Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia Sola

 Lägg i lista  Jämför
Xperia Sola är ytterligare en i telefon i raden som Sony presenterat på egen hand, utan den gamla parhästen Ericsson. Sola har 3,7-tumsskärm, dubbelkärnig processor på 1 GHz och kamera på fem megapixlar som också kan videofilma i 720p. Luren är androidbaserad och lanserad 2012. Stäng
Xperia Sola är ytterligare en i telefon i raden som Sony presenterat på egen hand, utan den gamla parhästen Ericsson. Sola har 3,7-tumsskärm, dubbelkärnig processor på 1 GHz och k... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (82)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdaterar igen... ökar lite... från 3 till 7 stjärnor

  VARNING: UPPGRADERA INTE DENNA TELEFON TILL ICS!

  Med Android 2.3 fungerar denna telefon väldigt bra... om man uppgraderar till ICS så blir den en otrevlig upplevelse. Jag har nu lämnat in telefonen och fått den nedgraderad igen... nu flyter allt på som det skall.
  ____________________________________________
  Uppdaterar och ändrar från 9 till 3 stjärnor...

  Efter uppgradering (???) till ICS har denna telefon blivit otroligt seg - sambon klagar för jämnan på att telefonen är slö och efter att ha testat den kan jag bara hålla med. Efter att ha sökt på nätet har jag förstått att det är massor av andra användare som har samma erfarenhet: Sonys ICS-implementation förstör denna telefon!

  Det blir till att leta kvitto ikväll och lämna in telefonen!
  _____________________________________________
  Tidigare text:

  Perfekt för dig som inte vill ha för stor telefon (yttermåtten är i det närmaste identiska med en iPhone 4/4s - fast Sola har större skärm) men ändå bra prestanda och funktioner.

  + Telefonen flyter på bra
  + Snygg, stilren design
  + Mycket bra respons på skärmen
  + Bra kamera som ger riktigt fina bilder (dock lite övermättade färger)
  + BRA PRIS
  + NFC (nu är det bara att hoppas och vänta på att det blir vanligare att kunna nyttja det!)

  - Lite knakig baksida - känns nästan som att man skall förstöra något när man tar bort den för att sätta in sim-kort eller minneskort

  +- Batteritiden är inte fantastisk men ungefär vad man kan vänta sig på en modern telefon
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft min Xperia Sola i snart tre månader. Ska här nedan lista fördelar och nackdelar.

  +Mycket mobil för pengarna! Bra prestanda i förhållande till det relativt låga priset.
  +Skärmen är mycket bra. Tycker att 3,7 tum är precis lagom storlek.
  +1 Ghz dualcore-processorn klarar dom flesta spel utmärkt. Klarar av Nova 3 med bara en antydan till fördröjning i bilden ibland.
  +Både NFC och floating touch!
  +Bra kamera! 5 megapixelkameran levererar snygga bilder med bra skärpa. Har blixt.
  ++ Ny funktion nu i ICS kallad "Glove Mode", använder sig av floating touch som upptäcker när du använder mobilen med handskar/vantar. Alltså, du behöver inte köpa några speciella vantar för att kunna använda mobilen när det är kallt, vanliga fungerar perfekt.

  - Sedan jag uppgraderde från Gingerbread till ICS har mobilen blivit märkbart långsammare. Ska dock rensa och göra "factory reset" vilket förmodligen löser problemet.
  - Sony har riktigt kass uppdatering! Mobilen fick ICS för ungefär 2 veckor sedan, medans andra mobilföretag börjar släppa Jellybean. Riktigt stort minus för mig som gillar att testa senaste tekniken och operativsystem.
  -Batteritiden. Klarar knappt en dag vid normal användning.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Extremt snabb android lur från Sony.
  Väldigt bra musikspelare med EQ.
  Extremt fin skärm och snabb.

  enda minuset är väl android 2.3.7 ,men snart ICS ju:)
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Haft min Xperia Sola nu i en dryg månad. Riktigt nöjd.

  Ingen orkar läsa en lång text så ska hålla mig kort:
  +
  Bra storlek, 3,7 känns nästan som ett gyllene snitt för dagens mobilskärmar. I alla fall för en enkel kille som jag som vill ha tillräckligt stor skärm för att enkelt skriva sms och navigera, men samtidigt tillräckligt liten för att passa fint i byxfickan.
  Bra flow, snygga menyer. Bra snabbknappar för olika inställningar. Uppgraderingsbar till kommande Android-versioner.
  Grymt bra skärpa, kontrast och färger. En kanonskärm helt enkelt.
  Största njutningen är 720p-uppspelning från t.ex. IMDb-trailers.
  -
  Något knakig och glappig i sin konstruktion. Inget jag själv störs av men vet att många andra gör det.
  Ibland lätt att komma åt tillbakatouchknappen.

  För 1990:- som jag gav har jag svårt att tro att någon mobil slår Xperia Sola på fingrarna. Framförallt är det skönt att inte ha en iPhone.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter ca 3 dagars användning är jag inte speciellt imponerad av den. visst är den snabb, reagerar snabbt (men kanske försnabbt ibland?) och användarvänlig men jag stör mig lite på att batteritiden är sämre än på min gamla HTC desire och det känns inte som någon större uppgradering från den. har haft mindre problem när jag skrollar att jag kunnat klicka på saker oavsiktligt något som jag inte upplevde på min HTC.

  ogillar lösningen med SD-kort, man har ca 2gb till appar sedan är 4 gb av de totalt 8gb internminnet är allokerat som SD-kort vilket gör att ett insatt SD-kort heter ext_card och det är lite krångligt att få program typ spotify att använda det istället för de 4gb interna minnet.

  knappen för kamera stör mig med, den är något svår att trycka ner helt och det är lätt att man råkar skaka telefonen i samband med att man ska trycka ner den helt. Bilderna håller helt ok kvalitet, men jämfört med min HTC desire jag hade så är det ingen märkbar skillnad (trots 2 år skillnad) och bilder i mörker är mycket brus i.

  önskar den redan hade ICS så kanske jag skulle behållit den men eftersom jag inte känner att det är någon speciellt större uppgradering från min HTC desire så tror jag att jag kommer försöka få skicka tillbaka den. :/
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Om man fakturerar in priset (vilket man bör, 2500 kr) så är detta ju ett helt fantastiskt köp. Allt flyter ju sjukt bra, kameran är ju rätt trevlig, presterar bättre än min billiga kompaktkamera jag köpte i fjol även om det såklart inte är en systemkamera eller liknande. Hög kvalitetskänsla också, läser om att någon nämner plastskydd på baksidan men tycker det ser gött ut. Löjligt snygg mobil för övrigt, såg på xperia S irl och trots att den ser fin ut på bild så ser den mycket sämre ut i verkligheten. Detsamma gäller inte för solan.

  Alla skriver om NFC och floating touch men glömmer att tänka på användningsområden. Floating touch är ju sjukt låst just nu. Eller ahh, lite osäker om det ens funkar. Jag har på standardwebläsaren och aftonbladet men nej. NFC är väl också coolt kanske men frågar du mig vad det skulle hjälpa mig så skulle jag säga att det antagligen bara drar lite mer batteri.

  Väldigt nära att sätta en tia. Det som stör mig mest med kameran är inzoomning, det är ju helt onödigt att erbjuda zoom till 5x eller vad det är om vi snackar en bildkvalité som då blir fullkomligt skit. Nu väntar jag mig inte att zooma och hålla på mycket men ändå.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En mycket prisvärd telefon. Känns som en robust och stabil produkt med bra hårdvara i botten.

  Absolut ingen toppmodell på något sätt utan en riktigt bra telefon från övre halvan av mellan segmentet.

  Den fick ersätta min gamla SE X10 och skillnaden var enorm. Speciellt i responsen i touchskärmen.

  Vägde mellan Sola och en Xperia P men tills slut så fick mitt behov av större internt lagringsutrymme bestämma. Har expanderad med ett 32 gig SD kort. Sola är väldigt närbesläktad med Xperia P då de bygger på samma hårdvaruplattform men med lite sämre kamera och mindre skärm. Med 1200 kr prisskillnad så var det svårt att välja Xperia P med hänsyn till de tidigare nämnda argumenten.

  Har haft telefonen i en vecka nu och använt den flitigt, den känns rapp och pigg och batteritiden känns bra (bättre än i X10).

  Mycket nöjd med mitt inköp.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Prisvärd. Inte i klass med de dyraste mobilerna, men levererar vad den ska utan att man blir besviken. Alla delar känns gedigna och jag upplever att man får mer för pengarna jämfört med konkurrenterna. Floating touch och nfc ger extra plus. Det finns inget som jag blir besviken på utan jag är nöjd med köpet.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag kommer från en Xperia X10 Mini Pro, och efter tre intensiva testdagar kan jag lungt konstatera att Xperia Sola är en kanontelefon!

  Blixtsnabb i menyerna, "Floating Touch", NFC och hypersnabb kamera (bild på 1 sekund från viloläge!) med riktigt bra bilder med naturliga färger och djup. Videokameran är lika bra, skarpa, naturliga filmer (även filmat inomhus). Webbläsaren är riktigt bra liksom musikspelaren (jag är kräsen på den fronten).

  Dessutom är telefonen snygg! Kvalitetskänslan är slående liksom den låga vikten. Har svårt att lägga ifrån mig denna...
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Först ut att lägga omdöme på SOLAn...
  Telefonen är faktisk en riktigt najs kompromiss i storlek och prestanda i förhållande till priset. Kameran är trots eller kanske tack vare 5 megapixlar bra. Filmning i HD 720p blir mycket bra.
  Lätt att bära i fickan och smidig i hantering utan lagg.
  Rekommenderas till dig som inte måste ha det allra allra värsta utan en bra smartphone helt enkelt