för rappare midbas. Konerna är gjorda i cellulosa och täckta med Focals Polyglass för bättre styvhet och kontroll. Polyglass är små små silikon kulor som sprutas på papperskonen.
Diskanten är helt ny och heter TNV. Den har sitt ursprung i Focals värsting diskanter som görs i det exklusiva materialet Beryllium. I de tidigare Chorus-serierna hette diskanten TNC och med den nya TNV har Focal lyckats minska distortionen 3 gånger vid 1000 Hz och 6 gånger vid 500 Hz.
Chorus 806 V är en 2-vägs basreflexhögtalare som kan användas som surroundhögtalare i en hembio eller som fronthögtalare i en mindre dito. Bestyckningnen består av ett 6½-tums baselement och en 1-tums diskant. På baksidan finns guldpläterade högtalarkontakter. Stäng
Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanl... Läs mer
Jämför pris på alla Focal Stativhögtalare & surroundhögtalare (42)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter mina mått så blev det ett otroligt lyft både för ljudbilden och även utseendemässigt.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Funkar ypperligt. Lättlyssnade
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  ...kan inte förstå hur nån kan säga det är "snärtig bas" i en sån pytteliten högtalare med frekvensgång som startar vid 55Hz. Och försöker man vrida upp baskontrollen så hörs det illa. Diskant & mellanregister är ovanligt bra för en sån här liten billig låda, en av den bästa jag hört. Focal 807 borde ha bättre bas men även om de har mkt mer bas så hörs det inte bättre (i betydelsen att jag måste vrida ner baskontrollen för att få lagom mellanregister/halvlåga frekvenser och då hörs de som 806:orna). Jag anser att de behöver kompletteras av en bättre bashögtalare. Se f ö vad jag skrev om Elac BS203 om du är intresserad (jag köpte dem till slut).
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kanon högtalare!
  Var egentligen ute efter 706 då jag lyssnat på B&W685, Dali Ikon 2 och ett par Klipsch och tyckte att 706 lät bäst. Sen var jag tvungen att ha en svart så fick bli 806.
  Mycket fin finish och kanon ljud!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket nöjd...kan alltid bli bättre men då måste man upp kraftigt i kostnad
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Riktigt snärtig och tight bas, samt ett skönt klipp i ljudet, som alltid med Focal och som jag verkligen älskar! Av alla högtalare jag ägt (se mina galleri) så har jag aldrig upplevt någon med bättre bas än denna högtalare har!
  Diskanten och framför allt designen har förbättrats sen föregångaren! Ska bli intressant att jämföra dessa med mina Elac om några månader...och framförallt spela dem på min Marantz rigg :)
 • Ganska bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Helt ok högtalare, men spelar väldigt upp i ansiktet. Gillade den ett år innan jag bytte till mina nuvarande Ino Audio piP.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Kan inte annat än ge full pott, då skulle jag inte köpt dem.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan