Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Pioneer VSX-527

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Pioneer Surroundförstärkare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta är mitt första omdöme här på prisjakt. Jag har inte tidigare känt något riktigt behov av att skriva något, men tänkte att det nu kunde vara dags.

  Det är uppenbart att det har hänt otroligt mycket inom just A/V-recievers. För bara några år sedan var 2 hdmi ut något som endast de exklusivaste hi end-stärkarna hade. Idag får man en sådan för endast 4000 kr. Imponerande.

  Hur som helst, nog om det. Den här recievern kostar alltså cirka 2700 kronor. För det får du Airplay, en bra automatisk kalibrering, 6(!) HDMI in, visserligen bara 1 ut men det är ju givetvis inget man kan begära i den här prisklassen. På specen är det enda negativa jag egentligen kan se att den bara har utgång för 5.1. I de flesta fall räcker det dock gott och väl, och i den här prisklassen får man nästan vara glad att det inte finns fler då ljudkvalitén i varje steg antagligen skulle försämras. Summa summarum av detta är att man får EXTREMT mycket för pengarna.

  Fjärrkontrollen är bra och knapparna är lite självlysande i mörker vilket inte är helt fel. Recievern är väldigt responsiv och gör det man säger åt den att göra. Pioneerappen är fantastiskt snygg, men inget jag personligen kanske använder mig av så mycket då jag inte är den som är inne och pillar med diverse inställningar hela tiden. Den ger dock ett väldigt proffsigt intryck.

  Designen på den här förstärkaren är riktigt bra, och av de jag sett (har i princip sett de flesta försärkarna av intresse IRL) är den faktiskt en av de snyggaste.

  Alright.. Den har massor av ingångar, bra lösningar som Airplay, den är snygg och ser väldigt exklusiv ut. Hur kan den då kosta 2700 kr?

  Ljudegenskaperna är väl antagligen det som påverkas negativt i den här prisklassen? Visst är det så. Oavsett om man lyssnar på musik eller kollar på film så är ljudet, i föhållande till dyrare förstärkare, lite plattare och diskanten lite mer framgående. DOCK så har den riktigt bra med pondus trots allt och gör sig jääääkligt bra för filmtittande. Med de nya HD-ljuden så blir ljudbilden krispig och klar och jag är extremt tillfredsställd med det jag hör. Har haft flera olika förstärkare innan, både 2kanalare och flerkanalare, så jag har en del att jämföra med. På det stora hela är jag ändå rätt chockad över hur pass bra det låter.

  Jag trodde ALDRIG att man kunde få så pass mycket för 2700 kr.
  Jag är löjligt nöjd och jag kan rekommendera denna produkt till alla som inte vill betala allt för mycket för sin stärkare, och även fast man initialt tänkt sig något dyrare så räcker denna väldigt väldigt långt.
  Tåls att tilläggas är att jag driver ett par Black Diamond V.2 med denna, och det funkar helt kanon.

  Ser ingen anledning till att ge ett betyg under 10.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kan inte ge något annat än 10/10 då jag inte hittat något negativt med den än så länge. Riktigt snygg är den och lätt att installera. Det är min första receiver så jag har inte mycket att jämföra med. Men för mina behov och min kunskap är den helt underbar!

  *Uppdaterat 2013-08-11*

  Sänker betyget till en 5:a.
  För några månader sedan fick jag problem med att den stängde av sig själv flera gånger när jag tittade på film. Upplevde att det var under högre ljud, explosioner och liknande, som det hände. Skymtade även att det blinkade förbi "hot" eller "heat" i displayen. Detta hände några gånger under en vecka, sedan försvann bara problemet. Tror inte det kan berott på överhettning. Den har stått helt fritt ovanpå min TV-bänk.

  För en vecka sedan slutade ljudutgången för center-högtalaren att fungera. Jag får ljud till center-högtalaren men det sprakar och brusar fruktansvärt mycket. Har bytt kabel och testat med annan högtalare, ändå samma problem. Blir extra tråkigt när detta händer 2 veckor efter att garantin gick ut. Trodde att Pioneer hade två års garanti på sina produkter men de har bara ett års garanti.

  Nu åker Pioneer upp på vinden. Har beställt en Onkyo TX-NR616 istället, hoppas på att den fungerar bättre!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Pioneer VSX-527 är helt uteslutande en fantastisk hembio förstärkare

  Att helt lämna de äldre anslutningarna är en befrielse, Denna stärkare levererar 130 riktiga Watt. Den automatiska kalibreringnigen fungerar otroligt bra.
  Kan inte ge något annat än 10/10 då jag inte hittat något negativt med den för det löjligt låga pris jag gav för den på elgigantens super rea 3995kr

  PLUS
  + Billig
  + Stöder alla ljudformat
  + Hdmi 1,4a stöd för 3D
  + ARC Audio return channel
  + Air play
  + Lätt att installera

  Minus
  - Ser lite plastig ut
  - Fjärrkontrollen liten txt
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna i slutet av 2012. Då verkade det vara ett bra köp. Men i efterhand önskar jag att jag valt ett annat märke.
  Precis när den var mer än ett år så dog nätverket på den. Så då gick det inte att använda appen eller internet-kanaler längre. Garantin var bara på ett år där jag köpte den. Såg dock att det var två år i en annan butik.
  Airplay slutade fungera när apple släppte IOs 5. Ingen uppdateringen av mjukvaran kom efter köpet. Blåtandsadaptern laggar om någon går mellan adaptern och uppkopplad mobil. Verkar inte helt kompatibel med Nexus Play. Felet kan dock ligga hos NP då Chromecast fungerar utan problem. Användargränssnittet och användarvänligheten har mycket i övrigt att önska.

  +Billig
  +Bra ljud
  +6 Hdmi

  -Blåtandsadapter
  -Nätverket
  -Gui
  -Nexus play
  -Airplay
  -Inga uppdateringar

  Kan dessvärre inte rekommendera :(
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är verkligen ingen ljudnörd men är rusikigt nöjd med denna. Ljudet funkar bra, den ser helt okej ut och den bara funkar nu efter lite meckande.

  Positivt:
  + Priset!
  + Ljudet är helt okej för en normal Svensson som mig själv.
  + Telnet-stödet så att man kan kontrollera receivern via i stort sett vilket programmeringsspråk som helst.
  + Allt "bara funkar" och det finns inga konstiga småsaker man stör sig på.

  Några små negativa saker:
  - Den verkar inte stödja absolut ljudsättning (t.ex. 185VL) via telnet. Däremot är själva telnet-grejen genial och jag kan nu kontrollera min receiver direkt från en webbsida tack vare detta.
  - Jag skulle vilja kunna döpa om dom olika in-källorna så att dom heter typ "Playstation 3" istället för "DVD" eller "BD".
  - Det var problem att få igång bilden från receivern till TVn via ARC i början. Jag vet inte om det var receiverns fel eller mitt dock om jag ska vara ärlig...
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hel nöjd!

  Fungerar hur bra som helst, vilket ljud man får till den pengen.
  Bra med kraft och inställingar.
  Och fungerar hur bra som helst som att använda till att spela musik/film.
  Får fram ett klart ljud och mycket bass till sitt pris!
  Driver dom på mina proson event 10 och räcker gott och väll för att grannarna ska komma och klaga.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För oss som inte har oändligt med pengar så verkar denna leverera bra med kraft och är riktigt smidig och enkel i menyer/inställningar.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket för pengarna! För den vanliga användaren så är den helt perfekt. Billig och mycket funktioner som man kan trixa med.

  Försöker du jämföra den med en H/K för 8000kr så kanske den inte har mycket till chans, men för priset de begär så måste man ju nästan ge den full pott!

  Hdmi växeln gör sitt jobb bra och det var otroligt skönt att kunna hiva ur alla hdmi-växlar och toslink-kablar etc som man hade till alla apparater!

  Minus dock för pioneers konstiga appar. Inte så att de kunde göra en app för alla recievers. Nej, 10 olika ska det vara. När man väl hittar den som det ska vara så fungerar det dock bra. Balt med lan på recievern!

  En annan sak är att recievern måste vara på för att hdmi pass through ska fungera(?) har inte lyckats få det att fungera på annat sätt. Hittar jag det så får jag uppdatera mitt omdöme..

  Kort och gott så kan jag bara rekommendera denna reciever. Går du i köptankar och inte vill lägga så mycket stålars så är det bara att slå till!
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Prisvärd kanske, men inget kraftpaket direkt.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tycker de tidigare inläggen beskriver denna förstärkare riktigt bra.

  + Mycket prisvärd.
  + Airplay (Vilket jag hade som krav).
  + Bra med ingångar.
  + Bra "Tryck" i ljudet.

  Dock några mindre bra grejer...

  - Lite "platt/trist" ljud (jag är inte alls kräsen men även jag kan tycka det är lite "platt")
  - ARC (Audio Return Channel) funkar riktigt dåligt. Efter timmar av felsökande ringde jag Pioneer support ang. detta. Den otrevlige killen i luren rapade bara upp en massa floskler tills han fick mig att avsluta samtalet. ARC verkar bara fungera om man först kör igång ex. en film via DVD genom förstärkaren till TV. Först då kan man nyttja kanalen tillbaka, gör man inte detta verkar den inte vara mottaglig för HDMI-ljudet tillbaka från TVn. Nu kör jag Optiskt ljud från TVn istället.
  - Kan bara instämma med tidigare inlägg att fjärren är sjukt plottrig.
  - Det lilla användargränssnitt (UI) som finns är faktiskt skrattretande dåligt, jag förstår att det egentligen inte behövs vara så häftigt, men ändå liksom... Pioneer...

  Sammantaget är jag dock nöjd. Även om ARC-historien är lite störande så är helhetsintrycket mycket bra, svårt att tro man kan hitta en mer prisvärd surround-förstärkare.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Som surroundförstärkare är den hur bra som helst och kraften räcker gott och väl till det mesta inom normal användning men till musiklyssning så finns där inte mycket positivt att säga om den. Låter platt, trist och saknar spelglädje. Men man får som sagt vad man betalar för.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Pålitlig
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  kanot
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra hemmabioförstärkare med många funktioner. Prisvärd!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En jävla uppgradering till min H/K AVR 158 som jag hade tidigare.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Åkte raskt tillbaka, platt och tråkigt ljud, saknade dynamik... Brummande nätdel. Dessutom är ARC-funktionen rena skämtet, funkade ibland men oftast inte... på->av med förstärkaren så funkar det men det är inget roligt att behöva göra titt som tätt. Gick ifrån en Onkyo tx-nr807 så det kanske inte är rätt att jämföra ljudkvallitet, men aldrig trodde jag att det skulle vara så här dåligt:( Anledningen till sådan nedgradering var framför allt stöd för ARC men denna Pioneer floppade rejält avs detta. Jag har numera betydligt mindre högtalare än när jag köpte Onkyon så därför behöver jag inte så mycket effekt längre.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kan inte bli annat än toppbetyg med tanke på priset
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastiskt bevis på feature-creep i hembiovärlden. Vem behöver alla galna inställningarna egentligen?

  Sjukt plottrig fjärr.
  Sjukt dåligt UI.
  För liten display för att kunna visa nått vettigt.
  Som tur är behöver man ju bara konfa en gång.

  Men som sagt det är ju så det är bland dessa produkter. Så man får väl säga att det är kalas för pengarna. Massa HDMI och AirPlay va det jag ville ha. (WiFi hade ju iofs inte skadat).
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kunde ha varit lite mer användarvänlig men annars en kanonreceiver för det priset.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Nyligen inköpt, och kan än så länge inte ge annat betyg än 10
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bättre än jag trodde, bytte ut min gamla Yamaha RXV-659 mot denna framförallt pga av ett växande HDMI behov, men oj vilken skillnad det blev på ljudkvalitén, både i surround och stereo läge. Betydligt bättre ljud än jag trodde för pengarna (2500:-) Finns mycket fina finesser men som vanligt så missade ingenjörerna användarvänlighetskursen.

  Positivt:
  Spelar upp internet radio/lokal musik på hemmanätet (DLNA)
  Går att styra med din Android
  6 HDMI , bara att plugga in allt man har
  Bra autokalibrering

  Negativt:
  Minimal display på receivern, alla inställningar blir till förkortningar som kräver manualen
  Rörig och slö app tilll telefonen
  OSD via HDMI tillåter bara några få inställningar, man kan tycka att man ska kunna göra samliga inställningar här, samt via appen till telefonen.
  HDMI Standby verkar bara fungera med vissa kompatibla HDMI CEC produkter, enligt manualen bara Pioneers egna..