Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V673

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.65)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Funkar perfekt, men jag behöver en modell som kan EQ:a 2 st subwoofers, och det klarar inte denna Yamaha.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra förstärkare för pengarna. Tydligt och detaljerat ljud. Däremot är basen i ljudet ingen höjdare. Musik låter inte lika bra på min tidigare förstärkare som var en Onkyo 607. Några småproblem har uppstått vid ett fåtal tillfällen under ett halvårs användning. Men i det stora hela är jag mycket nöjd.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt OK, men jag blir så j¤¤¤a förbannad när Yamaha utlovar funktionalitet som de sedan inte levererar (som Spotify)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  har haft den ett bra tag nu och kan inte säga mer en den gör det den ska och mer =)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sjukt nöjd med denna, vilket lyft. för 2800 som jag gav så fick jag verkligen valuta för pengarna. Gränssnitten är iof inte så snyggt men lättmanövrerat. Lätt årets bästa köp för min del!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra reciever. Uppgraderade från min gamla Yamaha från 90-talet till denna fantastiska maskin.
  +Nätradio
  +AirPlay
  +Lyssna på iTunesbiblioteket på datorn
  +6+1 HDMI
  +Styra Samsung TV:n med kontrollen (programmerbar)
  +OSD på TV:n
  +Bra ljud
  +Klassisk & stilren design

  Köpt för 3495:- och det är den helt klart värd!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kände att det efter 9 år var dags att uppdatera sig lite och är nöjd
  med valet av att fortsätta med Yamaha.

  Hade dock till en början lite funderingar över varför man är tvungen att
  aktivera "extra bas" om man spelar musik och vill ha baslådan aktiv.
  På den gamla maskinen så var de bara att aktivera basen så kom
  de signaler till den direkt.

  Har inte hunnit testa allt på maskinen, men det lutar nog åt att den
  blir kvar i hyllan :)
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tar bara upp det jag stört mig på, resten är perfekt:

  - Delay vid uppspelning med Airplay. Kanske 1-1.5 sek från att man byter låt på iPad:en tills att det byter.
  - Går inte köra AirPlay Mirroring. Möjligt att det bara är Apple TV som klarar detta, men då ser jag inte meningen med att ha Airplay i förstärkaren om man ändå behöver en Apple TV för att smidigt kunna spela upp valfritt ljud och bild från valfri iOS enhet.
  - Knapparna för att styra valfri tv sitter osmidigt längst ner på kontrollen
  - Gränssnittet ser ut att vara från tidigt 00-tal
  - Vid uppspelning från Spotify/iPad uppdateras inte aktuell "speltid" på TVn om man hoppar i låten.
  - Inget wifi
  - När man höjer volymen med hjälp av iPad:en (vilket för övrigt är väldigt smidigt), höjer den 10 steg (5dB) i taget. När man höjer med vanliga fjärrkontrollen höjer den bara 0.5dB.

  Bortsett från dessa småsaker är jag nöjd. Fick den nedprutat till 3400kr.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Både bättre och sämre än rx-v661 som jag hade tidigare. Sämre är att fjärrkontrollen inte kan spela in andra fjärrkontrollers signaler (det kan fjärren till 773), att tv-knapparna sitter längst ner och är jättesmå (tidigare satt de bredvid förstärkarens volymknappar) samt att fjärrkontrollen hoppar tillbaka till att styra förstärkaren om man råkar trycka på en knapp som inte används för att styra en annan enhet (dvdspelare osv). För enheter som inte klarar av fjärrkontrollskommandon via hdmi är detta riktigt irriterande. Gamla fjärren hade ett reglage på sidan, det spelade ingen roll om man kom åt en oanvänd knapp. Gamla fjärren hade namngivna knappar, dvd, tv osv. Nya fjärren har bara siffror. Svårt att minnas vilken enhet som sattes var.

  Kan också vara intressant att veta att förstärkaren bara har en (1) optisk ljudingång, samt att det bara funkar att konvertera 480i och 576i från component till hdmi. Försöker man koppla in ett Wii (480p) eller en dvdspelare (576p) så får man bara svart bild utan nån som helst information om att man måste koppla in en componentkabel mellan förstärkare och tv, samt byta ingång på tvn till component, för att få bild.

  Bättre är fler hdmi-ingångar, att hdmi-växlaren fungerar även när förstärkaren är i standbyläge, internetradiofunktionen, och eco-läget som gör att förstärkaren drar mindre ström än 661 gjorde. Också stort plus för att fjärrkontrollskommandona via hdmi faktiskt verkar fungera, så man behöver bara ha en enda fjärrkontroll nu.

  Två stjärnor ryker för att fjärren är sämre än den gamla, för att det bara finns en enda ynka optisk ljudingång samt för att den endast kan konvertera 480i/576i från component till hdmi.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Uppgraderade från min RX-V650 främst för att få nya funktioner och HD-ljud.

  Är helt klart nöjd men vissa saker lämnar lite att önska:
  1. Uppgradering av Firmware via GUIt direkt från Internet avråder jag ifrån. Gav ERROR 2000 och ROM FAILURE efter omstart. Lyckades få in en ny FW via USB istället, rekommenderar att man börjar så.

  2. App:en för fjärrstyrning från till exempel iPhone är bra men vid uppspelning av musik via DLNA saknar jag en del funktioner, jämfört med min Logitech Duet, som info om hur lång aktuell låt är och möjligheten att enkelt skapa spellistor. Dock bättre att köra AirPlay.

  Ljudet vid uppspelning med Yamahan upplever jag dock som bättre jämfört med via min Duet.

  Kör den med MA Silver RX i 5.0
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bytte ut min Onkyo 607 som jag hade med mina KEF 2005.2 för jag ville ha 3D stöd. Märks att det är några år mellan dessa. Ljudet blev en klass bättre :-) Speciellt med musik.
  Pass through är bra så jag bara behöver nu endast en HDMI till TV'n.
  Air play med Spotify från min Ipad funkar perfekt.
  Appen för att styra (AV Controlleer) som finns till både Android och IOS är bra.

  Det enda jag inte fick igång i första försöket var att nå den via nätverket. Den hittas men sedan står den bara och tuggar. Får försöka få till detta också.

  Uppgraderingen via nätet misslyckades så jag fick köra via USB, som då fungerade perfekt. Dåligt att den inte funkar att uppgradera via nätverket. Blev ju paj då den hade läst in delar av nya SW.
  Har 100Mbit via Comhem så det borde inte vara några problem. Nu är det ju inte så att man ska uppdatera flera gånger / år men detta drar av en stjärna.
  Dock så hittade den att det fanns ny SW via nätverket.
  Jag kör trådat 100Mbit samt Cat6.

  Så slutsats är att har man t.ex. KEF äggen och endast behöver en HDMI ut är denna förstärkare otroligt prisvärd.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft den i några veckor nu och kör den tillsammans med ett par Monitor Audio BX5 och det känns som en bra kombo. Har inte testat så många funktioner och kan inte bedömma "bioljudet" då jag kör en 2.0 lösning.

  Det jag är nöjd med är Airplayfunktionen som för mig var en viktig del då jag har spotify och iphonen som ljudkälla. Det funkar smärtfritt och tillsammans med appen är den otroligt smiidig och lättstyrd.

  Det jag är mindre nöjd med är att det verkar vara rätt varierande kvalitet. Jag köpte först en 473a och den fick jag lämna tillbaka för den var trasig. Jag fick ett mjukvaruerror när jag skulle uppgradera den här med en ny firmware och fick mecka rejält innan det lirade. Så kvaliteten verkar vara sådär vilket är synd.

  Bortsett från det så känns det som en rätt enkel och logisk liten pryl som gör det jag behöver.

  Sätter betyget bra då jag är rätt missnöjd med den skiftande kvaliteten och att jag ännu inte utforskat dess fulla potential och kan därför inte säga mycket mer än så.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lite svårhanterlig, men finfin när det kommer till kritan.
  Störande till och från att man måste ha en bildvisare inkopplad för att kunna ändra inställningar.
  En annan sak som är lite sissådär är ljudlägena, jag kanske bara är lite ointelligent, men jag har svårt att förstå ibland vad dom faktiskt betyder.

  Annars är ju Denna stärkare riktigt riktigt fin
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag är mycket nöjd! Bra ljud direkt ur kartongen, nätverksfunktionen fungerar klockrent och airplay är ju en dröm! Men ingen bryr sig väl om det som är bra? Det viktiga är som sagt det negativa:

  - Jag har inte banankontakter så det var sjukt pilligt att skruva i högtalarkablarna... Men det är nog ingenting unikt för just den här spelaren.
  - Lite väl förvirrad fjärrkontroll. Eller så är det kontrollen som gör mig förvirrad. Spelar ingen roll då resultatet är detsamma.
  - Lite krångligt att välja källa tycker jag. Har bluray, tv och PS3 inkopplade och ibland ska källan bytas på TV'n, ibland på receivern. Och på receivern verkar både TV'n och blurayspelaren vara inkopplade på samma ingång? Ja, jag förstår ingenting. Men det lutar åt att det är jag som är förvirrad här. Blir att kika i manualen ikväll.

  Som ni ser är det negativa mest skitsaker. Så kort sagt: V673 är både avancerad och kompetent men drar av två stjärnor eftersom den inte är helt idiotsäker. Och eftersom jag är en idiot vet jag att det stämmer. Jag ska ladda ned app-fjärren nu, vem vet? Kanske löser sig allt då?

  Tror dock att andra receivrar är ännu krångligare och med tanke på allt kvalitativt lullull så har jag svårt att tänka mig att man får mer receiver för pengarna idag.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  bra
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lätt att installera och komma igång med. Suveränt ljud och många bra funktioner. Jag är mycket nöjd.

  Det bör läggas till att enheten har två optiska ljudingångar (AV1 och AV4), inte en som en tidigare recension skrev.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket nöjd med denna! Har ett kasst ophelia 340 högtalarset just nu men låter riktigt nice! Beställde Cantons 5.0 paket så det ska bli riktigt intressant.

  Kan inte hitta något dåligt än. Hdmi-control av andra enheter funkar ypperligt. Enkel och bra kalibrering. Nätradio och airplay funkar utan problem. AV fjärren för styrning med iphone riktigt nice.

  Återkommer med ny input när cantonsetet är testat.

  [edit]
  Cantonsetet inkopplat och säger bara, vilket ljud! V673an levererar riktigt bra!
  [/edit]
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Super förstärkare mycket prisvärd! Kör med KEF KHT-2005.3 Rekomenderas!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har på ganska kort tid gått från en 10 år Harman-receiver via Pioneer VSX-921 till denna RX-V673. VSX-921 var ingen dålig receiver men jag fick aldrig till ljudet med mina högtalare plus att jag saknade en fungerande HDMI pass through.

  Med Yamaha RX-V673 föll alla bitar på plats! Jag är mycket nöjd med ljudet och har fått tillbaka lite klipp i mellanbasen som jag saknade på VSX-921 och som jag hade på min kraftigare HK-förstärkare. Övriga register låter fin-fint tillsammans med mina Audio Pro-högtalare och det går att spela tillräckligt högt för mig.

  Positivt:
  - Mycket bra ljud (se ovan) även i stereo-läge. Har ej använt de automatiska inställningarna utan kör i så "rent" läge som möjligt.
  - En fullt fungerande HDMI pass through, faktiskt en viktig funktion om man har barn som inte kan och vill lära sig hantera receivern utan bara vill kolla DVD på TVn. HDMI-signalen går alltså via receivern när den är i stand-by.
  - Trots många avancerade funktioner är den lättanvänd.
  - Nätverksfunktionerna underbara! Spelar mycket Internetradio och det fungerar helt utan problem. Inga som helst problem att spela upp musik från HTPC via nätverk.
  - Faktiskt en bra fjärrkontroll. Jag har inga behov att använda min Harmony-fjärr längre.
  - Rolig App (Android) för att styra via telefonen. Den är inte klockren men fungerar bra.

  För priset (köpte den för ca. 3700 kr på kampanj) tycker jag den är en fullträff och kan starkt rekommenderas!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk förstärkare !

  Har bi-ampat frontarna (Canton Ergo RC-L) . Enastående ljudbild och fasriktighet.

  Internetradion fungerar utmärkt och webstyrningen suverän, då fjärren är i det närmaste

  oläslig för äldre personer.

  Har ej fått kontakt med mina HDs ännu , men räknar med ett de snart är igång !

  Yamaha är nog oslagbara när det kommer till prestanda, prisvärdhet och kvalitet !
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har tidigare ägt rx-v667, och valde att byta upp mig för att kunna köra Airplay och samtidigt styra den över nätverket.

  Ljudmässigt föredrar jag yamaha, neutralt ljud säger kännarna, jag föredrar det över HK/Denon/Marantz/Onkyo/Pioneer

  6xx serien är helt enkelt svårslagen "bang for the buck" bra ljud och numera inbyggd Airplay, det sköna är också att man kan starta förstärkaren genom att slå över till airplay i spotify, för att sedan kontrollera volymen genom spotify på telefonen! Snacka om smidigt!

  iOS kontrollen fungerar också utmärkt, överlag är jag lika nöjd med denna som med 667, dock har ju priset inte gått ned tillräckligt än, utan räkna med att man kan finna den på julrean för 3000-3500 och i mars för 3000 konstant!

  Men jag orkar ju inte vänta ;D

  En 8 är den värd till det facila priset av 4000 (inwarehouse helgreor)
  Går priset ned så är den en stark 9a, enda jag saknar är snyggare UI, och möjligheten att spela playstation samtidigt som jag kör ljud från Airplay! ;)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hittills riktigt nöjd med denna förstärkare. Bättre ljud än min förra Onkyo. Plus för Airplay :)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Härligt ljud, mer tryck än jag behöver i min lägenhet, och prisvärd.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft den några dagar och är väldigt nöjd.

  Airplay och Internetradio funkar klockrent. Kör spotify från IPAD med airplay utan några problem

  AV-Control appen till IPAD/Iphone är riktigt cool
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra OSD, IPAD app och webbstyrning....
  Rekommenderas....