Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cisco WRVS4400N Wireless-N Gigabit Security Router

 Lägg i lista  Jämför
- 4 st gigabit LAN-portar- 1 st gigabit WAN-port- Throughput WAN-LAN 800 Mbps- Trådlös standard 802.11b/g/n-draft
Jämför pris på alla Cisco Routrar (285)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Tror inte det går att hitta en mycket bättre säkerhetsswitch under 2500:- när jag införskaffade den. Den har sina problem med hårdvaran men ETT enda samtal till Cisco/Linksys så får du en ny och problemet är som bortblåst.

  Använder den som Gbit-switch till hemnätverket och den ger 100% av utlovad hastighet internt. Trådlösa nätverk stödjer den till fullo, räckvidd mycket bra. Dock något seg vid WPA2 men räcker gott och väl för "normal-beteende". Som så många andra som "whinar" fattar inte folk att man flyttar INTE filer över trådlösa nätverk och om du så köper 10.000 switchar lär du knappast kunna flytta filer utan avbrott över trådlösa standarden då heller.

  Den har mängder med funktioner och jag har testat allt, byter man bara ut firmwaren i den till senaste - eller Custom WRSV4400 så är den ytterligare ett snäpp giftigare.

  Använder den tillsammans med Comhem, ligger på 5ms till luleå, 2ms till malmö och 0ms till Göteborg i lag. Slår man på IPS så sjunker hastigheten något men inte avseevärt. 99,9% av alla klagomål till den här routern rör folk som borde hålla sig till netgear/d-link och div amatör switchar istället. Den här fungerar inte stabilt om du inte vet vad du pysslar med, den kräver rätt mycket konfigurering. Och såklart kan du få en defekt hårdvara som tjuter, men förutsatt att hårdvaran är hel så är det en extremt kompetent router med mkt hög säkerhet.

  Kan garantera att till 99% av fallen som folk har med trådlösa anslutningar som dropas/disconnectas, SSID som döljs osv är handhavandefel p.g.a alla säkerhetsfunktioner som är inbyggd i firmwaren. Vet du inte vad du pysslar med, gnäll på dig själv inte på en 100% komplett fungerande produkt.
 • Ganska dålig
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  När den funkar så funkar den bra. Men nu så tappar den ofta anslutningen till internet så jag tvingas boota om den. Den har också en förmåga att blockera trådlösa anslutningar ibland vilket går en på nerverna.

  För detta priset så förväntar man sig något som funkar vilket den inte gör.
 • Ganska dålig
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har ovärderat produkten. Den får 3 för att den har bra throughput via kabel, men det är allt. Kass firmware, kass WiFi (kopplar ned och kan vara omöjlig att få till igen). 2.0 versionen är för nyare ej för 1.x hårdvaran, sorry men det gick inte att uppdatera med denna. Tänker byta ut den snart...
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Firmware (V2.0) till WRVS4400N hittar man nu mera på Ciscos web, Cisco Small Business Routers FD:(Linksys Business Series) se länk.
  http://www.cisco.com/cisco/web/solutions/small_business/products/routers_switches/small_business_routers/index.html och välj sen fliken Resources
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Gör min 100mbit lina rättvisa. Bra upp och ner hastighet. Funkar helt enkelt kanon, stått på i 1,5 år nu utan ett enda stopp.
 • Usel
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Usel support från Linksys, numera går det inte att hitta Firmware på Linksys sajt.

  WIFI tappar kontakten titt som tätt och låter inte en logga in igen.

  WIFI räckvid är en aning för kort. Har jag datorn 1m avstånd får jag 87%. på 5m avstånd får jag 63%

  Med tanke på priset är detta ett rån. Är resten av Linksys routrar lika dåliga?
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Jag har uppgraderat mitt firmware till 1.0.1.13 och utgår därifrån. Jag är inne på min tredje då den förra tjöt (defekt kondensator?) extremt obehagligt men även rasade helt och hållet. Routern används i stort sett endast med Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope.

  + Väldigt bra prestanda. Inga problem att komma upp i över 12,5MB/s både upp och ner med kabel.
  + Bra prestanda med trådlöst.
  + Snygg.
  + Väldigt mycket alternativ i administrationen.
  + Bra information på framsidan med hjälp av LED:er.
  + GPL firmware, Linux 2.4.
  + Custom firmware finns (Borealis, se Linksys forum).
  + Bra support.

  - Fötterna sitter inte fast så bra.
  - Konstruktionen känns rätt billig.
  - Linksys egna verktyg som VPN och recovery är skrivna endast för Windows.
  - Live chat fungerar inte för denna produkt. För support ring till Linksys Business Support i Belgien (engelska, möjligen franska också).
  - Returen kommer med Schenker / GLS-import och informationen från Schenker var väldigt förrvirrande.

  Uppgradera inte via WIFI om du vill ha ett dörrstopp! Den gillar nämligen inte det. Uppgradera via kabel direkt ansluten till routerns switch. Firmware postad på Linksys sida 1.0.1.3 är väldigt buggig. Routern räknas som en företagsprodukt så den skickas ner till Holland på din bekostnad. Det skiljer sig alltså från Linksys hemmaprodukter som antagligen behandlas i Sverige. Returen kommer från Tyskland och supporten ligger nere i Belgien. Supportkillen jag talade med var kunnig och trevlig.

  Den senaste routern jag har är äntligen tjutfri trots att det är samma hårdvarurevision som min förra (1.1). Den har varit det ca 2 månader och jag tvekar på at den börjar tjuta. Jag hade hoppats på en 2.0 men det fungerade visst med denna också.

  Routern är alltså i stort sett ovanvändbar om du har ett defekt tjutande exemplar och ska ha den i närheten (samma rum ex) då det går en på nerverna.
 • Usel
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Piper så att hunden blir tokig!Jag skickade tillbaka en men den nya jag fick lät precis lika illa.

  Notera att IPS-profilen är mer än ett går gaammal och att firmwaren blev publicerad under 2007!

  Produkten får alltså uselt underhåll och lever om så man blir tokig.

  För priset är det helt klart bättre att satsa på något annat.
 • Usel
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bad min kollega som ansvarar för IT på jobbet tipsa mig om en ruskigt bra Router att ersätta min lite halskakiga, gamla D-Link-dito. Det blev denna. Och jösses... Jag är ingen IT-expert men inte heller tappad i farstun, men jag fick den helt enkelt inte att fungera! När sen D-Linken rasade, bad jag kollegan göra hembesök. Jodå, routern delade inte ut IP-adresser. Vilket supporten i Holland bekräftade efter att jag inte nöjt mig med att prata enbart med den jag fick mig anvisad. Jag fick även tipset att anmäla mig att vara betatestare, eftersom problemet var känt och "borde resultera i ett nytt firmwaresläpp vilken dag som helst"... Jag satt således med en icke-fungerande router som skulle komma att fungera med beta- eller nästa generations firmware, som ingen kunde ange när eller hur jag skulle komma åt. Och, ja, jag har haft mailkonversation med Linksys "beta-administratörer".

  Jag skall inte nämna var jag köpte routern eftersom de har skött sig bra, men det var de som hade bäst pris. Och de kommer att kreditera mig routern.

  Jag är så in i helsicke besviken på routern. Inte bara att det var strul och att den kostade mer än många andra, men vad fan skall jag skaffa nu, när det semiprofessionella är skit?

  Avslutningsvis - för att matcha ihop apparaterna köpte jag även ett nytt nätverkskort (till min nya fina dator). Där väntar jag fortfarande på drivrutiner som funkar för Vista 32 bit. Sen i mars... GARANTIN KOMMER ATT HA GÅTT UT innan skiten börjar fungera, fatta!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Helt ok router, lite skakig i början...men efter FW uppdatering så fungerar den bra.
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  En riktigt bra produkt som aldrig måste startas om ( som många andra routrar jag haft).

  Mycket lätt att komma igång med och konfigurera. Detta gäller troligen för både den ovana och den erfarne användaren.

  Även att dedikera fasta IP adresser till datorerna via DHCP.

  + Stabilitet
  + Användarvänlighet
  + Konfigurerbarhet
  + Prestanda
  + Riktigt bra VPN

  - Lågt men irriterande högfrekvent missljud. Vilket är det enda som skiljer denna produkt från en klockren 10:a
 • Acceptabel
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  För det mesta funkar den som den ska. Men min ger också ifrån sig ett högfrekvent ljud. Jag har den i byålådan vilket dämpar, men det är mindre snyggt med alla sladdar som sticker ut.

  En stor nackdel är att man ej kan konfigurera inbyggda dhcp-servern att alltid sätta samma adress på varje dator. Har web- och ssh-server, och måste alltså manuellt ställa om portforward varje gång jag startat om.
 • Dålig
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Utmärkt produkt om det inte vore för det irriterande högfrekventa missljud den ger ifrån sig. Lämnade tillbaka den första men det var samma med den nya. Gissningsvis är det alltså inget fabrikationsfel utan ett designfel.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Med den senaste firmwaren 1.1.03 är detta en kanonprodukt för detta pris.
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Jag ersatte min gamla D-link824vup+ till den här för att få tillgång till Gbit, förhoppningsvis snabbare VPN och en del andra godsaker som många inställningar, finns t.o.m stöd för vlan. Första intrycket var rätt behagligt, uppgradera signaturfilen och firmwaren och lite inställningar, tar sin tid att gå igenom alla menyerna.
  VPN tunneln funkar bra att köra mot den gamla D-linken vilket jag inte trodde det skulle göra. En annan trevlig sak jämfört med D-link är att den här går på 12v och 1 amp istället för 5v och 3amp, får hoppas på en stabil framtida drift. Den körs på linux så jag lär ha nytta av den här länge. Fick hem den 2007-01-19 :)
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan