Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC66U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt denna router i en vecka nu och jag är extremt nöjd! Den är värd varenda krona.

  Just nu sitter jag och tankar ner torrent i 3 Mit/s, extraherar en 6 GB RAR fil från Ready NAS servern, streamar en 1080p film från HTPCn, streamar en annan film från min laptop i 720p, och jag har uttorent igång på samtliga datorer i hemmet (3 st) och laddar upp i cirka 1 MBit/s, sen har jag även en trådlös skrivare konstant uppkopplad. Allt detta trådlöst - utan lagg!(!)

  Routerns GUI har många fördelar och Asus har verkligen tänkt till när det gäller användarvänlighet. Bara en sån sak som att kunna låsa IP adresser internt är så pass enkel att t.o.m. mormor kan fixa det.

  En annan sak jag använder är Asus inbyggda molntjänst. Jag har kopplat en SSD hårddisk till USB ingången på routern och tankar alla torrents till den, samt använder den som backup. Via mobilen kan jag sedan komma åt alla filer från mitt hemmanätverk via en app som finns att ladda ner gratis i Google Play, och App Store. Det går även att komma åt via FTP och HTTPS:// men jag har inte orkat ställa in det då det känns överflödigt. I vilket fall som helst är det hur smidigt som helst att streama filmer från SSDn till min Galaxy Note 10.1 platta.

  En annan fördel är att de blå LED-lamporna lyser väldigt svagt och är därmed inte störande eftersom dom inte syns.

  Jag kan varmt rekomendera denna produkt och hoppas att Asus snart släpper trådlösa nätverkskort som stödjer AC-tekniken.

  ### Update 20130202:

  Testade bara för skojs skull om denna router fortfarande håller måttet, och det gör den! Den laddar lika bra på lina som trådlöst.

  Trådlöst: http://i.imgur.com/szfwd4t.jpg (100 Mbit/s ner & 10 Mbit/s upp)

  Jag är imponerad!

  ### Update 20130821:

  Skaffade 200 Mbit/s er och 100 MBit/s upp. Jag är nöjd: http://i.imgur.com/eux13fG.jpg
  Resultatet visar trådlöst 5G.

  ### Update 20150402
  Kör numera en publik server bakom denna router, och det fungerar fortfarande perfekt. Har även kört in Merlin på den, och det gör den ännu bättre. Hade 11 stjärnor funnits hade denna router fått det.

  Merlin finns att ladda ner här: http://asuswrt.lostrealm.ca/download

  ### Update 20160104
  Fortfarande inga problem. Den bara tuggar på. Nu cirka 5TB per månad, med 15 enheter konstant.

  ### Update 20161008
  Kör den numera som AP med cirka 6 enheter anslutna. Den gör fortfarande jobbet bra. 100/100 Mbit/s över WIFI och kabel på en 100/100 lina.

  Kör fortfarande Merlin FW.

  ### Update 20170414
  Fortfarande inga problem. Får ut 100MBit stabilt trådlöst både upp och ner på en 100/100 lina: http://i.imgur.com/EjSI8WN.png Just nu är det 10 klienter anslutna.

  ### Update 20171120
  Dags för ytterligare en update då. Hur tror ni den presterar? Kika här:https://i.imgur.com/37pR1mK.png

  Cirka 7 enheter anslutna och routern sitter bakom en halv betongvägg.

  ### Update 20180921
  Förmodligen min sista update då Merlin inte uppdateras längre (EOL), men den presterar bra fortfarande dock.

  Här är en mätning från idag från samma ställe i soffan som i senaste updaten från 2017: https://i.imgur.com/7NMoM1s.png
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Testat denna router nu i över en vecka.
  802.11 N hastigheten är lika snabbt som föregångaren RT-N66U.
  802.11 AC hastigheten är ca. 3x snabbare än 802.11 N. Hela min test kan ni läsa på följande sida:
  http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=7978
  Grymt bra produkt, precis som RT-N66U. Rekommenderas varmt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det är inte utan förbehåll som denna Router får betyget "Bra", den har några små egenheter som drar ner betyget. Som referens för testet har ett Asus PCE-AC68 trådlöst nätverkskort använts.

  Testerna av överföringshastighet är gjorda mot en NAS-server (Qnap) som först kopplades med kabel mot routern som någon sorts "benchmark" för överföringshastigheten. Detta visade sig ge 75 Mb/sek (Obs, Megabyte, inte Megabit) i läshastighet och 80 Mb/sek i skrivhastighet.

  Nu över till att använda WiFi och PCE-AC68 i stället... Avstånd mellan router och testdator är dryga 5 meter.

  I AC-mode på 5 GHz-bandet blir läshastigheten mot NAS:en cirka 50 Mb/sek (Asus Utility säger att kanalvidden än 80 MHz och uppkopplngshastigheten är 1.300 Mbit/sek) vilket får anses som helt OK. Dock är det extrem förvånande att skrivhastigheten till NAS:en är bedrövliga 7 Mb/sek. En snabb test i N-mode på 2.4 GHz-bandet visar att skrivhastigheten är 7 Mb/sek även här och man kan konstatera att det inte går det minsta snabbare i AC-mode på 5G än i N-mode på 2.4G...? Märkligt, förvånande och föga imponerande. Det måste vara något som är felinställt från min sida men QoS är avstängt och ingen annan trafik förekommer i nätverket.

  Slutsats: Runt 400 Mbit/sek i nedladdning och "katastrofala" 54 Mbit/sek i uppladdning. (54 Mbit/sek är inte i sak dåligt, men för en AC-router tillsammans med ett AC-nätverkskort från samma tillverkare är det inte särskilt imponerande.)

  Routern använder ett mobilt bredband som primär uppkopplingsmetod och det var lite pyssligt att få att fungera 100% stabilt. Det Huawei E398 som används som modem finns inte med som fördefinierad modemtyp (även om routern hittar modemet och identifierar det som ett Huawei-modem) och gör att man får prova sig fram lite med olika modemtyper av andra modeller innan det blir helt funktionsstabilt. Det gäller även att vara noga med att manuellt ställa land/ISP och APN korrekt då allt inte finns förvalt, annars kopplar modemet ner var 5:e minut och routern klagar på att det är fel PIN-kod till SIM:et trots att det bevisligen fungerar i 5-minutersstötar. Ställ dock manuellt in ISP/APN och skriv helt enkelt in "rätt" APN trots att förvalet saknas så löser det sig och blir stabilt. Dock krångligt för någon som inte är van.

  Vissa delar i diagnostiken lämnar lite övrigt att önska. Visst, det är "bara" diagnostik och påverkar inte driften, men irriterande är det t.ex. att man vid monitorering av throughput när man "streamar" på både 2.4G och 5G samtidigt alltsom oftast bara får mätdata på ett av de två banden trots att båda går för fullt.

  I övrigt innehåller routern en hel del features och de flesta fungerar som förväntat.

  EDIT: För er som använder ett "mobilt bredband" i form av USB-sticka som primär internetuppkoppling, håll er borta från firmware revision 3.0.0.4.374.5517. Den revisionen kan inte koppla upp modemet mot nätet i alla fall för Tele2's 3G/4G. Den sista firmware som fungerar är 3.0.0.4.374.4561

  EDIT: Som i ett trollslag och utan att uppdatera drivrutiner någonstans är numera uppladdningshastigheten till NAS-servern 30-35 Mb/s i stället för 7 Mb/s. Varför det helt plötsligt fick för sig att gå 5 ggr snabbare är ju svårt att sia om, men nu är det riktigt skaplig fart åt båda hållen i AC-mode.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Har haft denna router i fem år. Använder uteslutande wifi. Den fungerar fortfarande bra och det har aldrig varit några problem. Inga problem med VPN eller videomöten.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Arbetshäst som alltid fungerar, Asus uppdaterar programvaran föredömligt också.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Väldigt stabil och bra router, den bara tuggar och går. Rekommenderas verkligen!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Köpte 2st och kör aimesh. Funkar väldigt bra och kanon lätt installation! Bra att man kan ställa in svenskt språk i interface,uppdatering av fw funkade också utmärkt, hyfsat bra täckning dock inte super bra där av drar jag av 2 stjärnor.
 • Usel
  2 år sedan
  Har fungerat endast sporadiskt under en lång tid. Nätverket försvinner och är borta ofta. Får använda min gamla router istället. Bonus då jag ser att nätverket från Asus är igång.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Otroligt bra router. strular i stort sett aldrig. kan vara någon omstart men absolut inte ofta och kanske inte ens routerns fel. kan vara fibern som krånglar emellanåt.
  Väl värd sina pengar.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Enkel att komma igång med och fungerar stabil.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Var dags att byta min gamla dlink dir-300 som funkar alla år och skillnaden är enorm, speciellt på det trådlösa, använt nu 1 månad och inga konstigheter den rullar på utan problem. Denna kommer man kunna använda många många år hoppas jag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Stabilt!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Enkel att installera. Snabb och problemfri.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Utmärkt
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har prövat två exemplar av denna router och har tyvärr bara dåliga erfarenheter av dem. 5Ghz funkade inte och efter en firmwareuppgradering slutade webb-gränssnittet att fungera. Jag kommer att reklamera min.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  I och med den senaste uppdateringen 3.0.0.4.380_8120-ge60d6e4 så fungerar den här routern väldigt dåligt. Det som inte fungerar är webbgränssnittet. Det fungerar inte ordentligt i någon browser, FF, Edge, Chrome, IE men det är olika fel i olika browsers.

  Man kan logga in men sedan så blir man utkastad efter att man har navigerat runt 2-3 gånger. Oerhört frustrerande.

  Kan inte hantera HTTPS ordentligt för webgränssnittet på lokala nätverket.

  Om det är viktigt att kunna köra webbgränssnittet säkert så köp inte denna router.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabil arbetshäst
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  måste bara berömma Asus till ett bra jobb. Helt otrolig fart på grejerna i denna maskin. Täcker utan problem hela mitt hus på båda våningarna. ( 150 kvm )
  Bara att köpa! Otroligt enkel att komma igång med.

  // Peter
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  So far so good. Får väl se om den funkar bra om ett halvår. Signalstyrkan är riktigt bra. Då har jag även haft två andra som nu blivit ersatta och denna är mycket starkare
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd med denna router och jag har testat rätt många genom åren. Det är den första router jag ägt där jag inte känt behov av att byta ut firmware mot tomato eller dd-wrt, den fungerar, hänger sig inte och har alla de funktioner jag behöver.

  Kan hålla med tidigare betyg om att den inte har imponerande överföringshastighet till eventuell usb-disk men jag kör en separat NAS via gigabit så det är inget som stör mig... Men om du hoppas på att ha din router som NAS med en enkel usb-disk påkopplad så skall du nog kolla vidare om det finns bättre snabbare/alternativ.

  Kör 15-20 trådlösa klienter på den inklusive alla paddor och telefoner och ett par trådade, den har aldrig hängt sig, har snabb överföring och klarar 1080p stream samtidigt som man håller på med annat.

  Update efter längre användande:

  Administrerar nu 4 sådana här i hem/stuga/föräldrar/hus i Spanien och är dönöjd med allihop. Extremt stabila, både med stock firmware och Merlin. Kör router till router VPN på ett par av dem för att bland annat få svensk lokalitet i Spanien och det fungerar också fantastiskt stabilt. Radion har väldigt bra räckvidd på samtliga ställen jag installerat den.

  Kan verkligen rekommendera den router, fantastiskt prisvärd för de flesta typer av behov, enda begränsningen jag stött på är om man vill ha den som open vpn-server, den orkar bara mata 12-13mbit/s krypterat så om man behöver mer fart än så på en krypterad vpn-server bör man ta något med kraftigare cpu eller lägga vpn-servern på en separat burk. Dock ej testat vpn på nya hårdvaruversionen B1 som de säljer nu, borde gå bättre då den är dual core 1ghz istället för originalversionens single core 600mhz.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte ut min Netgear router från 2013 mot denna och det blev en positiv skillnad direkt. Innan fick jag bara ut 100mb ner och 8mb upp både genom PC och Xbox. Nu får jag även 100mb upp som jag ska ha egentligen! Installationen är smidig. Lätt att byta inställningar som t.ex QoS, WMM osv. Har inget att klaga på.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpt för att ersätta skitroutern från comhem. Den fungerade i c:a 4-5 dagar innan den lade av. Båda wifi-banden lägger av efter en stund och det går inte komma åt den via ethernet då heller.

  När den väl fungerade var den snabb och hade okej räckvidd, men vad har det för betydelse egentligen när den lägger av helt. Det blir ett hävt köp på den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa produkten på marknaden för sitt pris... också bästa routern för sin tid då den släpptes... Den här räcker väldigt långt, under flera år framöver.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inne på min andra nu. Den första överhettades och fick bytas ut. Nu har min nya börjat att stypa hastigheten så man måste starta om den några gånger i veckan.

  Blir inge mer Asus för mig.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag köpte denna routern för att ansluta till internet genom ett USB Huawei E3276 4g-modem (som klarar upp till 150/50 Mbit/s). Det ska funka enligt ASUS. Och enligt ASUS stöds det modemet, för min operatör (Tre i Sverige). Men i praktiken fungerar det urdåligt, och lever inte alls upp till de två sista värdeorden i ASUS reklam "FAST - EASY - STABLE". Trots uppdaterade firmwares. Har nu testat intensivt en vecka, med både torrents, streaming och surf. Resultat: Mycket dålig funktion, med ständiga avbrott. Denna router åker tillbaka till leverantören!

  Fördelar:

  + Ganska många funktioner i webbgränssnittet
  + Snabb AC-Wifi i 2.4 och 5 Ghz.

  Nackdelar:

  - Internetkopplingen via 4g-modemet hänger sig hela tiden.

  - Man får starta om routern flera gånger om dagen.

  - 5 Ghz Wifi går ned då och då, trots att routern står 5 meter från datorn.

  - Trots att ASUS support anger att detta modemet funkar med routern och operatören, så går det inte att välja modemmodellen i routern. Istället ombeds man välja "automatic".

  - Tafflig översättning av webbgränssnittet till svenska. Man undrar om översättningen är gjord med Google Translate. Irriterande, eftersom man måste tillbringa lång tid i webbgränssnittet. Nej, ASUS, kosta på er en riktig översättning!

  - För varje inställning man justerar, så tar routern en minut för att lagra den inställningen. Jag vill kunna ändra flera inställningar, och sedan starta om. Men det tycks inte gå.

  - Routern kommer upp i max ca 20 Mbit/s mot internet, trots att modemet på papperet klarar upp till 150 Mbit/s, och vid anslutning via min gamla Mac klarar ca 50 Mbit/s.

  Efter att ha tröttnat på denna ASUS RT-AC66U, har jag nu köpt en Dovado Pro AC. Vips - nu är funktionen stabil, och hastigheten 50 Mbit/s. Och skulle USB-modemet hänga sig - då startar Dovadon om modemet. Med mål att ha uppkoppling 24/7. Genomtänkt!
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har idag en D-Link DIR-655 och bytte till denna Asus för att få bättre Wifi i huset. Wifi blev jättebra men däremot blev det till att returnera produkten då det inte fanns någon möjlighet att filtrera / blockera inkommande Wan - Lan via brandväggen, det klarar min gamla router, gick bara att portstyra i denna.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Super router. Stabil. Bred räckvidd. Hade Netgear, den hängde alltid sig. Rekommenderas varmt!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft massa säkerhets intrång på den här routern.
  Tydligen är den ett lovligt byte för hackers.
  Googla: asus rt-ac66u hacked
  Så får ni läsa själva.

  UPDATE:
  Tydligen har jag fått en massa minus på min recension för att försöka varna folk.
  Muppar
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra hastighet som trådlös accesspunkt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna för 890:- i BL. Mycket för pengarna. Enkel att konfigurera, Fick en uppdatering till routern som gick utan problem.

  Tänk på att placera sidoantennerna åt sidan för bästa signal. Bara antennen i mitten ska vara rak.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Asus=Stabilt. Kör en nu ca 3år gammal AC66U som media bridge mot ca 5år gammal RT-N66U (WAN) på N 5GHz bandet. Övriga enheter + gäster får det lediga 2.4GHz nätet som är instabilt (ej asus fel, bandet är fullknökat i BRF där jag bor + disciplin på kanalseparation saknas:-/ )

  Trådlös prestanda:
  - Maxar ut min 100/100MBit lina utan problem (speedtest.net) med Merlins FW på båda (380.59 med QoS avstängt).

  - Routers står ca 7-8 m från varandra med en bärande dubbel tegelvägg med dörr + 1-2 gipsväggar med dörr mellan dem (beror på vilken väg signalen tar :) ).
  Samma våning - 3a på 100kvm - placerade i rum längst ifrån varandra.
  Ingen takmontering eller dylikt för att optimera prestanda, bara settings optimerade i rotuer. En står på bord och den andra på golvet med antenner riktade någorlunda mot varandra.

  - Funderar på att köpa en till och köra media bridge på AC-nätet istället då det börjar bli allt fler N 5GHz i network neighbourhood samt hade varit trevligt med 5GHz till övriga klienter, men då hastigheten räcker till just nu så inväntar jag framtida modeller.

  Via kabel på respektiva router finns delarna som snackar med varandra trådlöst:
  N66U har tillkopplat två NAS, en dator och en skrivare
  AC66U har tillkopplat HTPC, Bluerayspelare, PS3, reciever och en Samsung enhet

  It it aint broken....dont fix it
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft denna i snart 3 år nu.
  Fick byta första enheten efter drygt 1 år pga att den ströp hastigheten på ca 200Mbit/s. Men fick det utbytt och har sedan dess fungerat felfritt. Får ut 950Mbit/s båda vägarna på mitt Gbit ethernet. Och ca 2-300Mbit i telefon över WiFi om man är inom ett par meter.

  Dock verkar räckvidden på trådlösa vara lite kort. Får inte kontakt med telefonen när man står utomhus ca 15meter bort. Inomhus i lägenheten fungerar det dock.
  Kan nog bero på att det är många andra nätverk i närheten och plåtfasad.

  Bra med inställningsmöjligheter. VPN server, flera separata trådlösa nätverk mm.
  Jag vill ha en router man kan ställa in väldigt mycket och justera och det kan man med denna :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar riktigt bra
  Enkel att komma igång med och känns väldigt stabil.
  Skulle dock önska denna i vitt, då den monteras på en vägg
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering: Efter ganska exakt tre år och ett par dagar gick strömknappen sönder på min ena router. Ett par veckor senare på den andra. Detta är en strömknapp som jag aldrig använt.
  När strömknappen går sönder hamnar den i avstängt-läget och enda sättet att få igång routern är att stå och hålla inne knappen, så fort man släpper stängs den av.
  Då detta kändes som ett konstruktionsfel kontaktade jag Asus om det, men de ville inte hjälpa till på något sätt, eftersom jag var några veckor utanför reklamationstid.

  Jag har haft den här routern ett år nu, är mer än nöjd, kan inte komma på något negativt.
  Trådade prestandan är god, wlan-prestandan är extremt bra, precis som räckvidden.
  Det finns gott om inställningar och funktioner i den, priset är resonabelt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra! Precis som en router ska vara, okomplicerad och fungerar felfritt. Äntligen inget onödigt buffrande eller kraschande nätverk!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enkel att komma igång med och den är (fortfarande) stabil dvs ingen omstart efter 2 månaders användning.
  Saknar dock USB dongle stöd (för att kunna koppla in en Tele2 data dongle)
  Routern blir ganska varm
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick hem denna lilla skönhet efter många perioder av strul av hastighet på stadsnätet.
  Köpte denna lilla guldklimp med tanke på dual wan funktion (uppgraderade till asus wrt) sista rel i skrivande stund är 380.xx , fick 378 i firmware vid leverans,

  mer information nedan varför jag är supernöjd (Föregångare till trådlös var tp-link 1043d v1) - Tjänstgör nu som extra trådlös bakom asus.

  Efter uppgradering från att ha ett snitt på 35-55mbps av 100 in (Stadsnät) medans upp låg på 90mbps+ så får jag efter hårdvarubytet på asus RT-AC66u 93-95mbps in och 94-97mbps upp (ut).. , Vilket är en dag och dröm , tester gjorda senaste 24 timmarna och jag har länkat 2 nät samman comhem / stadsnät i asus med dual wan funktion och hastigheter är asbra och mycket nöjd , toppen låg på combined i går (timmar efter hämtat paket på 250mbps/121mbps upp. vilket är bra med tanke på att jag bara har 100mbps uppstream och 100 in :P (Troligen var båda näten sammanlänkade och asus balancerade näten på bra sätt)

  Så vill du ha en lösning på hastighetsproblem , köp asus saken och slå på jumbo frames funktionen :)
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Än, efter en vecka, är jag inte så jätteimponerad. Det trådlösa verkar inte ha bättre räckvidd än min gamla Linksys 54GL med Tomato, vilket jag hade hoppats på. Men det kanske finns flera trix än att höja effekten? Kände mig i alla fall tvungen att byta den gamla då vi får fiber i stället för adsl.
  Den var lätt att komma igång med, uppdaterade sig själv det första den gjorde, men lite klurigare att få igång mina webkameror för mig som inte är så van vid portforwarding osv. Gränssnittet kunde vara bättre.
  Nätverksskrivaren funkade dock direkt utan några åtgärder. Den kopplade upp mot alla enheter automatiskt, förutom fruns Asuslaptop som kör win 7, där det verkade krångla lite, men fick till det.
  Stabil verkar den, vilket är viktigt, den står på dygnet runt utan krångel.
  Skulle vilja ha bättre räckvidd, men får väl bli nån repeater eller nåt.

  160801- Köpte en 4G sticka på ebay, då vår fiber pajat, Huawei 3372 som även Tele2 använder. Visade sig att det inte finns stöd för denna i Routern. Efter lite trixande fick jag dock igång den.
  Däremot den gamla 3G-stickan Huawei 1550 (från Comviq) funkade bra.

  För övrigt har den tuffat och gått utan bekymmer i flera år.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyvärr så verkade min Asus ha gett upp efter ca 3 år, den laggade konstant när man spelade online, trodde verkligen det var mitt internet det var fel på eftersom jag inte trodde att denna kunde ha blivit defekt, det laggade både via kabel och trådlöst.

  Det blev istället en Netduma som fungerar mycket bättre än denna router, visst Netduma kostar 900kr mer men man får verkligen vad man betalar för.

  Denna router tyckte jag var perfekt från början men när jag tänker efter har den alltid haft problem med lag spikes trots att jag öppnat portar och kört DMZ mode så verkar den inte vilja sluta lagga.

  En bra router för den som inte är kräsen men spelar man online skulle jag undvika denna, kanske åkte jag på ett Måndags exemplar men den suger verkligen på Xbox One och PS4 online multiplayer.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  3 år senare - dör av värmeslag efter 2 minuter. Ingen långlivad produkt detta.

  2 år senare - Sänker betyget ytterligare pga att det inte är en router som håller i längden. Får numera ofta värmeslag eller att Internet plötsligt stoppas. Även räckvidden har blivit sämre med åren och de insatta vet varför.
  --- --- --- --- ---
  Haft den 2 dagar. Hastigheten i nätet är inte överdrivet bättre än D-Link 855 från 2008 eller ZTE MF28G (4G router från TRE) men RT-AC66U når mycket bättre. Återkommer när jag testat mer men är väldigt nöjd. Kör routern som AP med kabel från ZTE MF28G men ska få fiber nästa sommar och då ska den användas som router. (Edit 2 år senare: Blev sämre sedan Asus gjort den laglig med ny FW och fick köpa en annan router då Asus krånglar ofta med att koppla ur Internet.)

  Min ZTE är på lagning så använder RT-AC66U som 3G router. Inte helt optimalt med TRE. Kopplar ifrån ibland och då blir RT-AC66U okontaktbar. Med Telenor fungerar det dock perfekt. (Telenor kör, alltid på. Tre kopplar ner när det inte finns någon internettrafik)

  Räckvidden är enormt bra på RT-AC66U men farten är bara skrytsiffror och duger lika bra med vanliga RT-66U så sänker mitt betyg.

  Här en test till en disk kopplad till routerns USB. Lan VS WIFI AC-5Ghz
  http://s39.photobucket.com/user/svendolph/media/samman_fattning_zpse81f4006.jpg.html

  Trams det där med att WiFi kan ersätta fast lina.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Beror vart man kommer från men innan hade jag en gammal o trött D-Link som bara gav 15 Mps av 100 Mbps (trådad). Familjen höll på bli tokig när kopplingen stundtals laggade eller helt försvann.

  Nu med denna router med 5GHz Wifi ger 98Mbps på 2m avstånd och 95Mbps vid 7 meter avstånd vilket är ett stort lyft. Märker att min laptop har det nätverkskort som kan prestera enligt ovan men andra enheter som några äldre Surface plattor kommer bara upp i 50Mbps vilket är ändå mycket bättre än tidigare.

  Snygg gränssnitt - till den grad jag klickade igång föräldrakontrollen. Ska försöka reglera ned internetandet som mina ungar gör, på de sämsta tiderna på dygnet som innan avgång till skolan eller sena kvällar.

  Avslutningsvis är jag helnöjd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har verkligen inget negativt att säga om den... har den som router till min 300Mbit/s-uppkoppling och det lirar strålande bra.

  Enkel att ställa in med bra gränssnitt - extra plus för att jag kan styra barnens internetaccess med ett överskådligt veckoschema!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enkel att komma igång med

  Snabb och stabil. Första routern jag haft som jag inte behövt starta om efter 1 månad - sofar so good! :-)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra täckning i huset. Mycket trevligt gränssnitt.
  Har dock bytt den mot en TP- Link C2600 nu.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Äntligen stabilt! Har gått från en Netgear WNR3500, så nu slipper jag klia pannan och svära var och varannan dag pga ostabilt internet.
  Bra grafiskt användargräns snitt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Superenkel att komma igång med. Användarvänligt gränssnitt. Bra hastighet och räckvidd!

  Fick ett rejält lyft av mitt wi-fi när jag bytte från min gamla D-link dir 655 till denna!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättenöjd med drift, funktionalitet och grafiskt gränssnitt!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har dragit in fiber (100 mbit) och ville då ha något som är bättre än de routrar man får med från internetleverantören. Viktigt var också att den klarar att ta sig igenom väggar/golv etc för vi har ett hyggligt stort hus och denna ska täcka hela huset och en gäststuga som står utanför huset. Efter ca en månads användande så är det bara konstatera att den klarar det bra. får 75-80mbit om man är ca 5 meter från routern utan några tjocka väggar. Ute i gäststugan är det 20-30mbit vilket är ok. Signalen är bra även ute vid brevlådan som är 25m från routern. Stabil verkar den också vara. Köpte den för 800kr på rea och det är den verkligen värd.Installationen tog lång tid men det hade delvis med egen inkompetens och otydlighet i beskrivningen från fiberleverantören att göra.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter några månader.

  Gör det en router ska! Stabil, har inte krånglat med anslutningar till nätverket någon gång. Snabb wifi över ac och många inställningar i ett interface som bygger på Tomato om jag förstått det rätt. För ut full throughput på min 100mbit uppkoppling även över wifi vilket känns bra.Sen går den att använda till VPN server vilket alltid är trevligt.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade denna router i lite över 2 år funkade helt perfekt till på slutet när jag börja få Wi-Fi att droppa från 5Ghz till 2.4Ghz, sedan kunde routern få paket förluster vilket var riktig katastrof, dock är Asus nice och ger 3 års garanti så löst de hela med uppgradera den.

  Antagligen jag som har otur men innan problem börja uppmärksammas så var den kanon.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter en hel del läsande så landade beslutet i att köpa denna router som ersättare för en gammal d-link som hade en hel del hyss för sig. Jag drog igång den, gjorde en update av fw, pillade en del på inställningarna bara för att se vad man kunde göra. Snyggt gränssnitt! Sedan har jag inte ägnat den en tanke de 4 veckorna som den har snurrat, den funkar bara och det är precis vad jag behöver, inget krångel. Stabilare uppkoppling mot våra nya mobiler och bra fart i det trådlösa. Har inget att anmärka på, riktigt nöjd!

  Update: 1½ år senare. Jag är fortfarande väldigt nöjd. Det bästa betyget för en router hos mig är att jag i princip glömt bort att den finns. Den har sjunkit lite i pris sedan jag köpte den och jag skulle väldigt troligt köpa samma router igen om det inte finns något som har kommit som är ännu snabbare (har ingen riktigt koll på router-läget just nu).
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Okej. Tre år sen jag köpte denna och jag använder den fortfarande. Jag skulle idag inte säga att man ska undvika denna produkt för jag surfar på runt 6-10mbit per sekund trådlöst. Passar utmärkt i min trea och har inte startat om den på 6 månader sen jag flyttade. Ifrån 3 stjärnor för 2 år sen till 9 stjärnor idag. Tror jag förhastade mej lite för idag funkar den perfekt.

  Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna router.
  När jag köpte den hade jag räkna med att den skulle kunna streama två stycken HD filmer samtidigt och den kan den då inte alls. Jag har 100/100mbit i min lägenhet och jag kan inte surfa på min dator samtidigt som jag streamar HD via min PS3. Tittar på viaplay och netflix dvs. Jag måste stänga av streamingen för att kunna surfa på datorn samtidigt. Jag betalade 2300kr för denna router och trodde den skulle vara grym men den är fan inte bättre än min gamla D-Link som är 5 år gammal. Under all kritik dålig. Hade jag vetat detta så hade jag köpt en billigare router. Undvik denna router om du ska streama mycket film. Den pallar inte med det. Då har jag ändå en 100/100mbit lina. Programvaran får plus iallafall. Lätt att plugga in USB hårdisk eller minne och få in det i nätverket. Annars är allt negativt med denna. Min router orkar inte med mer än knappt 20 meter innan jag inte hittar närverket. Jag ångrar bittert att jag inte köpte en D-Link igen. Man ska hålla sej till det som är bra. Undvik denna produkt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har haft ASUS routers sedan tidernas begynnelse, nåja nästan iaf och uppgraderade för ett år sedan till denna modell, och jag har bara goda vitsord att säga om den, snabb, stabil och med merlins mjukvara i den så blir den riktigt riiiktigt bra, rekommenderas verkligen varmt, mer prisvärd router får man leta efter