Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Onkyo TX-NR616

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Onkyo Surroundförstärkare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Paj, nu har de dragit tillbaka reparationsåtgärderna ett par månader före tiden skulle gå ut. Kommer se till att ingen någonsin köper ONKYOSKIT igen! MF
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Från början en mycket prisvärd produkt med tanke på allt reseivern kunde. Ingen modell hade då lika mycket finnesser runt omkring. Låter fortfarande bra i klassen.
  Tyvärr mycket problem med hdmi issue och nu mera saknas en del format som tex 4k hdmi 2.0 mm
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör vad den ska
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har fungerat felfritt, bara mindre Hdmi problem.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hårt utvärderats till det yttersta i över en månads tid. Precis när jag packade upp dem så hade jag som många här redan skrivit om, problem med firmware-uppdateringen. Gav dock inte upp och efter ett par försök gick det bra. Nu är jag jättenöjd med att jag behöll den. Tror inte de senaste modellerna har detta problem.

  Ljudmässigt låter de fantastiskt mycket bättre än min 1½ år gamla Yamahaförstärkare. Kul att få nytt liv i mina gamla högtalare. Passade senare på att byta ut även högtalarna mot Canton GLE 496 och tillhörande surroundhögtalare.

  Blev besviken på att jag inte hade möjlighet att köra zone 2 och zone 3 med HDMI men det ser ut som att man får gå upp ett par prisklasser för detta. Tråkigt, vilket gör att jag måste fortsätta använda min HDMI-splitter för detta.

  Har strömmat både film och spel i 3D genom förstärkaren utan problem (Nvidia)

  Vid två tillfällen har jag fått problem med att få ut bild från förstärkaren, och varit tvungen att dra ut strömkabeln. Det var i början när jag verkligen testade gränserna med alla tester ;)

  Android appen är för mig helt ovärderlig och fungerar utmärkt för man kan komma åt alla funktioner. Skulle dock vara trevligt om man kunde göra en högupplöst variant för plattan. Bra också att man kan streama ut musik från telefonen till förstärkaren över DLNA..

  Det var denna förstärkaren som fick mig att köpa både ny TV och nya högtalare..

  Efter två års användning av produkten så har jag fått problem med brus då det inte är något ljud som spelas upp. Dåligt med mjukvaruuppdateringar gör att jag sänker betyget.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kanon ljud. Helt oslagbar i sin prisklass.
  MEN och detta är inget litet men. HDMI funktionen är under all kritik.
  Tv´n måste startas först annars får man ingen bild. Visserligen haft mindre problem än andra.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Saknar endast AirPlay
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har fungerat klockrent i min ägo aldrig nå fel
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra tryck & många funktioner för pengarna. =)
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna i juli för 2.8K, 2 HDMI ut och 8 HDMI in, perfekt!

  Synd att denna inte har Pre out, skulle behövas ett slutsteg för att lyssna på musik.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  8 HDMI in och 2 Ut, perfekt!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym förstärkare för pengarna.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt nöjd med denna förstärkare. Lite HDMI strul bara men inget som besvärar allt för mycket.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Låter mycket bra. Sket i medföljande USB (då jag efter montering mindes att bakre USB gäller för firmwareuppdatering) och uppdaterade via LAN. Gjort flertalet uppdateringar och alla har funkat bra. Kanske taskig lina som påverkar?

  Vad den levererar är jag mycket nöjd med, men har samtidigt lite övervägan om jag ska byta till Yamaha 673 istället. Den får Spotify inbyggt i mars enligt senaste plan. Ljudmässigt verkar de vara snarlika, men den har Airplaystöd. Dock bara två zoner, Onkyo har tre. Onkyo har 8/2 HDMI, Yamaha 6/1. Fan vet. När Onkyon sjönk i pris slog jag till. Prisskillnaden är ju nästan en Apple TV så jag kanske rullar på.

  Avdrag för avsaknaden av Airplay.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt nöjd med denna. Allt funkar som jag behöver och inget strul med HDCP-handshaking eller nåt sånt strul som en del andra receivrar har problem med. Det enda va att man var tvungen att uppdatera den via Internet så allt funka ordentligt men har inga problem nu som sagt. Nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdaterar just nu till senaste FW.
  Den levererar ju ljud så det räcker till och blir över, men att ARC inte fungerar (pga inte uppdaterad vid köp) är ju egentligen skamligt.
  Uppdaterar när jag fått ordning på allt!

  Uppdatering: Nu jäklar lirar den!, uppdaterade via USB (senaste FW som gick att ladda hem direkt i förstärkaren låg redan i den) och följde bara instruktionerna på Onkyos hemsida. Det var busenkelt och det fungerar klockrent!
  Tokigt nöjd med förstärkaren redan efter någon timme i bruk.
  Lätt att ställa in, ingång för ingång. Lätt OSD-meny, grafiskt snyggt också!
  Den klår min AVR 156 med hästlängder!
  Tryckte igång Gamer via PS3 och Netflix och tyckte det var skönt tryck i ljudet tills jag insåg att subbasen var avstängd.. det kan man kalla rejält lyft!
  Busbra!
  Att den levereras med fel firmware är verkligen inget problem med tanke på hur löjligt enkelt det var att uppdatera!
  9/10 pga avsaknad av pre-out för slutsteg.
  Grymt prisvärd!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket nöjd med ljudet! Kommer från TX-SR607 och skillnaden är solklar. 616 grötar inte ihop ljudet vid högre volymer. Och alla register låter bättre överlag, mer tydligt ljud med bättre tryck.
  Fick en DOA först (misstänker att jag fick returexemplar som nån hade misslyckats uppdatera då den hade ingen bild och klistermärkena fanns inte på fronten), men den byttes ut på elgiganten. Fick en ny 616, uppdaterade först två gånger över nätverket och den senaste över USB som Onkyo rekommenderade. Allt tog 3 timmar och stötte inte på några problem!

  Summa summarum: Mycket nöjd och rekommenderar den här maskinen till alla dom som inte vill lägga alltför mycket pengar på välljud :)
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna på MediaMarkt Kungens Kurva i augusti 2012 och ägnade två dagar åt att försöka få den att fungera. Det visade sig att chassit var instabilt, när man tryckte på volymkontrollen och vissa ställen på chassit så gjorde den reset av de flesta inställningar och man fick börja om igen.

  Fick den utbytt mot en fungerande och blev ganska nöjd med funktionaliteten och mkt nöjd med ljudet. Efter ca 4 månader gick det inte längre att uppgradera firmware, varken via LAN eller USB. Felanmälde till Onkyo support som bad mig returnera den till service via MediaMarkt.
  En vecka senare, innan jag hunnit lämna in den, dör förstärkaren fullständigt - inte ett endaste livstecken.

  Lämnade in den och väntade och väntade. Efter nästan 3 veckor kontaktade jag MM och det visade sig att deras underleverantör/serviceverkstad gått i KK. De visste nu inte var förstärkaren fanns men trodde att den var på väg till Tyskland och bad mig vänta lite till. I slutet på tredje veckan ringer en kille från Tyskland och undrar vad det är för fel på förstärkaren, trots utförlig beskrivning som skickades med.

  På dagen 4 veckor efter att jag lämnat in den kommer den tillbaka till MM i Sverige, reparerad.

  3 månader senare smäller det till i stärkaren under spelning via Apple-TV. Bilden försvinner, HDMI switchen har gått sönder. Ingen bild från någon ansluten enhet, HDMI indikatorn blinkar i displayen, ljudet kommer och går men ingen bild.

  Nu ska den in igen på service (1 månad till?) och jag kan säga att jag har tröttnat rejält. Onkyo har allvarliga kvalitetsproblem och jag ska försöka få den utbytt till nåt fungerande märke.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte B-versionen av den efter att ha läst mycket gott om den. Bra med krut och faktiskt ganska så snygg i verkligheten. Efter mycket om och men så blev det denna framför konkurenterna Yamaha, Pioneer och Denon då ljudet helt klart var bäst i denna. Har en hel del funktioner som jag förmodligen aldrig kommer att använda men dom finns där. Driver ett par B&W 685 (bi-amp) och kör Pure Audio. Väldigt enkel att använda och inga andra konstigheter heller och jag är ganska så petig!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  " En ulv i fårakläder "?

  Onkyos android-app är också helt OK!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är helt nöjd men man vill ju alltid ha mer.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tänkte gradera upp till denna (från en Onkyo SR607 som jag är sjukt nöjd med), och tänkte att detta blir kanon.
  Men ack, så blev det inte.
  Uppgraderingarna fungerade bra, följde alla instruktioner och uppgraderade ett par gånger, men samma fel kvarstod hela tiden. HDMI-handshake tappas hela tiden och måste synkas om vid varje bildformat-byte.
  Hade inte behövt vara en big deal (ett blink vid käll-byte har jag inga problem med) men att hela tiden behöva starta alla enheter i rätt ordning för att över huvud taget få bild är inte acceptabelt.
  Startar jag digitalboxen före Recievern blir det ingen bild.
  Spolar jag i tv-sändningen blir det svart, och bilden kommer inte tillbaka förrän jag slutar spola.

  Jag har dessutom returnerat en, och testat en till, med samma resultat...
  Så denna åker tillbax till handlaren igen.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra ljud
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte den i hopp om att få en som inte strulade, alla uppdateringar fungerade utan problem att få in. Men då jag har behov av passthrough och jag inte fick det att fungera så blir det en retur av den. Tappar källan, kan fungera ett tag för att sedan tappa den igen, fungerade aldrig då TVn varit avslagen hela natten. Bra ljud/menyer/funktioner för pengarna om allt hade fungerat. Men med detta strul med HDMI switchen blir inte betyget högt. Fick aldrig någon bild via /tv/cd trotts jag ställt in den till HDMI 6 även testat HDMI 7.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag kan förstå att dem som har haft problem inte är förtjusta över denna förstärkare, men för mig har det fungerat perfekt , tog en timma att uppdatera.
  Valde mellan denna och Yamaha 673 men försäljaren på elgiganten övertalade mig att prova onkyon eftersom det var öppetköp och kostade 3333:- fanns det inget att tveka för.
  Kör dessa tillsammans med canton gle 496 5.0 system och det låter fantastiskt.
  10 stjärnor eftersom jag inte tror man hittar bättre för det priset.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag returnerade mitt ex. HDMI-passthrough funkade inte alls med min motorola digitalbox. Saknade utöver detta möjligheten att växla hdmi-källa i standby.
  Jag hade även samma eviga uppgraderingsstrul som många andra.

  Därefter funkade den ganska stabilt måste sägas. Någon gång tappade den hdmi-ut signalen och omstart krävdes.

  Hade jag inte behövt HDMI-passthroughn hade jag nog behållt den, den lät riktigt bra och spotify funkade klockrent (dock är det ju väldigt begränsat med funktioner) och receivern var som sagt stabil när man efter mkt möda fått in de två uppgraderingarna.
  Jag saknade en app för androidplattor, telefonappen var inte snygg på 10.1-skärm. Men det är ju en petitess.

  7 stjärnor för extremt mycket valuta för pengarna, 3 stjärnors avdrag för allt strul.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kan inte ge ett 100% omdöme än pga att min högtalaruppsättning inte kan göra förstärkaren rättvisa. Men för 3333 kr kan jag inte vara annat än väldigt nöjd i övrigt. Onkyoappen för att styra förstärkaren, spotifyfunktionen mm är helt ok, och räckvidden låååång. Funkar tom när jag är hos grannen på andra sidan gatan. Kan vara bra om man tex har zone 2 på altanen som jag kommer att ha. Onkyos dyra wifi-dongel kan ni skippa. Tydligen kan man inte ta vilken som helst ....men efter att gogglat lite köpte jag Netgear WNA1100 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=558091) för 139 kr på elgiganten. Fungerar perfekt. Bara att plugga in. Mjukvaran laddades utan problem.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Uppdateringen av mjukvaran som följde med installerades helt utan problem.

  Helt underbar reciver, ända minuset är att jag inte får igång Stereoljud via HDMI, får jag till det så blir det helt klart 10 stjärnor!

  3333kr på Elgiganten, billgare hittar du inte!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kärlek!
  För mig gick det bra med uppgraderingen. Dock gjorde den två uppgraderingar. Första tog nog nästan en timme och den andra kanske 15min men det gick helt problem fritt. Gjorde dom genom nätverket.
  Är än så länge sjukt nöjd med denna maskin. Älskar mobilappen som jag använder för att styra receivern med i hela huset och det fungerar bra! Fungerar både med Android och iOS. Receivern hittade också automatiskt mina datorer i nätverket så inget strul med att få maskinerna att prata med varandra!
  Bra tryck i den också. Märkbart bättre än min gamla JVC. Går att få ut mycket bas ur front högtalarna om man vill.
  Menyerna flyter på bra. Inte jämförbart med en smartphone såklart men tillräckligt bra för att det inte ska upplevas störande.
  För 3333:- så är det bara att slå till!
  Drar av en stjärna då det finns många som har problem med första uppgraderingen.
  Betyget kan självklart komma att justeras när jag använt den en längre tid.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Samma strul med att få in sista fw men nu går den och till detta pris 3333kr så är det ett klipp. Rekommenderar att köpa oRemote för iPad/iphone så har du en riktigt bra fjärrkontroll med.

  Inloggningsuppgifter för spotify ville inte riktigt men skillnaden mellan , och . är väldigt liten på skärmens tangentbord så var uppmärksam här.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte en sådan här idag på Elgiganten (3333kr) Det låg med ett löst blad i kartongen där det stod att maskinen behöver uppdateras till senaste mjukvaran. Den gör detta per automatik efter att man gått igenom de grundläggande stegen (Ställer in högtalarna osv). Den hämtade ner mjukvaran och började installera men efter 14% så får jag ett meddelande om Error! 3-89. Vilket sen gör att jag inte har någon bild på min TV förutom att ONKYO-logon kommer fram när man startar förstärkaren. Jag har startat om den ett gäng gånger och försökt göra uppdateringen igen men den säger bara samma sak varje gång. Error! 3-89. Har även försökt att göra uppdateringen via USB men det har inte hjälpt då man inte kan välja Update via USB via displayen som det verkar.

  Ska ta den till Elgiganten i morgon och höra vad de har att säga... Just nu är det inte ett gott betyg som Onkyo får för denna produkt från mig. Vi får se om jag ändrar mig OM jag får rätt hjälp med produkten.

  Har nu varit och fått min maskin utbytt. kopplat in alla kablar och fixat... Dax för uppdateringen och då blir det samma error igen... Error! 3-89 Ska boota om den och se om det går att göra uppdateringen igen... Annars får det nog bli en annan förstärkare :-(

  Gav inte upp och har försökt att uppdatera ett par gånger och nu har den precis passerat VSP Write 28%... Faan och där dog den IGEN!

  Åkte tillbaka till samma Elgiganten (Bäckebol) och fick även denna utbytt. De hade inte hört att det var några problem med förstärkarna sa både säljaren och teknikern. Väl hemma så testade jag även denna... Med samma fel igen!
  Nu tog jag förstärkaren till Elgiganten Backaplan istället, i förhoppning att de hade en annan batch. Den sista de hade kvar som killen på servicen var snäll o hämtade i butiken hade drygt 200 nummer upp i serienummer. (Lite förhoppning där) När jag öppnade denna lådan så hade Onkyo lagt med en USB-sticka i lådan tillsammans med instruktioner om hur man MÅSTE göra innan man gör första konfigurationen. 616 står och tuggar i sig uppdateringen som finns på den USB-stickan just nu. Återkommer med hur det går...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sjukt nöjd, köpte först en pioneer 922, det var den sämsta jag varit med om, byte sedan till denna. Den är bra på alla sätt. Rekommenderas!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag kan inte annat än att vara nöjd.
  Smarta funktioner och fungerar som den skall.
  Den har en 12cm fläkt på ovansidan och den stör ej.
  Bra med ljud och tryck.
  Klart prisvärd
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra finesser, bra ljud och lagom uteffekt!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag bytte ut min gamla TX-SR604E mot denna. Trots att den gamla gav mig enormt mycket besvär och jag hade lovat mig själv att aldrig utsätta mig för en Onkyo igen så fick specarna tala. Min situation är att jag har all utrustning förutom TV:n i källaren så jag har lite specifika bekymmer i och med svårigheten att styra saker på distans och det är därför direkt avgörande att androidappen fungerar kanon, vilket den gör. Och sen när allt är igång kan jag styra receivern hjälpligt (volym, ok, bakåt, L,R,U,D etc.) med tevens fjärrkontroll uppifrån vardagsrummet. Så funktionsmässigt är jag närmast tårögd så nöjd jag är.

  Vad det gäller ljudet så är det också en smärre chock. Jag har på intet vis några exklusiva högtalare, men i samma ögonblick som jag bytte ut receivern mot denna så fick jag helt annat ljud. Den stora skillnaden är större tydlighet i mellanregister, låter enormt mycket "dyrare" än tidigare.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har nu haft min 616 i ca 2 månader och jag kan inte säga annat än: HÅLL ER IFRÅN DENNA MASKIN!

  Den första jag fick var det inget annat än fel på. Försökte uppdatera den och då hängde den sig och visade felmeddelnaden. Sen återställde jag den och försökte igen. Denna gång via USB, samma sak igen. Då lämnade jag tillbaka den och fick en ny, den gick att uppdatera och den fungerar....lite när den vill. Om jag slår igång tvn och den startar upp så fungerar inte 1.4 audioreturn funktionen förns jag startat om tv'n. Jag får felkoder om jag försöker använda spotify klienten.

  Jag köpte den för att grundat på vad jag kunnat läsa mig till på olika forum, och många är missnöjda men många är också nöjda. Jag måste haft maximal otur i att få två ex som beter sig som om dom vore tillverkade av neandertalare i en grotta.

  Den får 2 stjärnor för att när den fungerar låter det verkligen bra.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har nu haft min i ca 3 veckor.
  Har aldrig varit så nöjd över ett köp alla kategorier någonsin!
  Superljud. Bra tryck i filmer då det behövs, men även fin klang vid mer finkänslig musik.
  Enkel installation.
  Onkyo-appen är helt fantastisk.
  DLNA, internet-radio mm fungerar klockrent.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte min för ett tag sedan från http://www.schlauershoppen.de för under 4000kr! Är hitills mycket nöjd, har den ståendes i pannrummet med övrig utrustning och gillar skarpt mobilappen där jag lätt spelar tex spotify eller radio i takhögtlarna i vardagsrummet. Den gör dessutom inte bort sig i biorummet heller varken med mina Jamo satteliter eller Canton golvare.

  Rekommenderas skarpt!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tänkte att jag nu skulle bidra med min egen review, då denna förstärkare vid lanseringen verkar ha hamnat i viss dålig dager p.g.a. en del problem. Jag kan bara säga att jag är otroligt nöjd med förstärkaren. Omdömet kommer från en mjukvaruuppdaterad TX-NR616.

  Det bästa är att den låter underbart bra. Såväl film, TV-serier och musik flödar på som aldrig förr. Jag kommer från en TX-SR607, och skillnaden till denna är enorm bekräftande ljudet. Dessutom har mycket hänt vad gäller funktioner sen dess. Jag har framförallt uppskattat DLNA-funktionen som fungerar fläckfritt. Dessutom är det fint med Spotify-klient, internetradio och dylikt. Det är mycket kraft i högtalarna, som låter fint såväl vid hög volym som låg. Mest imponerande är det nog att ljudet låter så pass bra om kvällarna när man behöver skruva ner för att va snäll mot grannarna. Väldigt smidigt också med mobil-appen för uppspelning av musik (kör Android-varianten). Har än så länge inte upptäckt något negativt, och förstärkaren håller vad den lovar. Kort sagt, bra jobbat Onkyo!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har allt och lite till
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tyvärr blev jag tvungen att skicka tillbaka min förstärkare då en av Sub utgångarna inte visade sig fungera.
  Onkyos support var mycket tveksam och gav mig bl a råd om reset av receiver som inte gick att göra på denna 616 (rådet var till 609:an).

  Jag tröttnade på Onkyo och returnerade därför receivern till Dustinhome (som gav en mycket bra support. Tack Dustin!)

  Är receivern bra? Svårt att säga när man inte får ljud från subben.

  Blir lågt betyg pga den dåliga Onkyo supporten. Läste också på nätet att fler haft liknande problem samt en del HDMI problem.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ägt en xtz class a100 i några år nu och var tvungen att gå över till digitalt, efter flytt, pga störningar i elnätet i det nya huset - som frodades i den analoga a100an.

  Omdömet baserat på en mjukvaru-uppdaterad NR-616 (som tog ca en timme)

  ++++++
  Mina NS-777 är tungdrivna så jag ville ha något som orkar driva dessa, så jag satsade på NR616 och jag är mer än nöjd. Skillnaden från 777orna är verkligen enorm. Min Swans Diva Sub 10p blev det också nytt liv i nu när den matas med sub/lågnivå istället för pre-out.

  Ljudet: Varmt och närvarande. Fler detaljer än på a100:an. Kraft finns. Rumskalibreringen gav fint resultat - sweetspot är vid soffan.

  Finesserna:
  Spotify premium i stärkaren är välkommet och smidigt.
  DLNA från dator funkar utmärkt.
  Iphone-appen är ett stort plus (telefonen blir fjärr)

  - - - - - - -

  Fjärren som följer med är segare än råttorna, knapparna känns som att man trycker på playdo-lera. Ingen knappbelysning.

  Interfacet hade gärna kunnat vara lite rappare.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En kompetent receiver som verkligen skakade liv i mina gamla Infinity-högtalare. Jag har tidigare bara ägt en Marantz SR-5200 receiver som är runt 8 år vid det här laget, och skillnaden i kraft är enorm.

  Dessvärre upplevde jag vissa problem med maskinen. När jag kopplat in alla mina apparater via hdmi, och en hdmi ut till tv:n upplevde jag ibland visst lagg i bilden som jag inte sett tidigare när allt varit kopplat direkt till tv:n. Om detta beror på min äldre tv eller vad vet jag ej. I övrigt var jag väldigt imponerad av bilden Qdeo videochippet gav.

  Den stora anledningen till att jag (tyvärr) valt att lämna tillbaks receivern är att jag vid flera tillfällen fick kraftiga ljudbortfall när jag spelade upp filer från min mediaspelare (Tvix HD-6500). Jag lyckades inte få någon ordning på detta. Svårt att säga om det var ett måndagsex eller återigen något som inte var riktigt kompatibelt.

  Kort och gott en kraftfull maskin med underbart ljud, men inte utan sina problem, åtminstone för min del. Förhoppningsvis funkar den bättre för andra.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är nu en mycket glad Onkyo TX NR616 ägare. Tidigare innehavare av Sony 795 (bra) och 810 (Usel). Det är som att gå från låg upplösning för full HD :-). Ljudmässigt en pärla av en mottagare.
  Klart, rent och fylligt ljud. Definitivt något för basen sparas.
  Uppdatera X2 görs med medföljande USB-minne och då du kommer. Fläkten startar inte förrän du trycker fast den ordentligt. Fjärrkontrollen har stort utbud jämfört med Sony. Kontroller och TVN via Adroid app utan problem. Den ursprungliga trådlösa enheten är underliga djur, men http://www.prisjakt.no/product.php?p=558091 kommer att fungera lika bra.
  Köra med Dyna Voice Definition DF6 fram och Dyna Magiska Voice F6 EX sidohögtalare.
  En utmärkt kombination för detta ....