Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia Go

 Lägg i lista  Jämför
Xperia Go från Sony är en vatten- och dammskyddad telefon som ska klara lite tuffare tag. Processorn är dubbelkärnig (1 GHz), skärmen är på 3,5 tum och kameran har en maximal upplösning på 5 Mp. Lanserad 2012. Stäng
Xperia Go från Sony är en vatten- och dammskyddad telefon som ska klara lite tuffare tag. Processorn är dubbelkärnig (1 GHz), skärmen är på 3,5 tum och kameran har en maximal uppl... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det som är uselt med denna telefon är egentligen att Sony mobile i sin marknadsföring säger en sak, medan vad Sony mobile verkligen garanterar är en helt annan sak. Och telefonen tål verkligen inte att behandlas som man påstår för att få sälja den.

  Exempelvis talar man på hemsidan om att "den ären tålighetens gigant" och "lika snygg som den är stark", "De flesta smartphones kan inte hantera livets små missöden som ständigtinträffar. Nu finns det en Android-smartphone som du aldrig behöver oroa digför. Xperia go är både dammskyddad och vattentålig... " o s v, o s v. I reklamfilmen tappar ett barn telefonen i golvet, hunden biter i den och man langar den nonchalant vidare över axeln.

  När man sedan hör av sig till Sony mobile då jag utan någon som helst omild behandling fått en spricka tvärs över glaset får man till svar:

  "Den är tyvärr inte skyddad på något extra vis, eller IP-klassad för det, mot t.ex. att bli tappad, få stötar eller andra liknande händelser.
  Vi ber om ursäkt om eventuella oklarheter eller missförstånd har uppkommit kring detta." och "Att telefonen sedan är skyddad för att klara vissa saker innebär inte att den absolut inte tar skada av dessa saker. ".

  Jag blir även påmind om de garanti-anvisningar som medföljde telefonen: "Hantera produkten varsamt. Förvara den där det är rent och dammfritt.", "Utsätt inte produkten för vätska, väta eller för mycket fukt.", "Tappa, kasta eller böj inte produkten.", m m , alltså precis tvärtemot vad man visar upp i reklamfilmen (och utan ens den halva sekunds disclaimer som i filmen för Xperia active).

  Man tar sig för pannan.

  PS Även om det definitivt inte gick smidigt (...) så kan jag till slut ge viss heder åt Net on Net som efter många turer beslutade att återköpa telefonen. Men Sony mobile har notoriskt fortsatt att skrupelfritt förneka allt ansvar för sina marknadsförda löften... Så nu har jag ett varumärke mindre att välja på i framtiden! :)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter två år är jag lika nöjd. Den klarar av vad den skall och jag har nu gått över till att ha allt i mobilen som bank, strömma till tv, hemmamail osv.
  Prisvärd eftersom inköpskostnaden är rimlig och man får tillförlitlighet för pengarna.
  Tålig, jag förvarar den varsomhelst och kör en del motorcykel. Detta är den enda apparat jag haft som tål att bli rejält blöt vid regn.
  Batteriet är den svaga punkten men i utbyte får man en väldigt liten och mycket hanterbar apparat.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Långsam och batterisvag med hänseende till priset.
  Stänger dessutom ned appar, som har fungerat på andra billigare modeller, mycket ofta.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag fick precis vad jag förväntade mig.
  Använder Xperia STE baserad på Cyanogenmod 11+ (se XDA Forum) och får inte några krascher för närvarande.

  Det är min första smartass phone och jag var ute efter en mindre mobbe som klarar en inofficiell kitkat rom. Men redan efter ett par veckor, så undrar jag om en Nexus 5 varit att föredra. Prisskillnaden är överkomlig och storleksskillnaden en vanesak. Kamera, batteritid och processor känns aningen utdaterad, även för mig som inte spelar något mer krävande än quizspel.

  XDA-länkar:
  http://forum.xda-developers.com/xperia-u/general/wip-cyanogenmod-11-0-t2735898
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397942
  http://forum.xda-developers.com/xperia-u/go-development/how-to-root-xperia-t2336242
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ganska nöjd till en början. Liten och nätt telefon som dessutom var vattentät. Gjorde sitt jobb till ett hyfsat pris.

  Men efter något års användning är jag mycket missnöjd. Vattentät är den inte längre, den lilla plastluckan till usb-/laddningsporten har för länge sedan ramlat av.

  Ibland är den seg som sirap när jag ska svara i telefon, sveper flera gånger, men ingen respons på flera sekunder, mycket störande.

  Ibland tar det jättelång tid, om alls, för GPS:en att låsa sin position, vilket gör att GPS-funktionen är i princip oanvändbar.

  Det kanske är jag som håller telefonen fel, trycker den mot kinden på något olämpligt sätt, men det är väldigt ofta som jag råkar lägga på eller muta mig själv när jag pratar i telefon. Har aldrig upplevt detta på någon annan mobil.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Älskar den här telefonen! Har sprungit och badat med den här telefonen på armen hela sommaren, händer även att jag surfar lite medans jag duschar. Enda nackdelen är att när högtalaren blir blöt så får man antingen försöka blåsa eller torka med en handduk eller så får man helt enkelt vänta tills den torkar på egen hand, annars blir ljudet sprakigt och konstigt.

  Laddar den ungefär varannan dag beroende på hur mycket jag använder den.

  Visst är lite seg, men inte så att jag stör mig på det.

  Perfekt storlek, hade tidigare en Samsung Galaxy S3, men tusan vad bök det var med att alltid se till att man hade en jacka eller tröja eller ett par byxor/shorts man kunde få rum med den i. Jeans var ju omöjligt. Så skönt att slippa tänka på om kläderna har tillräckligt stora fickor!

  Kör denna utan några fodral eller liknande, och inte en repa har den trots att jag använt den varje dag sedan i våras! Skulle jag bara torka av skärmen så skulle den se nyköpt ut!

  Enligt min upplevelse med den här telefonen så är det ett kanonköp för 1,500 spänn.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering 2013-05-13: Plasten runt skärmen sprack på flertalet ställen efter endast 6 mån och jag är inte vårdslös på något sätt. Nu efter ytterligare 2 mån har det börjat lossna bitar, tror knappast att telefonen är tät på något sätt efter det och knappast stryktålig. Otroligt dålig kvalitet. Försökte uppdatera till android 4.1, går inte för det finns inga USB-drivrutiner för telefonen när den startar om för att uppgradera. Att det ska vara så svårt att göra PC-mjukvara för telefoner, obegripligt. Oförstående och dålig support som inte ens läser vad man skriver, som att slå huvudet i en vägg. Aldrig mer Sony, har gett de ett par chanser med olika produkter men nu får det vara nog. Gör inte samma misstag som jag, köp något bättre märke.

  Kommer från en gammal HTC Legend som jag var otroligt trött på. Det här är dock en kanontelefon.

  + Robust och tålig. Kan tappas, bli blöt mm. Skönt att ha en telefon som man inte behöver vara rädd om, särskilt när man tränar med den eller har barn därhemma.
  + Snabb
  + Bra storlek på telefonen, sambon har en Samsung galaxy S2 och den är gigantisk jämfört med denna. Jag gillar mao små telefoner.
  + Finns inget jag irriterar mig på, det brukar ju alltid finnas något man hakar upp sig på. Så det måste vara bra.

  - Batteritiden är inte jättebra men det verkar vara detsamma för alla smartphones, så det är inget som avviker.
  - Av/på-knappen tycker jag sitter på fel sida om man använder högerhanden. Dock så tycker volymknappen sitter bra för en högerhänt, har läst att det finns de som irriterar sig på denna.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Uppdatering 17/4-13
  Satt i en pool å skulle ta lite bilder ovanför å precis under ytan. Inte många sekunder den var helt under vatten. Nu fungerar den inte. Avvaktar svar från cyberphoto.
  Sänker betyget ytterligare.

  uppdatering: Sänker betyget efter som den krånglar mer än vad den gör nytta. Batteritiden är löjligt kort och har bestämt mig för att skicka tillbax sk***n och uppgradera till en Xperia V

  Ser trevlig ut vid första ögonkastet.
  Köpte telefonen för att den skall klara av regn å sandstränder. Än så länge håller den men...

  Bytte från en HTC Desire som gav upp. Men den var bättre än denna mobil.

  Inne på andra telefonen. Första plockade bort SD kortet oväntat, dyker upp en text där det står "SD-kortet plockades bort oväntat".
  Skickade tillbax mobilen och fick en ny, men även denna har samma problem.

  Negativt:
  -SD kort plockas bort lite till och från.
  -Batteiritiden är löjligt kort, orkar knappt en dag med användning av lite wifi å något tel.samtal
  -Displayen "läcker" in ljus både uppe och nere.
  -Gammal mjukvara, android 2.3.7
  -Flärparna som täcker "laddningshålet" och aux-in känns inte jätte pålitliga.

  Positivt:
  +Vattentålig
  + Den gula färgen (sticker ut lite från mängden) :)
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Seg, presterar illa, inte något vidare att ringa på, lågupplöst skärm...

  Ingen höjdare alls, seg som sirap trots dualcore...
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är väldigt nöjd med tanke på vad jag uttsätter den för i vardagen,
  Är Service mek å fas den är plastig å sipel tål den att tappas å bli blöt.
  Batteri tiden är inge å skryta med likså kameran är inte av topp klass, för att ringa å messa duger den fint.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sony Xperia Go är en undermålig konstruktion!

  Det tar 40 minuter att hitta en stabil gps signal, med fri sikt ot söder och nätverk, om man skall ut och träna så är man klar innan Endomondo kan låsa, och veta vart den varit!
  Polar Pulsgivare Bluetooth går inte att para med Endomondo. Blir något fel i komunikationen. Samma pulsmätare fungerar jättebra med HTC Android, Nokia Symbian.
  Bluetooth med Smartwatch kopplar inte upp automatiskt. Måste starta om klockan varje dag.
  Nätverket hänger sig dagligen så att telefonen måste startas om. Vid avstängning så startar den om, som om den viste att den hade hängt sig.

  Har haft den inlämnad tre gånger för samma fel. Nu får det vara nog!
  Varje gång så tar det ändå några timmar att köra tillbaka alla appar och säkerhetskopior.

  Senaste gången så dog den fullständigt, och gick inte att starta om ens med "re-boot". Batteriet går inte att ta bort.

  Trodde att det var en bra träningsklocka, som klarar lite regn, och inte är så stor.
  Lurad!
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte en gul Sony Xperia Go augusti 2012 som första smartphone som efterföljare till följande gamla klenoder i ca 1500-2500kr-klassen (nypriser): SonyEricsson Elm (2011-2012), SonyEricsson K550i (2007-2011! - helt felfri), Nokia 5140i (2005-2007, RIP). Äger dvs telefoner långsiktigt och värdesätter hållbarhet.

  Nöjd med:

  * Funkar utmärkt att rengöra med tvål & vatten (dock lite varning på dåligt ljud ur telefonen innan den torkat ordentligt).

  * Verkar hålla skapligt, inga tendenser till sprickor trots normal användning och några "normala" tapp i golvet.

  * Fungerar relativt felfritt, brukar starta om telefonen en gång per dag efter en del surf, "socialt nätverkande", bildtagning, smsande och ljuduppspelning. Har hängt sig någon enstaka gång och tappat nätet 2-3ggr totalt under samtal.

  * Formatet passar oerhört bra i fickan och i handen.

  Mindre nöjd med:

  * "Kort" batteritid, brukar behöva ladda en gång per dag. Startar om telefonen och laddar under natten med avstängd dataöverföring. Kör normalt inte med GPS, wifi eller Bluetooth aktiverat.

  * Kameran är inte riktigt tillfredsställande. Särskilt inte i mörkare miljöer. Man får väl helt enkelt vad man betalar för, eller inte betalar för ;)

  * Luckorna för micro-USB och 3,5mm ljudutgången håller nog inte längden - dock ej drabbad av något haveri än.

  * Luckan för ljudutgången är lite svårstängd när telefonen är kall.

  Nöjd med köpet än så länge - köper förmodligen en Sony igen när det blir aktuellt.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  I specifikationerna på Proshops hemsida anges att den uppfyller IP67. Jag hade den i badbyxorna när jag simmade. Ett par dagar senare var det kondens på insidan av skärmen och sen var den död. Jag skickade tillbaka den till Proshop, på min egen bekostnad, och fick till svar att den inte ska hålla att simma med, tillsammans med en faktura på returfrakten för den stendöda luren. Illa både av Sony och Proshop.

  Svaret från Proshop var "Ingen garanti - telefonen inte byggd för att Kunen hålla simma med."
  Svaret från Sony blev: "The phone is found water damaged by Sony, and they will not repair it. Its out of warranty."

  Efter en tid fick jag plötsligt ett mejl och pengarna tillbaka så nu är jag helt nöjd med Proshop och Sony inc. Men varning för luren som heter GO!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  låg kvalitetskänsla. det knirrar och knakar i plasten. bakgrundsbelysningen till skärmen "läcker" in i skärmens överkant. upplösningen på skärmen är som en betydligt billigare telefon. och trots flera mjukvaruuppgraderingar strular det fortfarande. nuvarande problem är att batteriet äts upp av sonys egen "learning client" om gps:en är på (android 4.0.4).
  vet dock inte vad man skall köpa i stället... ville ha en tålig 5mpix mobil under 2kkr.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra tålig Android! Hade innan Xperia Ray, har dessutom lekt med massa andra mobiler såsom Iphone 4, Samsung Galaxy SIII, Xperia Active, Samsung Xcover, mm... Köpte Xperia Go pga att jag behövde en tålig mobil i mitt jobb som hantverkare men ville samtidigt inte kompromissa med funktionerna. Kort sagt är den en hyfsat bra mobil, godkänd prestanda med det nuvarande Android, plus alla funktioner, går att diska ren :)

  + Tål vatten & lättare smuts - går att diska rent!
  + Snabb processor med nuvarande Android-version
  + Stilren
  + Reptålig skärm
  + Batteriet klarar sig oftast från morgon till kväll - trots flitigt användande

  - Ej rep- & stöttåligt skal (jag har massa repor o bucklor på den vita plastkanten runt)
  - Inga Android-uppdateringar i sikte för denna modell :(
  - Dåliga högtalare - svagt och dovt ljud - både vid samtal och när man spelar t ex musik, mm...
  - Även om processorn på 1 GHz är oftast snabb så laggar det ibland nån sekund
  - Kass kamera - kameran är en riktig besvikelse och det största minuset för min del! Xperia Ray som jag använde tidigare hade en bra kamera på 8 Mpx som jag var riktigt nöjd med. Xpeeria Go har en sämre på 5 Mpx. Även en gammal Xperia X10 Mini hade en bättre kamera! Så det är inte bara megapixlarna utan man märker att allt är sämre - dålig blixt, slö och sämre autofokus, även i dagsljus blir bilderna suddiga eller gryniga. Jag har försökt med olika inställningar att göra resultatet bättre men iom att det är samma menyer o funktioner som i min tidigare mobil, Xperia Ray, så är det klart o tydligt att detta beror på mobilen i sig och inte min okunskap som fotograf...

  Kan man leva med en dålig kamera så är detta en klart bra budget-mobil som man inte behöver vara lika rädd om som t ex en Iphone 4....
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sätter betyget mkt bra, för jag tycker den är det i förhållande till sitt pris. Kanske lite långsam, men inte plågsamt slö som de tidiga androidlurarna från SE. Kameran har jag dock svårt att bli kompis med, svårt att tajma kort rätt med touchskärmen. Batteritiden helt okay, ca två dygn med strömsparläget.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  OBS! Ha i åtanke att jag tidigare bara använt iPhone av modellerna 3G, 4 och 5 vad gäller telefoner i smartphone-segmentet. Det speglar min betygsättning.

  Första intrycket:
  + Liten, lätt och rätt så skönt att ha en telefon man inte behöver vara särskilt rädd om.
  + Enkelt att justera "airplanemode", 3G, WiFi med snabb åtkomst direkt från hemskärmen. Smidigt!

  - Väldigt plastig! Känns bräcklig och budget lång väg! Baksidan sitter "löst" och det knäpper och låter om man klämmer lite.
  - Väldigt, VÄLDIGT mycket sämre känsla i skärmen än någon iPhone. Menyerna scrollar illa och det är dålig respons.
  - Byggkvaliteten känns rakt igenom bräcklig. Aldrig att jag sätter den under vattenkranen som dom gör på reklamen!
  - Ologiskt och fragmenterat operativsystem.
  - Det har blivit omotiverat många fel under en mycket kort tid (nedladdningar som avbrutits utan förklaring, appar som stänger av...).
  - Går ej att uppdatera telefonen. Den kör Android 2.3.7 nu och vad jag vet finns det väl Android-system upp till 4.2-nånting. Otroligt dåligt!

  Omdömet speglas säkert av min vana vid iOS. Uppdaterar omdömet när jag blivit mer hemma med Android.

  Uppdaterat omdöme:
  + Tyvärr har jag inte funnit några egenskaper som lyfter telefonen efter några veckors användande.

  - Samtal kopplas inte fram alldeles för ofta (jag har nog fått ett måndagsexemplar).
  - Otroligt dålig respons i skärmen när man ska svara... kan behöva 4-5 drag innan telefonen reagerar och startar samtalet.
  - Chassit känns otroligt bräckligt! Är bara en tidsfråga innan skydden för ingångarna (USB och ljud) kommer att lossna. Baksidan glappar.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte telefonen direkt när den kom ut från SMA i malmö. Nu efter några månader har jag detta att säga om den.
  Mjukvaran var katastrof och var verkligen inte redo för release, tog flera månader innan bra uppdateringar komm.
  Känns som den är kasst byggd, jag tappar min telefon gankska ofta därför jag köpte en stöttålig. Jo visst den tål smällar men det känns som telefonen blir sämre efter varie gång jag tappar den. Nu efter några månader har micutaget sluta fungera och laddningsutaget glappar... Känns verkligen inte så bra byggd i elektroniken som tillex samsung telefoner. Ska inte vara orättvis för att en del av ovanstående fel är pga mig men står fortfarande fast vid min personliga åsikt att sony telefoner gillar bli lagade.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Se upp för den här telefonen!
  Förra sommaren köpte jag en Sony Ray som jag faktiskt var nöjd med. Den låg då i ungefär samma kategori och prisklass som denna, så jag förväntade mig något snarlikt när jag köpte Go. Bytet berodde på en liten olycka när Ray-en for i backen och jag insåg att jag behöver en stöttålig telefon.

  Sedan dess har det bara varit besvikelse på besvikelse.

  Kameran är fullkomligt värdelös. Fullkomligt! Tar suddiga, grumliga bilder utan blixt och med blixt blir färgåtergivningen helt kass plus att man får som en riktad blixt, på ett ansikte t.ex en lysande näsa men med mörker runt huvudet. Ser ut som man är ute i natten, även om det är i vanlig dagsbelysning. Kameran fungerar enbart ok när du tar kort på stillastående objekt i bra belysning.

  Stöttålig? Jag vet inte, nu har jag inte tappat den i marken ännu (peppar peppar) men de dinglande små luckorna för headset och laddning känns knappast gedigna. Att de måste vara stängda för vattentåligheten förstår jag men då är det ju bra ifall de GÅR att stänga efter att man använt dom 5-10 ggr.

  Länge kvar på Android 2.3 (när jag bytte var min Ray redan på 4.0.) Nu har jag äntligen fått nya android men vad var det som dröjde så ofantligt länge? Kommer Go fortsätta vara sist ut på listan?

  Ibland när man skriver SMS så börjar kontaktnamnet blinka längst upp? Blir då ej heller längre klickbart.

  Långsam telefon överlag.

  Värdelöst ljud. Jag är långt ifrån en ljudnörd, men t.om jag hörde stor skillnad.

  Jag rekommenderar med facit i hand en Ray istället som man vårdar ömt. Enda gången jag kan se en funktion för den här telefonen är till dig som bara ska ha den till att ringa med och behöver tåligheten.

  Blä. Ny telefon köps av mig så fort plånboken tillåter det!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Denna luren fungerar som den ska. Hade en X10 innan. Gillar storleken på denna. Ska vara lite tåligare än vanliga mobiler. Har inte haft den under vatten.
  Har bara ett minus som är stort, batteritiden är löjligt dålig. Vanligt användande dvs. Ringa några samtal, surfa lite o ta några bilder. Då håller batteriet om man har tur en dag. Har stängt av så mycke funktioner jag kan, men det blir inte bättre. Annars en kanontelefon för helt ok peng.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gillade telefonen till en början men sen uppstod problemen....framförallt med GPS'n som fungerar urkasst.
  Skickade telefonen på garanti för reparation, fick tillbaka och servicecenter hade gjort en "fabriksåterställning". Givetvis fungerade inte GPS'n efter detta. Rekomenderad av Sony-support att skicka in telefonen igen. Suck...

  Många andra verkar ha problem med GPS'n enligt Sony's supportforum, dock är tystnaden från Sony beklämmande.

  Dessutom kan man ej lagra appar på externa minneskortet, för appar är det endast mobilens internminne som gäller och det är 4 gig, resterande 4 är dedikerade till os etc. Detta är bekräftat från Sony-supporten. Ingen fix på gång så långt.

  Mycket missnöjd med GPS och Minnerkortshantering, men framför allt med Sony's så kallade support. Inte mycket hjälp att få där inte....

  Rekomenderar inte någon att köpa någon Sony-mobil överhuvudtaget.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket nöjd med telefonen. Bra storlek och lagom tunn. Inga buggar under 3 månader. Den senaste mjukvaran måste dock laddas ner! Snabb. Hyfsad batteritid. Backluckan är lite svårt att öppna, innan man lärt sig tekniken. Nya hörlurar är ett måste, vilket gäller dem flesta mobiler.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag gillar byggkvaliteten på telefonen, snygg tycker jag den är också. Storleken på telefon var ett medvetet val från min sida, vill inte ha ett stort åbäke som inte går ner i fickor etc.
  Strömspararfunktionerna tycker jag också är bra, det skall visst bli ännu bättre i ICS.
  Menyer och så flyter på fint, precis som det skall.

  Efter att ha haft mobilen i en vecka välte 4-åriga sonen ut en kopp kaffe rakt över telefonen. Vara bara att gå ut i köket, spola av telefonen under kranen och sedan torka av den igen. Just då var jag rätt bra nöjd över köpet av telefon (var just sådana små olyckor jag ville gardera mig för vid köp av telefon).
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft min Go nästan 2mån nu, är en grym lur om man kommer från en Wildfire...
  Men ett STORT minus är batteritiden, även om jag stänger av autosynk och allt vad facebook och annat som kan ta batteri, så fullkomligt äter den i sig batteri!

  Borde vara bättre kan man tycka!
  Men annars så är den perfekt snabb som blixten och snygg särskilt med ett hardcase på :)
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har råkat ut för samma sak som andra med min Xperia Go, det har oförklarligt dykt upp en spricka i skärmen. Kan det vara så att när den ska vara vattentätt så gör de fogar som pressar glasskärmen så att den lätt spricker. Hur som helst vill jag varna folk från att köpa denna produkt, det är något som inte stämmer.

  Reklamfilmer och texter lanserar denna mobil som en tålig smartphone som kan ramla ned från bordskanten och som klarar att en hund krafsar på den. Vilket skämt!

  Kan även berätta att et inte finns något svar på om garantin gäller utan att du minst betalar 350 kr upp till 600 kr, det är vad de tar i butiken bara för att titta på telefonen och säga nej.

  Om du väljer att köpa så använd bomull vid användning!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  köpte en från netonet efter den laddades 100% installerade jag appar och annat,,, den hade fortfarande 70% batteri och ville googla lite men den bara dog, laddade batterien hela natten, fortfarande gick inte starta den, läste på nätet att det fanns flera som hade samma problem, fast jag hade uppdaterat alla nya uppdateringar, iaf tog den till netonet vi lyckades till slut starta den, men jag ville inte behålla den fick pengarna direkt tillbaka ,, mkt bra netonet..Sony Go si så.....
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har i och för sig bara en helt värdelös HTC Wildfire att jämföra med, men den här är så mycket snabbare och mer genomtänkt än HTC:n. Den laggar inte och reagerar snabbt på alla kommandon. Mycket nöjd så här långt.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har testat att doppa mobilen först i mjöl och sedan tvättat bort det med vatten. Kan säga att de har marknadsfört denna mobil rätt. Den är lätt i handen, går ej sönder skulle du tappa den eller till och med slänga den då skärmen är så pass hård. Perfekt för ADHD barn.

  Minus
  -De utlovar 8 gigs internminne, men man får bara använda sig av 4 istället.
  - Det finns en stor risk för pluggen att gå sönder vid sidan om för hörlurar samt usb om man glömmer att täppa till efter användning.

  Dessa punkter är dock så orelevanta att man kan förbi se det. Mobilen är perfekt så som den är, den ligger ju trots allt i medel prisklassen.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Min tredje Android. Först Samsung Galaxy, den första som kom ut, och sedan Nexus One. Nu Xperia Go. Den är att jämföra med Nexus One i rapphet och kvalite. Inte så konstigt kanske då den kör samma version av Android i grunden, och har lika snabb processor.

  + Nöjd hittills.

  (-) De buggar som jag upptäckt rör mjukvaran. Tex så lirar inte Firefox fullt ut med telefonen. Vet inte om det beror på websidorna jag besökt eller telefonen. Swiftkey 3 buggar ur ibland också. Inte heller där vet jag om det beror på själva Swiftkey eller telefonen.

  + Funkar överlag bra dock.

  - Återstår att se när pluggen för hörlurar och micro-USB går sönder, mycket klen konstruktion.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Telefonen är bra och fungerar som den bör, men batterikapaciteten drar ner betyget med 4 stjärnor. Telefonen räcker precis över en dag med 3g och data, om telefonen används normalt får man räkna med att den är tom innan man kommer hem. Slår man på GPS eller liknande tar telefonens batteri slut innan arbetsdagen.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  den har haft en bugg som gjorde att den tappar täckning men nu funkar den utmärkt! perfekt telefon för arbete utomhus eller till barn!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är inne på mobilen nu och skriver, tycker själv att den funkar bra. Förutom att (jag har haft den i 2-3 dagar) den har haft "ingen täckning" två gånger. Har inte vågat använda den i vatten/regn än, men det måste man ju prova på! Annars funkar den bra, snabb, snygg & söt ;)
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ja har fått ett dåligt ex av denna telefon , började med att den tappade kontakten med nätet och fick starta om flera gånger /dygn för att hålla kontakten .Efter uppgradering av mjukvaran funkade kontakten med nätet bättre, men istället så kan batteriet ta slut på 2 timmar å telefonen bara lägger av . Har under årens lopp köpt flera nyutsläppta telefoner som har haft problem med mjukvaran .
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Klockren telefon som är vattensäker fungerar hur bra som helst denna årstid. hade med den på badstranden i Båstad tog några bilder under vattnet. Sjukt snygg mobil.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Telefonen bara tvär dog när jag satt och kollade mailen och vägrar starta igen. Den är bara ca 1 månad gammal och aldrig tappad eller utsatt för vatten.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Haft den i 20 dagar nu och kan säga följande:

  + Snabb mobil! Segar aldrig i menyerna, helt klockren.

  + Snygg design.

  + Vattentålig, OJA! Fotat med den t.om. i spöregn och inga bekymmer (däremot ej undervattenskamera, .

  * Upplösningen är som sagt vad som säges, inte bäst men då skärmens storlek är därefter MÄRKS det knappt... Varken minus eller plus alltså, håller standard.

  - Tappar nätet då och då! Detta har fortfarande i skrivande läge inte åtgärdats med de lovade uppdateringar som kommit. Tros bero på HÅRDVARA problem, så byte av mobil kommer kanske ske, åter med uppdateringar senare om hur detta gått.

  - Väl inpluggat SD minne (externa, ej det på 4 GB) tyckes det koppla från ständigt och mediaspelaren (ÄVEN media-Appar, typ Winamp osv) kunde inte hitta musik från just minnet! Efter uppdateringen (eller ifall det var någon mystisk App) rätade det upp sig däremot, men fortfarande bryts kontakten.

  - Bluetooth tillåter ej internetuppkoppling samt problem (går ej) med filöverföring om så behöves för mobilen till ex. din dator.

  NOTIS:

  > SongBird och även PowerAmp är bra appar att använda för att detektera musik på externa minnen som i mobilen.

  > Allmänt om Android mobiler är att externa minnen EJ kan delas via Wifi förutom via USB kabel, ex. ifall du vill göra mobilen till en SFTP-server och dela det externa minnet, går det ej! Root:a mobilen är enda alternativet för just detta och medför en del risker!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt telefon för den som vill ha allt och samtidigt en stabil och hållbar telefon
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade den med på en veckas paddling i St:annas Skärgård liggandes i en ficka på min flyttväst. Ganska härlig känsla att plocka den ur fickan och svara när regnet vräker ned. Lite skumt att Sony skickar med ett displayskydd då skärmen klarar av hårt handhavande utan några repor. Även med neopren handskar på så var det inge problem att svara eller likn.
  Äntligen en telefon som man inte behöver vara så rädd om!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  funkar kanon, snygg, bra batteri, har haft ett samtal på 10 tim på en laddning, imponerande, bland dom bästa mob jag haft, köper minst 2 nya om året.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Utmärkt telefon, som är riktigt vacker laddade ner Swift Key pro 3 tanjentbort fungerar klockrent. Drömmobil.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fick hem telefonen igår, och jag kan hittils säga att jag är riktigt nöjd med den. Från de reviews som fanns överallt på internet tyckte jag att det framstod som att bakluckan skulle vara knepig att öppna, att skydden för MicroUSB och 3,5mm är omständliga att pilla bort, men så är inte fallet.
  Jag har själv inga långa naglar, men detta var inga problem att bara trycka upp. SIM-kortet gled in utan problem, MicroSD-kortet var lite krångligare och man får trycka in den med en nyckel eller dylikt för att den ska låsa fast.

  När telefonen väl startar glömmer man dock alla dessa bekymmer. Skärmen känns inte så lågupplöst som andra beskriver den, om man inte får för sig att försöka läsa den minsta textstilen i webbläsaren utan att zooma. Dualcore-processorn känns snabb och klarar allt jag matar i den över förväntan för en såhär liten telefon.

  Jag har tidigare varit kritiskt inställd till Sony's variant av Android-systemet, men här är jag positivt överraskad. När deras första Android-telefon kom ut så var den buggig, den laggade och slutade fungera stup i kvarten. Här är den anpassad, du hittar intressanta funktioner här och var (även om du kanske inte behöver alla) och jag har generellt sett inte stött på några buggar.
  Denna delen av utvärderingen får vänta till mjukvaruuppdateringen kommer till 4.0, eftersom Sony ändå anpassat delar av telefonen efter denna och det är upp till operatörerna att släppa den till sina kunder.

  Utsidan av telefonen känns lite plastig för min smak, men det är något man vänjer sig vid lätt. Telefonen ligger trots sin väldigt lätta vikt bra i handen, och det känns inte att man har den i fickan. Volymknapparna på sidan kunde ha suttit en bit längre upp, då det är omständligt att trycka på den om man håller telefonen i en hand, och det är lätt att komma åt de resistiva knapparna medans man skriver på android-tangentbordet, men det kan likväl bero på att jag har vant mig vid en knapptelefon.

  Ljudet från den låter riktigt bra, jämfört med de tidigare telefonerna jag har haft. Kameran är riktigt bra med lite roliga funktioner såsom 3D-fotografering, dock så stödjer inte telefonens skärm 3D-visning så att man får koppla upp den till en kompatibel TV.

  DLNA-funktionen på telefonen fungerar utan vidare, starta och kom åt den via ex. Playstation 3, Boxee, Sony-TV och surfa runt bland telefonens bilder relativt snabbt och smidigt.

  Plastigheten och den inte-uppdaterade mjukvaran ger en stjärna mindre, annars är detta en jättebra telefon för dig som brukar glömma den i fickorna när du går och badar!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jättefin som känns stabil. Fick dock starta om den ganska omgående då kameran inte funkade. Sen gick det bra.
  Annars är jag helnöjd, bra ljud, bra bilder, enkel att förstå och känns iaf ganska snabb så här i början.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jättefin telefon, ser sjukt bra ut i verkligheten. Lätt och smidig dammtålig och vattentålig.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det som är bra är att den är lagom stor för att vara en extra tålig
  mobil, det ska dock sägas att känslan jag har är att tåligheten gäller just dammtäthet och vatten och inte att man kan slänga den i golvet.

  Negativt:
  Egentligen bara att det saknas en egen knapp för kameran.

  Det som oroar mej är att jag eventuellt har samma problem som rejjen, ibland försvinner kontakten med radionätet och kommer inte tillbaka utan omstart. Kommer att reklamera. Om jag ska ta med detta problem i betyget blir det noll stjärnor. Går inte att använda en telefon som man hela tiden måste kolla att den är ansluten.