Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cambridge Audio DacMagic Plus

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Cambridge Audio DAC & hörlursförstärkare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.48)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ok DAC, Mindre bra som hörlursförstärkare

  Den har inte mycket tryck i ljudet med tillkopplade hörlurar, även hörlurar som objektivt är lätta att driva brister

  Den stora nackdelen som jag märker av är att den dynamiska kraften och soundstage inte når sin högsta punkt. Ljudkvalitén som allmänt är bra men den dynamisk aspekten av ljudet brister, även med de olika filtrerna som finns så gjorde ingen av dem någon större skillnad. Något som drar ner betyget lite för mig rent allmänt

  DACen ger overall ett rent, högt upplöst och klart ljud utan någon större förvrängning. Diskanten kan vara lagom skarp ibland, mer skarp än vad musiken i sig ska vara, Vilket gör ljudupplevelsen lite steril i vissa situationer, och något som mina öron inte gillar

  Hur som helst: Får 6/10 som helhet av mig, är värt pengarna och inget köp som jag ångrar överhuvud taget. Men det är ändå så att jag planerar att köpa en ny DAC för bristerna som denna har
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Cambridge borde skärpa sig, och släppa en uppdaterad dac.
  Platt o trist, hänt mycket med dacarna senaste 10åren.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har inte så mycket erfarenhet av DACs sedan tidigare men är mycket nöjd med denna. USB fungerar felfritt med linux och det finns många anslutningsmöjligheter. Det enda jag saknar är en tillhörande fjärrkontroll.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan inte jämföra mycket
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Använder den som hörlursförstärkare och den gjorde ett kanonjobb. Jag ska dock byta den mot en ny eftersom min nuvarande börjar pipa när den blir varm. Väldigt irriterande när man sitter nära den, nära som i samma rum.

  Uppdatering: Jag fick en ny och efter att ha kört den nya ett par veckor så kan jag konstatera att den inte piper när den blir varm. Nu är jag helt nöjd med denna produkt.

  Uppdatering 2: Den nya jag fick har också börjat låta när den blir varm, inget högfrekvent pipande den här gången utan ett ljud som påminner om ljudet en frekvensomriktare skapar.

  Uppdatering 3: Den tredje och sista jag fick i utbyte har gått ett par månader och har inga oljud för sig.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft den i snart ett år, och kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd.

  Som första DAC ville jag ha något mångsidigt, och inbyggd hörlursförstärkare samt både xlr och rca ut kunde jag inte tacka nej till. De driver mina Sennheiser HD650 utan problem, och jag tror faktiskt att de nästan är en perfekt kombo - DAC:ens luftiga ljud gör att jag aldrig har upplevt de problem som ibland hävdas hos lurarna ("okej" ljudbild, beslöjat ljud). Som högtalare har jag de aktiva Argon 7350A v2 via rca, och det märktes en tydlig förbättring jämfört med 3.5mm in! Luftighet, som sagt, men det blev också ett tydligt tillskott av bas. Bas som ska vara där, alltså, men som tidigare gått förlorad.

  Att använda USB har dock inte varit helt smärtfritt, p.g.a. latency, alltså små avbrott i uppspelningen. Tror inte det är något problem för Mac/Linux, men för oss som kör Windows kan ASIO vara nödvändigt, om man ska använda usb. Det är lite jobbigt om man ofta vill byta mellan musikspelaren och t.ex. webbläsaren (som inte stödjer ASIO), eftersom man då inte får något ljud på t.ex. YouTube. Då får man stänga musikspelaren, ladda om webbläsaren
  ev. starta om den helt, vilket är jobbigt.

  Jag har fått latency-problem på två windowsdatorer, varav en högpresterande, och jag tror det handlar mycket om hur snabb usb-bussen är, och/eller hur många apparater som är ikopplade. Så kör man kombinationen Windows/usb bör man tänka på detta! När jag spelar musik med hög bithastighet (24/48 i Foobar2000) och använder ett annat ASIO-program (FL Studio) saktas också musiken ner, alltså slow-motion-aktigt! Ensamt är det inga problem, men för den som vill ha ASIO från flera källor samtidigt är denna DAC bara att glömma. Vanlig CD-kvalitet fungerar dock, om man nöjer sig med det (vilket jag oftast gör, men värt att nämna).

  Uppdatering: Lamporna som indikerar vilka inställningar som är valda har börjat dö... Inte ett så stort problem då jag sällan rör kontrollerna, men värt att veta.
  Efter införskaffandet av en till DAC, det betydligt billigare Focusrite 2i2 (för ingångarnas skull), har jag nu en till ordentlig DAC/förstärkare att jämföra med!

  Jag har mest jämfört med mina HD650, kanske lite med ett par billigare Denon, minns ej... Hursomhelst, skillnaden mellan de båda korten är enorm! Det är sjukt mycket mer bas med Focusrite, men det kan mycket väl ha att göra med lurarna, som nog vissa tycker kan vara lite bastunga. De låter fortfarande superbt, med gott om detaljer, men knappast något jag skulle våga mixa med... lite ironiskt att hi-fi-DAC:en ger neutralare ljud än studio-DAC:en!

  Som sagt beror det nog mycket på lurarna, och de som hävdar att DacMagic Plus låter tunn eller kall kan därför ha en poäng. Med VISSA lurar/högtalare. Har man något åt det varmare hållet kan den dock vara precis det man söker efter!

  En till nämnvärd detalj är att Focusriten skitlätt driver lurarna, som är 300 ohm, medan man får snurra lite mer på ratten på DacMagic. De klarar fortfarande att driva dem över lyssningsnivå, men resurserna är synbart ändliga, vilket kan vara värt att tänka på.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket prisvärd DAC som gör sitt jobb.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fördelarna är många men det som mest utmärker denna DAC är förhållandet pris/prestanda.

  +
  Dubbla optiska ingångar
  Balanserade utgångar
  Snygg
  Lättskött
  Kvalitetskänsla
  Ljudet!

  -
  Ingen fjärr
  Ingen display, hade varit ännu mer lättskött då..
  Ingen digital utgång

  Synnerligen prisvärd, har jämfört med en del andra DACar och det är först med dubbelt så dyra man märker ngn skillnad...
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den plockar fram detaljer ur musik som jag inte ens visste fanns där!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En bra dac för ett rimligt pris!

  Detaljrikt ljud, något åt det ljusa hållet med ändå med ett bra basregister. Kopplade in den via en koaxialkabel till min Cyrus 8 SE cd-spelare och jämförde med dess inbyggda dac. DacMagicPlusen låter betydligt klarare men saknar en del dynamik och nyansrikedom som den fyra gånger dyrare cd-spelaren har.

  Bra ljud också från hörlursförstärkaren som driver även högohmiga lurar fint. Kan tänka mig att lite mörkare lurar som t ex Senn HD650 skulle passa, speciellt när dacen matas från dator via USB.

  Stort plus för de många anslutningsmöjligheterna inklusive XLR-ut. Lite plastig känsla över konstruktionen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt rent ljud
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  -
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket dac för pengarna. Kör den tillsammans med IPAD som Har en PURE i-20 som transport av digital coax signal. Vidare till en Vincent SV-234 med Eichmann Express XLR kablage. Mycket stor skillnad att köra Dacmagic balanserad.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt bra ljud och uppsampling. Hade gärna haft en digital ingång till.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Otroligt bra DAC. Trodde inte jag kunde få ut mer av min musiksamling, men oj vad fel man kan ha!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För dessa pengar helt överlägsen! Har såklart inte möjlighet att jämföra med alla DACar på marknaden men mot tex förra modellen av Dacmagic, Emotiva, Cyp som jag provat sparkar den röv! Gav tom min fina Primare CD spelare ett lyft och pc ljudet via USB är det bästa jag hört hittills. Också lagt lite krut på bra kablar som säkert hjälper till ytterligare. Det enda jag egentligen saknar är fjärrkontroll så därför endast en 9a.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte denna för att hur jag än gjore när jag kopplade datorn (iMac) till receivern så fick jag inte ut fullt ljudtryck. Denna löste det problemet galant.
  Den tillhörande Bluetooth-dongeln gör att man får en hel del roliga funtioner med bla streaming från div handenheter och telefoner.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För sitt pris är den förvånande bra. Extra plus för alla in- och utgångar som gör den väldigt funktionell. Mycket mindre jitter via USB jämfört med sin föregångare. Volymkontrollen är bra, men se upp med kvalitetsförluster om den ställs lågt. En mycket bra DAC i mellanklass. Kör balanserade utgångar om du har möjlighet - dessa ger en avsevärd ljudförbättring (definition och kropp).
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Full pott eftersom det är natt och dag.

  En enOrm förbättring jämfört med att lyssna från hörlursuttaget :P Även om ingen rekommenderar hörlursuttaget så är det nog fan så många fler som använder just det.

  Men till DACen, enheten i härlig kvalitet. Robust och tung. Valet av utgångar gör den framtidssäker och utseendet är toppen.

  Något ytterligare roligt är att stereo är som i en ny division jämfört med annat. Det är krispigt i kanalerna! Även om det är dålig filkälla. Så uppskalningsfunktionen funkar kanon.

  Nu kör jag:
  Thule ia60
  DacMagic Plus
  Van Den Hul D-102 III
  Supra High speed kabel

  Nackdel kommer jag inte på någon. Kanske en annan gång!

  Rekommenderas.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Funkar grymt i min anläggning, men valde den framförallt då den har en massa ingångar och utgångar som passar mina behov. Skillnad ljudmässigt mot andra dacar vet jag inte riktigt, jämförde mot andra DACar i prisklassen och märkte ingen direkt skillnad förutom att de andra DACarna knastrade när jag startade airplay mot min inkopplade airport express. Cambridgen är knäpptyst i alla lägen. Håller tillbaka en stjärna pga pris och att det inte finns en IR-port så att man kan koppla till en multifjärr eller liknande.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  trevlig produkt, förbättrar ljudet.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt jävla grym! Har spelat 30h med den nu och kan bara ge den full pott! Störta lyftet i min anläggning! Har testat DacMagic innan och har inte jämfört den med DacMagic Plus sida, vid sida men kan säga att DagMagic Plus är värd varenda krona! Ljudet är mindre brummigt, basen är mycket tightare och diskanten är i en HELT annan dimension än när man kör via HDMI och avkodar i förstärkaren! Tyckte ändå det lät bra innan men det är som natt å dag! Måste upplevas!
  Kör den via USB 2.0 och Asio drivers och den fungerar felfritt! KÖP KÖP KÖP!
  Anläggningen:
  Pioneer SC-LX82
  HFLS-1 högtalare

  EDIT: Har köpt bluetooth dongeln nu! Installerades på ett kick! Fungerar felfritt och inget krångel! Kvalitetsförlusten är noll! Rekommenderas varmt om man har en laptop och vill slippa sladdar!