Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia P

 Lägg i lista  Jämför
Xperia P är ytterligare en lur som Sony släppt strax efter att samarbetet med Ericsson om Sony Ericsson upphört. Denna bygger som vi vant oss på Android som operativsystem. För övrigt har den fyratumsskärm, dubbelkärnig 1 GHz-processor av modellen ARM Cortex-9. Lanserad 2012. Stäng
Xperia P är ytterligare en lur som Sony släppt strax efter att samarbetet med Ericsson om Sony Ericsson upphört. Denna bygger som vi vant oss på Android som operativsystem. För öv... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (82)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Äntligen så kom den då, Sony Xperia P.. (Nyligen ägda mobiler: SE Arc S med ICS, SE Ray, SE Arc)
  Även om jag själv inte har/haft en Xperia S, har dock vänner som den, vill nog påstå att det Xperia P är som Xperia S borde ha varit!
  Varför??
  Dels så har man nu i Xperia P tagit bort den där plastiga lilla luckan som täcker micro USB uttaget, som finns på Xperia S. Vilket jag ser som en stor fördel, att man blottar uttaget är väl en annan sak.
  För det andra, och detta är en stor skillnad från Xperia S, är att man nu kan klicka PÅ symbolerna för Back/Home/Meny. På Xperia S blev man lite lurad, då man inte kunde klicka direkt på dessa symboler, utan man fick trycka på en liten märkt punkt strax ovanför symbolerna! En liten detalj, men ack så stor ändå..

  Till minus sidan, anser jag, att batteriet inte är utbytbart (går förvisso en trend i detta i andra mobiler på marknaden), och det vill man ju kunna byta ut anser jag, backstycket är numera inte borttagbart. Simkortet stoppas i från sidan, som nås under en liten lucka på vänster sida.
  Ett annat minus är att minnet inte heller är utbytbart! Man får nöja sig med de inbyggda 16gig (13gig för användaren).. :(

  Är i övrigt mycket nöjd med Xperia P. Har väntat på denna, då jag anser att mobiler med skärmar större än 4" känns lite för stort, är förvisso en vanesak, men ändå. Så en 4" skärm är precis lagom tycker jag. Får se om jag uppgraderar den till ICS, installerade den på min förra SE Arc S, som förvisso har en singel core processor. Den kunde lagga lite ibland, blir förhoppnings bättre när man har en mobil med dual lcore..
  Kameran är, som vanligt superb, då den använder sig av Sonys Exmor R CMOS sensor. Kameran är ljuskänslig, och ger bra bilder även i dåliga ljusförhållanden

  /D
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  I det stora hela väldigt nöjd med telefonen. I mitt tycke betydligt trevligare format än Xperia S. Dessutom är de nedersta tre knapparna mycket bättre och luckan över usb-porten finns tack och lov inte på Xperia P.

  Skärmen och kameran är i mitt tycke telefonens absolut starkaste punkter. White Magic fungerar verkligen, vilket gör att detta är en av extremt få mobilskärmar som har full läsbarhet i solljus. Måste upplevas!

  Batteritiden var jag lite skeptisk till i början, men den har blivit bättre och bättre. Standby-tiden är jättebra och likaså taltiden. Enheten drar dock en hel del ström vid surf med bakgrundsbelysningen på 100%.

  White Magic gör att skärmen upplevs som väldigt ljusstark även på 50%, vilket leder till att batteriet räcker betydligt längre. I nuläget håller den utan problem en hel dag vid flitigt användande och vissa dagar med lite mindre användande har jag haft över 50% av batteriet kvar när jag har gått och lagt mig på kvällen. Klart godkänt.

  Kameran är snabb och bilderna blir (för att vara tagna med en mobilkamera) väldigt skarpa med fina färger. Filmklipp blir också kanonfina, framförallt utomhus.

  I övrigt går allt väldigt snabbt och smidigt. Jag har inte varit med om en enda situation där jag har upplevt att prestandan är otillräcklig.

  Jag föredrar personligen Xperia P framför Xperia S, även om den senare är betydligt mer prisvärd. De största anledningarna är storleken, byggkvaliteten, utseendet, de tre kapacitiva knapparna samt microUSB-port utan jobbig lucka. Dessutom producerar kameran konstigt nog bättre bilder än Xperia S.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt dålig batteritid. Klarar inte av en normal arbetsdag. Har haft den i ett år och använder den sparsamt under dagen, ändå hinner jag sällan hem innan den dör.
  Är det dessutom minusgrader ute så är det ingen idé att ta med den ut.

  Som mobil funkar den bra, men inte så länge
  Jag är riktigt beviken!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Luren funkar i stora delar bra men om man ska använda Facebook utan trådlösa nätverket så funkar den inte, är så seg och går inte att uppdatera sida.
  Lyssnar man på webradio så tömmer man batteriet på 1,5 timmar.
  Om uppkopplingen är nere på 3 pinnar av 5 så tappar den ofta kontakten helt för att några sekunder senare ha 3 pinnar igen.
  Denna lur har jag bara på jobbet som slit och släng telefon, min riktiga är den bästa jag har haft, en Samsung Note 2.
  Håkan
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta är min sista Sony telefon, blir inga fler nu. Har haft denna i ett halvår typ och är tämligen missnöjd med den. Som telefon betraktat är den riktigt usel. Den bryter ofta samtal. Ibland går det inte att svara eftersom den inte vill registrera fingersvepningen. Ibland går det inte att avsluta ett samtal eftersom den inte vill tända displayen när man tar bort telefonen från örat.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sony Xperia P kommer med för installerade appar

  visa körs även man inte har klickat igång dom

  +display

  +batteriet Batteriförbrukning 4 Dagar 1tim 10m på batteri 29%batterinivå

  + kameran

  +med följer 2 nfc tags

  + minne 1.8 Gb ledigt för appar

  till det mindre bra:

  -inbygt batteri och minnet är inbyggt finns ej sd kortet plats

  Android 2.3.7 men sony har skrivet att den ska få Android 4.1 nästa år

  om sony håller vad dom lovar det vill säga det får man se nästa år om det stämmde

  uppdatering till Ice Cream Sandwich finns men många klagar på buggar som sony inte

  tyckes ha löst än så mitt råd är vänta tills sony har löst problemen

  Senaste programvara: 6.1.1.B.1.54

  Publiceringsdatum: 2012-12-03

  denna mjukvara har många buggar vänta tills nyare mjukvara släpps eller läs om vilka

  problem som folk har efter dom har laddat ned mjukvaran

  http://www.sonymobile.com/se/software/phones/xperia-p/

  http://blogs.sonymobile.com/2012/12/03/new-ice-cream-sandwich-software-version-for-xperia-p-xperia-u-xperia-go-and-xperia-sola/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=new-ice-cream-sandwich-software-version-for-xperia-p-xperia-u-xperia-go-and-xperia-sola

  http://blogs.sonymobile.com/2012/12/17/update-on-sony-software-upgrades-including-uplift-to-jelly-bean-android-4-1-for-2012-xperia-smartphones/
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt Ok telefon med bra skärm och bra byggkvalitet.
  Sett till priset är det mycket telefon för pengarna. Svag punkter är dålig GPS, inget 5GHz wlan och klent grakikchip. Klarar inte ens mkv i 720p.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt för mig.

  + Gediget bygge
  + Bra ljud
  + Bra skärm

  +/- Battriet kunde vairt bättre
  +/- Minnet kunde varit i nästa storlek.

  - Konstigt sätt att ansluta till pc. Fungerar bara ibland på linux, går trögt på windows. (MTP)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  + Telefonens storlek passar hela barnfamiljen (4" kan även barnen greppa)
  + Skärmens kvalitet (upplösning och ljusstyrka)
  + Android 4.0 (fanns inte vid release vilket höll nere betygen)
  + Ingen plastig känsla (aluminium unibody)
  + Hdmi kabel medföljde (har ej provat dock ännu)
  + NFC (har ej provat dock ännu)

  - Batteritiden (varken bra eller sämst)

  2190kr på elgiganten (2012-10-09).

  Klart Nöjd!
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade en LG 3D innan och har en Samsung II på jobbet. Samsungen är oftare urladdad och tar tre timmar att ladda upp. Denna håller minst en dag med normalt bruk. Använder original laddaren om det nu spelar nån roll. Jag har installerat Opera mini som webbläsare. Jag kör inte uppdatering /sync av Facebook hela tiden. Telefonen är läcker i rött. Kameran är grymt bra. Bra storlek på telefonen. Har radio som funkar riktigt bra. Laddat ned några av Sonys rekommendationer plus mina egna favoritappar. Uppdaterat programvaran en gång och har inga problem med kraschar. Gillar NFC smarttaggar, följde med två. Supersmart att kunna ställa in massa funktioner med en tag. Gillar också att det är möjligt att starta program genom tillbehör t.ex. att radion startar upp favvokanalen då du pluggar in headsetet. Bra ordbok (använder själv tre språk dagligen - enkelt att byta och ordförslagen oftast rätt). Swype tangentbord finns också. Praktiskt att det ingick skärmskyddsfilm i paketet.
  Nackdel måste låsa upp telefon för att läsa in smarttaggen (möjligt det går att ändra i inställning). Nackdel är att vid systemuppgradering til Android 4.0.4 kom en bugg i gallerifunktionen och den superbra appen för att öppna bilder slutade bägge att fungera. (Den tog inn bilder från facebook, galleri mm.) Hade inga problem eller buggar innan. Kan vara kopplat till någon bildredigeringsapp som kom i konflikt? Men det suger att behöva köra felsökning på det här. Fick inte det felet vid uppgradering på jobbmobilen (Samsung II).
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sonys bästa mobil :-) Stor display,bra kamera och snabb att surfa med!
  Rekommenderar verkligen denna mobiltelefon !
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kommer från X10 minipro och det spelar naturligtvis in på mitt betyg. Det betyder inte att jag inte testat andra telefoner.

  Efter mycket läsning innan köp kan jag säga att jag upplever det som en mycket bra telefon som jag kan göra det jag vill på utan att bli särskilt besviken. Visst finns det negativa saker, som att den är lika stor som en Arc med 4,3" skärm trots att den bara har 4" men det gör mig ingenting.

  Skärmen känns riktigt bra och då särskilt i solljus, vilket inte kanske känns så vanligt.

  Finns mycket att skriva om den men det mesta är nog redan skrivet på många andra ställen vilket gör att jag kortar ner min text och helt enkelt råder till köp.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tidigare telefon, endast SE Xperia X10 mini.

  Jag var/är riktigt nöjd med telefonen men jag kan inte säga mer när jag inte ägt liknande tidigare. 2 saker som dock varit negativt.

  Problem 1: Efter bara 3 veckor dök det upp en blå prick på 3-4 mm. Vet inte vad detta var/är. Den är nu ivägskickad på rep.

  Problem 2: Jag har hittat en bugg/mjukvarufel. Om man pratar i samma ton (jag vet att man normalt inte gör det men blir lite så när man pratar lågt) så klipper telefonen bort mikrofonen. Jag testade typ att säga aaaaaaaaaaa och iiiiiiiii. Då klipper den efter 1-2 sekunder. Det finns en brusreducering att slå av men detta hjälpte inte. Jag testade på en bekants Xperia U med och samma resultat. Verkar vara ett mjukvaruproblem

  Allt som allt: Riktigt nöjd bara dom fixar min blåa prick.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  (Haft innan, en gammal Nokia & SE Vivaz Pro)
  Mellanbarnet i Sonys NXT serie. Xperia P

  Allt jag kan säga är perfektion.
  Skärmen är kristallklar!
  Kameran är super om man ska fota sådär lite foton till FB eller IG
  Den är snabb och touchen är skitbra, rent ut sagt.

  Knapparna som har rättat till sig från Xperia S är superbra och
  jag själv som surfar på FB och lite här o var funkar jättebra.
  Jag har en Ipod touch som jag har släpat på för att vänta tills denna kom till världen. Jag blev väldigt förvånad av att den laddade ner apparna snabbt.

  - Batteritiden hade kunnat förbättrats men nu räcker det totalt för en dag i skolan.

  Aliminium-uniboyn är elegant och det är skönt att dom skruvade ihop locket. Kan bara säga att detta är en fantastisk sak som borde hyllas.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft telefonen nu ca en vecka.
  Är väldigt imponerad av dess byggkvalitet. Den får många andra telefoner att kännas plastiga.
  Skärmen gör sig bäst om man låter Sony själva styra över inställningarna, då den är utrustad med en sensor för att känna av omgivande ljusförhållande. Är ljusstark och tydlig även i fullt solljus!
  Gränssnittet är förvånande rappt och flyter mjukt.
  Tagna bilder och videor är av hög kvalitet (dock med tanke på att det är en telefon och ingen spegelreflexkamera). Det var viktigt för mig i val av telefon och jag är nöjd.
  Storleken är enl mig perfekt. Har inga gigantiska händer och vill kunna styra mobilen med en hand och då är denna skärmstorlek max för mig. Extra plus får Sony för att ge möjligheten att ha "T9"-tangentbord vid porträttläge.
  Upplysta, genomskinliga listen under skärmen med bak-, hem- och menu-knapparna fungerar också fint och ser snygg ut i mörkret!
  Är mycket imponerad av ST-Ericssons SoC som verkar vara en av de strömsnålare på marknaden.
  Även WiFi och processor verkar leverera bra med tanke på dom hastigheter jag får på SFTP (processortungt protokoll) i mitt hemnätverk.
  Saker jag inte hunnit utvärdera än är bla NFC och GPS.

  Något jag saknar från andra telefoner är en fysisk knapp under skärmen för att aktivera skärmupplåsningen. Den finns på Xperia P på höger kant ovanför volymknapparna.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  funkar kanon, bra skärm, lagom storlek, ända minus e litet minne..
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En telefon man verkligen har längtat efter. Packade upp den blev förvånad över hur snabbt den startade. Detta känns som en kraftfull liten sak.
  Allt känndes bra med samtal en liten sak jag störde mig på var att telefonen inte låser sig när man har ett samtal, för min kind ville gärna komma åt den lilla röda knappen så vips så var samtalet avbrutet. Kan hända att det är en insällnings sak men hittar dock inte detta.

  Tog ut mobilen och stod i krafullt solljus och man såg nästan lika bra som visades på skärmen som när man var innom hus. Men nu kommer man till det tråkiga som gör att jag kommer lämna tillbaka mobilen och skaffa någon annan, det är att den förbannade nya white magic technology gör att alla spel appar bilder ect så att allt gult blir någon äcklig grön färg. Har en bild som visar en gammal SE lur mot den nya xperia P http://cs10833.userapi.com/v10833637/8f4/2CveS_42CTA.jpg

  Har pratat med sony och de ser inga problem i det hela men detta är något som stör mig sjukt mycket. Har läst på något forum att det finns en ny firmware i China som skulle rätta problemet men det visste han inte något om på sony. Det ända är när man tar en kort med kameran som jag inte heller var jätte impad av är att gult blir verkligen gult. Det är väll den ända gången den visar gul färg.

  Visst kommer du inte använda mobilen mycket annant än att bara ringa och skiter i kvalliten på bilderna så kommer du bli hur nöjd som hellst.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra prestanda, robust konstruktion, ICS på plats. Otroligt bra kamera. Självklart kan inte jämföras med Galaxy S3 och sådana topp mobiler, men det är en mid-range telefon med en "liten" 4 "skärm, och upplevd lyhördhet. Pleasant pris är också en plusfaktor :)
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Några buggar med den nya uppdateringen till A 4.04. Batteriet räcker knappt en dag. Annars, snygg design och ok telefon.

  Ett antal andra användare se samma problem. Rekommenderas inte förrän detta är åtgärdat. Om det händer ...