Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE46ES6715

 Lägg i lista  Jämför
Samsung UE46ES6715 är en 46-tums "smart-tv" med egen appstore hos Samsung och slimmad design. TV:n har även finesser som 3D och inbyggtd wifi. Föga förvånande för en apparat lanserad 2012 har den möjlighet att göra full-HD-material (1080p) rättvisa. Stäng
Samsung UE46ES6715 är en 46-tums "smart-tv" med egen appstore hos Samsung och slimmad design. TV:n har även finesser som 3D och inbyggtd wifi. Föga förvånande för en apparat lanse... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung TV (353)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.61)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag är medveten om att omdömet är i längsta laget och aningen rörigt. Ni får sålla tills jag bestämmer mig för att renskriva det här. Men det jag skriver är i allra högsta grad relevant innan man köper och även efter köp. Jag levererar en del riktigt goda råd.

  [Tillägg och div ändringar 2013-02-28]
  Måste säga att skärpan är i världsklass (mycket bra i spel/dator/läsbarhet, skärpa 50 rek).

  Sitter man rakt framför tvn och det är någorlunda ljust i rummet är svärtan rätt ok, annars kan man öka gamma och bakgrundsljus så kompenserar den när man kör källor av sämre kvalité. 6 och 7series har 2500:1 i faktisk kontrast. Önskar man bättre kontrast är det 8-9series som gäller. 8-9 ska ha så mycket som 3500:1 men det är inget Samsung går ut med av någon outgrundlig anledning.

  Gott råd till spelare, undvik energi sparlägen. I have my reasons.

  [Webbläsaren]
  Köp till ett tangentbord som stödjer blåtand, jag skulle tro vilket som helst fungerar för jag lyckades ansluta mitt gamla Logitech Dinovo Media Desktop Dvs. första modellen som kom av dem. Jag behövde ingen mottagare utan endast tangentbordet och teven. Man måste kanske inte köpa ett Samsung tangentbord och mus, jag garanterar inte att ni ska kunna ansluta just ditt tangentbord.

  Bildbevis:
  https://www.dropbox.com/s/h9hp5p95d5h9r10/addkeyboard.jpg
  https://www.dropbox.com/s/5gh40025l5b1aov/added.jpg

  [Bildkalibrering]
  http://www.hardware.no/artikler/samsung-ue40es6715/112261/3
  Förmodligen inte helt 100% klockrent pga storleksskillnaden, men jag hittar ingen bättre kalibrering. Tycker det ser riktigt bra ut och jag kör på dessa inställningar med några mindre förändringar i nästan alla lägen förutom Game Mode som också är vitalt om du ska få en skön spel-upplevelse. Shooters/Hardcore-gamers MÅSTE använda Game Mode, annars kommer ni aldrig förstå varför alla hinner skjuta er först (s.k input lag).

  [100hz]
  100hz är inte vad 100hz en gång i tiden var. Förr i tiden så ökade den faktiska uppdateringsfrekvensen, numera behövs inte detta. Det som nu menas med 100hz är att det sitter en processor som räknar ut nästa "potentiella" bildruta innan den kommer. Tyvärr har denna teknik vissa nackdelar. Speciellt när det blir hastiga förändringar och när den ska räkna ut rörlig omgivning och samtidigt visa stillastående objekt. Motion Plus som tekniken heter är ungefär som Sonys MotionFlow och naturligtvis inte lika bra som den SF bio använder (high-framerate) men visst jämförbar, det närmaste den här TV'n kommer blir i läget Klar eller Standard. Läget Mjuk laggar/hoppar och det blir tydliga artefakter, en del kallar det "Gelé-dräkt effekten" när det ofta temporärt men synligt bildas en slags gelé liknande massa runt stillastående objekt i rörlig miljö.

  Hoppas jag förklarade det på ett vettigt sätt.

  Det finns tillfällen när jag tycker 100hz är användbart. T.ex. Som vid användning av Bluray, DVD, TV-Sändningar (sport), HBO Nordic appen går bra också.

  Kan vara värt att nämna att i Netflix appen är Motion Plus helt avaktiverat.

  Det finns tillfällen när jag väljer bort 100hz. Jag tror det har att göra med hur korrekt kodningen har utförsts för om jag använder Motion Plus på något som blivit omkodat/modifierat T.ex. Divx, TS eller inte följer normala standarder så ser det riktigt illa ut, laggar och skapar artefakter. Inget annat än AV rekommenderas för alla omkodade källor/material.

  Det vore virtuellt självmord att använda Motion Plus i TV-Spel när det lägger till input lag och kommer göra vilken bra spelares reaktionsförmåga sämre. Du får "räkna ut nästa bildruta" i motsatt riktning, bra spelare vet vad jag menar. Ett helt oacceptabelt fenomen för hardcore gamers. Detta gäller för alla spel som kräver reaktionsförmåga.

  Med det sagt, så förstår ni säkert att man också kommer få använda receiver, förstärkares A/V Synk funktion febrilt om den inte sparar inställning för varje enhet. Om man använder ARC (Audio Return Channel) med en receiver utan läpp synk så är det bara att beklaga, det blir att ställa in synk från film till film.

  [Firmwares]
  http://www.samsung.com/se/support/model/UE46ES6715UXXE-downloads
  Det går även att uppdatera OTA (via menyer), men de uppdateringarna släpps långt senare. Tips för att hålla teven uppdaterad med senaste mjukvara är att uppdatera manuellt. Uppdateringar betyder förbättringar och att Samsung fixar fel som tidigare funnits.

  Uppdatera såhär: Tanka ner filen, installera på USB minne, lägg på USB port längst upp med 0.5v, starta teven, vänta 2 minuter, tryck menu och gå till support och sen programvaruuppdatering, välj via USB. Resten är en dans på rosor, min mormor skulle klara resten. Ett generellt råd, låt teven uppdatera i lugn och ro, det finns ingen anledning att stressa. Den kommer vilja tanka ner ev. Nya applikationer etc. Låt den göra det.

  [Övriga råd]
  Köp UE46ES6715XXE. XXE eller XEE betyder svensk och ej gråimporterad. På importerade tv apparater krävs det att man ska öppna service menu och bryta garanti för att få digitalboxen att läsa Nordiska kanaler.

  Varje enhet, dator, xbox, blu-ray etc behöver ställas in var för sig. Sen tillkommer att man måste ställa in varje smart tv app var för sig också. Iofs, det finns helt klart fördelar med detta, men nackdelen är att det uppenbarligen kommer ta en hel del tid. Har dock funnit att en del appar var någorlunda bra förinställda.

  Jag har även en Onkyo TX-NR709, som normalt sett agerar media hubb. Men med tanke på att jag faktiskt kan ställa in bilden så pass mycket för varje enhet och tvn och recievern har stöd för audio return channel så väljer jag att lägga TV-Spel direkt på tvns portar. Tyvärr stödjer inte TV'n 5.1 över ARC för externa källor. Endast appar och tv boxar åtnjuter denna funktion.

  Gaming: Använd för guds skull Game Mode för att bli av med input lagget, den här teven är verkligen i extremaste laget när det kommer till lagg pga dess finesser.
  Menu > System > Allmänt > Spelläge PÅ

  DVD/Blu-Ray ägare: Aktivera BD Wise om din enhet har stöd för det.
  Det aktiverar ett visningsläge som är optimerat för BD Wise kompatibla DVD/Blu-ray hemmabioprodukter.
  Menu > System > Allmänt > BD Wise JA (AV Vid gaming)

  Det går även stänga av meny ljuden och ta bort startlogo i samma meny (snabbare start av tvn).

  Min bedömning om den här teven. Lättmonterad rackare. Gillar att det går att vrida tvn skapligt mycket, julgransfoten gör sitt arbete. Riktigt snygg, tunn och förmodligen bästa LCD-TV alternativet kontra kostnad under hela 2012, speciellt med tanke på att den princip drar ungefär lika mycket ström som en gammal 60w glödlampa.

  Ljudet är OK, bättre original tv ljud får man nog leta efter 2x10w RMS.
  SRS TS HD och ljudläge Standard rekommenderas varmt för 2.0 och 5.1 källor.

  Samsungs egen AllShare programvara från deras hemsida är helt omöjlig att få fungera i Windows7 x64 miljö för mig. Jag ska felsöka detta, men det blir en fråga för morgondagen. Känns inte sådär jätteviktigt just nu att det fungerar.

  Betraktningsvinkeln är dålig, och då menar jag fruktansvärt dålig. Även LCD från Samsungs 8 serie lider av detta, det måste ha funnits god anledning av Samsung att nedgradera sig så här markant i betraktningsvinkel. Jag antar att det har att göra med detaljnivå för jag tycker att jag ser mer detaljer med den här teven än jag gjort med någon annan. Dock inte påläst just i denna fråga så jag kan inte mer än gissa. Blir nästa grej att läsa på..

  Jag ogillar verkligen att behöva göra justeringar efter jag köpt en produkt. Men allt som allt och efter kalibreringar, installationer och diverse så anser jag den här teven köpvärd och delar ut 8/10. Det är inte så anmärkningsvärt mycket bättre bild på den här än min gamla LCD-TV. Naturligare/urtvättade färger är att förvänta sig om man uppgraderar sig från äldre variant av platt-tv. Men du vänjer dig. Det är till det bättre.

  Jag återkommer och renskriver/uppdaterar/fyller på det här omdömet med nytt info om det blir uppskattat och vartefter jag gör nya upptäckter. Jag kanske gör det ändå, men det kommer uppmuntra mig om ni gillar det jag gör.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En mycket prisvärd och snygg 46-tummare som har alla funktioner du kan önska dig och några till. Bilden är mycket bra, det finns ingen tillstymmelse till "clouding" som tycks ha drabbat en del av Samsungs tidigare modeller.

  Det finns emellertid några missar. Ingen app för SVT Play (än?). Man kan visserligen se SVT Play via webläsaren. Men webläsaren är oerhört klumpig att hantera, eftersom den styrs med fjärrkontrollens piltangenter. Det finns ett externt tangentbord (VG-KBD1000/XE) för ca 900 kr.

  Det sämsta är manualen. En kortfattat tryckt information medföljer TV:n. För övrigt hänvisas man till en bruksanvisning "på skärmen". Denna är inkomplett, svårförståelig (dåligt översatt) och svår att hitta i. T.ex. är det mycket svårt att förstå hur inspelningsfunktionen (med extern hårddisk) fungerar. Satt flera timmar med detta utan att till fullo få det att fungera optimalt. Det är underligt hur dåliga många manualer är nu för tiden. Och sämre tycks det bli, trots att apparater tenderar att bli mer och mer avancerade.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu haft min TV i ca 2 veckor och denna 46-tummare är verkligen bra. Lite clouding i början "out-of-box", men efter bildinställningar så är detta helt borta. Nu njuter jag av min tv och av en bild som är riktigt bra. Bildinställningar finns på Samsung.se och Råd&Rön.se. Mycket prisvärd.

  SmartHub är dock lite begränsat då apparna kommer från Samsung Apps och inte vanliga Appstore. Den känns även lite seg men jag tror att storebror ES6805 med DualCore är snabbare här.
  Har inte testat surfa ännu men känns inte om jag ska försöka heller., har en dator till detta.

  Manualen är som sagt inte den bästa, men med hyfsad teknikkompetens klarar man av det man har framför sig.

  Den vita designen är också en sak som verkligen passar in i mediahyllan mer än vad jag inledningsvis trodde.

  3D-funktionen har jag nu sett Pirates of the Carribbean On Stranger Tides. Min första 3D-film någonsin. Litetröttsamt för ögonen vid slutet av filmen men ganska häftigt och en bra 3D-film.

  Jag ger denna TV 10 poäng då bild & design är underbar och inget att klaga på där.

  Köpte denna på SIBA och med Sibakortet. Efter jag har köpt den så har jag varit in på Siba två gånger och fått priset sänkt från 9890kr till 9339:- Och jag har fortfarande kvar 3½vecka med prisgarantin. =)

  RIKTIGT BRA TV och butik!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering längst ner!

  Ville ha en TV som man kan använda som datorskärm i Stereo3D, och det fick jag minsann!
  Bland de bästa 3D-bilder jag sett, bara lite ghosting i bilder med hög konstrast svart-mot-vitt. 3D-effekten slår med lätthet biografen här i Lund, men det är inte så konstigt, den suger.

  Ärligt talat så trivs jag mycket bra med rörelseinterpoleringen när jag tittar på film, lite underlig känsla i början (som att spela i 60 FPS) men efteråt tycker jag att vanlig film i 24 fps upplevs lite hackig. Rörelseinterpoleringen tillämpas även över HDMI-innehåll och passar mycket bra i många spel som är för tunga för Stereo3D i vettig framerate (rätt många, hehe). Rörelseinterpoleringen blir avsevärt svagare i Game Mode i utbyte mot lägre inputlag, denna TV (med och utan Game Mode) har dock högre inputlag än en TV som utför lägre postprocessing, då jag huvudsakligen spelar för upplevelse och story är detta inget som stör (i Game Mode, i "normalt läge" kan det bli lite för mycket för shooters, men det kan vara jag som är lite känslig.) Det ska enligt utsago [citation needed] gå att stänga av postprocessing helt i servicemeny för att eliminera inputlag, inte testat detta dock.

  Inte testat TV-funktionalitet, så för mig är detta bara en perfekt 46" Stereo3D-datorskärm, har tidigare spelat på 40"-42", man vänjer sig vid lägre DPI, vilket för mig är en helt acceptabel trade-off mot den kraftigt förbättrade upplevelsen man får med denna Field of View.

  Smart-TV fungerar rätt så bra, men text-input via fjärren kan bli långdraget, önskar att Samsung förbättrar detta, kanske med en OTA-softwareupgrade (som går mycket lätt via WiFi, klart på någon minut.) Saknar även en Webcam för Skype, men det hade nog varit svårt att integrera en av tillräckligt hög kvalitet utan att dra ner på designen.

  Återkommer när jag testat den mer. (Har haft den i ca. 1.5 månader hittills.)

  Uppdatering 2013-02-02: Efter ca 6 mån innehav.

  Måste säga att TVn är helt underbar, 3Dn fungerar helt perfekt, även tillsammans med rörelseinterpolering för filmer eller i game mode för spel. Motion interpolation ger upplevelsen av betydligt högre FPS i spel, till bekostnaden av viss skärpa när man rör kameran.

  Kör ATM igenom Mass Effect 3 (för tredje gången) med ett 5970 och TriDef's 3D-drivrutiner för AMD HD3D FullHD, alla inställningar maxade (1920x1080, även AA) och får kring 45 FPS, som jag anser är acceptabelt och spelbart (IAF för Single Player).
  (Grafikkortet börjar dock visa sin ålder i Stereo3D, överklockar från 725 till 942 MHz, Speedfan sköter om att rampa upp PWM-styrningen till radiatorfläktarna beroende av GFX-temps.)

  Gaming i FullHD3D är alldeles underbart, Power3D i Tridef fungerar bra för att bevara prestanda (använder tydligen Z-buffer) men orsakar någon konstig smearing mellan objekt vid olika djup, så jag kör oftast med "vanlig" 3D, som dock sänker FPS en hel del.

  Sitter dryga 50-100 cm från skärmen, så man får en enorm FOV till bekostnad av viss aliasing, AA råder definitivt bot på detta, men till bekostnad av FPS och tidigare inkompatibilitet med många speltitlar.

  Uppdatering 2014-02-21:
  Mätt inputlagget i TVn med highspeed-kamera, verkar ligga kring 75ms. Game-mode eller inte verkar inte spela någon roll för inputlagg (konstigt nog).

  Visserligen "känns det" som om det vore ytterligare lagg, men det som märks verkar vara skillnaden då ClearMotion aktiveras/deaktiveras.
  Borde kanske ta en titt i servicemenyerna och se ifall det finns ytterligare möjlighet att minimera lagg. Med flera kan man känna en tydlig skillnad i responsiveness mellan denna TV och en dedikerad datorskärm, som ger upphov till viss känsla av precisionsförlust vid musanvändning.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt såld!

  Jag köpte den begagnat för 5800kr och jag är hur nöjd som helst.

  Fantastisk design och underbar bild.

  Köp!

  OBS. detta kan vara den snyggaste tvn på marknaden. I alla fall i den här prisklassen.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har bara bra att säga om denna. Snyggaste TVn på marknaden (2013 års modeller inräknade), bra bild och bra ljud. Ljudet var nog det som förvånade mig mest. Hade tänkt att köpa externa högtalare men struntade i det när jag hörde ljudet.

  Knep den för 8490:- och är nöjd och glad!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Klockren tv med grym bild och ljudet är bra. Glöm inte att stänga av Motion plus (bildinställningarna någonstans) bara om du inte vill att alla filmer ska se ut som dokumentärer. Sämsta funktionen någonsin. Tur att jag kände igen de overkliga rörelserna som blir med MP och tog bort det. Helnöjd!
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  sedan svt play sluta funka och att denna har sämsta bilden av alla samsung, så hoppar jag över den....sambo sa att den skulle vara vit...men det gick inte, för dålig bild...färg är så fel i denna modell....testat ett par nu och det är samma bild i alla, släpper igenom för mycket ljus
  , resultatet blir för dålig svärta...smart tvn är klen, seg och löjligt att man måste ha samsung tangentbord
  märks att samsung har sparat igen på denna tv tyvärr

  men visst ska man ha en vit ram så är där inte mycket att välja på
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inköpt och uppställd i sovrummet. Mycket bra bild och även ljudet är ok. Smart tv med wifi fungerar klockrent. Känns som ett riktigt bra köp!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt nöjd än så länge! Bara haft den ett par dagar, men allt har funkat perfekt hittills. Den anslöt utan problem till mitt wifi och uppdaterade sig själv. Det är som vanligt ett par skräp-appar som är installerade som standard, men det går att ta bort de felsta av dem (dock inte skype..) Det gick även bra att ansluta mina bluetooth tgntbord och mus till den.

  Bilden ser riktigt bra ut jämfört med min gamla platt-tv (HD ready..), och den tunna och vita ramen smälter bra in i min vita vägg jag har, så det ser ut som att bilden svävar i luften :)

  När jag kör videor från min HTPC via min förstärkare på den så är det ett lagg på ca 200ms mellan ljudet och bilden (ljudet kommer först eftersom förstärkaren skickar det direkt till högtalarna, och bilden processeras av tvn i 200ms innan den visar det på skärmen). Detta går dock att justera i mediaspelaren (VLC) på HTPCn. Om man slår på "Gaming mode" på tvn så minskar laggen till nästan obefintlig, men man kan då inte göra några som helst anpassningar av bilden.

  Jag kikade runt lite på nätet efter någon som hade kalibrerat den och ville dela med sig av sina inställningar. Hittade denna fråga på ett norskt forum: http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=117436&title=billede-indstillinger-til-samsung-ue46es6715

  Där tipsar de om ett par olka länkar:

  * http://www.facebook.com/media/set/?set=a.459536127424101.111163.110909255620125&type=3
  * http://www.hardware.no/artikler/samsung-ue40es6715/112261/3
  * http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/samsung-lcd-tv/samsung-es6500-picturesettings.html

  Jag har inte orkat testa alla, utan nöjde mig med den första facebooklänkens inställningar (mirror: http://imgur.com/a/2h6zW)
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Haft den i en vecka nu. Köpte den enbart för att den är sjukt snygg(till ok pris 7790) i ett i övrigt rätt vitt vardagsrum med förhoppningen att bilden skulle vara ok. Hade rätt låga förväntningar då jag inte trodde den skulle slå min gamla plasma. Med bra källor är bilden helt ok. Har inte vant mig vid "dokumentärfilmkänslan" när man kollar långfilm då det hela tiden känns för verkligt men det kanske kommer. En del ghosting går att få bort med inställningar men det är klart märkbart att det sitter LED-lampor på kortsidorna.

  Smådum ibland som att den inte visar programinfo direkt vid kanalbyte och lite annat småtjafs men samtidigt rätt smart på annat.

  Värt att nämna är att den har en helt fantastiskt dålig betraktningsvinkel. Sitter du på 4 meter och bara flyttar dig nån meter eller två i sidled förändras bilden märkbart, aldrig varit med om något så snävt.

  Ingen HDMI med HEC vad jag kan förstå vilket är kass i så fall. Finns dock en HDMI med ARC.

  Jo just det. Ganska kass svärta är det också. Blir snabbt helt svart utan några detaljer alls i vissa områden. Min 7 år gamla plasma kickar ass i jämförelse.

  Sammanfattningsvis en ok tv som är grymt snygg.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Väldigt nöjd. Bra bild, snygg design, bra smart-tv funktionalitet (som jag aldrig trodde jag skulle använda från början, men sker dagligen nu)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Som en icke någon expert vill jag bara säga att denna tv:en är sjukt grym. Har varit på jakt efter en ny tv och ville ha 46 tum minst. Efter en hel del googlande så föll valet på denna modell. Riktigt snygg med bild i toppklass och ett helt ok ljud.

  Kan bara säga att jag är supernöjd än så länge. Köpte den innan idag och den har varit på sen dess. Svärtan upplever jag som riktigt bra likaså färgerna men jag är som sagt ingen expert.

  Har ännu inte upplevt någon clouding. Bilden är fantastiskt bra enligt min mening och då har jag inte rört några inställningar utan kör på dynamisk.

  Installationen gick lätt och wifi var det inga problem med, Har även hunnit testa lite av apparna och tycker att det jag provat fungera helt ok.

  Har dock inte provat 3D ännu.

  Helhetsintrycket är över förväntan.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket prisvärd 46" (7777:-), extrem skillnad mot gamla 37" hd-ready lcd'n. Väldigt bra bild med vanlig digitaltv, helt underbar med HDTV-kanaler och blurayfilmer/PS3. Ett externt ljudsystem rekommenderas för att få ljud- och bildupplevelsen på samma nivå. Stod mellan denna och Philips 5007T, ångrar absolut inte valet av denna istället. Assnyggt med den tunna vita ramen!

  3D-glasögonen som medföljer är batteridrivna, bra att veta om man ska se mycket 3D-material. Smart-TV i övrigt är sådär, mycket bättre att koppla in datorn för att se viaplay, youtube och liknande, men det gäller ju alla tv-apparater.

  Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Knivskarp bild, mkt bra kontrast, supertunn, t o m ljudet är bra, inga problem med "clouding" för mej, appar vill jag inte ha (alla såna inbyggda funktioner hanterar jag hellre i en dedikerad box), funkar perfekt ihop med min nya HTPC som också klarar 3D. Manualen var inte den bästa men för under 8000kr kan jag inte dra av ens ½ stjärna för det.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Samsung UE46ES6715 är en TV som har allt, och till ett mycket billigt pris!
  Allra mest imponeras jag av ljudet, toppklass!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Inte mkt att klaga på (priset kanske lite saftig?? :) ) men vi är väligt nöjda med köpet. Superbra TV!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  haft den i några dagar, supernöjd!.

  superbra bild....

  använder inte [email protected]/smarttv så mycket då jag har en mac mini kopplad till den men har provat lite och det är väl OK... inmatningen är väl det stora problemet.

  jag får inte samsung remote-appen på Ios 5 eller 6 att fungera.... det är dåligt.... ville faktiskt ha en tv som går att remota med mobilen så man slipper kontroller på soffbordet. Har testat med 3 olika mobiler, olika versioner av IOS.

  Men den är snygg, superb bild... ja det är bra. Om något är dåligt bildmässigt mot min gamla tv så är det väl att det är en del blänk från fönstret som jag inte upplevde med min gamla så nu åker väl rullgardinen som står på golvet upp till slut ;)
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Uppdaterad: Då var jag och bytte ut TV igår och den nya är i alla fall bättre. Det finns fortfarande rätt mycket clouding men det irriterade partiet i vänstra hörnet är i alla fall mindre vilket gör att det inte stör vid normal användning. I svarta scener kan man fortfarande se lite clouding överallt på skärmen men hoppas att det inte ska störa för mycket.

  De flesta Edge-LED har väl problem med detta men sedan är olika personer olika känsliga för det så tror inte att det egentligen är onormalt mycket clouding på den TV jag nu fått utan mest att jag tittat på filmer som detta framhävs i. Vid normalt tittande på någon serie eller motsvarande så ser man ingen clouding.

  Inte hunnit använda tv:n så kan ej ge omdöme om övriga funktioner men det återkommer jag med så fort jag testat. Enda jag testade lite snabbt igår var att kolla på en serie via usb-minnet och det fungerade otroligt lätt. Både serien och undertexterna fungerade perfekt vilket är mycket positivt.

  ---------------

  En riktigt snygg TV. Den vita färgen passar mycket bra i vardagsrummet, vilket är ett plus.

  Tyvärr verkar det som jag fått ett måndagsexemplar då jag inte sett ett enda omdömme som tidigare klagat på clouding, därav att jag bestämde mig efter mycket letande att köpa just denna. Några har tyckt att det funnits vissa tendenser med grundinställningarna men på min så är det kraftig clouding även efter att de modifierats. Det är på ett flertal ställen, nästan över hela skärmen, när det är en svart bild som visas men det som stör är ett parti (ca 20x20 cm) i vänstra hörnet som har väldigt mycket clouding vilket stör bilden så fort det är någon mörk scen. Det stör så pass mycket att det inte går att behålla TV:n som den är. Eftersom väldigt många verkar fått en TV som inte lider av detta så ska jag åka och byta ut min mot en annan ikväll och hoppas att den är bättre.

  Bortsett från cloudingen så är bilden fantastiskt bra. Både vanliga digitalsändningar samt HD-sändningar presenteras med väldigt bra bild. Finns definitivt inget att klaga på där.

  Installationen med uppkoppling till mitt trådlösa nätverk gick förvånansvärt smidigt.

  Har inte testat 3D-funktionen ännu då jag ändå inte ska behålla det exemplerat jag har nu.

  Så min rekommendation är trots allt att TV:n är köpvärd, dock får den inte så många stjärnor just nu då den har så pass mycket clouding att man måste byta TV, men jag hoppas att jag kan höja detta betyg ikväll när jag bytt.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Tv:n är ok inte mer. Clouding förekommer och svårt att få detaljer i mörka partier med bibehållen svärta.
  Plasman i vardagsrummet ger fortfarande mycket trevligare bild.
  Svagt att det inte finns en tangentbordsapp till iPhone eller iPad.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag kör denna kopplad med HDMI mot min dator och det märks att man behöver ha bra kvalitet på signalen in (HD-TV) om man vill ha ut det mesta av TV:n

  Helt klart en kanon TV i denna prisklassen med 3D. Blev positivt överraskad av 2D -> 3D funktionen som fungerar över förväntan. Trodde inte den skulle vara så bra som den var på en TV som ändå är billig om man vill ha 3D.

  Mycket bra bild och inga släpningar i bilden som jag var lite rädd för när jag köpte den. Man kan behöva ändra lite bildinställningar än de som följer med från fabriken.

  SmartTV är väll inte jättemycket att hänga i julgranen, men DLNA fungerar kanon. (SVT-play finns numera).

  + Prisvärd 46" 3D TV (Jag gav 7990:- på SIBA 26/9)
  + Bra bild
  + DLNA
  + Inbyggt trådlöst
  + Tunn
  + Kontakterna är "snedställda"

  - SmartTV är lite seg ibland, speciellt att starta
  - Webbläsaren är löjligt svår att styra med fjärren

  Men om man inte köper denna TV bara för att man vill ha en SmartTV så är det ett kanon köp!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Denna TV är AS GRYM! bilden är otroligt bra i jämförelse med min gammla sony tv
  KDL-52V5500 är denna tv 10 gånger bättre!

  Riktigt tunn, Känns kvalitet. Fint bygge med andra ord.

  Detta är min 5:e Platt tv älskar verkligen samsung dom kan bygga bra tv apparater
  tittar inte ens åt dom andra tillverkarna.

  Köp den. riktigt bra pris nu 7990:- på Mediamarkt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Funkar riktigt bra! Älskar denna tv!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt nöjd. Köpte den pga design och bilden.

  Kör med boxer och är nöjd med bilden.
  Framförallt väldigt snygg och tunn. Köpte min på HBB och fick med ett väggfäste som var riktigt tunt, påminde om samsungs egna svindyra tunna fäste.

  Jag är inget fan av 3D så det imponerar inte på mig, jag gilla dock inte 3D på bio iheller. Men det medföljer 2 par glasögon vilket är ett plus! Funkar helt ok.

  "smart" funktionen är ingen höjdare, finns det någon tv där det fungerar bra? har bara testkört det lite. Min Mac-mini gör jobbet mycket bättre.

  HD-film gör sig riktigt bra.
  tv´n är mycket prisvärd och bilden är mycket bra. rekommenderar den starkt!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta är min 6e "platt tv" För denna kostnad som tvn kostar så får du otroligt mycket för pengarna. 3D funktionen fungerar riktigt bra. Svartan och färgerna är utmärkta. Kan varmt rekommendera!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är en nybliven ägare av denna smarta samsung tv'n och jag är oerhört nöjd än så länge!

  Bilden är grym! Går inte klaga på den bilden!
  Och jag har även testat 3D lite och även där är jag grymt nöjd!
  Har vart skeptiskt mot 3D men både jag och frugan ändrade oss lite där när vi testade det själva med egna ögon!

  Det enda negativa jag hittat än så länge är Samsungs App-Store, den har väldigt få appar! så man saknar en del appar.
  Och Surfa på TVn är uteslutet utan samsungs tagentbort som kostar en del så det får bli en annan gång! Försöka skriva med fjärrkontrollen tar gymt lång tid och är klumpigt.

  Men att att kolla aftonbladet och youtube direkt i tvn, det funkar jättebra!

  Tog dock ett tag att få TVn att koppla in sig mot min trådlösa router!
  Fick det inte att fungera först, routern var först inställd på WPA2 men sen när jag ändrade till WPA så fungerade det! Ändrade också kanalen från auto till nr 11. Efter dessa ändringar så fungerar internet utmärkt!

  Det är även många som skriver om "clouding" när man snackar om LED-tvs som belyses från sidorna men jag ser inget sådant, så dom som skriver om det har nog fått måndags-exemplar!
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt ok tv, lite dåligt med funktioner men annars fungerar den fint med bild och svärta. kan bli något vassare. .