Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G600

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (98)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Eftersom det varit en lång historia så kommer här först de för dagen viktiga punkterna.
  Köper du musen idag så bör du få den nya modellen där man i stort sett löst problemen via firmware och Logitech's programvara "LGS". I det läget så får man fortfarande ingen mus som är fullt så responsiv som de med dagens bästa sensorer, men jag upplever den nu som tillräckligt responsiv för allmänt spelande. Så var långt ifrån fallet med den äldre hårdvaran vars firmware dessutom inte kunde uppdateras.

  Nya modellen 8/10
  Gamla modellen 4/10 (såvida det inte är mest skrivbordsarbete som gäller)

  Greppet är utmärkt för lite bredare händer och den tredje fullt funktionella musknappen får mig att göra vågen. En kär gammal vän som jag inte vill mista igen. Tumknapparna är också ibland de bästa på marknaden, åtminstone ibland de möss som har ett större antal sådana. Formen lämpar sig bäst för palm-grip eller möjligen hybrid för oss med lite större händer. För de som spelar med riktigt låg känslighet så är den antagligen lite för klumpig.

  Till sist så har priset sjunkit rejält nyligen. Ifall inte Logitech annonserar en efterföljare med tre fullstora musknappar så lär jag i slutändan köpa en tredje mus att ha som reserv ifall denna den andra skulle börja krångla en dag.

  Final edit: Tredje musen ligger och väntar efter att jag misshandlat min andra mus så att den börjar bli lite sliten (BF4 netcode DICEplz). Funderar till och med på att köpa en fjärde att ha som backup eftersom G600 nu kan vara på väg bort helt utan att Logitech eller någon annan lanserat en ny mus med tre riktiga knappar. Trots att den inte varit optimal på alla sätt så är G600'an den enda mus på marknaden jag vill använda hemma just nu.

  ====
  Långa historien:

  Använde tidigare en Razer Naga som aldrig riktigt passade min hand, Logitechs G600 har en mycket mer naturlig form och handen vilar verkligen på den i jämförelse. Tanken med en "äkta" treknapparsmus som har ett smalt rullhjul tyckte jag också var en helt självklar idé redan på den tiden som hjulet var en nyhet på 90-talet, men inte förrän nu har vi alltså en spelmus med den designen. Även om den tredje knappen till höger för ringfingret som standard är en DPI hot-switch så går den utmärkt att använda som en klassisk tredjeknapp. Det har bara gått så lång tid att det kommer att ta ett tag att lära hjärnan att den finns där igen. I längden blir detta något jag inte kommer att kunna vara utan.

  Tumknapparna är klart bättre. Här är det switchar av högre kvalitet och man behöver inte anstränga sig för att hitta rätt knapp tack vare den vinklade utformningen av varje knapp. En naturlig utveckling av knapparna som man designade för den trådlösa G700'an. Möjligen kunde knapparna ha varit en aning mindre med mer mellanrum mellan knapparna. Har man tränat in sig med Naga'n så går det antagligen snabbare att byta mellan knapparna för mer professionella spelare. Detsamma gäller i viss mån musen generellt, den kan nog upplevas som lite för klumpig för "twitch-gaming" trots att den inte väger mycket mer än Nagan.

  Mjukvaran är riktigt bra, framför allt inte lika besvärlig som Razer's Synapse 2.0. Inget krav på konto-inloggning bara för att använda musen, programmet lägger sig inte över skrivbordet vid varje uppstart, och programvaran är inte ens ett krav för att funktionerna (som jag hittils ställt in) ens skall fungera. Man kan ställa in sin mus på en dator och sedan bara flytta den till en annan. Bästa spelmusprogramvaran som jag hittils råkat på, även om det för all del finns de med mer avancerade macrofunktioner.

  Muskroppens bredd kan nog vara lite för mycket för de med mindre händer eller de som absolut vill använda ett fingertopps-grepp, men annars mycket behaglig. Hjulet är inget speciellt att orda om, men trevligare än Logitechs metalliska pansarhjul som för ett väldigt oväsen och har en onödig frirullningsfunktion. Inget sådant här och eftersom hjulet är relativt smalt så är det också naturligt att det är i distinkt hårdplast.

  Sladden är något stel, kanske har man mer metall i trådarna och det vore ju i så fall bra, men som gammal trådlös-användare så blir det att se till så det finns extra plats på skrivbordet. Har förvisso lärt mig uppskatta det att mössen inte behöver laddas, men även med Nagans mjuka sladd så uppstod vissa irritationsmoment. Det flätade nylonet som gör över sladdarna och som är så uppskattat, gör även att sladden kan föra oväsen om den kommer åt något. Jag föredrar i så fall mjukare släta sladdar. Även om denna vita G600 är snygg så har trots allt estetiska faktorer mycket låg inverkan på hur bra en mus är. Annars finns ju alltid enknapps Apple-möss för de som har andra prioriteringar i livet.

  Tillägg: Nämnas bör att inte alla funktioner finns tillgängliga om man inte ställer in musens mjukvara till att hantera profiler på datorn istället för att lagra en profil i musens egna minne. En del problem i vissa spel som League of Legends (spelar ej själv) har också rapporterats lösa sig genom att köra på dator-profil istället för musens egna minne.

  Tillägg 2: Problemet som många fått med att musen ibland hoppar till, främst i spel, har med musens egna minne att göra. För att undvika det helt så måste man köra profilerna i datorn istället för i musens egna minne, vilket kan vara en nackdel det med beroende på hur man vill ha det. Drar av en stjärna på betyget även om det inte stör mig. Logitech säger sig jobba på en lösning.

  Slutomdöme: Logitech kan tydligen inte fixa firmwarebuggen, så om man inte kör profilerna genom mjukvaran så är produkten trasig. Mycket trist inställning från Logitech. (-2) Trots att det fortfarande är den bästa musen för mig själv så kan jag inte rekommendera den utan vidare till vem som helst.

  Tillägg: Jag skaffade mig en ny G600 med den nyare revisionen och efter en uppdatering av firmware till denna samt senaste mjukvaran så är jag fri från både hoppande muspekare och det mesta av den lilla fördröjning som fanns i själva sensorn. Nu kan jag köra i 1000 Hz utan att det leder till några bieffekter. +1 för musen i detta läge. Men undvik den gamla versionen som pesten ifall du skall spela spel med musen.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar den. Bästa MMO-musen. Gott om knappar och med modifiers räcker det och blir över. Kommer från en Naga som är lite för liten för mina händer.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ägde en Razer Naga vilket slutade med att den började dubbel klicka och att skrollhjuls knappen slutade funka, har nu haft min G600 i 1år och inga problem sen dess.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Used for multiple years, no issues, big step up from Naga. One minimal complaint is it being very flippable at high speeds(low sensitivities). That being a rare situation for most.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter att ha läst igenom många recensioner, läst en del fullständigt okunniga omdömen och kort prövat musen, så har jag en kort sammanfattning att ge:

  1. Musen är gjord för mmo-gaming och fungerar därför endast hjälpligt för FPS-spel, etc.
  2. De flesta problem som alla här gnäller på gäller endast den gamla versionen och om man förlitar sig på det inbyggda minnet, istället för mjukvara på datorn.
  3. Musen är ett ideal till sin uppgift, med en ring-finger knapp. Något som i min mening borde finnas på de flesta möss vid det här laget, inte bara MMO heller.

  OBS! Försäkra er om att skaffa den senare versionen, så ni slipper de problem som så många klagat på.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra mus för pengarna.
  Jag har normalstora händer för en man och storleken känns alldeles lagom för mig.
  Personligen spelas det mycket WoW, och de extra knapparna är guld värda.
  Kan dock tycka att det kunde räckt med de främre 6 knapparna då de bakre är ganska svåråtkomliga.
  Ovant med 3 musknappar, men när man väl vant sig ges det stora möjligheter.

  Medföljande programvara är helt OK.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna mus förtjänar inte såhär dåligt omdöme. Att jag inte tänkt på att skaffa något liknande förut. Jag är ingen gamer, men håller på med programmering och är allmänt lat. Har massa script hotkey program som öppnar mappar och gör olika saker, men dessa macros kan bara nås via tangentbordet. Nu behöver jag inte ens lyfta min hand dit utan kan enkelt utföra det mesta med bara musen.

  T.ex. istället för att använda crtl tab och c shift t för att bläddra bland flikar kan jag nu enkelt göra det med musen. Samma med copy and paste, öppna musik mappen, stänga fönstret, minimera enskilt fönster mm. Ja jag behöver som sagt bara använda skrivbordet för att skriva, så som det ska va.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Så länge man har den nya versionen är musen väldigt bra. Jag fick tag på den för 350 kr och den är nu ersättaren för min gamla MX518. Den är väldigt skön i handen och väldigt trevlig att använda.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte musen pga jag hade en Razor Naga Hex (MOBA-musen) och den fick jag hålla i ett s.k. "Claw"-grepp (böjda fingrar, ej vilad hand mot musen).

  Läste recension av Logitech G600 vs Razor Naga 2014, Razors hade fler knappar på sidan men det var svårt att känna skillnad. På den här musen känner man vilken knapp på sidan man nuddar pga alla är vinklade olika o man blir van efter ett par dagar.
  Dock så störde jag mig när jag inte spelade MMO's och inte använde knapparna att min tumme alltid nuddade dem, går inte att placera tummen på annan yta
  .
  Mjukvaran till Logitech är otroligt grym, Razors mjukvara gav mycket problem att fungera i Windows 8 64-bit och inställningarna var mer begränsade.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Inte jättenöjd med musen faktiskt. Som många andra påpekat så "hoppar den iväg" ibland, vilket är väldigt störande. Själva känslan, t ex hur musen ligger i handen, är väl OK, men faktiskt sämre än en vanlig kontorsmus tycker jag.

  Det goa är väl alla knappar osv om man lirar MMOs som jag gör. Ganska snygg är den också.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte på komplett (den gamla varianten) som hade problem med hoppande muspekare.

  Efter RMA så skickade komplett en ny (den nya varianten) som det här problemet var löst, nu fungerar musen ypperligt!

  Den nya versionen av musen är verkligen utmärkt, inga problem överhuvudtaget.

  Se till att det är den nya versionen du köper då du kan uppdatera firmwaren samt slipper problem med muspekaren!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bekväm mus, finns inte så många med tre knappar längre. Spelar knappt något med den, så jag kan inte uttala mig om det. Sidoknapparna funkar bra att för kortkommandon till de program som jag använder. Programvaran är ok, men det finns vissa störiga begränsningar.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Som Emil O sa så är den väldigt slö, snarlik med en trådlös mus.
  Den hoppar iväg nästan hela tiden också, om du siktar rakt fram och ska skjuta någon kan den helt plötsligt "dampa" så att du står och tittar ner i backen eller rakt upp i luften....KÖP INTE!
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick hem en G600 igår och jag upplever den mjuk och långsam i rörelserna, precis som en trådlös mus.
  Långt ifrån lika snabb och distinkt som min gammla G9x.

  I det medföljande programmet "Logitech Gaming software" Kan man dessutom inte ändra några inställningar för hur musen beter sig. Man kan bara ändra sens och ställa in funktion på olika knappar.
  Det kan man jämföra med min gammla G9x där programvaran heter "SetPoint" Och där kan det göras otroligt många inställningar.
  (G600 går ej att konfigurera i setpoint)