Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Primare A34.2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Primare Slutsteg (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Lite underligt att ingen har skrivit ett omdöme om det här slutsteget tidigare här på Prisjakt, för det är värt mer uppmärksamhet än vad det fått hittills.

  Efter att ha kört med en integrerad XTZ Class A-100D3 ett tag så kände jag att mina nyinskaffade Elac FS 248:or var värda en uppgradering på förstärkarsidan. Jag lånade först hem en Marantz PM-11S3 integrerad förstärkare och visst, det lät ju klart bättre än med XTZ:an men ljudet var lite för tillbakalutat för min smak.

  Därefter lånade jag hem ett strömstarkt Musical Fidelity M6PRX-slutsteg som kopplades till det inbyggda försteget i min Hegel HD20 DAC. Det lät helt ok med en ypperlig baskontroll men jag var dock inte helt övertygad så Musical Fidelity-slutsteget lämnades tillbaks med viss tveksamhet.

  Jag började gå i funderingarna på ett dedikerat försteg och lånade hem ett PrimaLuna Prologue Premium-rörförsteg och ett Musical Fidelity M6PRE försteg och kopplade dem till XTZ-förstärkarens slutsteg. Inget snack om saken, jag blev helsåld på PrimaLunans härliga rörljud och försteget fick stanna.

  Jakten på ett passande slutsteg till det nya PrimaLuna-försteget började nu. Efter att ha sonderat terrängen fastnade mitt intresse för svenska Primare. Många tycker att Primare är en bra matchning till Elac-högtalare och jag lånade därför hem ett Primare A34.2-slutsteg för att testa. Slutsteget använder sig av klass D-teknik och alla som fnyser åt tekniken borde provlyssna på det här slutsteget. Efter ca 3 dagars inspelning så lossnade ljudet rejält! Grym upplösning, rapphet, dynamik, stor, klar ljudbild och bergfast kontroll över Elac-högtalarnas totalt sex stycken baselement. Ljudet är neutralt med en gnutta värme vilket passar Elac-högtalarna bra. Återgivningen av röster är mycket trovärdig, bättre än med Musical Fidelity M6PRX. Ta-på-känslan är härlig och man kan med lätthet placera ut de olika instrumenten i ljudbilden. Någon sterilitet eller artificiell känsla i ljudet som klass D-förstärkare annars kan beskyllas för finns inte här enligt min mening.

  2x150w i 8 ohm och ca 2x280w i 4 ohm räcker långt. Vill man ha mer effekt kan man bryggkoppla slutsteget och får då ca 550w i 8 ohm per kanal.

  Några andra faktorer som gjorde att jag valde det här slutsteget är att det bara blir ljummet. Det går alltså bra att ställa in klass D-slutsteget i ett skåp (om man mot förmodan inte vill visa upp dess snygga yttre). Risken för ryggskott är minimal om man behöver flytta på slutsteget och man kan låta det vara påslagen hela tiden utan att bli ruinerad av en hög elräkning.

  Visst finns det ännu mer välljudande slutsteg på marknaden men då snackar vi helt andra pengar. För de 18000:- som detta slutsteg betingar betvivlar jag starkt att det finns andra fabriksnya slutsteg på marknaden som ger mer välljud per investerad krona.

  Mitt råd är att du försöker provlyssna på detta slutsteg i din hemmiljö, men jag varnar dig, risken att du inte lämnar tillbaks Primare-slutsteget är nämligen väldigt stor.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Högupplöst, kraftfullt, musikaliskt och oerhört dynamiskt. Har haft franska badrumsvågar men detta är mer naturtroget. Koppla in ett bra rörförsteg för fulländning. Tillsammans blir det en fascinerande harmoni utan att bli för varmt. Sorry Pass Labs men ni är passerade.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Underbart slutsteg till mina dynaudio x34
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt fantastiskt slutsteg! Väldigt detaljrikt och dynamiskt med en väldigt tajt bas. Ett av dom snyggaste slutstegen på marknaden. 150w kanske låter lite klent men det slår mina tidigare slutsteg som haft en mycket högre effekt i specifikationerna på fingrarna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Utmärkt slutsteg. Fin klang, bra dynamik och kraft. Fungerar alldeles utmärkt ihop med Hegel försteg.

  Designen är bland de mest stilrena i prisklassen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Passar perfekt till mina vienna
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade tidigare Primare 30.2 som låter bra,men 34.2 klår den med KO på alla fronter,detaljrikt och dynamiskt slutsteg. Jag är mycket nöjd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inkopplad ett par timmar så upplever jag steget som ett klart lyft, jämfört med att bi-ampa frontarna från min hembioreceiver.

  Jag reagerar även på att centern upplevs som mycket tajtare, då den för närvarande är den enda lasten på min Pioneer-receiver. (Kör endast LCR just nu, då jag fortfarande packar upp efter flytt.)

  Jag tycker att mellanregistret är mycket tydligare, och tidigare tendenser till skrikighet i toppen är borta. Detta var ett demo-ex från en hifi-butik, som jag kom över, så jag gissar att steget redan är inspelat.

  Jag skall försöka återkomma med ny utvärdering när jag har bekantat mig närmare med slutsteget i fråga.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Primare A34.2 precis inkopplad och spelad i 2timmar. Kopplade fasen fel i början. Min kompis som är elektriker kom med faspenna och rättade till felet. Blev genast stor skillnad. Basen vaknade verkligen till liv. 24timmar initialt inspelning sen 36 timmars ljudförbättring. Redan nu blev stereoljudet otroligt mycket mer detaljrikt och starkt. Det stod mellan denna och yamahas 11kanal förstärkare. Valde dock denna pga att jag redan nu är supernöjd med bioljudet men tappade biamp på stereoljudet tack vare 9.1. Så det var den förbättringen jag var ute efter.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Först när jag kopplade in det tänkte jag det här låter inte så mycket bättre än min hembioförstärkare ganska tråkigt och platt ljud.Bytte så att fasen blev rätt (vände på kontakten)tydligen ganska viktigt med Primares UFPD teknik och det märks kan jag säga.Nu 2 månader senare jäklar vilken skillnad nu har det släppt rejält så ge det tid innan ni dömmer det.Hade innan ett Emotiva XPA-2 inte närheten av Primare steget