Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cambridge Audio DacMagic 100

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Cambridge Audio DAC & hörlursförstärkare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow,vilket lyft! Bytte ut min Yamaha RX-A3030 hemmabioreceiver mot två kanaler och en Sony TA-FA5ES och denna dac och ljudet är helt suveränt.Jag kör optiskt från min tv och använder den inbyggda mediaspelaren med musik på USB-minne.Jag kör koaxialt från min bluray som jag spelar cd skivor i.Det känns som jag köpt nya dyrare högtalare men det är fortfarande Yamaha NS-777 men med ett klart och fylligt ljud som för första gången låter riktigt bra i source direct mode altså utan tonkontroller som lägger sig i.Hur som en smidig lösning om man som jag vill använda en äldre förstärkare ihop med annat modernare,tex smart tv....jag är sjukt nöjd men det är ju möjligt att det kan bli ännu bättre då jag inte har jämfört med någon annan dac.Att den dessutom är snygg och mkt gedigen är ju bara plus....full pott från mig!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  efter mycket meckande så blev d ljud via usb.. inställning för usb2 var lite lurig
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Var osäker på om en extern DAC verkligen var nödvändig då min receiver har en inbyggd från Burrbrown, så Daniel på Hifi-Klubben Örebro var gullig nog att låna ut en DacMagic till mig, och jag avsatte en hel dag till att utvärdera och testa. Det tog mig ungefär 90sec att komma fram till att det blev ett rejält lyft! och att den skulle få stanna, den gör verkligen åttor runt det inbyggda ljudkortet i datorn och/eller den interna i min receiver
  När jag på skoj påpekade att mitt ex numera var ett demo ex så drog han av 500:-
  Rent spontant så tappade jag lite bas, men den blev så pass mkt bättre istället, och både mellanregister och diskant fick sig ett rejält lyft, innan kunde jag uppleva att mellanregistret slog över lite och det skar till lite i öronen men det fenomenet är helt bortblåst nu
  Har ingenting att jämföra med men vågar påstå att den är väl värd sina pengar och en provlyssning
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har inte mycket att jämföra med men tycker det låter bra!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hyffsad dac för pengarna!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har en HRT Musikstreamer HD som jag är mycket nöjd med. Jag har kopplat en bärbar dator till dacen med ett bra fjärrstyrningsprogram. Jag har dock ibland önskat en alternativ lösning där man snabbare kommer igång med lyssningen vid användande av Spotify. Cambridge dacen inhandlades därför tillsammans med en Apple Airport Express. Dacen kopplas via Toslink till Airport Expressen(HRT:n har inte toslink). Jag kan nu köra Spotify direkt från Iphonen eller Ipaden till musikanläggningen. Jag tycker att det ser elegant ut på Ipaden när jag surfar runt bland musiken. Prisvärdet på lösningen är utmärkt. Det är roligt att upptäcka ny musik och jag kan komma igång med lyssningen snabbt. Musikkvaliteten på HRT dacen med högupplöst musik är dock högre. Något annan var dock inte att vänta. Även Cambridgen klarar högupplösta filer, men inte med samma upplösning och pondus som HRT HD. För priset tycker jag ändå att ljudet är bra.

  Tillägg
  Nu har jag lagt Cambridge dacen på line 1 med Spotify och line 4 med Hrt Streamer Hd dacen med högupplöst musik. Musikkällorna kan nu köras parallellt precis som jag önskade. Jag kan nu snabbt hoppa mellan Spotify och högupplöst musik. Det finns möjlighet att även på Cambridgen växla mellan USB, toslink och coaxial.Tillägg 2
  Jag tycker att Airplay är känsligt för störningar. Jag har bytt kanaler på routern. Jag har även prövat ny router och provat olika frekvenser utan så bra resultat enligt min uppfattning. Jag har nu köpt powerlines och leder nu in signalen i elnätet och har installerat airfoil på min bärbara dator. Hippfaktorn har minskat men ljudet hackar nu betydligt mindre. Betyget på dacen är satt i relation till priset.

  Efter ha bytt router, lusläst manualen för routern 100 gånger, anlitat Telia support, läst forumtrådar för Airport express under ett halv år, terroriserat min Apple försäljare ett flertal tillfällen, bytt kanaler, frekvenser, gjort portningar m.m. har jag nu bytt ut Airport expressen mot en Bluesound node till belåtenhet. När man lyssnar på högupplösta filer med Cambridgen häpnar man över prisvärdet.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Blev rekommenderad av HIFI-Klubben att köpa denna till mina AudioEngine 5+. Blev mycket nöjd både med deras support och produkten. Ett lyft i ljudet.

  Bor i lägenhet så kan ej köpa bättre ljud som jag kan dra nytta utav.

  Nackdel med DacMagic 100:
  -Ej hörlursutgång.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Cambridge DacMagic 100

  Dac:en har en fin upplösning i diskanten, men blir lätt mekanisk i ljudet. Ljudbilden är stram och hård, och saknar färgning. Definitionen i basen lämnar en del att önska eftersom den låter platt och grötar ihop sig. Cambridge har bra definition i diskant och övre mellanregister, men tenderar att låta lite väl ljus för min smak. Det svänger inte lika mkt som jag skulle vilja, föredrar HRT Music Streamer 2 framför denna. Det är en klart prisvärd dac, spelar luftigt, men den ger inte samma närvaro som konkurrenters finare dac:ar. Lite liv och vitalitet saknas fortfarande.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket stabil och stödjer 192 khz med drivrutiner. Hittas fort av datorn och känns gedigen. Ljudet är mycket tajt i tidsdomänen och skarpt. Den förfinar inte ljudet något utan det låter precis som det "är". Precis det tillverkarna hade i åtanke alltså. Känns anonymt och en aning sterilt men det är också det som är bra med dacen. Färgningen är väldigt liten. Som nån annan skrev känns topparna väldigt precisa och korrekta, basen känns rapp och tajt och en aning tillbakahållen. Har du ett system som spelar mycket bas och och en aning beslöjad diskant så är denna dac PERFEKT.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kanonljud och smidigt format. Anslutningarna räcker bra till i mitt system. Kör datorn, blueray samt TV via DAC:en. Den hade fått 10 av 10 om deras drivrutin för 192 kHz i Windows 8 var lättare att hitta och installera. Den stödjer bara upp till 96 kHz i "plug-n-play" läge. Fungerar inte heller i en USB 3.0 port.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Vart ett enormt lyft för anläggningen, fick den för en billig peng. Har dock ej prövat andra DAC:ar.

  Har aldrig haft några problem med den.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har haft den här i drygt ett år. Köpte den efter att jag vann EM-tipset på jobbet. :)

  Anledningen till att jag köpte den var att jag upplevde musiken som jah spelade från min dator till min Teac A-H500 stärkare och Yamaha NS-200 högtalare som något instängt. Jag googlade mig fram till att an DAC kan göra susen.

  Jag har kopplat DACen med optisk kabel från datorn och jag spelar 95% av min musik från Spotify. Jag blev alldeles hänförd av vilken skillnad det blev. För det första öppnades ljudet avsevärt. Det kändes lättare och tydligare. Framför allt märkdes detta när jag spelade på väldigt låg nivå, där jag i betydligt bättre utsträckning kunde höra detajerna i musiken, både i akustisk musik som Ali Farka Toure., såväl som bas- och rösttung musik som hiphop.

  Jag fick pröva två olika DACar från Hifi-klubben. Den här och en Argon i samma prisklass. Ljudskillnaden mellan de två var marginell, men jag valde den här eftersom dioderna inte bländar mig som på Argon-DACen.

  Jag rekommenderar den här till alla som vill förbättra ljudkvaliteten från sin PC utan att ruinera sig.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt okej Dac, man får vad man betalar för.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Väldigt bra DA-omvandlare! Hela ljudbilden är bättre och detaljer jag aldrig hört förut framträder. Det är inte längre ljud som kommer ur högtalarna, det är musik! Man försvinner lätt in i musiken och bara njuter. Rekommenderas till alla som söker bättre ljud!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Hade en Hegel Dac Timer (en äldre modell) Det här är en stor boost, det använder mest från TV till analog förstärkare. Mycket nöjd