Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia S

 Lägg i lista  Jämför
Xperia S - Sonys första mobil utan Ericsson sedan 2001 bygger vidare på den populära Xperia-serien men med ny design. Fortfarande androidbaserad, med 12-megapixelkamera och 1,5 GHz dubbelkärnig processor. Lanserad 2012. Stäng
Xperia S - Sonys första mobil utan Ericsson sedan 2001 bygger vidare på den populära Xperia-serien men med ny design. Fortfarande androidbaserad, med 12-megapixelkamera och 1,5 GH... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (79)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kameran och skärmen motiverar 10 stjärnor! Fantastiskt bra skärpa. Kameran är ultrasnabb och bilderna blir knivskarpa. Jag jämförde min Xperia med en iPhone 4 när man rullar skärmen på en webbsida, jag tyckte att iphone var lite snabbare och mjukare. Men skärmen och kameran krossar iphone 4! KÖP!
  Jag har fått PM från folk som tvivlar på att jag har den, här är beviset:
  http://img198.imageshack.us/img198/6549/110320122178.jpg
  Bilden tagen med min gamla Nokia N95'a.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter ca 5 timmars pillande med denna sköhet kan jag bara konstatera en sak! Vilken jäkla grym lur!

  första intrycket av den var "Oj, den är alldeles för stor", samtidigt som jag fick en aning ångest. Men efter att ha startat den och lekt med den finns det absolut ingenting att klaga på. Den är helt amazing med andra ord!

  Haft en hel del Android telefoner (Xperia x10i, Neo, Arc, Lg optimus black), så har endel att jämföra med.

  Positivt
  + skärmen. Alldeles lagom stor och utan att kunna se en enda pixel. Underbara färger och mycket tryckkänslig.
  + LED-llampan. Denna har på föregående telefoner endast lyst rött vid laddning. Man har alltså inte kunnat se om man har någon avisering, men med laddaren i och ett inkommet sms i Xperia S så blinkar LED-lampan mjukt mellan rött och grönt. Utmärkt!
  + Snabbheten. Telefonen är otroligt rapp i menyer och snabb i t ex galleri. Snabb överlag!
  + KAMERAN! Bilderna blir nästan bättre än vad vi ser med blåtta ögat. 12 mpx kameran tar bilder mycket snabbt. Var tveksam till att kameran skulle kunna starta från viloläge på knappt en sekund, men det gör den! Har inte testat alla inställningar i kameran än, men det ska jag göra inom kort. Någon som förvånade mig var även frontkameran med sina 1.3 mpx. Enligt mig tar den mycket bra bilder trots sina få pixlar.
  + "Nyheterna". För mig som haft android länge var det roligt med lite förändrigar. Bland annat kalendern och kontaktlistan har bytt utsèende. Det är även många mindre förändringar som skett. Gränssnittet är annorlunda än vad det var i föregående SE telefoner.
  + Den transparanta delen på telefonen är grymt snygg, vilket också ger ett stort PLUS. Hela designen på telefonen är grymt snygg och det känns verkligen att de försökt "tänka nytt" när de designat.
  + Smart-tagsen. Har än så länge endast testat dessa små uppfinningar på kontoret på jobbet, men de är faktiskt riktigt bra! Telefonen reagerar snabbt på de och tycker det är en smart, rolig och smidig idè. Enda frågan jag inte kan besvara är hur långt ifrån man kan ta telefonen och ändå få den att reagera. Detta ska jag testa sen.

  Positivt / Negativt
  +- Storleken. Telefonen är faktiskt ganska stor. Det är enligt mig både ett plus och ett minus. Stor skärm är alltid positivt med det medför även en stor telefon. För den som vill ha en liten smidig telefon är kanske inte Xperia S bästa alternativet. Då bör du kanske kika på någon annan istället. Den är som sagt stor.

  Negativt
  - Storleken och materialet tillsammans gör att telefonen blir väldigt halkig och man är hela tiden rädd att tappa den. Detta ska jag åtgärda med ett skal som förhoppningsvis kommer göra den lite mer stabil i handen.

  Övrigt
  Det finns jätte mycket att skriva om denna telefon, men skulle inte få med allt, så fråga gärna om du undrar något! Det är en grym telefon och efter alla telefoner som jag har haft så kan jag säga att den leder med stooora hästlängder!

  KÖP!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter några timmars användande kan jag bara konstatera att jag hittils är väldigt nöjd med med mitt köp.

  +Design - Ser fantastiskt bra ut, ligger bra i handen.
  +Skärmen - Helt underbar skärm, hittar inga pixlar!
  +Kameran, finns inte nog med superlativ för att beskriva hur bra denna kamera är (för att vara på en mobil, bästa kameran idag), även den sekundära kameran som används för videosamtal är bättre än vad jag är van vid för telefoner.

  Har sett att folk klagar en del på missade knapptryckningar på "menyknapparna" men det är bara några få gånger jag missar de och har då bara haft mobilen några fåtal timmar så blir förmodligen mindre missar med tiden.

  -Har egentligen inte något minus, men det som saknas är väl Android 4.0, och det är på ingående.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta är en riktigt bra telefon och med kommande uppdatering till ICS (Android 4.0) blir den förmodligen ännu bättre.

  Skrotad!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den här mobilen är riktigt grym... Tills du uppdaterar den. På senaste uppdateringen är det ett märkbart "hack" när du skriver, vilket är helt sjukt störande då autokorrigeringen kommer gå loss på det du skriver eftersom mobilen tycker dina ord blir klara "mitt i" själva orden. Om du struntar i att installera uppdateringarna, eller om du installerar en annan ROM så kommer mobilen vara grym. Annars... Helt okej.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör helt enkelt allt jag vill att den ska kunna göra och den presterar mycket bra.

  Den unika designen får ögonen att smälta lite, skärmen är även superb.

  Kameran är bra, när man spelar in video så förvrängs inte bas i bakgrunden (musik osv)

  Mitt batteri håller 2,5 dag ( 4 dagar stand-by) så som jag använder telefonen nu dvs 90 minuter musik/dag och kanske 5-15 minuter surf/dag.

  Ljudet från musikspelaren är riktigt skönt då jag gick från en W995 och inte trodde att musiken skulle få lika mycket tryck i sig (bas).

  Det ända som är tråkigt med telefonen är plastluckan ovanför batteriet som inte sitter fast riktigt i de nedre hörnen av min telefon.

  UPDATE efter typ 2 år, Det var tok för lite ram vilket man kom på efter 1 år, samt batteritiden blev rätt tråkig då också, annars var denna telefon underbar på allt annat utom prestanda och batteritid det sista året.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft telefonen i snart två år och är fortfarande förvånad att den håller sig uppe i rätt så hög klass ännu. Den har fungerat felfritt sen jag köpte den de ända som man börjar märka nu efter två år är att batteriet börjar bli kast men man får lära sig att anpassa sig men annars en toppen mobil och nu billigare än när jag köpte den. Så jag kan rekommendera denna till den som vill ha en lagom mobil när de gäller allt
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Otroligt nöjd. Ända negativa batteritiden men det är samma skit på alla telefoner som man begär lite prestanda ur. Uppgraderade ifrån en Desire och det går inte att jämföra vilken enorm skillnad. Som att gå ifrån en 286a till en dual core.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det lilla jag hann testa den, innan den tragiskt mollbergade ner i toaletten och dog, så fungerade den överlag mycket bra. Bra om man gillar stora telefoner, själv föredrar jag gärna att de är något mindre.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft mobilen i 1,5 år nu. Är väldigt glad över den och det är en av de bästa mobilerna jag har haft. Bästa bild, grym interface, helt ok kamera och batteritid. Men den har en del minus.

  + Bild och upplösningen
  + Interface (efter uppdateringen till Android 4.1)
  + Stilren design
  + Stort plus är HDMI-anslutningen (som de flesta av dagens mobiler saknar)
  + Bra funktioner och knappar
  + Kameran får ett plus, den har bra upplösning och och blixtsnabb autofokus, men blir bilder bra pga det? Inte så, den duger enligt mig, men man kan inte förvänta sig super bilder av en mobiltelefon.

  - Ju mer jag använde telefonen desto segare blev den, Stängdes av då och då och hängde sig ofta, går inte att använda många appar samtidigt, högst 2 om man vill ha prestanda
  - Batteri tiden kan vara bättre, men att ladda sin mobil varje kväll är väl standard nu för tiden
  - Mest irriterande var laddningsluckan som finns i sidan av mobilen. Samma lucka för HDMI på andra sidan. De har en plastig känsla och sitter inte alls bra. Eftersom man laddar mobilen varje dag öppnar man luckan och den slits. Efter bara nån månad så kunde den inte sitta kvar och efter ett halvt år hängde den bara där så jag fick slita bort den som gjorde att mobilen såg mindre snygg ut.
  - Ömtåligt skal, använde fodral från första början som täckte hela mobilen men kanterna slets snabbt.

  i Början skulle den få 8 stjärnor, men efter 1 års användning sänker jag till 6. Köpte min då den kom ut för 4300 kr. Inte så värt pengarna, men för 2500 kr skulle jag slå till varje dag ;)
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gillar det mesta. Bra ergonomi och schysst interface etc. Bland de bättre telefoner jag haft ur den aspekten. Två stora nackdelar dock.
  - Processorn
  Räcker inte riktigt till i alla lägen. När man börjar använda den flitigt laggar den alltsom oftast. Verkar inte bero på specfiika appar eftersom jag avinstallerat mycket och även installerat om från scratch.
  - Batteritiden
  Acceptabel när telefonen var ny. Efter ett års användande var den helt hopplös. Körde diverse appar för att förlänga tiden men det hjälpten inte riktigt. När man är nere på 4-6h använanden så är det kört enligt mig.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är ganska missnöjd med min, bytte ner mig när jag bytte från min gamla LG P880 Optimus 4X HD känns det som. Inte för att det betyder att denna är direkt dålig för det men den var inte så bra som jag trodde.

  Uppdatering: Den har krånglat en del tidigare som t.ex. så tändes inte skärmen när man tog den från örat så man fick vänta på att den man pratade med la på istället och en hel del andra små buggar. Men nu när den nya uppdateringen av Android har kommit så är alla buggar borta. Kanske dyker upp nya men det återstår att se... Jag tänkte köpa en ny mobil på nästa lön men jag avvaktar nog istället eftersom jag är mer nöjd med den nu :)
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft två exemplar av Xperia S i totalt några veckor nu.

  Mobil1 - negativt
  ¤ Kameran i den första mobilen upplevde jag hade problem med inomhusbilder. De blev väldigt gryniga.
  ¤ Jag upplevde en del störningar i högtalaren (den mot örat) under samtal.
  ¤ Sedan efter någon veckas användning så upptäckte jag att ett område uppe till vänster på skärmen var "död". Touchen funkade inte alls där.

  Jag hade köpt mobilen på netonnets lagershop i gbg och fick den utbytt omgående efter att jag upptäckt problemet med displayen. Grym kundsupport!

  Mobil2 - negativt
  ¤ Kameran i den andra mobilen är betydligt bättre på inomhusbilder.
  ¤ Den har däremot svagare mottagare av wifi
  ¤ Störningar under samtal består även i den andra mobilen, så kanske det är något med simkortet?

  Mobil1+2 - negativt
  ¤ De tre knapparna under displayen svarar dåligt ibland. Om man trycker lite mer bestämt så fungerar de nästan jämt, så det kanske handlar det om en mjuvarufix att göra de lite känsligare.

  Det verkar som att prestandan i hårdvaran inte är helt stabil eller att sonys kalibreringar av den samma inte är korrekta.

  Trots en del negativa åsikter ovan om telefonen så är jag ändå väldigt nöjd med mitt köp. Jag tvekande inte en sekund att få den första utbytt mot en ny istället för en annan modell.

  Jag har tidigare ägt HTC Hero och Incredible S och tycker att denna (såklart) slår dessa när det kommer till snabbhet. Men den slår även dessa när det gäller tillverkarens egna program och mjukvarulösningar.
  Displayen är nog det bästa jag sett i mobilväg speciellt när det kommer till synlighet i stakt solljus, vilket kan annars kan vara väldigt störande.
  NFC-taggarna är riktigt smidiga och jag lär köpa ett par till för att fylla ut hela användningsområdet.
  Storleken är enligt mig helt perfekt. Visst man använder oftas båda händerna för att snabbt komma åt alla delar av telefonen, men de viktigaste funktionenerna sitter lättåtkomligt och man kan ju själv välja vart man vill placera genvägar till appar och annat.

  Köp!

  Uppdatering efter ett års användande:
  Fortfarande nöjd med telefonen. Batteritiden är densamma som när jag köpte den. Upptäckte att de kapacitiva knapparna blev avsevärt bättre om man inte satte någonskyddsfilm över dem. Kameran stårs sig också fortfarande mycket bra och jag använder den mer och hellre än kompaktkameran. Jag upplever den dock som lite seg när det gäller att öppna program och bläddra mellan vyerna.
  Sänker betyget från 9 till 8 pga av kapacitiva knapparna och segheten.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt otrolig lur! Full pot so far!

  Uppdaterad- Laggar av och till, kameran har blivit brutalt långsam.
  Sony är katastrofalt dåliga med sina mjukvaruuppdateringar. Byter till en S4 i dagarna, aldrig mer Sony!
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är mycket nöjd med mitt köp! Härlig telefon som har flyt i menyerna, tar bra bilder och ger ett gott helhetsintyg. Jag älskar prylar och detta är väl en av mina favoriter just nu! :)

  9/10 då batteritiden suger. Gäller dock alla mobiler med denna typ av fantastiska skärm... Måste laddas varje dag i stort sett och det känns då jag hade en Nokia E72 innan som jag laddade var 4:e dag... Dags för producenterna att prioritera batteri framför design!

  Korrigering: Drar bort 3 stjärnor då hela enheten är extremt känslig för repor. Speciellt skärmen.

  Har en SG3 nu och den har under 1 år inte fått en enda repa trots skallöst användande och generell oaktsamhet.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket trevlig telefon, men jag vill ändå nämna några negativa saker som jag har hittat hittils. Allt annat är positivt med denna lur.

  Negativt:

  - Drabbades av ökända gula fläcken-problemet, vilket gjorde att jag var tvungen att lämna in den på service i ca en vecka.

  - Stödjer inte montering som masslagringsenhet (Mass Storage Device). Stor nackdel för oss som t.ex. använder Linux, där PC Companion inte är tillgänglig.

  - Skärmen suger åt sig damm/partiklar väldigt lätt, så jag får "städa" den mycket oftare än min gamla HTC Desire.

  - Inomhusbilder blir allt som oftast dåliga, framförallt bilder tagna med blixt. Bilderna blir onaturligt gula. Det går säkert att justera till med manuella inställningar, men det är inte riktigt tanken med en mobilkamera. Bilderna blir också lätt oskarpa, om man har bråttom. Autofokusen är hemskt lynnig.

  - Jag hade hellre sett fysiska knappar än kapacitiva. Har haft telefonen sedan lanseringsdagen och tycker mer och mer illa om dessa knappar.

  - Telefonen har startat om ett antal gånger, bryter samtal rätt ofta samt drabbats av ett antal andra buggar. Återställning har inte hjälp. Avsaknad av buggrättningar från Sony gör att jag nu sänker betyget ett snäpp.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är väldigt imponerad av skärmen hittills, otroligt skarp och ljusstark. Har sänkt ljusstyrkan med över 50% och den är fortfarande mer än tillräckligt ljus. Allting flyter på fint, telefonen känns väldigt rapp - svarar bra. Touch-knapparna längst ner känns lite svåra att träffa, men jag kan tänka mig att det till viss del är en vanesak...

  Har visserligen bara haft en tidigare smartphone så har kanske inte så mycket att jämföra med, men det känns verkligen som att den här är mycket bättre än min förra (Galaxy W) på egentligen alla sätt och vis.

  Att säga att kameran är "ultrasnabb" är att ta rejält i överkant, den är inte alls snabb.. Då syftar jag främst på fokuseringen. Nu är jag inte så intresserad av kameran, men ville dementera det påståendet. Min systemkamera är "ultrasnabb" - den här kameran är inte det.

  Placeringen av volymknapparna har jag svårt att förstå, men jag upplever å andra sidan inte att de är ivägen. Luckorna till HDMI & USB är under all kritik, känns som de ska lossna om man inte är aktsam med dem, trist på en i övrigt vettig telefon.

  Xperia S känns inte som en billig plastleksak tycker jag, det är bra/lagom vikt i den, ligger bra i handen och har snygg design. Ja, om man bortser från de här eländiga luckorna då såklart..

  Att batteriet inte går att byta ut vet jag inte vad jag ska tycka om, på sätt och vis är det väl bra, men när det börjar förstöras då? Är det meningen att jag sonika ska kasta min mobil och köpa en ny då? Eller lämna in den och få batteriet utbytt (till en större kostnad än vad telefonen förmodligen då kommer vara värd)

  Batteritiden är under all kritik. Vid normal användning räcker batteriet högst en hel dag, och då kan jag understryka att jag inte lyssnar på musik alls med telefonen.. Jobbar 7-16 och vid 16-tiden kanske jag har 20-30% batteri kvar, innan jag är hemma brukar det vara nere på 15% typ...

  Det inbyggda minnet borde räcka för de allra flesta. Jag klarar iaf utan problem att leva med det, finns inget behov av att fylla telefonen till bredden med en massa skräp man ändå aldrig tittar på eller använder sig av.

  Som slutsats kan jag säga att jag är ganska jäkla nöjd med den här telefonen än så länge. Även om den har diverse saker man kan anmärka eller t.om irritera sig på så är helheltsintrycket väldigt gott. Skärmen är riktigt underbar och skarp, telefonen är överlag rapp och allting flyter på som det bör. KÖP!
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Telefonen är OK. Jag har haft den i ett år. Mycket nöjd i början och jag valde just denna modell tack vara kameran. Kameran fungerade klockrent i början även om den inte leverade lika bra bilder som en Iphone eller Samsung.

  Efter att jag uppdaterat telefonen till ICS fungerar kameran mycket dåligt. Den tar väldigt lång tid på sig för att hitta fokus, om den ens gör det. 9 / 10 bilder blir suddiga när jag tar porträtt foton. Kameran har fokus men när man trycker på avtryckaren börjar den leta fokus på nytt och bilden blir oftast väldigt suddig. Har jämfört med en Samsung Galaxy SIII och den är SÅ mycket bättre.

  Många klagar på detta men Sony gör inget. Det går att läsa om det i forumet på sonys sida.
  http://talk.sonymobile.com/message/432791#432791

  Vi får se om de fixar detta i nästa uppdatering som det ryktas om skall komma i April?

  Förutom kamerafunktionen så fungerar det övriga mycket bra. Men då kameran var en avgörande faktor när jag valde telefon känner jag mig väldigt besviken och Sony kommer inte sälja någon mer Smartphone till mig i framtiden.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft telefonen i ett par veckor och är helnöjd hittills. Mycket kommer hänga på hur den står sig om ett par år, men som känslan är nu verkar den stå sig gott. En stor del av förtjänsten ligger förstås i operativsystemet Android som fungerar utmärkt.

  Något jag börjar lära mig acceptera är att on/off-knappen som används till att väcka telefonen från låst sitter på översidan och är lite omständlig att nå. På samma sätt hade jag nog föredragit om de tre punkt-knapparna längst ned hade varit fysiska knappar, men man kommer in i det.

  Skärmen är stor och lätthanterlig, men just på grund av telefonens storlek kan den ligga lite dåligt i handen. Vissa säger sig ha haft problem med skärmens okänslighet, men det är inget jag märkt av alls.

  Kameran känns helt klart genomarbetad och ger stora, fina bildfiler (känns dock som man lagt lite för mycket fokus på hög upplösning och för lite på optik/färgåtergivning). Än så länge fungerar kameran också snabbt.

  De flesta nackdelar är marginella och som man lär sig att leva med, men om det är något jag upplever faktiskt stör mig är det den korta batteritiden. Det lär förvisso vara så med mer eller mindre alla moderna telefoner, men det går inte en dag utan att man behöver ladda den.

  Jag lade 3000 kr för den, vilket jag ändå tycker är mycket pengar. Men såhär 10 månader efter lansering är den fortfarande mycket modern och känns jämfört med andra moderna mobiler väldigt prisvärd.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft en hell del telefoner att jämföra med då jag byter ofta, t.ex iphone 4, one x, galaxy s2 och s3, desire hd, optimus 2x några av de bästa.
  Jag tycker att xperia s är en iiktigt lyckad telefon för sony om man ser på helheten.

  + fantastisk skärm, punkt.
  + riktigt snygg och välbyggd
  + playstation certifierad
  + usb on the go
  + stödjer de flesta standarder
  nfc, wifi direct, anynet, dlna, hdmi
  + underbara kameror
  + sony stödjer utvecklare
  + relativt ren version av android
  med riktigt bra sony appar extra
  + riktigt bra ljud i hörlursuttaget
  + bra och stabil hårdvara som
  äter alla spel och appar utan minsta lagg
  + baksidan går att byta om den blir repig
  + otroligt billig med tanke på allt man får

  Tro det eller ej men jag har faktiskt inte en enda negativ punkt att skriva om..jag verkligen älskar den här mobilen!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Skärmen, kameran, storleken
  - Skärmen får gula fläckar (Sony fixar på garantin), baksidan är "slapp", luckorna för usb/hdmi lossnar efter normal användning i ett halvår

  = En bra lur för ~3k

  Har skickat in den på service för "minustecknen", får se om jag behåller den lr gör mig av med den
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra telefon...stabil etc..förutom
  hotspoten den "stänger ner"signalen på 2g och 3g nätet efter ett tag
  verkeligen jobbigt då man måste söka upp nätet på nytt eller byta mellan dem..
  det är ett stort -

  annars är det en telefon med mer prestandard än behövligt för en telefon
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Prisvärd
  + Inte speciellt låst, funkar tex med WII kontroller utan root (till skillnad från många Samsung och HTC lurar)
  + AOSP!
  + 32 GB minne
  + Väldigt fina färger och bra vitbalans på skärmen och grymt hög DPI
  + Separat HDMI port, mobilen kan då även styras direkt med TVns fjärr (iaf med min Samsung TV, funkar dock inte med SweDX och kanske vissa andra)

  - Gula fläckar på skärmen när mobilen blir varm (inte så mycket att jag stör mig dock), vilket förövrigt borde vara fixat på dom som säljs nu
  - Navigationsknapparna som är lite halvkrångliga att träffa (speciellt när mobilen är i liggande läge)
  - "Mobile BRAVIA engine"... jag tycker det överdriver kontrasten på bilder och videos alldeles för mycket, men vissa kanske gillar det och det går att stänga av som tur är =)
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Batteriet tar slut efter en halv dag. Inte så användbar i det stadiet. Om du vill använda din telefon, köp en annan.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nope, här har inte Sony tänkt till och att detta ska vara deras prime-telefon länge...
  Visst skärmen är fantastisk, ser rätt snygg ut, du är rätt unik och med ICS blir användarupplevelsen på skärmen riktigt bra MEN några irritationer dyker upp:

  - De tre knapparna längst ner... Även om jag träffar rätt 75 % av gångerna innebär det att var fjärde gång blir jag in i helvete irriterad - och jag minns gångerna jag blir irriterad mycket lättare än de gångerna något ska fungera så basic som att bli nertryckt...

  - Kameran... Haft den inne på service för CP-fokuserande och sjukt gulstick - vilket är något fler drabbats av enligt många forumtrådar. De bytte ut hela kameraenheten och under tiden körde jag iPhone 4s. Nu när jag tar jämförelsebilder mellan 4s och xperian är xperian fortfarande skrämmande brusig även i bra ljus, konstiga färgstick och överexponeringar + fokusering som verkar behöva blindhund så fort det är lite sämre ljus än dagsljus... 1-0 iphone tyvärr (android-fanboy men detta är bara sorgligt).

  - Industridesign - Det är bara en stor plastlucka som täcker hela baksida. Finns inget annat än sim-kortet där bakom så varför... känns orobust, plastigt och oigenomtänkt. Dessutom tröttnar fästena vilket gjort att den glider av lätt. En annan störande design är hur de gömt USB uttaget under en liten vek plastflärp på sidan... Varför?! Det enda en smartphone ägare gör är att stoppa in laddaren varje kväll och med denna design kan man inte ha docka och du ska pilla med naglarna varje gång. Sen slår jag vad om att den kommer ramla av efter cirkus 100 dagar.

  Jag gillar att vara unik men denna gång skulle sony vågat tänka några extra steg och släppt en supertelefon istället för deras taktik som just nu är att släppa 15 telefoner de täker igenom halvdant för att förhoppningsvis möta konkurrensen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym, grym grym! Har ägt flera tidigare SE för länge sedan men ledsnade pga deras då tråkiga utbud och ofta småbuggar. Med Xperia S har dom verkligen hittat in i mitt teknikhjärta igen. Den har en fantastisk skärm och kamera. Videoinspelningarna på Xperia S blir bättre än när jag filmar med min fina lyxkompakt Panasonic LX3, det är imponerande! Jag kör upp dom på min Panasonic 50" plasma och det ser imponerande bra ut. Att Sony sen har tagit initiativet till att inkludera en hdmi-utgång och medföljande kabel gör det inte sämre. De har tom sett till att ett eget gränssnitt dyker upp på TVn vid anslutning med hdmi som gör att du kan använda TVns fjärrkontroll för att bläddra bland bilder, film, etc.!
  Ett par småbuggar har jag upptäckt men med tanke på att ingen telefon kommer helt felfri från det och att telefonen är så grym i övrigt så har jag överseende med det. Det som är är att jag inte får larmet att repetera sig må-fre utan jag måste sätta på det inför varje natt. Sen kan den börja ringa, sällan men ändå, istället för tex mail-notifieringen. Båda de här problemen kom efter mjukvaruuppgraderingen och kommer förhoppningsvis försvinna vid nästa uppdatering och är inget jag skulle avråda ett köp för.
  Och nu när priset sjunkit till under 3500:- är det ett kanonköp.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter 4 månaders användande av Sony Xperia S så kan jag inte tycka annat än att mångas betyg här är för generösa. Jag börjar därför med det mindre bra sakerna.

  - Det som jag numera har lärt mig leva med men som ABSOLUT inte är bra är touchknapparna. De är alldeles för diffusa och man är tvungen att använda en taktik att hålla kvar fingret lite längre än vad man tycker är nödvändigt för att vara säker på att telefonen uppfattar knapptryckningen. Man lär sig som sagt men de är rent ut sagt skit och det är enligt mig en sådan basic funktion att hur bra telefonen i övrigt är så kan det aldrig att komma i fråga att ge telefonen något toppbetyg. Jämfört med min billigare jobbtelefon Samsung Galaxy S Plus, även den med touchknappar, så är Xperia S knappar skandaldåliga.
  - Det som inte heller är så bra är stabiliteten efter uppdateringen till ICS. Min telefon fryser ibland och startar sedan om. Jag har även fått installera om telefonen en gång efter att den fick helfnatt.
  - Den här genomskinliga listen med dess bihang är inte heller helt klockren, den knakar och ger ett icke gediget intryck.

  I övrigt är telefonen väldigt bra :-)
  + Designen är snygg
  + Kameran tar bra bilder och jag gillar den fysiska kameraknappen.
  + Skärmen är även den av högsta kvalité
  + Minnet är fullt tillräckligt att jag inte saknar något externt minneskort.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hade tappat bort min HTC Desire. Och eftersom min fruga har fått en Nokia Lumia 800 så ville jag ha en Android 4 som jämförelse. Jag ville ha en hyffsat smidigt skärm (och inte en stor såsom SIII Galaxy). Därför föll valet på XPERIA.

  Jag har min telefon som arbetsredskap och inte leksak (bryr därför mig inte om kamera osv).

  Skärmen är riktigt bra för att vara LCD. Men jämför jag med frugans Lumia 800 så utklassar den skärmen (AMOLED) xperias. Färgerna har en helt annat lyster och svart är verkligen svart.

  Snabbheten i telefonen är det inget fel på. Betydligt rappare än min Desire (vilket kan tyckas självklart, men Android 4 är tyngre än v2.1). Märker knappt av några fördröjningar.

  Batteriet är sämre än i Lumian och min gamla Desire. Behöver ladda varje dag. Men det känns som standard för smartphones.

  Synkmöjligheterna i Android 4.0 är faktiskt betydligt bättre än i Lumian och i android v2.1. Går att ställa in precis vad som ska synkas och hur länge (såsom mail, kalender, kontakter)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag var rädd att det skulle vara buggar i 4.0.4, men jag har inte hittat något värre ännu.

  Måste säga att batteriet varar längre än min arc S.

  Skärmen och kameran är underbara, en ren fröjd att jobba och titta på.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Underbar telefon med underbar kamera......
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  supersnabb och bra kamera. otrolig skärm och upplösning. bra inbyggt minne! nu även med ice cream sandwich.

  enda negativa är att de pyttesmå touchknapparna längst ner på mobilen, tar ett tag att vänja sig till. sedan skulle touchknapparna vara upplysta hela tiden som skärmen är upplyst, för att slippa gissa var de är placerade

  Mkt bra mobil!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Drar ner betyget ännu mer för min telefon buggar med ics! Kraschar och låser sig
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gillar tyngden i telefonen, ngt jag saknat tidigare. Snabb och pålitligt. Dock tycker jag att de gärna hade kunnat plocka bort den nedersta plastlisten som jag bara tycker är ful och i vägen.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym! Mycket nöjd med denna mobil!

  Snygg design i lagom storlek. Kanske lite tung för att vara perfekt.
  Bra prestanda. Mycket snabb och smidig. Bra skärm.
  Batteritiden är, som på de flesta smartphones, medioker när man använder telefonen flitigt.
  Kameran är riktigt, riktigt snabb! Bilderna blir bra för att vara en mobiltelefon.
  Prisvärd!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nu har jag haft min Xperia S i några månader och känner mig mogen att ge min bild av telefonen.

  + Skärmen
  + Sony Launcher är riktigt smidig
  + Kameran (Om ljuset är bra)
  + Design

  - Ljudet vid samtal är burkigt och dåligt
  - Kameran vid dåligt ljus, långsam fokus och buggig snabbfunktion
  - Lite för tung
  - Problem med gula fläckar vilket ledde till 2-3 veckors service och en ny skärm med gulare ton.
  - Dålig mottagning
  - Knarrar lite smått, ologiskt med luckor för HDMI/USB.
  - Batteritid
  - Väntat på ICS i 3 månader

  Uppdaterat
  ICS till slut, höjer med en stjärna.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kan bara säga att denna telefon levererar!
  Med ICS uppdateringen så är den hur snabb som helst och har aldrig upplevt någon form att lagg eller liknande.

  Hade tidigare en Galaxy Nexus och kan säga att jag föredrar Xperia S alla dagar i veckan!
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har haft många smartphones i mina dagar (Iphone 3,4, HTC Desire, Nokia N9, Samsung Galaxy S11 mfl) och Sony Xperia S är en stor besvikelse. De som hyllar denna telefon kan inte ha mycket att jämföra med. Kan förstå att det man får en WOW-känsla om man går från tex Nokia E71 till denna, men annars är det helt obegripligt.

  + Bra Kamera som ger bra bilder och är snabb
  + Bra upplösning på skärmen
  + Android OS

  - Kass byggkvalitet, känns billig, plastig och knakig
  - Dålig touchskärm, seg scrollning och känslighet. Trycker ofta fel..
  - Kass batteritid jämför men ovan nämnda telefoner
  - Går ej att utöka lagringsutrymmet
  - Fungerar endast med medföljande hörlurar! Vet inte om detta gäller samtliga exemplar, men googla så ser ni att jag är långt ifrån ensam, Sony har en tråd om detta på sin supportsida där de bekräftar problemet och har ingen lösning eftersom det verkar vara hårdvarurelaterat. Köpte ett par dyra beats-lurar tillsammans med denna men det fungerar inte, trots att Sony uppger att telefonen har 3,5 millimertersstöd. Sonys support vägrar hjälpa mig, de säger att de endast garanterar att telefonen funkar med medföljande lurar. Återförsäljaren vägrar ta tillbaka varken telefon eller lurar... Katastrof- aldrig mer köpa något från Sony.

  Rekommenderas inte! Köp en Galaxy S3 istället, så oerhört mycket bättre.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  grym! :D
  Gillar ni inte stocklaunchern, dra in Go Laucher EX eller LauncherPro bara

  Edit: Efter ICS kändes den först lite segare men nu är allt bra :) Nya film och Album apparna är grymma och ICS är grymt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering: Fick ICS i veckan och det blev en helt ny telefon. Jag var nöjd innan men nu har Sony nått en ny nivå igen. Musikspelaren blev bättre, fotoalbumet är helt nytt och helt lysande. Video appen laddar ner posters till mina serier av sig själv. Den medföljande browsern är snabb men Chrome är snäppet bättre. Du får inte mer telefon för dom här pengarna så jag kan inte mer än säga KÖP!

  Har haft min vita Xperia S i ett par veckor nu och jag hittar i princip ingenting att klaga på.

  + Skärmen är det bästa jag sett i mobilväg
  + kameran är grym att fota med.
  + musikspelaren (ja, jag ha rinte gått över till spotify helt ännu) som man kan göra egfna genvägar i fungerar riktigt fint.
  + utseendet. Subjektivt men jag tycker att dne är lätt snyggast på marknaden.

  - Videoinspelning i full HD lir rätt ryckig för mig. 720p fungerar mkt bättre men jag spelar aldrig in film så för mig är det ingen dealbreaker.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft mobilen i drygt två månader nu och jag har inte så mycket negativt att säga. Skärmen är grym i färger, kontrast och upplösning. Det går utan problem att använda mobilen utomhus när solen skiner.
  Storleken på mobilen är precis lagom enligt mig. Lite större än snittet, men inte så stor att den blir klumpig.
  Den är snabb och pigg och oavsett vad du ska göra med den så går det undan.
  Enda grejen jag hade önskat var bättre är batteritiden. Man får ladda den varje kväll om man använder den "normalt". Men visst, använder man den sparsamt klarar man sig med en laddning varannan dag.

  Snabb, stilren, grym skärm och riktigt bra värde för pengarna!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym lur! Snabb, snygg, grym kamera etc.
  Bra ljud också, vilket är viktigt för mig. Inget lagg alls, allt bara flyter på. Mailhantering etc väldigt bra.

  Har ett problem, det är att videokameran ibland tappar fokus, kanske kommer en SW lösning på detta problem.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft mobilen ca 2 månader o är väldigt nöjd med min första Android smart phone.

  Batteritid:
  - Skulle säga vid måttlig användning där wi-fi, spel o lite media spelar roll så går det åt mellan 6-10% per timme.

  Vid tungt användande: 10-12 timmar.
  Vid väldigt lågt användande: 24+ timmar.
  (Tänk även på att skärmen har upplösning: 720x1280)

  Mjukvara:
  - Android 2.3.7 är grymt o mer öppet än iPhone till delen ang. media uppspelning. Dock upplever att den är aning instabil "ibland" i andra delar när jag meckar med nedladdade appar lite för mycket o testar gränserna.

  Men det har nog mer med inkompatibiliteten för Xperia S hårdvaran att göra som utvecklarna säkert kan åtgärda med uppdateringar.

  Den lär bli finare o får bättre prestanda sen med Ice Cream Sandwich (Android 4).

  Kamera:
  - Självklart är kameran grym, lite skakig dock när jag filmar även med stabilisering på men det är normalt som sagt.

  Storlek på Xperia S:
  - Större smart phone än denna ska det inte vara, gränsen är nådd enligt mig. (4.3 inch display - TFT/LCD - Full RGB)

  Övrigt:
  - Dem små locken för usb och hdmi portarna är lite jobbiga.
  - Hem, Meny och Bakåt touch-panel har inte så bra respons som jag tänkt mig.
  - Skärmen dubbleras/klonas via HDMI till TV så det är inte lika bra prestanda när jag spelar då, men att se på video fungerar utmärkt utan lagg.

  - Har inte märkt nått annat dåligt än vad de flesta smart phones redan lider av idag.

  - Bonus: Råka tappa telefonen som landa helt rätt på framsidan/skärmen men inte en enda spricka tack o lov! Trodde nästan mitt liv var över...
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bytte till denna när min iphone 4 gjort sitt. Har tyvärr inte kvar denna telefon längre då jag lyssnar mycket på musik/radio/spotify på resan till och från jobbet och under arbetstid. Jag blev oerhört förvånad hur lågt ljudet var i headsetet som följde med (Sonys in-ear headset) på högsta volym.

  Jag föredrar att ha ett val om jag ska lyssna högt eller lågt. Annars var telefonen klockren i övrigt. Riktigt bra skärm och snabb var den också.

  Fanns inget att klaga på förutom ljudet som var lågt i headset vid musiklyssning och att batteriet tog slut alldeles för snabbt, snabbare än iphone 4 enligt min åsikt men det beror väl på att skärmen är större och drar mer ström. Så ska du köpa denna telefon och lyssnar mycket på musik genom headset, be att få provlyssna först. Även startknappen var trög att trycka på vilket är störande i längden.

  Kameran var också riktigt bra, har aldrig haft en bättre kamera i en smartphone.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har 2st en svart och en vit. Jag gillar dom starkt.

  + Skärmen.
  + Den får ICS i slutet på denna månad om jag mins rätt.
  + Designen.

  Batteritiden då? Jo den sög i början men nu är den helt okej tycker jag.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  ..då efter en par månader ska sälja den,telefonen är grymt på dem flesta punter,men klarar inte mer en problem som ingen pratar om,PC companion,synk programen fungerar knapp,det går inte att använda telefonen som en vanligt usb för att flytta sina filer,plus updatering är mer jobbigt ä min gamla SE w800 som jag hade 2005!tillbaka till HTC igen där allt hände automatisk,man slipper att sitta flera timmar framför dator för att synka bildet och musik!betyg från 10a ner till 6a,sorry Sony,gör om och gör rätt!

  min föregående mobil:HTC sensation
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Pigg och rapp jämfört med min gamla Xperia Arc. Dock sämre ljudkvalité vid vanliga samtal. Upplever den som lite klumpig och oergonomisk att hålla i. Här lite plus och minus:

  + Snabb
  + Bra display
  + Bra medföljande mjukvara
  + Bra ljud och inställningsmöjligheter vid uppspelning av musik
  + Snabb kamera
  + SONYs UI som är lagom avskalat men ändå snyggt och funktionellt

  - Burkigt ljud vid samtal
  - Går inte att ansluta som storage memory via USB, endast MTP
  - Kameran har ofta svårigheter att fokusera, bilderna bli lätt brusiga vid dåligt ljus, dålig hantering av vitbalans och komprimeras sedan sönder av mjukvaran
  - Bilden hackar på tok för mycket vid filmning
  - Måste använda powerknappen för att väcka skärmen. Fungerar bra om du är designer på SONY och har två decimeter långa fingrar
  - Touchknapparna är usla! På tok för små och inte alls känsliga
  - GPSn har märkligt stora problem att låsa ibland
  - Musiken hackar ibland när man gör andra saker samtidigt, t.ex. surfar. Dessutom är musikspelaren buggig. Skivomslag försvinner mitt i en låt eller börjar blinka hej vilt.
  - Plastluckorna för USB och HDMI är obegripligt pillriga. Med tanke på hur ofta telefonen måste laddas så borde man ha en bättre lösning än omedgörliga plastbitar som förmodligen inte kommer sitta kvar allt för länge
  - Gingerbread 2.3.7! Hur tänker SONY när de släpper ICS (Android 4) till 2011 års modeller först?
  - Vassa kanter vid högtalaren på framsidan. Blir ännu värre med det medföljande skärmskyddet
  - Dålig respons i touchskärmen när man skrollar. Märks extra tydligt i browsern
  - Väldigt ostabil Wifi trots senaste firmwaren (6.0.A.3.73)
  - Ingen plats för SD-kort
  - Inbyggt batteri som inte går att byta
  - Tveksam byggkvalité. Plasten knakar lite här och var. Bakstycket är ett skämt. T.o.m. Xperia Arc framstår som ett kvalitétsbygge
  - Den upplysta raden längst ner på telefonen fyller ingen som helst funktion eftersom du ändå inte kan trycka där det lyser utan en bit ovanför
  - Något obalanserad viktfördelning. I kombinationen med den matta plasten och kantiga sidor känns det som att man ska tappa telefonen

  Det kanske ser ut som att jag sågar telefonen, men faktum är att den egentligen är ganska okej. En del av problemen kan säkert komma att rättas till med ny mjukvara, men det är tydligt att SONY fortfarande låter design gå före funktion. Det blir också konstigt när kameran lyfts fram som särskilt bra, när den i själva verket inte alls är någon höjdare. Med bra ljus blir det helt okej, men av någon märklig anledning så väljer SONY att kompimera sönder bilderna. För att inte tala om autofokusen som är riktigt dålig.

  Uppdatering 2012-05-28

  Efter att ha använt telefonen en längre tid så måste jag erkänna att jag blir mer och mer missnöjd. Det skulle kunna vara en riktigt bra telefon om det inte vore för alla märkliga problem med mjukvaran.

  - Kameran är en stor besvikelse. Framför allt har den i mellan åt stora problem att fokusera. Ganska irriterade när man i efterhand inser att alla bilder man har tagit är suddiga och oanvändbara. Vad ska jag ha 12 megapixlar till när alla är suddiga.

  - Telefonen har på senare tid börjat starta om sig utan anledning.

  - Ljudet hackar när man lyssnar på musik samtidigt som telefonen byter nät. Detta var aldrig något problem på min enkärniga Xperia Arc.

  - När man ska svara på inkommande samtal genom att dra en slider åt höger så reagerar telefonen inte alls. Jag vet inte hur många samtal jag har missat för att telefonen inte reagerar på skärmtryckningarna.

  - Signalstyrkan på framför allt 3G är ofta riktigt dålig. Håller man i nedre delen av telefonen där antennen sitter så kan du i princip släcka ut signalen fullständigt. Uselt är bara förnamnet.

  Jag vet inte vad SONY sysslar med, men de har uppenbara problem med sin mjukvara. En ny uppdatering till ICS 4.0.4 är på gång, men ärligt talat, ska man behöva vänta flera månader på en uppdatering av mjukvaran för att kunna använda sin telefon?

  Rekommenderar inte Xperia S till någon, inte förrän SONY tar sina kunder på allvar och fixar alla allvarliga buggar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket fin mobil. Bra storlek och skärm. Man behöver inte zooma mycket när man surfar på ooptimerade webbsidor eftersom skärmen är så bra. Den ligger snyggt och stadigt i handen. Jag gillar verkligen NFC med Smarttags. Jag satte upp en Smarttag där jag förvarar och laddar telefonen när jag är hemma. Så snart den ligger där så ändras ringsignalen till hög och Wifi startas automatiskt. En annan Smarttag sitter vid ytterdörren sätter mobilen i "normal" läge avseende ringsignal volym och Wifi vilket är av när jag går hemifrån. En Smarttag i bilen startar GPS navigatorn och inkomna SMS skall köra "text to speech" vilket jag ännu inte testat. Sedan gillar jag de smarta strömspar funktionerna vilka kan stänga av Wifi, BT etc under nattetid när man ändå sover..

  Xperia S är den roligaste mobilen jag haft på många år!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kameran och skärmen är utmärkta. Batteritiden är lite sämre, man måste ladda varje dag.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft telefonen i någon vecka nu och är riktigt nöjd med det mesta. I min recension av Xperia S på bloggen kan du läsa mer om vad jag tycker om kameran, NCF taggarna med mera, samt se lite bilder som jag tagit med telefonen under olika förutsättningar..
  http://hakanshorna-thecorner.blogspot.se/2012/05/test-sony-xperia-s.html
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Alltså skall skriva en utförligare recension om någon månad. Men måste bara säga vad jag tycker så här långt.

  + Skärmen är fantastiskt och har en färgläge som inte många lurar matschar.
  + Grym kamera med bra inställningar.
  + Snabbkameraknappen
  + Bra samtalsljud
  + Fantastisk som surftelefon
  + Sony gränssnitt som förbättrar helt klart 2.3.7 som denna lur har.
  + Byggkvalitén är riktigt riktigt bra, trots plasten.
  + Helt klart den bästa vita lur jag haft, är fortfarande inte smutsig. Var lite orolig för detta eftersom många sagt det var grymt lätt att få den smutsig, vilket inte hänt här.
  + Bra tilltaget med minne som då är 32Gb därav 2Gb är för operativsystem och appar.
  + ja, det hamnar här. Har helt klart inte förstått all kritik på touchknapparna. För mig funkar de som de är riktigt knappar. Möjligen så har folk inte riktigt förstått att dessa skall brukas som om de vore riktiga knappar.

  - ja, ok det är 2.3.7 och jag hade som sagt i min gamla Xperia arc S ICS 4.0 och ja det är skillnad på hur dessa fungerar. 4.0 är bättre. Men 2.3.7 är inte långt ifrån just p g a Sony gränsnitt. Jag överlever tills uppgraderingen är på g.
  - Högtalaren är mindre på denna lur, vilket märks gentemot storebror Xperia arc S som har faktiskt bättre ljud och mer fylligare ljud. Xperia S har inte dåligt ljud, men det är mer instänkt på något sätt vilket kan göra att den låter skränigare.

  Kända buggar:
  Gula skärmen
  Backstycket glappar
  Antennavdelningen nere vid glaslisten kan också glappa
  Knak och gnisselljud när man använder touch-knapparna vid glaslisten
  Det har funnits en del klagomål på WiFi och GPS som sägs ha haft funktionsproblemematik.

  Men jag har Ännu inte upptäckt några av dessa buggar med min enhet, så därför ger jag den full pott. Och det är faktiskt den första luren som jag ger full pott. Jag brukar säga att man skall inte ge en 10:a förrän en lur är perfekt. Vilket en lur egentligen inte kan vara, någonsin, för då skulle utvecklingen stanna upp helt. Men eftersom detta är mina första tankar om luren eftersom jag bara haft den i ca 1 vecka. Så kan betyget ändras neråt. Men just nu är den för mig den perfekta luren alla kategorier. :-)

  Har nu haft luren i någon månad. Den tuffar på precis som den ska. Skulle nog vilja säga att den är perfekt, men sänker ändå betyget med 1 stjärna, för att anpassa till verkligheten. Perfekt är den inte. Betraktningsvinkeln är något som jag inte nämde tidigare. Den är inte dålig, men inte heller toppen. Snarare något mittemellan. Visst jag saknar fortfarande ICS, men mobiler flyter på bra efter 1 månad. Inga glapp och jag vågar fortfarande säga att kvalitén är i topp. Visst allt är inte toppen jag har tyvärr en sovande pixel. Vi får se vad som händer när ICS kommer. Kanske jag uttöka denna recension lite till.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft den i en månad nu. Allt fungerar bra, inga buggar upptäckta. Det enda jag tycker är lite störande är att kameran känns seg, tar tid innan kameran fokuserar och tar bilden, och då blir bilden ofta suddig om det inte är utomhus i dagsljus. Men så är det väl med många mobilkameror. Batteritiden är kanske sådär, men å andra sidan - hur ofta är det man inte har möjlighet att ladda varje natt? I mitt fall blir det inget reellt problem.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft Xperia S:en i ca 3 veckor nu. Bytte från en SGS2 med ICS till
  denna med 2.3.7,kan inte säga att jag är annat än nöjd. ICS på min SGS2 laggade och sabbade dentidigare fantastiska scrollningen på tex webbsidor. Nu när jag bytt till SXS är den perfecta scrollningen tillbaka igen :-)

  Är riktigt nöjd med den efter ett tags användande.

  Positivt:

  -Bra batteritid (klarar mig utan probl en dag)
  -Bra samtalsljud
  -Riktigt bra mail och kalender applikation (Exchange)
  saknar dock möjligheten att ställa ett schema för synkning.
  -Inget lagg i webbläsare eller appar,flyter på riktigt bra
  -Notofieringsdiod i fronten (Inte på sidan som Arc)

  Negativt:

  -Har lite svårt för touchknapparna (fortfarande)
  -Laddkontakten eller rättare sagt skyddet,känns som att det inte kommer hålla så länge. Skulle vilja ha laddkontakten i botten på telefonen också

  -
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt grym lur. Köpte först en iPhone 4s men blev besviken eftersom batteritiden var fruktansvärt dålig. Jag lämnade då in telefonen och bestämde mig för att prova Sony Xperia S i stället. Jag är mycket nöjd med telefonen den är riktigt snygg, snabb och framförallt så är skärmen mycket bra.

  Mycket bra telefon från sony.