Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla de Buyer Stekpannor (218)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  En bra investering
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Det här är min dyrgrip i köket som bara blir bättre efter varje användning. Ingenting fastnar; den funkar till såväl pannkakor som grönsaker eller sås. Den är robust och ett riktigt kvalitetsbygge. Visst behöver den lite omvårdnad men det är inga bekymmer i förhållande till resultatet man får. Utan tvekan den bästa stekpanna jag haft!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tröttnat på teflon och alla andra fantasifulla namn på beläggningar, inget håller i längden trots att man är väldigt rädd om järnen.
  Till slut chansade vi på detta istället och vilken ågren att man inte köpte ett sådant från början!
  Ingenting har fastnat, helt underbart att använda, beställde nu även ett 32cm och ett pankaksjärn, aldrig mer järn med beläggning i vårt hus :)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köp den inte om du inte är beredd på att tillägna pannan lite kärlek och omsorg. Inte lika mycket underhåll som att putsa skor, men nästintill. Går man däremot in med den insikten kommer pannan säkerligen skapa många fantastiska stekytor många år framöver, definitivt det bästa köksinköp jag gjort i mitt liv efter de japanska kock-knivarna!

  Rekommenderar att bränna in via ugn istället för på stekhäll om man inte har gas-spis för en trevligare och mer jämn yta / patina.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Som en del skriver - den behöver vård och omsorg. Du kan inte göra vad som helst i den och är du bortskämd med en teflon-panna så kommer du gå en grym insikt tillmötes. Jag brände fast mkt och jag gjorde säkert en massa fel med uppvärmningen osv, men jag har varken intresse eller tålamod i köket. Det ska funka utan strul. Så min åkte i soporna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min i snart tre år nu och är väldigt nöjd. Den är lättare än en gjutjärnspanna och har bättre nonstick-egenskaper men i övrigt samma nackdelar och fördelar. Med andra ord är detta en evighetsmaskin som bara blir bättre och bättre med tiden, rätt vårdad.

  Man måste låta den nå arbetstemperatur långsamt, skruvar man på max på spisen så slår den sig. Ska ej heller diskas med diskmedel eller i diskmaskin. Gnid bara ur den med hetvatten och en diskborste utan diskmedel och smörj in den med rapsolja eller smör sedan.

  Den här pannan är för att steka i, ej för grytor eller såser. Sura eller starka såser gör att kolet släpper och man får börja om med instekningen.

  Instekning görs snabbt genom att råsteka potatis eller steka pannkakor.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inget för amatören. För en van teflonpanneanvändare är detta verkligen ett steg upp i kvalitet och användbarhet; men också teknik som behövs för att använda den bra.
  Fantastiska stekytor och får bra hätta även på vanlig spishäll. Livsfarlig att först steka kött i och sedan försöka göra sås i, då ett bränt lager riskerar att förstöra en vanlig gräddsås. Har inte riktigt kommit underfund med hur jag ska vårda den, eller ens hur mycket den skall vårdas. Antar att handhavarfelet är påtagligt i mitt fall, men jag lär mig.
  Teflonpanna som komplement är nästan ett måste för amatören.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte deras större modell och fick reklamera den första, och andra... De slår sig extremt lätt även om du värmer upp enligt instruktioner. Butiken säger självklart att detta har de aldrig varit med om tidigare. Hade den inte slagit sig så hade den dock fått top betyg. Jag är en vad som kallas ambitiös hobby kock och har köpt flertalet olika stekpannor/grytor i övre prisklassen skall tilläggas. Skall ni köpa de Buyer så sikta på de mindre alternativen de erbjuder. Eller om du har Gasspis så köp vilken som.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här efter att ha tröttnat på teflonpannor som går sönder. Fransktillverkad kvalitetspanna i vanligt kolstål. Tjockt gods med rejäl tyngd. En riktigt robust panna som borde vara i princip outslitlig. Skönt att kunna använda stålverktyg direkt i pannan.

  När man får den är den täckt i bivax troligen för att skydda mot rost. Enklast är att hälla på kokande vatten och sedan torka av med hushållspapper. Därefter häller man i olja och hettar upp tills den ryker och häller ur och torkar av. Detta motverkar att mat fastnar. Ju mörkare pannan blir desto bättre anti-stickegenskaper. Har fastnat minimalt för mig.

  Pannan ska inte maskindiskas. Vanligtvis räcker det med varmt vatten och en svamp och sedan en inoljning med hushållspapper.

  Riktigt nöjd med den här!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den bästa pannan vi haft. Underbar att steka pannkakor och omeletter i. Fungerar även till kött och annat. Den behöver inte alls så mycket underhåll. I princip lika mycket som vilken annan järnpanna som helst.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktig skitpanna!

  Vill man ha en panna som måste vårdas mer än ens egna barn så är detta något för dig! Bland de sämsta köp jag gjort. Väldigt enkelt att råka göra den konkav så att man istället får en wokpanna :/

  Pannan såldes in som en väldigt robust panna av säljaren på Servera. Vet inte om hon bara var dåligt påläst men robust är det minsta den är. Rostar värre än en spik i dödenshav och blir som sagt konkav så fort man råkar dra på lite för mycket värme.

  Min panna ligger numera på tippen!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kolstålspannorna från De Buyer är helt underbara att använda. Lättare än gjutjärnspannorna, skönt grepp. De går att köra i ugnen mm. Pannan mörknar efter användning och får en naturlig släpp lätt yta. bättre ju mörkare den är.
  Skölj av i hett vatten och droppa lite olja i den innan den sätts in i skåpet.
  Resultatet av att steka kött är underbart.
  Non-Stick pannorna ska jag enbart ha i nödfall om det är någon rätt som är väldigt lätt att bränna, men bara på lägre värme, då de jag har haft håller dåligt trots att de ska hålla och försiktighet har använts och inte velat hetta upp dem för mycket.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym panna som bara blir bättre ju mer man använder den. Dock kan det ta en tid innan den blir riktigt inkörd. Naturligtvis beroende på hur mycket man använder den. Min har blivit bra efter ca 6 månaders användning.

  Se till att torka rent den efter användning och smörja in den med olja då och då. Låt den inte stå i vatten då den kan börja rosta. I såfall får man köra lite stålull för att få bort rosten.
  En nackdel är att de är lite tyngre än non stick pannor.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den bästa pan jag någonsin använt. Jag ska definitivt köpa en till, mindre i storlek. Efter nyckgjutjärnspannor denna extremt lätt två användningsområden.