Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon EF 50/1,2 L USM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (133)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har länge velat ha det här objektivet, men varje gång jag har uppdaterat mig om hur det presterar genom att läsa omdömen och recensioner så har jag strukit det från inköpslistan. Till slut kunde jag dock inte hålla tillbaka nyfikenheten...

  Detta är ett av få L-objektiv som är känd för sin mediokra optiska kvalitet, snarare än tvärtom. Mycket vinjettering, dålig skärpa på stora bländaröppningar samt överlag dålig kantskärpa, mycket CA och slutligen rörig bokeh är de mest påträngande nackdelarna, och då blir det ju inte mycket över till plussidan!

  Det som väger upp det hela är naturligtvis den stora öppningen, och de förutsättningar detta ger. Det går att ta bilder under dåliga ljusförhållanden och/eller skapa drömska bilder med det korta skärpedjupet, på sätt som annars inte brukar vara möjligt.

  Jag har funnit att det är just under dåliga ljusförhållanden som detta objektiv kommer till sin rätt. Under bra ljusförhållanden blir optikens alla svagheter betydligt mer framträdande, särskilt CA och rörig bokeh, och därför är det då inte alls lika roligt att använda. Så för den som ska upp i höga bländartal och/eller plåta under goda ljusförhållanden - satsa på ett billigare objektiv i klassen 50mm eftersom att det kommer ge mer för pengarna OCH bättre kvalitet.

  I övrigt är detta ett objektiv i klassisk L-anda, med gedigen byggkvalitet och bra samt relativt snabb autofokus.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Oskarpt så det förslår men fungerar fruktansvärt bra till filmning.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  en liten och behändig objektiv för små pengar