Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia U

 Lägg i lista  Jämför
Sony Xperia U är en lite "nättare" modell i tillverkarens första serie efter uppbrottet från Ericsson. Med 3,5-tumsskärm, femmegapixelkamera och en dubbelkärnig ARM Cortex-9-processor på 1 000 Mhz. Lanserad 2012. Stäng
Sony Xperia U är en lite "nättare" modell i tillverkarens första serie efter uppbrottet från Ericsson. Med 3,5-tumsskärm, femmegapixelkamera och en dubbelkärnig ARM Cortex-9-proce... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ingen bra mobil, blir med tiden så långsam att den är mer eller mindre oanvändbar. Batteritiden är bra, men det tjänar inte mycket till när telefonen knappt klarar basfunktioner såsom webbläsaren. Att min flera år äldre Xperia Mini, även den en budgetmodell, är mycket bättre säger det mesta.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En ganska trevlig och prisvärd telefon, duglig på det mesta! Det som sticker ut är skärmen som är riktigt tillfredsställande för priset med Sonys Bravia engine som återger färger riktigt bra! Bra batteri, godkänd kamera (glöm inte att ta bort skyddsfilmen på linsen innan användning), hyfsad processor, greppvänligt format och en riktigt snygg LED-list i telefonens underdel som lyser i samma färger som skärmen!
  På det hela taget en duglig och prisvärd telefon och i relation pris/prestanda får den 6 av 10 poäng!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra mobil med snygg & enkel-design, en riktigt bra bastelefon för billig peng.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering 2: Skräpet är nu kasserat. Absolut sämsta telefonen jag ägt. Har aldrig bytt från en telefon till en annan på så kort tid. Och då genomled jag ändå dess många brister. Men då jag inte längre kunde ringa och ta emot samtal, så blev jag tvungen att byta. Två stjärnor tack vare att jag är en musikälskare och ljud-outputen var det absolut bästa jag haft i en telefon. Sony är ett superföretag på många fronter. Men det är den sista telefonen jag köper från dem.

  Uppdatering: Har snart ägt telefonen i ett år och den är helt okej. Många mystiska buggar och uppdateringarna har knappast gjort telefonen bättre (eller snabbare för den delen). Kameran är grymt seg och jag använder den ALDRIG (kan bero på att jag har så många dedikerade kameror som springer om mobilkameror - i synnerhet de i denna klass, flerfaldigt). Känns värt att nämna då Sony marknadsförde kameran med "1 sekund till bild" - vilket alltså inte är fallet - tror de glömde en nolla.

  Rent funktionsmässigt må den vara okej, appar rullar på prima etc. men själva hanteringen av telefonen, uppstart av appar mm. är ett skämt. Många budget androider verkar lida av liknande problem och Xperia U är alltså inte det undantag, som jag tidigare hade hoppats på.

  Jag kan fortfarande rekommendera telefonen för vad den är - en billig Android. Men man ska vara medveten om vad man köper.

  I nästa sväng - om ytterligare ett år. Kanske jag sträcker mig till att köpa den beryktade iphone mini, alternativt en Nokia, om de finns kvar.

  För mer detaljerad information, se recensionen nedan, samt ta hänsyn till det jag sagt här.

  - - - - - -

  Min åsikt är av den att stora och uppblåsta telefoner, med skärmar vars storlek närmar sig surfplattorna, är något som lämpar sig bättre i konstorsmiljö, än i ett vanligt liv. Alternativt för de som vill använda telefonen till en mediemaskin, snarare än just en telefon.

  Jag vill dock fortsätta leva mitt liv som jag gör, och inte behöva se telefonen som en begränsning, eller något som sitter i vägen.

  Nu när ni vet vem jag är, åtminstone i telefon-sammanhang, så kanske det är lättare att få lite perspektiv på recensionen.

  Jag köpte Xperia U för att den var liten och billig, jag var inget fan av Android innan köp, och jag är inte det nu heller. Har aldrig själv ägt en Android innan, men användarupplevelsen är sådär.

  Med en så smart telefon som denna så kommer många baksidor. Inte minst batteritiden, jag får ladda den en gång per dygn, minst. Något jag inte alls är van vid, men som jag vet att många andra får göra. Hushåller man med batteriet och använder den som man bör använda en "telefon", så räcker det istället uppemot 3 dygn, med en hel del sms skickade, kanske också ett och annat samtal gjort. Samt förstås - lite, lite surfande.

  Jag förvånas över hur inkomplett telefonen är, för att vara en smart telefon så innehåller den förvånansvärt mycket skit "out of the box", vissa appar fyller tveksam funktion och var låg felet i att inkludera exempelvis minneslappar från början? Detta är något man alltid fått förut, i telefoner gamla som gatan, men som alltså inte finns i denna, utan man får helt enkelt bita i det sura äpplet och ladda ner en app själv - vilket i sig inte är något svårt och ansträngande, men å andra sidan är det ju, återigen, inget man bör snåla med från början enligt mig.

  Ljudet i telefonen är magnifikt, både ur högtalare och lurar. Jag har som sagt inte ägt en high-end telefon de senaste 3 åren, så jag har förstås inte mycket referensobjekt. Men det låter bra, det gör det. Enorm skillnad mot min tidigare "Samsung Monte".

  Skärmen på 3,5" är ljusstark och har, trots en glansig yta, väldigt bra återgivning, även då man brukar den i solsken. Dock använder jag nedtonad ljusstyrka för att spara batteri, återigen, använder du telefonen som en smartphone kan du säga "god natt" till att vara en fri själ, som ger sig iväg från storstadslivet och den ständiga tillgången till uttag, lite då och då.

  Tangentbordet fungerar bra, men ordboken kan ibland ifrågasättas då ord så som "kakbak" prioriteras framför "kanske", trots att man inte använt förstnämnda ordet tidigare.

  Att surfa flyter på utan problem, samt användning av applikationer. Ibland uppstår lite lagg, när man klickar runt lite snabbare än man bör, då ikoner i menyerna får ladda "i efterhand".

  Går man in på att ringa samtal, det som är grundtanken så är upplevelsen återigen - sådär. Alltså, jag kan inte säga att det finns mycket bättre där ute i prisklassen, men det känns som bara som fokuset på att det faktiskt är en telefon, är något som de flesta tillverkare tappat idag. Inte minst i de lägre prisklasserna. Samtalskvalitén är väl hyfsad. Antennen är riktigt dålig ska sägas, och att komma åt kontakter, samt ring-funktionen är förvånansvärt långsamt. Kanske avhjälps detta ICS, men tills det händer, så låter jag detta stå.

  Emellertid så använder jag min telefon mest som en social hub, jag smsar, jag surfar, mailar, kontaktar folk till höger och vänster. Integrationen av Facebook och mail, att snabbt kunna greppa en dator efter att ha mottagit och läst något på mobilen, för att sedan svara där, är guld värt om man jobbar i min bransch.

  Det är en bra "pryl" som också verkar som telefon, Sony gör bra grejer, men batteriet är en sjuk besvikelse. Androidtelefoner, eller smartphones överhuvudtaget är ju tyvärr lite såhär. Jättetråkigt. Men samtidigt något jag redan visste om. Att telefonen inte är en höjdare att ringa med, är också tråkigt. Dock ska Sony ha kudos för en väldigt tydlig vibrationssignal. Den känns/hörs i alla situationer. Jättebra för mig som aldrig har ljudet påslaget.

  Skulle jag rekommendera denna till någon, så är det till dig som inte har så enorma krav, till dig som vill ha en smart mobil, men är beredd att offra både det ena och det andra, men inte allt av vad mobilitet heter. Den känns gedigen i handen, men ändå vill man inte riktigt tappa den, så den står nog inte pall för de tuffaste av tag. Tänkt köpa en iphone - och vill lägga ut pengarna? Köp den istället. Annars så känns detta som en god kompromiss, med näst intill perfekt ljud i musikväg!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte den för 11 dagar sedan för 1299:- på Teknikmagasinet. Min andra android telefon och har de funktioner som jag behöver, dvs ringa, sms och ta lite bilder. Inga hög klassiga bilder, men man får det man betalar för.

  + Användar vänlig och enkel.
  + Billig.

  - Dålig batteri tid, endast 24h standby utan att WiFi eller Blåtand är aktiverade och endast 10-30min samtalstid och 1-5st SMS. Det måste vara ett skämt att man måste ladda en mobil efter ett dygns standby. Lämnade tillbaka telefonen igår och får nu se om dom kan lyckas få till så att den blir laga.

  Fick tillbaka telefonen på knappt en vecka (snabbare än jag hade räknat med). Dom hittade inget fel på vare sig telefonen eller batteriet. Telefonen fick ett nyare program, men har samma dåliga standby. Så nu tappar den en stjärna till... Dvs ingen telefon jag kan rekommendera, nästa gång blir det inte Sony i den prisklassen!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ja, var ska man börja? Det här är nog den mest usla telefon jag någonsin haft. Men låt mig börja på det som är ok.

  + kompakt format
  + Batteritiden (om man ställt in "utökat vänteläge", annars usel den med)

  Och nu till det som är kass:

  - Otroligt långsam. Kan ta upp till 20-25 sekunder att bara få upp knappsatsen att ringa. När man väl tryckt in nummret kan det ta ytterligare 10 sekunder innan telefonen faktiskt ringer upp.
  - Buggig lägessensor. Håll inte telefonen mot kinden när du ringer för oftast så lyser skärmen plötsligt upp och då kan du råka trycka in "mute" eller "högtalare på" med kinden.
  - Tappar samtal. Inte ofta men det händer, vilket det aldrig gör på min HTC 8x
  - Buggig i allmänhet. Buggar både här och där. T.ex. plugga in laddkabeln och du får se olika beteende varje gång. Ibland lyser skärmen upp och ibland inte. Ibland visar den att den laddat och ibland inte.

  Kort och gott så känns inte denna telefonen alls färdig och är inte alls värd de 1290:- den kostar i skrivande stund. Köp då hellre en annan budgettelefon för nån hundring till (t.ex Nokia Lumia 520).
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt trevlig telefon med rapp och smidig mjukvara från fabrik (numera ICS). Skärmen har god färgåtergivning och den dubbelkärniga processorn medför att mobilen levererar god prestanda för en telefon i denna prisklass. På minussidan lämnar kameran en del att önska. Avsaknaden av SD-korts utrymme är ytterligare en brist.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  EDIT: Uppdaterar mitt omdöme. Telefonen blir bara segare och segare, blir så trött på att vänta på att dialern eller sms -dialogen ska öppnas. Kan ta 10 sekunder eller längre. Detta sänker hela telefonen. I övrigt är den schysst, men när den är så otroligt seg blir den nästan oanvändbar. Fattar inte hur man kan klanta till det så med en 1 GHz dubbelkärnig processor. SLUT EDIT

  Bra, men ingen fullträff.

  + Skarp, krispig och högupplöst display
  + Känns snabb och rapp
  + Riktigt snygg ovanför den transparenta listen. Gillar det kantiga formspråket.
  + Hyfsad kamera
  + Frontkamera för t.ex. Skype (har dock inte provat)
  + Skönt "gummerad" yta på baksidan gör att den ligger bra i handen
  + Väldigt prisvärd

  - Den transparenta listen som "ibland" (vet inte när) lyser är helt meningslös och känns mest som en gimmick (det går att använda den som notifieringslampa med en tredjepartsapp men det blir alldeles för störande för mig, framför allt på natten)
  - För mycket dödyta, framför allt under skärmen. Hade telefonen varit klippt ovanför den transparanta listen hade den varit en fullträff designmässigt! Den är lika stor som iPhone med lika stor skärm så den har samma mängd dödyta men den idiotiska designen gör att det ser ut som mer dödyta än iPhones
  - För stor för mig, gick från X10 mini till denna och stör mig på storleken. Hade telefonen bara varit skärm hade den varit perfekt i storlek. Nu gör designen att man stör sig på "klossen" som ser ut att sitta fast under den transparenta listen.
  - Har väldigt svårt för de kapacitiva knapparna, svårt att veta när de har registrerat tryck, svåra att hitta i mörkret, de har ingen egen belysning. Minimala ikoner i den transparenta listen ska indikera knapparnas placering och funktion.
  - Det inbyggda internminnet är helt klart en begränsning. Ett par stora spel och det är fullt. Mängden film som kan spelas in i 720p blir helt klart begränsad. För "vanliga" appar och bilder är det inga problem.
  - Har ännu inte fått ICS till denna, skulle hellre se en utrullning av JB när det nästan är oktober 2012...

  = Överlag en bra telefon till ett jättebra pris! (betyget är avvägt med tanke på priset.)

  Kommentar: Någon skrev att LED -dioden som indikerar missade samtal etc. lyser väldigt svagt. Så är det, men jag tycker bara det är skönt att den inte lyser upp ett mörkt rum :-) Tittar man på dioden så ser man tydligt om den blinkar eller inte. Inte så störande som på X10 mini där den verkligen var en lampa.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna som min första smartphone för ett par månader sedan. Uppdaterad med Android 4.0. Betalade 999 kr på Mediamarkts mellandagsrea. För det priset kanske man inte kan begära så mycket. Men jag är inte nöjd med telefonen. Displayen och samtalsljudet är bra, men resten lämnar övrigt att önska.

  Bakstycket knarrar och knäpper på vänstra sidan telefonen. Batteriet sinar väldigt fort om man använder den. Wifi slukar även batteri i viloläget trots att man använder strömsparfunktionen. Är det så trådlöst med dessa så kallade smartphones om man måste ha en laddkabel ansluten hela tiden?

  För att stänga av eller slå på wifi eller byta trådlöst nätverk måste jag starta om telefonen. Sjukt irriterande, för den kopplar inte upp mot 3G heller förrän jag stängt av wifi (efter ännu en omstart). Ibland får den frispel och laddar ur batteriet på 4-5 timmar i viloläge, trots att inga appar är igång. Ibland laddas inte batteriet till mer än 69 % trots att laddaren är ansluten hela natten.

  Kameran är inte mycket att hänga i julgranen. Det är omöjligt att ta skarpa bilder om man inte är utomhus i dagsljus. Jag hade en 5 Mpix kamera med xenonblixt i min gamla Nokia 6220 Classic från 2008 och den kameran är ljusår bättre än skräpkameran i denna.

  Ljudet ut i hörlurarna är en besvikelse. Platt, tunt, vasst och trist om jag jämför med samma hörlurar mot min gamla Nokia eller en gammal Creative mp3-spelare. Har ett par B&W MM-1 till datorn och en hemstereo i 50k-klassen, så jag vet vad bra ljud är.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft den i ett par månader nu, funkat felfritt och relativt snabbt hela tiden.
  Men om jag kunde skulle jag nog lagt in Cyanogen istället
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft problem med telefonen varje gång man låter batteriet urladdas. Efteråt kan man inte starta telefonen på ett normalt sätt och man måste trixa med den, ta ut batteriet , försöka ladda den igen osv. Varit nära skicka den till service men som ett under har den kommit igång igen. Fortsätter det så här får jag sänka betyget ytterligare trots att jag annars är nöjd. Laddat Go-Launcher som ger det lättare att tex se batteritiden osv.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Min gamla lur hade sett sina bästa dagar, även om den på intet sett var trasig (X10 mini).

  Jag letade efter en liite mindre telefon, i still med min tidigare, en som inte hade slöaste prestandan och hittade en på pappret prisvärd och rapp telefon.
  Även om det blev lite större än ursprungligen hade tänkt mig.

  Jag hämtade ut min Xperia U på posten och stegade hemåt, jag hade läst till mig att Xperia U såldes med Pepparkakan (Android 2.3) installerad, jag hade också hört att Glassmackan (Android 4.0) var släppt.
  Det första jag gjorde när jag kom hem var att stoppa i batteriet i telefonen och ladda upp batteriet så att jag kunde uppdatera Xperia U:n till Glassmackan direkt!
  Efter att installerat Pc Companion på datorn gick det rätt kvickt.

  Uppdateringen gick utan problem, nu stoppade jag i mitt simkort från min gamla telefon. Xperia U har normalstort Simkort så det var bara att trycka i direkt, och där medföljde i telefonkartongen även en microsim adapter förutom hörlurar med mic och svarsknapp, skärmskydd, usbladdare och usb-micro usb sladd m.m.

  Har nu haft min U i ca tre veckor, och kan rapportera att batteritiden är som utlovat kass, det visste jag när jag köpte den.
  En laddning håller en dag ca vid normal användning, spel, sms, surf å samtal.
  Skärmen är helt fantastisk, den är skarp, högupplöst, lagom storlek men även en batteriätare!
  Jag brukar ställa ner ljusstyrkan manuellt via den medföljande Widgeten, snabb å lätt.

  Bra ljud vid samtal, och jag har inte fått några klagomål på att jag skulle höras dåligt, den har aktiv brusreducering så konstigt vore om jag hördes dåligt!
  Högtalaren går att skruva upp volymen sjukt mycket, lite för mycket ibland faktiskt, det kan skorra.

  Kameran och jag är inte kompisar, min X10 mini gav mycket bättre och snabbare bilder. Där finns hundratals inställningar man kan göra och en sak jag missade den första veckan var att kameran i grundläget är inställd på 3 Mpixel 16:9! Dock är det kvickt ändrat i de många menyerna till 5 Mpixel 4:3.
  Något jag inte fått kläm på är dels att bilderna blir så brusiga inomhus, och att den tar hundra år på sig att fokusera! Jepp där rök två stjärnor.

  Något jag saknar från min förra telefon är skydd för micro usb kontakten och jag hade även viljat haft ett skydd för hörlursuttaget.

  Några snabba;
  GPS inga problem,
  Blåtand inga problem
  WiFi Inga problem
  Byggkvalite Känns gedigen
  Pekskärm Inga problem

  Saknar;
  Snabbare Blåtand
  Snabb kamera
  Inte kommer få Gelébönan (4.1) Jepp där rök en stjärna till.

  Saknar inte;
  NFC
  Micro SD

  Som avslutning och lite orelaterat kan jag säga att jag i går kväll hittade Googles röstsök! Den är Fantastisk!
  Öppna den vanliga webbläsaren klicka i adressfältet och en lite mikrofon visar sig bredvid adressfältet klicka på den vänta en sekund på att en lite större mic med rund cirkel visar sig.

  Eller så använder du dig av Google Widgeten. Säg vad du vill söka efter :-D Wow!
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  I början var telefonen ok men efter ca 3 veckors användande så visa hur buggig telefonen är. Den är värre än budget telefoners som tex ZTE blade och huawei ideos x5 mjukvara.
  Tex att den tappar kontakten med telenät och att telefonen gör sporadiska omstarter
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Plus

  * Prisvärd
  * Snygg och smidig
  * Snabb och bra touchscreen

  Minus
  * Kameran är sisådär
  * Skärmen kanske på gränsen till liten men den är istället mycket smidig
  * Ingen möjlighet till minneskort
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt OK telefon, snabb smidig. Dock hade min återstartsproblem. Den startade om sig varannan timme vilket gjorde att man inte kunde ta emot samtal. Det ska vara lagat nu, har dock inte hämtat ut den från rep ännu.
  Skulle jag köpa telefonen igen om jag inte hade någon? NEJ
  Varför? Jo lysdioden för indikeringar lyser knappt. Den syns knappt i ett mörkt rum. Enligt Sony ska det vara så och de kan inte fixa det. Det innebär att jag
  - inte kan se när telefonen behöver laddas, utan att knappa på den.
  - inte se om den är fulladdad, utan....
  - inte se om den laddar, utan ......
  - inte ser om jag missat något samtal, utan ......
  - inte ser om jag har fått mail, utan.....

  Kanske är det småaktigt, men jag hade en Mini pro och vande mig vid indikeringarna, och vad ska man ha en diod till som man inte kan se (eller knappt se). Därav detta låga betyg
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bättre än väntat. Jag har i princip ingenting att klaga på. Gick från en Sony Ericsson X10 mini. X10 mini framstår som en prototyp jämfört med hur bra Sony U är. Känns rapp, bra skärm, stabil, bra batteritid (3-4 dagar utan problem, x10=en dag), bra ljud, känns bra i handen, gedigen, stilren. Det enda som man kunde varit utan är den nedre delen under lyslisten av telefonen så det blivet mer display av telefonen.
  Sony U är ju också prisvärd. Köpte den i juni 12 och har även testat wifi hotspot över sommaren som fungerar fint.

  Det är lätt den bästa telefonen jag haft och jag tycker telefonen är så bra att jag kännde mig bara tvungen att lämna ett omdöme här på prisjakt.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är mycket imponerad av denna telefon, tillräcklig prestanda för vad jag behöver. Ville inte ha en rakbladstunn telefon med massiv skärm så denna passade som handen i handsken för mig. Apropå det, den passar precis lagom i handen, funkar perfekt att navigera denna med en hand i alla lägen. Skärmen och byggkvaliteten är grym, batteriet är OK (brukar få ut två dygn av det). Visst vissa gnäller på det lilla lagringsutrymmet, men det räcker gott och väl till för en som inte har en massa video/musik på telefonen.

  Kan helt klart rekommendera en Xperia U till en som vill ha en liten smidig, men ändå bra utrustad telefon.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En verkligen bra mobil med snabbt processor och fantastisk bra kamera och zoom. Allt är bara perfekt med denna, förutom att man inte kan själv lägga i minneskort, och det känns inte alls mycket med bara 6GB användning av 8.

  Och ni som klagar på batteriet, ta bort live wallpaper på bakgrunden och sänk ner ljusstyrkan, det går ändå se bra med låg ljusstyrka utan problem
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter att ha gått över från ZTE Blade till Xperia U, kan jag faktiskt säga att upplevelsen var bättre än väntat.

  Telefonen är ett bra val för t.ex. tonåringen i familjen. Storleken på skärmen passar utmärkt för den som har småa händer (vilket jag har). Den undre delen av skalet är löstagbart och fyra olika färger följer med (vit, rosa, svart, gul).

  Det som jag själv tycker är lite sisådär, är att telefonen inte har möjligheten att utöka lagringsminnet. Men om man inte kommer att lagra så mycket, så kommer man att klara sig bra på 8 GB. Sen så innehåller ljudet i telefonen för mycket bas, och att mellanregistret kunde ha varit bättre. Och med det så har jag testat med flera hörlurar hemma (allt från billigare hörlurar till påkostade referenslurar), och musiken dränks med för mycket bas i samtliga hörlurar jag har testat med. Det går dock att ändra på i den i telefonens egna musikspelare som har en inbyggd EQ. Men för den som inte vet om hur bra ljud låter...so, why not. En stor majoritet verkar tycka om att ljudet ska dränkas med för mycket bas.

  Jag har inte gett mig in på med att modda telefonens mjukvara. Jag har inte haft behovet att modda, då jag gör inte så mycket med min telefon och tycker att den nuvarande mjukvaran räcker och blir över för de flesta. Surfar man, eller spelar till och från, så klarar telefonen av det med bra prestanda. Skärmen ger en bra upplevelse, trots sin storlek på 3.5", så känns den responsiv och precis.

  Sony har faktiskt lyckats med att skapa en telefon som inte känns plastigt, och har mycket bra prestanda till sitt pris. Xperia U _ÄR_ ett bra val för dig, eller till någon annan som inte vill ha det värsta men vill ha en telefon med mycket god känsla av kvalité, prestanda och estestik. Utmärkt för tonåringen, eller för dig som vill ha en telefon som kommer att hålla ett tag framöver...

  + Snygg utseende
  + Mycket god känsla av kvalité
  + Mycket god skärm rent användarmässigt & färgmässigt
  + Bra pris för sin kvalité och prestanda.

  - För mycket bas som dränker och mellanregister som känns frånvarande. (Gå till närmaste vårdcentral och gör en öronspolning så kommer ni att höra skillnaden...)
  - Ingen möjlighet att bygga ut lagringsminnet
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jättebra mobil,snabb och surfa med och bra kamera :)
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fick hem telefonen för ca 1 dag sen, första intrycket var att det var en kvalitativ telefon , och om man jämför med xperia arc s så är "plastigkänslan" inte där´utan känns robust, baksidan är mer sträv vilket gör att den inte glider ut ur handen så enkelt
  baksidan är också mer avrundad vilket gör den rätt bekväm att hålla i.

  Vid upstart noterade jag att skärmen var mycket mer än vad jag hade förväntat mig vid denna prisklass, det var en glädjande syn när jag scrollade igenom menyerna, skarp och bra färgåtergivning.

  Jag valde "black/pink" i min beställning med till min förvåning följde det med 4 bottnar totalt, "Vit,svart,rosa och gul" vilket är trevligt och var för mig lite oväntat.

  Tillbakaknappen, hemknappen och "menyknappen" känns som dem inte är så responsiva som jag skulle vilja, händer rätt ofta att jag får trycka på dem mer än en gång för att det skall hända något, vet ej om det beror på att knapparna sitter på den transparanta ytan, men är ibland lite irriterande.

  Kameran är helt okej inga klagomål från min sida, men då måste jag påpeka att kameran är inget jag brukar väldigt ofta.

  Ljudet är väldigt bra med dem medföljandce lurarna, samtal och musik är väldigt klart, bättre än när du har telefonen mot örat som vanligt, med det sagt skall jag dock säga att ljudet är helt ok även när du håller vid örat.

  För dem som gillar att leka med GPS verkar denna ha lite problem dock, min hittar ingen täckning under klar himmel, när jag väl fick täckning och gick en bit verkade det sluta updatera och sa att jag var på samma ställe efter ca 300 m gång, trots att den då indikerade på "bra gps täckning"

  Batteriet är lite snålt tilltaget i denna, men dem goda nyheterna är att det skall vara samma batteri som i Xperia S så du skulle kunna få en 1500 mAh, också hört rykten om att det skall finnas ett 1900 på ebay

  Menyerna är laggfria vilket jag anser ett måste för alla smartphones, ui:et har ändrats lite från dem föregående sony ericssons modellerna
  mest synligt är att "hörnmenyerna" är borta och du får mer standard Android, dock är är menyinterfacet ungefär det samma där du kan arrangera om du vill ha dina appar efter namn/nyast osv vilket jag uppskattade i dem gamla xperia modellerna.

  För övrigt finner jag det en mycket prisvärd telefon med tanke på vad du får för dina pengar, jag hoppas att det kommer att bli lite updateringar då mobilen är så pass ny och det brukar finnas lite barnsjukdommar , och så är ju Android 4.0 på väg till denna med.

  //Daniel