Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPad 16GB (3rd Generation)

 Lägg i lista  Jämför
"The new Ipad", "Ipad 3", "nya paddan", kärt barn har många namn - och få produkter är så efterlängtade i nya verisoner som Apples stilbildande surfplatta. "3rd generation" har betydligt högre upplösning, snabbare processor, bättre kamera men i princip bibehållna yttermått i jämförelse med föregångaren Ipad 2. Denna version har 16 GB minne och Wifi. Lanserad 2012. Stäng
"The new Ipad", "Ipad 3", "nya paddan", kärt barn har många namn - och få produkter är så efterlängtade i nya verisoner som Apples stilbildande surfplatta. "3rd generation" har be... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPad (3rd Generation). 5 produkter i generationen. 2 föregångare och 4 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (158)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Onödig produkt. Pallade inte för trycket från alla som tjatar om Ipad och hur underbart allt är med IPad-en. Så jag köpte en. Och vad besviken jag blev!

  + Skärmen, bra apple, så ska det se ut.
  + Bra för småbarn
  + Batteri
  + Airplay

  - Läsa tidningar, stor besvikelse. Trodde det var bättre än såhär. Men ser ingen förbättring jämfört med att läsa på telefonen. Större skärm och bokstäver, det är skillnaden. Men jag som ser bra ser ingen större vinst med iPaden.

  - Läsa böcker: Visst, lycka till. Efter 2 böcker kommer du garanterat behöva läsglasögon.

  - Flash: Sluta tjata om att flash inte används längre. Det gör det visst! Det finns MÅNGA sidor, liknande svtplay, som enbart kör flash. Så det är väldigt begränsande om man inte kan se på dessa program. Visst, det är inte världens undergång, men det är ett stort minus. Och SvtPlay har hälften så bra bild på Ipaden jämfört med om man kör med flash på datorn.

  - iTunes och apple filer: Vad säger man? Ska man behöva konvertera filer idag?

  - Ingen USB? Varför? Hur ska den ersätta en dator? Och nej, den USB adapter som finns att köpa funkar inte med vanlig USB sticka. Den är bara för kameror och överföring av bilder. Och den funkar inte ens med alla kameror.

  - Användarvänligheten: Har haft och har apple produkter sedan innan. Och jag tycker inte att användarvänligheten är jättebra. Det är för låst för mig. Jag vill kunna styra maskinen själv och vill inte att maskinen ska styra mig. Så smart är den inte. Än! :-)

  Apple gör bra produkter, men så bra är de inte. Det finns mycket att klaga på. Ipad får en 3-a från mig. Bra produkt, men inte för mig och mina behov. 4500 för en SURFPLATTA. Inte riktigt värt det.

  Mitt råd, låna iPad från en vän och se om det är något att ha innan ni köper en. Lyssna inte på andra, såsom jag har gjort.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Uppdaterad igen. 2012-07-19
  ..................................................
  Fix tips om att köra plex på server och ipad,för att lösa mitt problem med att kolla film. Denna lösning har jag dock inte testat eftersom jag nu har jailbreakat ipaden och har nu xbmc installerat. Ipaden är nu helt underbar att titta på film med. Xbmc tar alla format ifrån server och nas.

  Mitt betyg på kvarstår dock, pga av detta är en lösning som man egentligen inte borde behöva göra.

  Uppdaterad: 2012-06-08
  --------------------------------------
  Fick tips om att Air Video skulle lösa mitt problem med att se film ifrån min hemmaserver. Köpte appen och testade den. Mitt negativa omdöme om problematiken kring att se film på min iPad streamat från server kvarstår. Air Video kräver en riktigt kraftfull serverdator för att kunna konvertera on the fly till min iPad och då faller lösningen direkt då min serverdator inte fixar detta. Lösningen faller också pga av att jag planerar på att byta ut min serverdator till en Synology disk station och då är det bara till att ladda över filerna till iPaden innan då den definitivt inte kan konvertera filmerna.

  Ytterligare en grej har dykt upp som jag irriterar mig på. Se till att ha bra med laddningsprocent i iPaden. Kommer man på att man vill spela eller se en film på iPaden när batteriet är nästan slut är det kört. Att spela eller se en film med laddaren i räcker inte. iPaden drar mer ström ur batteriet än vad laddaren kan trycka in i den. Dåligt.

  Vad mer har dykt upp sedan jag skrev min förra recension?

  Min dotter som är 3år älskar den. Min sambo hon älskar den också som var riktigt skeptiskt till den från början. Det finns inget bättre sätt att strösurfa i soffan på.
  ------------------------------------------------------------------

  Min första Apple produkt. Har tittat på både Android plattor och Ipads i butik men tyckte att Androidplattorna kändes lite "hackiga" och de hade inte samma flyt som Ipaden när man byter hemskärmar osv...

  Jag köpte en 16gig WIFI - svart.

  Har också hört alla hylla Apple för deras produkter ska vara så lättanvända och stabila utan kraschande applikationer osv... Jag kör Android på min mobiltelefon och där händer det ju ibland att en app kraschar, men jag har varit väldigt nöjd med min HTC Desire S.

  Nu till min första upplevelse av en Apple produkt i form av en Ipad.

  POSITIVT:
  + Bra pris
  + Mycket gedigen konstruktion, inga glappande skarvar här inte
  + Underbar skärm
  + Perfekt flyt när man scrollar
  + Bra utbud av appar för tabletformat

  Men jag kan direkt slå hål på myten att Apples produkter skulle vara betydligt mer stabila än Android i jämförelse. Flera applikationer jag laddat ner har plötsligt sluttat fungera och stängts av trots att utvecklarna bara behöver anpassa sig till en hårdvaruprodukt och trots att Apple förhandsgranskar alla appar.

  NEGATIVT:
  - Omständigt att komma åt filer på sin hemmaserver. Appen Filebrowser löste lite av det problemet, men det krävdes att jag satte upp en FTP på min Windows maskin. Men appen kan inte spela upp filmer direkt från servern om inte Apple har inbyggt stöd för formatet.
  - Dåligt stöd för olika filmformat (AvplayerHD löste detta, men den kan man inte streama film till).
  - Avsaknad av flashstöd. Visst många säger att det är utdöende osv, men jag blev irriterad på en gång eftersom det är vanligt på många sajter, ex kanal5play.se, aftonbladet, min lokala ortstidning.
  - Dyrare appar än för Android och färre gratisappar upplever jag det som.

  SAMMANFATTNING:
  Trodde inte att det skulle krävas en massa meckande för att kunna se film ifrån sin server. Skulle inte Apple vara lättanvända produkter?
  I övrigt förutom just serverbiten så är det underbar lite leksak.

  Ska prova lite nya Appar som ska få försöka lösa problemet med att se streamad film ifrån min server i .mkv Förhoppningsvis hittar jag något bra på Appstore.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  I valet mellan iPad och Samsung Galaxy Tab blev det till slut en iPad. Mycket beroende på att jag har ungar som spelar spel. Det är bara att konstatera att många av det bästa spelen inte finns till Android.

  På minus-sidan så är man ganska låst. Jag Jailbreakade det första jag gjorde men det kan knappas vara meningen. (update) Jag var idiot och uppgraderade till OS6. Vilket skräp. Fattar inte varför alla hyllar Siri. Fullständigt värdelöst och kartorna suger. Nu sitter jag och väntar på att någon händig hacker ska knäcka den så jag kan jailbreaka den igen. Fram till dess drar jag bort två stjärnor! Hade vant mig vid alla fördelar som en jailbreakad padda har och nu sitter man i Apples klor igen. Morrr

  Förvånansvärt tung också har jag märkt men batteriet vara länge och det är det viktiga.

  Jag har en Google Galaxy Nexus och märker en stor skillnad på skärmen i starkt solsken. Ipaden syns knapps men Nexusen är hur tydlig som helst. I övrig så är skärmen riktigt bra men upplever ändå Nexus skärmen som minst lika skarp.

  Nu gäller det bara att stå ut med iTunes :-)

  edit: En sak har blivit uppenbart efter ett par veckors användande. 16GB räcker ingenstans. Och att Apple envisas med att inte ha någon möjlighet till minnesutbyggnad är ett mysterium. Att dessutom 32Gb varianten kostar minst 800:- mer känns som ett hån. Man får känslan att Apple tror konsumenterna är dumma i huvudet och inte vet vad minnen kostar idag. Bara därför drar jag av två stjärnor! Skärpning Apple :-(

  Alla ni som säger att flash inte behövs har inte varit inne på svtplay. De flesta programmen funkar inte just på grund av att dom bara är i flash. Så där rök en stjärna till!

  I den här takten kommer det inte finnas några stjärnor kvar om ett par dagar

  edit: Efter snart ett år känns det som om man har börjat lära sig paddan. Regel nummer 1: jailbreaka den inte längre. Blir ostabil och mycket av det fördelarna som fanns förut har försvunnit. Verkar som Apple till slut har lyckats komma åt piraterna. Fortfarande är jag imponerad av batteriet. I övrigt så har man sakta men säkert lärt sig vägar runt Apples all idioti så jag höjer betyget med två stjärnor. Nästa padda blir definitivt en Android nu när det börjar komma mer appar anpassade för dem. En sak ska man iallafall ge Apple en eloge för och det är att priser för iPaden håller i sig så sälja den tror jag inte kommer bli ett problem.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Min första platta och jag använder den fortfarande. Den användes främst för skolarbeten med ett kompletterande keyboard. Nu används den mest som läsplatta. Jag har inget dåligt att säga om den.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag ville testa IPad eftersom alla säger att den är så bra, och nu behövde jag ju ändå en platta att ha till studierna eftersom plattan jag fick av skolan inte va så bra.

  Plus:
  + Mjukvaran är nästan laggfri, och det flyter på bra.
  + Kameran är faktiskt bättre än på alla surfplattor jag har haft, även fast den inte är jätte imponerande.
  + Designen på plattan är fin, baksidan på plattan är av aliminium och det känns som en premium design, inte alls lika plastig som på samsungs plattor.
  + Batteritiden är förvånansvärt bra, använde plattan i 55 minuter och hade fortfarande 89% batteri kvar!
  + Alla google-appar finns här, vilket är bra ifall du använder googles tjänster som gmail.

  MINUS:
  - Plattan väger betydligt mer än samsungs plattor, det är nog en kombination av aliminium designen och det stora batteriet.
  - On-screen tangentbordet är lite laggigt och det ger inte så bra respons.
  - IOS är lite instängt. Operativsystemet är redan snyggt, men jag är ändå lite besviken på att man inte kan ändra så mycket mer än bakgrunden. Detta är inget jätteminus, men ifall du kommer från android så känns detta väldigt instängt.
  - 4:3 screen är konstigt att titta på film på, det blir lite död skärmyta.
  - Vissa appar finns bara iphone format vilket suger.

  Bra och användarvänlig platta
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Oumbärlig, följer mig överallt!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt perfekt platta, riktigt bra skärm och bra batteritid.
  Det som jag är lite missnöjd över är vikten men om batteriet ska hålla i 10 h så får det väl väga en del.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kort summering:
  Bra skärm, låst OS, stor o tung, hal baksida.
  Jag tycker inte den är värd 4300kr som jag betalade för den (november 2012).

  Sålt paddan och beställt en Nexus 7. Android<3
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt klart nöjd med min "padda", Dock finns det saker som hade kunnat vara bättre.

  + Skärmen är otroligt skarp.
  + Snabb
  + Lätt att koppla in till TVn och ger en bra bild genom tex. Viaplay.

  - Laddningstiden, Tar evigheter att ladda den fullt. Där borde Apple gjort ett bättre arbete.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fortfarande, ett år efter köpet, den bästa skärmen på en surfplatta som det går att få tag i.
  Mest surfplatta för pengarna av alla surfplattor enligt mig.
  Däremot är det kanske inte så mycket värt att HA en surfplatta. Visst... man kan surfa på den i soffan. Ungarna hajjar gränssnittet. Den som lagar mat kan slå upp recept i köket, etc. Men det går inte att göra något arbete på den. Visst FINNS det appar för det mesta, och visst finns det tangentbord att koppla till, men i grunden så saknas det tillräckligt med CPU-kraft. Man får mer gjort med mer RAM-minne, CPU och fet hårddisk. Så enkelt är det.
  Jag använder fortfarande min tvåskärmiga desktop mest, men ser surfplattan som ett bekvämt komplement.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underbar sak och gör det den ska utan problem. Köpte denna i usa för 2500kr och helt klart värt pengarna och skulle kunna betala mer för den också.

  Kristallklar bild och oslagbar i upplösning på surfplattor förutom de nyare ipadsen såklart. Du kan lätt göra flera saker samtidigt på den som t ex spela,surfa använda olika appar osv.

  Jag tycker 9,7" är en utmärkt storlek på en surfplatta då jag inte skulle idas gå runt med tex en 12" platta, skulle kännas klumpigt.

  Batteritiden! Är fortfarande chockad efter 3 veckors användande och laddat den ca 1 gång! Om jag kollar under inställningar så har jag användning ca 2-3 dagar och viloläge 13 dagar på en laddning och har ändå kvar ca 5-10% batteri då jag inte vill köra slut på det.

  16GB var det enda alternativet för mig och skulle inte ens behöva större då jag inte har filmer på den utan endast synkade listor från spotify och bilder samt några appar och då kommer man långt med 16gb enl mig.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt ok
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nja, inte alls vad MAC-talibaner säger.
  Smidig och rolig javisst.
  Bra skärm.

  Men!
  Seg, appar hänger sig.
  Kameran är under all kritik.
  Touchen reagerar lite som den själv vill?
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  +Bra skärm.
  +Bra batteritid.

  - Wifi fungerar otroligt dåligt.
  - Blir för varm och var tvungen att köpa ett fodral enbart för att det ska vara behagligt att hålla i den.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En riktigt schysst grej!
  Använder den dagligen och tittar på tv-serier, surfar, läser E-böcker.
  Den är snabb, den är stabil, den är användbar! Jag ska inte säga att jag inte skulle klara mig utan, men det är absolut en grej som jag tycker gör saker och ting softare! =)
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inte van att lämna så dåligt omdöme för en "ny och fräsch" produkt. Jag har hittills valt Android produkter men tänte jag skulle testa Apple och gick in i det med helt öppet sinne. Jag har blivit mycket negativt överraskad och besviken.

  Testa inte detta, köp t.ex. en Samsung Galaxy (med Android) istället !

  DÅLIGT

  - iStore (där du laddar ner appar mm) fakturerar pengar från mitt VISA kort utan att jag vet varför (specifikation saknas) ! När jag kollar på Apples hemsida för att skriva till supporten för att fråga varför de drar pengar från mitt konto (utan mitt godkännande) går det inte att hitta en adress (eller meddelandefält) där man kan skriva och fråga om detta (har letat i 30 minuter och kör runt i cirklar på hemsidan) ! = SÄMSTA JAG SETT.

  - Möjligheten att göra egna inställningar (och då menar jag mycket enkla inställningar) är MYCKET begränsad. Det funkar som en lobotomerad dator = The Apple way or no way... Bäst för helt okunniga 13-åringar, alla andra kommer att känna sig begränsade

  - Operativsystemet tillåter bara EN användare ! Kanske du vill dela iPad med din sambo/man/fru/syrra mm. Glöm det, endast ett Wordfeud-konto, ett "iCloud konto" mm. Gissar att taktiken är att alla ska köpa en var......

  - Appar som är gratis till Android-enheter kostar pengar på Apple/iStore....

  - Det går inte att stänga av rättstavning i någon applikation, vänj dig vid att iPad kommer att fylla i egna ord (även om du trycker mellanslag, dvs space bar) hela tiden. Det hade ju inte gjort något om det inte var för att man avänder textfunktionen HELA TIDEN, t.ex. när man skriver mail, textmeddelanden, chattar i spel osv osv osv. Det kommer ständigt att vara en nagel i ögat.

  - Stöder inte Flash... HERREGUD vad dåligt. MÅNGA av dina vanligaste hemsidor innehåller Flash-applikationer och utan detta blir upplevelsen ofta mycket begränsad. Svårt att hitta en liknelse, det är ungefär som läsa en bok där var 5:e sida är skriven i osynlig text...

  - Högtalaren (mono såklart...) riktad bakåt, dvs perfekt att lyssna om man INTE befinner sig på den sidan där bilden är. I realiteten betyder det att du ständigt måste hålla en hand över hörnet på enheten för att ljudet ska "studsa" mot dig (om det är det minsta andra omgivningsljud).

  - Bara Apples egna kontakter, glöm alla fina hörlurar och andra interface du äger och köp nytt (från Apple..). Slot för minneskort? Nej (såklart).

  BRA

  - Bra marknadsföring = fin produkt om man känner att man vill vara en del av den stora massan. Den är dessutom snygg. Med andra ord är iPad SURFPLATTORNAS BIMBO, SNYGG PRESENTATION MEN MYCKET BEGRÄNSAD HJÄRNA OCH FUNKTION SOM SUGER DINA PENGAR UR DINA FICKOR UTAN ATT DU MÄRKER DET.

  KÖP INTE !
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanonfin skärm om man är inomhus. I solljus är den kass.
  Känns snabb men inte snabbare än nya Androidplattor med fyrkärniga CPU:er som dessutom är billigare och kan mer.
  Inget Flashstöd.
  Ingen USB-port.
  Ingen plats för minneskort.
  iTunes är som en fotboja.
  Välbyggd men skärmen blir hejdlöst flottig på nolltid.
  Extremt mycket tillbehör till förra versionen. På sikt borde det finnas en hel del även till den här.

  Summa: Ok men alldeles för dyr och alldeles för begränsad.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra produkt som inte är bra på något.

  iPaden är en fantastisk produkt på allt den går att använda till. Skärmen är något av det bättre man kan hitta, speciellt på en produkt i denna prisklass. Precis som alla andra Appleprodukter är enkelheten hos en iPad hög. Snabbheten och smidigheten på iOS är också imponerande.

  Sen kommer man till frågan: Behövs en iPad? Idag skulle jag svara nej. En iPad är bara ännu en teknikpryl i dagsläget. Den ersätter inte datorn och telefonen, och blir därför mest bara liggande, trots att det är en väldigt bra produkt.

  Det ska däremot bli spännande att följa utvecklingen av Tablets i framtiden. Just nu får den 6/10 av mig, mycket p.g.a. de bristande användningsområdena.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag var en av dem som skrattade åt första iPaden när den kom ut. Sen kom tvåan och då gav jag den en chans. Nu sitter jag med "trean" och kan inte gå och skita utan den. Än en gång: Fan ta er Apple!
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag var nöjd min min ipad3 tills jag jag uppgraderade till IOS6. Allt blev sämre. Alla appar fungerar sämre. WIFI fungerar riktigt dåligt. Man kan inte stream film längre. Kart funktion behöver jag inte en kommentera, det har alla andra.

  Hur kan apple släppa något som är så buggigt och inte innehåller något nytt som fungera. Man har bara tagit bort funktioner som kartor och youtube, Jag saknar min Samsung galaxy tab 10.1. Den var också buggig, men man kunde åtminståne använda den till något. Synd att apples kvalitet dog med Steve.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den är OK men jag använder hellre min Galaxy SIII
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Haft paddan i en vecka ungefär, eftersom jag planerar byta till andriod tänkte jag samla mina apps i den.

  (+) Upplösningen! (264dpi)
  (+) Designen!
  (+) Snabb!
  (+) Användarvänlig (smart med multitouch).
  (+) IOS 6 stödjer Siri!
  (+) Bra batteritid! (11500mah)
  (+) App Store utbudet!
  (+) Kan kopplas ihop med Iphonen via Personal Hotspot!

  (-) Google Maps har ersatts av Apple Maps i IOS 6.
  (-) Något klumpig när man ligger ner och läser.
  (-) Kameran på baksidan är onödig och värdelös!
  (-) Priset kan diskuteras.

  (=)
  Bra surfplatta, men inget WOW!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte denna bara för att läsa böcker och jag måste säga att jag är grymt nöjd! Lätt att föra över litteraturen, skärmen har bra upplösning vilket gör att man njuter av att använda enheten och framförallt så har den bra batteritid vilket gör att man kan klara av att använda den som studentlitteratur en hel dag utan att behöva oroa sig för att ha med strömsladd. Sen har den ytterligare funktioner som appar som jag bara ser som en bonus.

  Det enda negativa är väl priset.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  + Makalös skärm, blixtsnabb, kraftfull, grym batteritid, utsökt kvalitetskänsla, stabilt OS, absolut laggfri!

  - Långsam laddning
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har nog aldrig köpt en elektronik produkt som jag använder så mycket .ser svt play ,youtube, Läser en massa sidor på nätet ,lyssnar på spotify och lägger in bilder från min systemkamera när jag är ute sen kopplar upp den till tv:n.krävs en del tillbehör och Saknaden av usb men kan inte ge den annnat en full pott.Den har gjort att man blir beroende av den.Trodde aldrig att den skulle vara något men gav bort min bärbara pc till sonen.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sitter i denna stund och skriver på paddan, efter många om och men blev det iPad då iOS är suveränt jämfört med android. Va inne på media markt i över 2 timmar och testade nästan alla surfplattor de hade hemma och konstaterade att iPad är svårslagen! De jag testade va Samsung GT-P5110 Tab 2, Sony S SGPT111 och Motorola xoom 2, samsung kändes bra och xoom 2 va inte långt efter. Det som gjorde att jag valde bort android plattorna va att de va lite slöare och laggade en del vid scrolling!
  Jag var lite skeptisk till iPaden till en början men kändes bättre och bättre efter användande, jag va ute efter att jag skulle kunna använda SD kort och att flash stöd skulle finnas men efter en del tänkande så SD kort hade varit gött men klarar mig utan och flash håller faktiskt på att dö ut!
  Jag ångrar mig inte än och lär inte göra det heller!

  Plus:
  Användarvänlig
  Snygg design
  Bra batteri
  Härlig läs platta
  Grym skärm
  Flyter på som bara den

  Minus:
  Dyr
  Lite begränsad men det är Apple kända för, därav få kraschar!
  Flash stöd
  SD Kort

  Allt är efter behov, hellre en dator som aldrig strular än en dator man svär åt för den strular!
  Hypar inte betyg nu för att jag själv äger en utan vill ge ett rättvist betyg i jämförelse med de andra plattorna jag testade! De andra hade lite coolare Lull Lull men absolut inget nödvändigt, baserar resultatet på prestanda och användning annars kan man lika gärna skriva en bok!

  Lycka till!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter lite vånda och mycket planerande så slog jag till på 64Gb, 3G och WiFi.

  Jag är "Andriod" i normala fall och detta är min första Appleprodukt.

  Jag visste att den skulle vara ganska "låst" och att det går att jailbreaka den, vilket jag inte har gjort ännu. Skönt med en produkt som flyter på och jag ska ge den en chans.

  Skärmen är helt fantastisk!

  iTunes och jag var inte kompisar i början men nu har jag hittat några appar som gör det hela smidigt och enkelt. Rekomenderar starkt AVPlayerHD för den som kollar på .mkv-material.

  Avsaknaden av minneskortsplats och lampa till kameran gör att en stjärna ryker.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  iPad 3 är en fantastisk produkt!

  Ser nedan att dem som klankat ner på maskinen ej verkar veta så mycket om teknik eller möjligheterna.

  PLUS

  * Skärmen är otrolig skarp finns ingen annan surfplatta, eller bärbardator som har lika skarp skärm förutom Macbook Retina
  * Flyter på otroligt bra i systemet.
  * Super enkel att använda
  * Grymt bra utbud av Appar och Spel vs Android Market
  * Kvaliten på Apparna är på en helt annan klass än Android.
  * Du kan köpa och hyra film direkt via iTunes
  * Du kan koppla iPad till en TV via kabel eller AppelTV då via AirPlay stödet som är otroligt bra! Funkar perfekt för surf, bilder, videos och även att spela !
  * Du kan kolla på alla typer av filmer via video Appar som finns på AppStore som gör att du inte behöver iTunes såsom AvPlayerHD du kan strömma in filerna direkt via webläsare via en adress du får på Appen! Då laddas hela filmen utan konvertering in på iPAd och funkar som vanligt!
  * Det finns Appar på alla begränsningar som folk påstår att en iPad har.

  Minus

  * Inget flash stöd men när Adobe själva säger att FLASH är en utdöende produkt och att det ska sluta göras till Android då undrar man varför folk som inte vet något om det skriver att det är en nackdel?
  HMTL5 är framtiden.
  Alla websiter som vägrar använda HTML 5 är helt enkelt dåliga hemsidor!
  Det finns Appar för de mesta och måste man se SVT PLAY så kan man använda APPEN.
  Så bli inte tveksam att köpa iPad pga detta!

  -- Detta är klart den bästa surfplattan utan tvekan på marknaden!
  Den tar inte över din bärbara dator eller din smartphone, detta är en mellangrej som gör huvud sakerna såsom surf, mail, videos, bilder, spel, mycket roligare och trevligare att använda på.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den kan nästan allt!!!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Apple levererar som vanligt
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Älskar denna underbara Applepryl, helt fantastisk tillsammans med min Apple TV.

  Använder den till allt som jag gör med min iPhone men är mycket bekvämare med en större skärm. Har en 16 GB men har ändå mer än hälften av minnet tillgängligt.

  Helt fantastisk batteritid.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gick över till enbart e-abonnemang på lokaltidningen, och upptäckte snart att den var svår att läsa på min 13-tums bärbara och även stationära. Provade en i-pad och blev såld. Trodde den var ett säkert kort. Det funkar suveränt för tidningsläsning, dock bara inomhus.
  Smidig att surfa med men klarar inte allt, passar inte för all webb-tv t ex OS-invigningen på SVT-play och vägrar ibland att öppna en del sidor (bristande flashstöd?). Hade varit bra om den kunnat läsa och ta emot filer från USB-sticka och nog borde den kunna byggas ut med mikroSD-kort. Den känns begränsande.
  Jag undrar om inte en bra androidplatta hade kunnat klara mer saker och till ett lägre pris, men det verkade lite osäkrare, med en ström av OS-uppgraderingar och dåligt anpassade appar. Jag har inte haft tillfälle att prova en sådan och jämföra. I-paden kan nog ändå rekommenderas till den som inte tänker ha den till webb-tv, och inte retar sig för mycket på de andra begränsningarna.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har tidigare varit Android freak men får nu efter mitt inköp av denna Nya generation av IPad tänka om. Härlig produkt o vilken skärm! Finns faktiskt en hel del bra gratisappar också(o då inte bara spel). Kunde dock vara mer IPad anpassade appar, men det kommer väl. Lite bök med ITunes därför drar jag av en stjärna i betyget. Men i övrigt en mycket bra produkt som hela familjen kommer ha användning av.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gör det den ska, bra att surfa med.

  Bra batteritid, bra skärm, rapp respons.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte en iPad3 16GB till min fru när denna iPad introducerades i Sverige (i början av april om jag minns rätt). Min fru studerar 50% och hade tidigare använt en liten 10" Samsung Notebook men jag fick rycka in och hjälpa henne med alla möjliga frågor samt koppla in hennes skärm till min 22-tummare. Skärmenkvalitén på denna Samsung var också lite si och så.

  Alltså kom jag hem efter en tur till mataffären med en iPad3 16GB och överraskade frugal. Förklarade också för henne att vi hade 7-dagars öppet köp (inte sant) men annars hade hon exploderat. Priset på denna iPad3 16GB var nog runt 4.500 kr.

  Under den första dagen var min fru jättesur! Hon sa bl.a. att hon inte var så intresserad av elektronik och Samsung var nog för henne. Hon tyckte att jag bortkastade våra pengar i saker som inte behövdes :-(. Lyckades dock lugna ner henne med löftet om att vi har 7-dagars "öppet köp" och hon kan testa sin iPad3 i lugn och ro :-).

  Under andra dagen sa min fru bl.a. att "denna iPad är ganska bra" och hon började överge sin Samsung mer och mer. Vi fick installera en del appar för henne (både gratis och betal). Hon också upptäckte att i AppStore kan man hitta det mesta för de flesta :-).

  När tredje dagen började så var hennes iPad3 enbart för "henne", alltså jag fick nöja mig med min MacBookPro 13" och hon fortsatte att utforska sin iPad3 :-). Efter denna dag har hon aldrig mera nämnt att lämna tillbaka sin iPad3 pga "öppet köp".

  Så min chansning lyckades väl och frun är överlycklig. Hon använder sin iPad3 dagligen, pratar videosamtal med sin mamma som bor i Latin-Amerika, studerar, läser nyheter, spelar spel, använder som ordbok osv osv osv. Även hennes vänner och släktningar är imponerade av iPad3 och jag samtycker till 100% när det gäller produktens kvalité och användarupplevelse.

  Varför jag ger iPad3 enbart 8 av 10 möjliga poäng:

  + IOS (operativsystemet) som gör det JÄTTELÄTT för en nybörjare att komma igång. Min fru kunde använda systemet efter ca 2 dagar
  + Grym skärm och fröjd för ögat att använda/läsa
  + Mycket bra byggkvalité, solid produkt och skön att hålla i
  + Massor av program i AppStore (flera hundra tusen)
  + WiFi fungerat klanderfritt (obs, vi hade inte 3G variant)
  + 5MB kamera bak och också en VGA kamera för videosamtal
  + Nya A5X processor med 4 kärnor (iPhone 4s har 2 kärnor)
  + Massor av extra tillbehör (fodral, tangentbord, uppkoppling osv)
  + Acceptabel batterikapacitet

  - Nästan inga anslutningsmöjligheter (minne, tv/hdmi, usb osv och får köpas separat)
  - Många appar är inte anpassade för iPad3 skärmen (alltså man ser en applikation dock i mindre "format")
  - Totalt låst till AppStore ifall man inte "jailbreakar"
  - Kostnad jämfört med Android pad i samma priskategori
  - Baksidan kan bli något het
  - Kostnaden av originaltillbehör

  Behöver du endast en pad så köp en iPad3 16GB (kostar idag runt 4200 kr). Du kommer att få massor av upplevelse för slantarna. Du kan dock också titta på Asus eee Pad Transformer Prime, Motorola också har bra alternativ för mindre pris.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym platta, men tycker att det är väldigt mycket pengar som ska ut om man vill ha mer minne eller WIFI. 16 GB känns snålt 2012. I övrigt är den underbar att handskas med och förstår inte problemet med Aftonbladet eller SVT play, fungerar ju utmärkt? Köpte en till tjejen och hon har nästan helt ersatt sin Macbook med denna maskin, nu används den bara nära man behöver ett riktigt tangentbord att skriva med.

  SJÜUUUUUKT BRA BATTERITID! :)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Världens bästa surfplatta.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ja som alla andra har skrivit så är skärmen helt underbar bästa på marknaden vid jämförelse med andra tillverkare. Mycket är bra men det finns lite som drar ner betyget.

  Varför inte ha en USB utgång så man kan koppla in sin sticka, utan detta kan den aldrig ersätta en dator.

  Hur uråldrigt än flash är så behöver man det någon gång.

  Dessa drar ner betyget något men utöver det är det en mycket kompetent maskin.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Update 2012-07-06

  På senare tid har min padda börjat bli riktigt varm, alltså nästan så varm att man bränner sig på den. Ska försöka installera om den, men blir det inte bättre så lär det bli ett garantiärende av detta. Besviken, särskilt som jag ägt de två tidigare modellerna som inte visat på denna problematik alls. Vi får se, sänker därför några stjärnor - den fungerar dock som vanligt även om den kanske slukar lite mer batteri än tidigare...
  ________________________________________________________

  Håller med föregående talare. Jag har haft en ipad 2 innan och valde att uppgradera till denna bara pga skärmen. Och jag blev inte besviken.

  1) Nu kan jag äntligen läsa t.ex. Prisjakt.se utan att behöva kisa eller zooma pga att texten är lite suddig/pixlig.

  2) Skillnaden i hastighet mellan 2:an och 3:an är oförändrad vad gäller websurf samt uppstart av program, men har ej testat tyngre spel och jämfört - kan tänka mig att infinity blade visar på en skillnad.

  3) Vikten, ja den är tyngre och det känner man, men jag hade ett rejält skal till min 2:a så övergången viktmässigt blev inte jättestor för mig.

  4) Testade HD-trailers på apples hemsida, och här syns verkligen skillnad mellan de två modellerna. Den nya ipaden visar en mycket ljusare och "livligare" bild än 2:an. Fantastiskt!

  5) kameran känns som den tar helt ok bilder, men inte mer. Men den filmar riktigt bra faktiskt!

  6) Värmeutväxling från paddan känner jag, men det är lite ljummet och jag störs inte av det. Men det är klart, att det var helt iskallt 24/7 med 2:an är ju att föredra.

  Positivt i det stora hela. Jag är riktigt nöjd med min upgrade från 2 till 3, men så är jag ju lite pryltokig också. Men skärmen gjorde det värt köpet, har faktiskt väntat på den ända sen iphone4 släpptes.

  Enda negativa är fortfarande avsaknad av usb och att kunna lägga in filer utan itunes och utan konvertering av alla filer. Bristen på flash vid surf är inget jag saknar mer, så det drar inte ner mitt betyg.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har tidigare tittat lite "snett" på Apple-fantaster, framför allt eftersom de verkade så trångsynta. Nu sitter jag själv med en iPad, iPhone, Apple TV, deras trådlösa tangentbord, magic trackpad osv... (dock ingen Apple-dator än).

  + Suverän byggkvalitet! Känns otroligt gedigen.
  + Fantastisk skärm! Upplösning, färgåtergivning och betraktningsvinklar är mycket bra.
  + Enkelt och intuitivt gränssnitt.
  + Lagom format för en surfplatta, inte för stor/liten.
  + Smidig integration mellan de olika Apple-prylarna.
  + Bra batteritid.

  - Ganska tung. Inget man håller med en hand en längre tid.
  - Lite för enkel ibland. Apple bestämmer hur mycket du skall få trixa/ändra.
  - Inget Flash-stöd. Även om detta problem blir mindre och mindre då fler överger flash saknar jag det fortfarande ibland.

  Sammanfattning: Jag är otroligt nöjd med den, använder den varje dag till att surfa med från soffan. Den vanliga datorn används mycket mindre nu. Vid mycket textskrivande/bankärenden etc föredrar jag dock datorn istället. Men för att streama spotify trådlöst till förstärkaren, surfa, maila, titta på bilder, läsa tidningar osv så är iPad:en perfekt. Används varje dag med glädje!
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade hemma en sådan här på prov. Skärmen är helt underbar och allting flyter på fint, men den är ju alldeles för tung för att använda som läsplatta. Kommer ej att behålla denna, utan väljer nog en hälften så tung 7" platta i stället. Mitt primära ändamål med denna enhet var just att läsa e-böcker, därav måste jag tyvärr sätta ett ganska lågt betyg då det pga. vikten helt enkelt är omöjligt att hålla den på något bekvämt sätt en längre tid. Hålla den i en hand är bara att glömma.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  NEJ

  Bra skärm
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft den i en vecka nu ungefär och jag gillar den. iOS är ett helt nytt system för mig som jag inte är van vid än.

  + Bilden är skarp
  + Bra batteritid
  + iCloud
  + Många appar
  + Helt okej (film)kamera
  _____________________________

  - Blir varm
  - Få inställningsmöjligheter
  - Dyr
  - Nästan alla appar kostar pengar
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sålde min Ipad 1 för ett tag sen då den inte använts speciellt mycket sen jag köpte en Macbook Pro. Men svag som man är så kunde jag inte låta bli Ipad 3 när den fick Retinaskärmen...

  Perfekt leksak för ungarna och slösurfandet i soffan.

  Batteritiden är riktigt bra
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Paddan har snabbt blivit en kär familjemedlem. Bra prestanda, förvånansvärt bra batteritid, grym upplösning...
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Skärmen
  Batteritiden
  Vikten
  iCloud
  Appstore
  Flytet i iOS

  De är de stora fördelarna jag gillar.
  Bytte upp mig från en 1st gen iPad samma helg som nya paddan släpptes.
  Så vissa av sakerna ovan hade jag redan medan andra var ett klart uppsving.

  För min del räcker 16GB mer än väl men ska man ha med sig mycket media så bör man nog titta på minst 32GB.
  Detsamma gäller om man spelar mycket och har många stora spel inlagda.

  Lite kass att man måste köpa en 3G variant för att få med GPS.
  Dock inget jag saknar i vardagen.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt nöjd. ett minus dock för att frontkameran inte är 5 megapixlar den med. lite snålt år 2012 tycker jag.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt nöjd. Har även en Macbook pro, den blir knappt använd längre. All surfning osv är så mycket bekvämare med denna.

  Upplösningen måste upplevas, allt annat ser grynigt ut i jämförelse.
  Batteriet håller flera dagar med flitigt användande. Laddningen tar dock en hel natt för att bli klar. Nu med ny fin spotify app och airplay till airfoile-speakers 3.0 så ersätter den macbook även där.

  Tycker dock den är lite väl tung. Abode Flash saknas ju som alla vet och det är faktiskt lite störande emellanåt, även om det är färre och färre som använder det.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft den i lite mer än en månad nu och är helnöjd. Den är snabb, enkel att använda och retina displayen är verkligen grym.
  Två saker jag stör mig på är att man kan inte ladda den under tiden man använder den och den blir lite varm efter någon timmes användning men annars toppen.
  Rekommenderas till alla Apple älskare
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Suverän!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Min första padda. Gillar den skarpt!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Skärmen gör skillnaden
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte idag pillade 3 timmar och nöjd,snabb,fint och jätte bra skärm upplösning.Barnen älskade förresten.