Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KDL-46HX855

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (205)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket fin TV, tyvärr känns fjärrkontrollen lite plastig.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  TV:n har bra bild för det mesta, men det som stör mig är att den har mycket "flashlighting" från kanterna (verkar vara ett vanligt problem med LED-TV). Att sänka bakgrundsbelysningen hjälper lite, men går dessvärre inte att bli av med det helt. Det märks extra tydligt i ett mörkt rum, genom att ha lampor tända blir det bättre men tyvärr får man då reflektioner från dessa.

  Ljudet från stället är mycket tunnt och inte mycket att hurra för, men det är inget problem då jag har TV:n kopplat till mitt hemmabiosystem.

  Menyerna är röriga och långsamma. Sony är sämst på SmartTV, enda användbara appen är Netflix, men detta visste jag innan köp och då jag har en HTPC är detta inget problem för mig.

  Nästa TV blir en plasma dock, LED verkar inte vara något för mig.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En Fantastisk TV! Obeskrivlig bra bild och svärta! Netflix fungerar utmärkt! Det enda man egentligen behöver . Vill man ha smart funktioner så kan man lika gärna koppla datorn till Tv:n eller komplettera med en blu ray spelare med bra smart funktioner.

  Jag måste bara tillägga att det inte finns någon "clouding" på den TV jag köpte. Kan det finnas vissa tidigare utgåvor med denna problem?
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra bild, snygg, bra pris (gav 10400). Dock rejält med clouding/bleeding i framför allt nedre vänstra hörnet vilket gjorde att den fick åka tillbaka.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick hem denna TV för 2 veckor sedan och är supernöjd! Bilden är otrolig. Trådlös streaming av filmer från dator till TV fungerar klockrent utan lagg eller laddtider även på högupplöst material. Visst, smart tv funktionerna är inte på samma nivå som t.ex. Samsung, men detta använder jag knappt. Har registrerat mig för gratismånaden på Netflix och det fungerar utan problem! Vad mer behöver man?

  Är du velig så var inte det. Du kommer inte ångra köpet. Snygg som fan är den med!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag hade förut en Samsung LED 40" årsmodell 2011(minns ej förteckning men en bra modell) Den åkte tillbaka, störde mig på mkt clouding. Jag är en person som stör mig lätt på defekter o det resulterar att man bara sitter o tittar på felen istället för filmen på tv :) Köpte nu November 2012 en 46" HX855, eftersom dessa enligt säljare och internetforum säger de inte har clouding eller snudd på väldigt lite.

  Stämmer, väldigt lite fanns det på mitt ex, som var tillverkat 2012-07. Hade de klassiska Sony ljuskäglorna i nedre hörnen o lite upptill - för mig inte störande, dock hade jag en vit clouding-handboll i vänster nedre område, även pyttesvagt hela högre ytterdel(knappt synbart) "handbollen" va den som gjorde att jag lämnade tillbaka tv´n. Dock så syntes clouding inte konstant som Samsungens clouding gjorde. Jag är som sagt jävligt petig o jag tog mig flera funderade innan jag lämnade tv´n, men en tv för relativt mkt pengar borde inte ha sådana bildfel. Konstigt att man inte lyckats få bort fenomenet.

  Funderade på att köpa en till hx855 och se om nästa ex är bättre, men pallar inte, o oddset att man har en cloudingfri tv tror jag är minimal. Hade tv´n kostat 7-8 lax hade jag inte brytt mig lite mkt. Men annars överlägsen bildkvalitet! Galet bra! Han bara testa kabel-tv med min digitalbox (med scart till tv´n) och bilden blev fantastiskt. Kopplade sedan in vanlig antennsladd till tv´n o körde svt HD kanalen, blir ännu bättre en digitalboxen. Min far har två st samsung es5505(billigare segmentet), han kör digital kabeltvbox med hdmi till tv, ganska dålig bild, även med dvd ganska dålig bild, men okej såklart. Så visst för man mer tv/bild för pengarna på en hx855.

  Ljudkvaliteten från stativet är ett skämt, som väntat o som alla andra led. Jag vet faktiskt inte hur jag skall lyckas bli ägare av en platt-tv utan att bli missnöjd. Hoppas att man rear ut HX855:an kraftigt, då slår jag till o kniper käft :)

  Uppdatering: Köpte nyligen 46" HX755 som är lillebrorsan, så jäkla nöjd! Ingen clouding! (kors i taket) 46% billigare än HX855 vid kötillfället :) Snudd på samma prestandard(på pappret) o båda har 200 äkta hz. Jag ser ingen kvalitetsskillnad i bilden i övrigt. HX755 går att ha liggande o även upprätt ..o inte bara liggande.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Underbar tv
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  besökte media mark
  +bild nästan som bästa plasman
  +fullhd
  +färg
  +vit färg med kraft
  +betraktningsvinkeln
  +4hdmi

  -foten är en lång sak och tvn ärr vinklad bakåt ( ge mig in normal fot och rak tv)
  -active 3d glasögon (passiv är bättre) och inga in paketet
  -stand (fot) som kan ha den rak säljs inte i sverige eller så är den dyr: artnr: sub463s

  kommentär:
  denna tv är nästan bäst, men samsung led 8005 är nära, bättre än panasonic och samsung plasma på ljuset
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sjukt bra bild på tv:n, en mycket bättre tv än Es8005 om man bortser från design och "Smart-TV"