Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ZenBook UX32VD-R4002V

 Lägg i lista  Jämför
Zenbook UX32VD-R4002V från Asus är en bärbar dator som faller in i "ultrabook-segmentet", men som ändå är utrustad med ordentliga komponenter, som en Intel Core i7-processor, 24 GB SSD, 500 GB konventionell hårddisk och 4 GB minne. Skärmen är på 13,3 tum. Lanserad 2012. Stäng
Zenbook UX32VD-R4002V från Asus är en bärbar dator som faller in i "ultrabook-segmentet", men som ändå är utrustad med ordentliga komponenter, som en Intel Core i7-processor, 24 G... Läs mer
Jämför pris på alla Asus Laptops (Bärbara datorer) (550)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft min UX32VD ca. 1 vecka nu och jag måste säga att jag är mycket nöjd. Man blir glatt överraskad över så mycket tung hårdvara i en så pass liten maskin.

  Negativt:
  - Bleed på skärmen, verkar tyvärr vara på dom flesta modellerna.
  - Datorn levereras från fabrik med 5400 RPM Diisk
  - Pekplattan är lite klumpig då datorn bara är 13,3", det är alldeles för enkelt att komma åt pekplattan när man skriver med båda händerna.
  - Bloatware (Förinstallerade program i marknadsföringssyfte)

  Positivt:
  + Gediget byggd, datorn känns påkostad
  + Fantastiska uppgraderingsmöjligheter jämförelse med andra modeller i serien.
  + Mycket hårdvara för pengarna.
  +Tangentbord som är bakbelyst och otroligt bekvämt att skriva på.

  Tips inför köp:
  Personligen köpte jag ett 8gb SO DIM DDR3 minne, då datorn stödjer upp till 10gb minne. Datorn har 1 minne lödat på moderkortet, men en plats finns för utbyte, därför är det fullt möjligt att köpa ett 8gb minne och sätta i för en billig peng.

  När det kommer till disk så har du även här en möjlighet att uppgradera, Men! tänk på att om du ska uppgradera din disk så för att både spara tid och arbete köp en disk som är 7mm hög, ett tips där är Samsung 830 serien.
  Windows 7 iso finner du om du googlar dig fram, och glöm inte att ha en USB sticka på minst 4 gb tillhands, då datorn inte har en CD/DVD läsare.

  Min dator kostade ca. 12000 kr inkl trådlös mus, väska, SSD disk och minne, och för denna peng för du ett prestandamonster som dessutom är fantastiskt mobil med sin minimala vikt.

  Jag kan inte vara nöjdare.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Utan tvekan ett lyft för hela PC-världen när det kommer till att producera en bra, genomtänkt bärbar. Detta är en dator där Asus tänkt till och jag varmt rekommenderar till alla som vill köpa dator i denna eller högre prisklasser.

  Fördelar:
  +Skärmen: Skillnaden är fantastiskt mot mina tidigare bärbara. Jag trodde inte jag skulle tycka skillnaden var så stor men... Jag tycker numera synd om folk som tvingas till TN skärmar á 1366*768. Allting blir bara väldigt skarpt och visuellt tilltalande med denna skärm. Dock blir många texter mindre och gå in i en butik och pröva om upplösningen passar dig (scaling är som det är på windows). Viss blead som folk klagar på men skämen som helhet är bara så många hästlängder bättre än konkurrenters att det spelade ingen roll för mig.

  + Tangentbordet: Här har Asus tänkt till och gör ett riktigt behagligt tangentbord. Enkla saker gör att det känns genomtänkt; som t.ex att inte ha knappar till höger om enter-tangenten (vet inte hur många gånger jag klickat fel på andra bärbara), låta pilarna ligga fritt och skippa home, end, pageup/down som separata knappar.
  Dock gillar jag inte att tillverkarna fortsätter med att man måste hålla in Fn+F-tangenter för att t.ex höja ljudet osv. Jag garanterar att majoriteten av användarna justerar sitt ljud oftare än de trycker på F12. Dock kan jag rekommendera att köra autohotkey och binda F-tangenterna som man vill.

  + Smidigheten och vikten
  + Känns robust
  + Man får uppgradera den (vilket jag gjorde illa kvickt)
  + Sanslöst snabb med SSD (känns riktigt seg när du startar upp den från lådan tyvärr p.g.a alla förinstallerade "skräpprogram"
  + Tyst fläkt och hyggligt ljud
  + Fullstor HDMI och 3(!) USB 3.0

  Negativa:
  - Du måste uppgradera den med en SSD, annars är datorn riktigt trött. Körde i en samsung 830, 128 gb och la hårddisken i ett extern hårddiskkabinett med USB 3.0 (99 kr). Installera sen Windows från USB sticka (ladda ner iso-fil från internet helt lagligt då du har din Windows-nyckel på Strömadaptern). Med pure windows och SSD är detta en löjeväckande trevlig dator att ha.

  KÖP om det är din prisklass och du installerar SSD. Du kommer slå både "mac-fanboys/girls" samt andra notebook ägarna på fingrarna när du drar upp denna.

  Fler frågor eller vill ha hjälp med något är det bara att PMa!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Positivt:
  + Otroligt skärm, bra betraktningsvinkel och upplösning samt färgåtergivning.
  + Liten och kompakt, väger endast 1,45kg.
  + Stabilt byggd.
  + Bra tangentbord, normal layout vilket är viktigt tycker jag när man skriver/programmerar mycket.
  + Backgrundsbelyst tangentbord
  + 3st USB 3.0 portar (Inte ens den dyrare modellen (UX31A) har detta)
  + Medföljande USB-nätverkskort samt Mini-VGA till VGA adapter
  + Bang Olufsen ljud inbyggt, vilket faktiskt imponerade på mig för att vara laptop
  + Bra batteritid, ca. 6h vid normalt användande (lite dimmad skärm)

  Negativt:
  - Backlight bleeding på 2-3 punkter nertill på skärmen som syns ganska tydligt vid full brightness och något mörkt på skärmen.
  - Hybrid-hårddisk (Kommer byta denna ASAP till en SSD!)
  - Otroligt mycket bloatware (Skräpprogram från Asus m.fl förinstallerat)
  - "Endast" 4GB RAM, men det går uppgradera (en 2GB sticka kan bytas ut emot upp till 8GB vilket ger 10GB totalt)

  Överlag är jag otroligt nöjd. Visst jag behöver köpa en SSD samt formatera den, men det var jag beredd på, vem vill ha en dator utan SSD idag? Samt bloatware är man van vid på laptops, tyvärr. För att vara en ultrabook har denna väldigt bra prestanda, går t.o.m. att spela alla dagens spel om man så önskar.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grym ultrabook. Efter ett tag tyckte jag datorn blev seg, speciellt HDD och RAM märktes tydligt. Satte in en Samsung Evo 840 samt 8GB ram. Vilket.jävla.lyft!

  Datorn blev som en raket! Bootar på 2sekunder och kan lira spel på rätt bra upplösning och program laddar sjukt fort. Skönt att bli av med ASUS bloatware.

  Byt HDD och RAM. Så värt det!

  Med standard HDD och RAM ger jag den 6.5/10. Efter byte får den full pott! Kan inte klaga på nått!
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vill bara säga att min erfarenhet av denna dator är riktigt dålig. En månad efter jag köpte den så behövde jag lämna in den till Asus pga fläkten som spann upp till 6000 RPM med jämna 1-2 minuters mellanrum. Efter att jag fått tillbaka datorn från Asus, någon månad eller så, började fläkten oregelbundet åter spinna upp i höga varvtal oberoende av om temperaturen var runt 30 C eller runt 50 C. Jag lämnade in den igen och har nu fått tillbaka den en andra gång. Fläkten är mindre jobbig. Men den kommer fortfarande upp i höga varvtal, trots att jag t ex bara suttit med office word och chrome efter en natt då den varit avstängd. Jag har iof lärt mig att om jag stänger av datorn för att sedan sätta på den igen så brukar den vara tyst. Men när fläkten går upp i allt ovan 5000 RPM igen så kan jag inte sitta i en tyst läsesal, än mindre en föreläsning. Värdelöst att ha behövt lämna in den två gånger inom de första sex månaderna sedan jag köpte den. Detta drar ned på hela mitt betyg. Datorn ser bra ut på pappret men för mig så är det uppenbart att den inte håller i praktiken. Jag vill inte ha denna dator och ångrar bittert att jag köpte den.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har inte lekt för mycket med den då jag väntar på ram o SSDn men än så länge andas det kvalité. Sett tester osv av kunniga folk och bör kunna spela en jäkla massa spel på sjukt bra upplösning vilket är ju väldigt trevligt. Lägg till 1k + 500 kr för extra ram så har du ju en sjukt fet dator på alla sätt, perfekt size att ta med och för oss som gillar större skärmar så rekommenderar jag ett ställe att sätta upp den på, usb-hubb med trådlös mus o tangentbord.

  Vill även säga att jag fick det för smått fantastiska 6495 kr via el green och var orolig att det skule märkas att den var "testkörd" men till den prislappen så känns det redan som ett fantastiskt köp.

  +Ljudet är bra, folk verkar tycka det är en liten detalj men jag tycker det är viktigt att kunna kolla på videos/lyssna på musik utan vara helt tvungen att ansluta externa högtalare, på min förra laptop var det svårt men tror jag kommer låta mina externa högtalare vara någonannanstans.

  +Skärmen är fantastisk hela tiden, såg lite bilder på facebook och tänkte först att de hade en sjukt bra kamera men kom sen på att det ju var skärmen som var så nice.

  +Widi kände jag knappt till men det är ju en sjukt trevlig funktion som jag vill testa omedelbart. Sett videos när de gör det och verkar som det fungerar fint och bra, segt att man mest har gamla skärmar.

  -Mycket bloatware
  -Dålig intern hårddisk som jag ska byta ut emot SSD
  -Trycker man hårt i mitten så flexar tangentbordet lite vilket är synd men bör ändå inte trycka så hårt :).
  -Har personligen haft lite problem att uppdatera drivisar (laddar jag ner drivisar ifrån asus sida och försöker installera så står det att den inte hittar någon synaptics-don) men jag hatar ändå trackpads och ansluter alltid extern mus så det gör inte så mycket.
  -Materialval osv: Den är snygg, den är lätt. Dock tycker jag materialvalet inte riktigt gör det hela rättvisa. Trots att den både är tunnare och lättare än min förra laptop upplevs den verkligen inte så då materialet gör det att kännas tyngre än vad den är. Dessutom så gillade jag min lenovo u260s material mer då den liksom inte var så kall som denna (materialet på utsidan var någon metal som inte såg plastig ut men upplevdes så med friktion och mjukhet medans insidan var läderliknande och bekvämt). Märkt på mig själv att jag inte vill bära runt denna i hemmet med ena handen lika mycket pga denna faktor, känns lite som den ska falla och upplevs som sagt som tyngre trots att den ej är det.
  -Liten detalj kanske men hade verkligen uppskattat om minnerskortsläsaren kunde göra att man tryckte i hela kortet som på typ alla andra datorer. Då kan man lätt få 2-64 gb extra minne hela tiden men om man flyttar runt med den som det är nu så vill man inte alltid ha i ett minneskort som sticker ut. Det påverkar även portabiliteten när man stoppar datorn i väskor etc.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft datorn i 2 veckor nu! måste säga att jag är jävligt nöjd överlag... lite plus o minus nu;

  +++++++++
  + skärmen! helt otrolig! o jag har inte märkt av nån bleed som vissa andra verkar ha haft problem med

  + ljudet, väääldigt bra o fylligt för att vara en laptop

  + relativt enkelt att byta till SSD o mer RAM (lite snålt med bara 4 GB ram)

  + hade inga problem med att installera WIN7 från USB

  + snabb

  + tunn o lätt

  + snygg finish

  + tangentbordsbelysning

  + mycket lätt, liten o smidig laddare a la macbook air! varför kan inte alla ha sådana?!

  +snyggt fodral som följer med, samt nätverkskontakt o VGA adapter!

  o nu till det dåliga, o varför den inte fick fullt betyg
  --------------
  - touchpaden, tyvärr har jag en ELAN touchpad, tror alla har det? den är väll ok, om man hittar rätt drivrutiner, men använd INTE dem på asus hemsida, dessa är så kassa att jag inte kan beskriva det med ord, har fått multituchen o funka, men tyvärr finns inget "edge scroll" som på synaptics, de verkar ha patent på den funktionen

  - lite besviken på batteritiden, det är inte 7 h iaf. har nog fått ut en 4-5 h med normalt användande, dvs lite surf, skolarbete, mm

  - tangentbordet, och framförallt hotkeysen, mjukvaran som kommer med ger inga som helst inställningsmöjligheter vad jag kan se. tangentbordet som satt i min gamla acer timeline 3820 va mkt skönare att skriva på, det gav dessutom inte ifrån sig konstiga skrapljud...

  - klistermärken! usch!

  - har inte fått TPM o funka, har den ens en sån?!

  - RAMen går bara i singel channel 1333 MHz när man bytt till mer RAM

  ********************************************

  så, det var allt jag kom på för tillfället, om jag kommer på nått mer så kommer jag uppdatera listorna, o har nån någon fråga är de välkomna att ställa den!

  Överlag så är jag väldigt nöjd med laptopen! om asus bara kunde fixa sin mjukvara så skulle den nog få ett snäpp högre...
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Rätt bra dator som jag bara hade några dagar innan jag insåg att jag inte skulle klara mig med en 13,3" skärm. Den var snabb men det stora irritationsmomentet var musplattan som var både jobbig att använda och satt löst.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  + Design, prestanda, format
  + Knivskarp skärm i full HD
  + Kvalitetsljud för att vara så liten (Bang & Olufsen)
  + Blir inte så varm som andra laptops jag haft och bra med värmeavledning uppåt så man kan ställa den vart som helst utan att man täcker ventilationen.

  - mycket bloatware
  - touchpaden drev mig till vansinne innan diverse uppdateringar och omkonfigureringar
  - kunde klämt in lite mer RAM, men den maxas lätt til 10gb för några hundringar
  - 5400 rpm disken måste bytas mot lämpligen en 256 GB SSD (mest prisvärt just nu)

  Bifogar länk med resension samt hur man smidigt uppgraderar den med RAM och SSD

  http://teksyndicate.com/reviews/2012/06/23/asus-zenbook-ux32vd-teardown-ssd-upgrade-ram-upgrade-gaming-benchmark-and-review

  RAM och SSD köpt och installerades utan problem:

  Corsair Vengeance SO-DIMM 1600MHz 8GB
  CL10-10-10-27, Black PCB, 1.5V, Intel 2nd Gen Inte

  Samsung SSD 830 Series 256GB 2.5" OEM
  SATA 6Gb/s (SATA3.0) 520MB/400MB/s read/write, Bas

  Det blev en rejält boost på redan rapp dator, uppgraderingen rekommenderas varmt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt smidig och snabb dator. Tryckte i en 120 Gb ssd disk och 8 Gb ram i datorn vilket fungerade utan problem.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Uppgraderad, marknadens bästa ultraportabla.

  Det negativa först:
  - touchpaden och jag är inte riktigt vänner...
  - Minnet för litet och hybrid-disken är ingen vinnare
  - Massor med onödiga tilläggsprogram.

  Positivt:
  + Man kan uppgradera minnet (jag har 10GB)
  + Det finns ett "riktigt" grafikkort i den
  + Med en SSD och ny installation är prestandan utmärkt.
  + Jättebra bild (har en lite bakgrundsljusblödning, men inget som stör, bra betraktningsvinkel, färg och upplösning)
  + Bra grafik, Nvidia 620
  + Bra ljud (fantastiskt för att vara en laptop)
  + Bra tangentbord
  + 3st USB 3.0

  Det här är Ultraboken för den händige. Med utökat minne och SDD disk så spöar den ALLT ! Var medveten om att det är bökigt att uppgradera disken om du ska installera Windows 7. Problemet är att datorn saknar dvd-spelare och har bara usb3 portar som windows installations miljö (WinPE) inte stödjer. Dessutom är det rätt pilligt att få till alla drivare som ska installeras. Det GÅR att göra/lyckas med, men det är inget för en nybörjare.

  OM du gör det får du marknadens fn. bästa ultra, macbookair, inklusive. Går tom. att använda för gaming. 29,93 FPS på 1920x1080, maxat på Diabolo III är rätt imponerande. Alltså mycket bättre än UX31A för den händige.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag är jättenöjd med min UX32VD än så länge. Har haft den i ungefär en månad nu och har bara några småsaker att klaga på. Dock ska det noteras att det första jag gjorde var att byta ut hårddisken mot en samsung 830 ssd och satte i en 8GB sticka så jag fick 10GB ram.

  Med modifikationerna känns den hur rapp som helst, helt ljudlös vid surf(blir lite surr när man spelar.)

  En av de två sakerna jag har att klaga på är att skärmen blöder lite längs underkanten, killarna på Inet sa att det brukar försvinna men det har det inte gjort än. Det är inget jag stör mig på då jag endast märkt det vid uppstartsskärmen.

  Det andra problemet är att Linuxstödet inte är det bästa. Jag har fått igång det mesta efter en del pill, men ljusstyrkeknapparna funkar inte och hybridgrafiken funkar inte helt perfekt. Man kan stänga av Nvidia-kretsen så att batteritiden blir bra, men att få den att rendera saker med 620:t verkar inte gå. Eftersom jag ändå inte spelar i Linux gör detta inte så jättemycket, men det är ju lite jobbigt att det inte funkar.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  + Bra skärmupplösning
  + Mycket bra färger
  + Bra batteritid
  + Lätt, smidig
  + Mycket bra ljud

  - Backlight bleeding
  - Värdelös trackpad
  - Jobbigt tangentbord
  - Applekopia rakt igenom
  - Ingen rj45-kontakt direkt i datorn
  - Väldigt liten skärm för denna upplösning
  - Ingen numpad
  - Jobbig att installera om, hybriddisk

  Lämnar igen den.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Perfekt för att inte säga otrolig, inga brännskador på magen vid soffsurfning som med MB pro...
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är sjukt nöjd med datorn! 10/10.
  Det negativa var alla förinstallerade program.. Men har tagit bort mycket skit och frigjort mycket av RAM-minnet nu. :)

  Det bästa med datorn tycker jag är skärmen och hastigheten!

  Tack till Inet också, fick datorn dagen efter jag beställde den!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Inte använt den så mycket men so far verkar det ju vara en underbar maskin. Skärmen sticker ut, den är fenomenal men betyget dras ned av två saker. Dels agerar hela touchpaden musknapp, precis som på en MacBook, vilket är helt ok. Problemet är att den glappar lite, så när man slår på den så skramlar det till. Inget jätteproblem, men ger ett billigt intryck.

  Det andra som drar ned betyget är bloatwaren. Att behöva spendera ett par timmar med att avinstallera skräp är en rejäl törn i den härliga känslan av att ha en ny pryl. Ingen dator jag sett har varit så bloatad som den här. Underkänt!