Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

QPAD MK-85 MX Red (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla QPAD Tangentbord (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan bara ge tangentbordet "bra" i betyg. Hade man bara titta på själva känslan att använda det skulle jag nog ge 9/10. Men det är lite som drar ner betyget. Som Maxkill skriver är programvaran inget vidare. Första gången jag installerade det blev grafikinställningarna helt galna för att dra ett exempel.

  Sedan testade jag att koppla in mitt headset i tangetbordet istället för i datorn. Men detta gjorde att mikrofonen snappade upp skarpt högfrekvent ljud som var fruktansvärt irriterande för de man pratar med på t.ex skype.

  Sedan har belysningen på tangentbordet börjat flacka, eller det flimrar emellanåt vid högsta ljusinställningen. Medelljus inställningen fungera inte alls, eller med ett fruktansvärt svagt flackande ljus. Har endast haft tangentbordet i 2 månader. kvalité?
  Edit: Nu efter ca 6 månader har bakgrundsbelysningen lagt av helt. Och sen har jag något märkligt fenomen att vissa tangenter hakar upp sigggggggggggggggggggggggggggggg, så kan det se ut tills dess att man trycker ner knappen igen. Kan endast hoppas på att jag bara fått en kasst ex.

  Nu har jag varit på netonnet och fått ett nytt tangentbord, kan bara hoppas på att det fungerar bättre. Så här långt ser det bra ut, belysningen stängs iaf av när datorn är avstängd, vilket det förra inte gjorde...

  Update...
  Har nu använt det nya tangentbordet i några månader och än så länge fungerar bakgrundsljuset, men jag har haft tendenser emellanåt att det börjat svacka i ljuset. Men så har det kommit tillbaka. Tangentbordet har fortfarande "problem" med att stänga av sig när man stänger av datorn, belysningen fortsätter lysa. Återigen är det problem med det att tangenter hakar upp sig emellanåt, så detta bordet har problem med kvalitén eller så är det någon mjukvara som strular.
  Kommer troligtvis att byta till något annat tangentbord inom närmaste tiden, vilket kanske du/ni förstår inte är något optimalt betyg med tanke på vad priset är.
  Drar av en stjärna p.g.a kvalitétsproblemen.

  Update 2...
  Kan tyvärr bara säga, undvik detta tangetbord. Bakgrundsbelysningen försvann helt igen, efter typ ett halvår från att det var "nytt". Om någon där ute har ett fungerande MK-85 så kan jag bara lyfta på hatten och säga grattis till dig, men för mig så åker det här ner i soporna. Köpte ett FUNC med röda brytare och jag skulle inte ens fundera på att byta tillbaka.

  Update 3...
  Måste ställa mig frågande till att det här tangentbordet fortfarande finns kvar på marknaden. Antingen hoppas jag att de sett över kvalitétsprocessen så att de har åtgärdat alla felen som detta bordet lider av eller så försöker de bara mjölka ur det sista ur denna utgåva. Pris: 1150:-? Nja 550:- hade varit mer rimligt enligt mig.

  Update 4...
  Efter att ha haft tangentbordet som reserv till min andra dator, då jag inte orkat köpa ett nytt till den, så har bordet (alltså efter 4 år) helt plötsligt börjat lysa igen. Och då menar jag inte att man ser ett litet ljussken, jag menar det lyser som om det vore nytt. Jag får en ryslig känsla av "The Lightbulb Conspiracy".
 • Alla omdömen

 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hemskt att tangentbordet slutar fungera efter bara några månader. Ingen garanti gäller.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Problem med belysningen. Det fungerade i början, sedan började det blinka epilitepiskt. Till slut dog bakgrundsbelysningen. Synd på ett fint tangentbord, rent mekaniskt är det top notch.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Okej tangentbord, mitt första mekaniska. Blev aldrig riktigt nöjd då det kändes väldigt basic för priset. Bytte mot ett Blackwidow och kör numera Ducky.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den får sitt betyg av det snygga utseendet (med lysande rött) och känslan av att skriva/spela på det. Otrolig känsla när man lirar, man kan strafa mycket exaktare än mitt gamla 10+ år gamla keytronic.

  Minuset är programvaran. Du kan binda alla knappar för amerikanska knappar men inte för europeiska såsom knappen eller dom andra åäö osv.
  Det som också är extremt irriterande är att om du vill skapa ett macro för en tangent så kommer tangentbordet lätt låsa sig då den bara klarar typ 6 tryck samtidigt åt gången innan nästa tangenttrycka INTE registreras. Detta är naturligtvis en dödsdom i fps spel. Så jag kör nu en macromus istället vilket räddade mig och det fungerar perfekt.

  Slutsats: Skall du köra macron i spel med detta tangentbordet som utför många tangentslag gång på gång var beredd på att tangentbordet inte registrerar alla tryck. I övrigt grym känsla i det, snyggt, och smidigt att kunna starta program man binder ex. f11 till.

  p.s. Gör inte misstaget att binda Win knappen till annan tangent. För det första fungerar denna tangent extremt dåligt som annan tangent. Binder du den till en annan tangent och trycker win knappen kommer tangentbordet inte registrera nästa tangenttryck direkt efter oavsett vilket det är, så är det för mig iaf. Dessutom var jag tvungen att ta fram virtuella tangentbordet i datorn och binda om Win knappen till Win knappen för att överhuvudtaget gå igång Win knappen igen, för till och med ominstallation kunde inte lösa denna bugg i programvaran (detta är enbart i spelläget ett utav dom många profilerna man kan ha).

  edit: Vet inte om programvaran är fixad men har under alla dessa år inte haft ett fungerande tangentbord pga win knappen. Tangentbordet registrerar inte heller alla knapptryckningar alltid. Väldigt sällan något inte registreras, men kanske en gång varannan vecka.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte tangentbordet för ca 1200:-.
  För det priset kan man tycka att det ska fungera.
  Dessvärre har jag liksom många med mig drabbats av problem med belysningen.
  Den stängs inte längre av när man stänger av datorn och när belysningen är på max så har den börjat dimma upp och ner.

  I övrigt är det ett bra tangentbord. Jätteskön känsla och hygglig layout.
  Men eftersom det är såpass dyrt och samma problem fortsätter att dyka upp trots lång tid i produktion får tangentbordet dåligt betyg av mig.

  Köp något annat!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jävligt skönt tangentbord, jag har haft det i två år nu och den fungerar utmärkt.
  Cool belysning och switcharna är väldigt sköna i FPS spel.
  Det hade dock varit nice om det fanns en rad med macro knappar på sidan.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra tangentbord. Har inte haft samma problem som nedan förutom att bakgrundsbelysningen inte stängs av men det stör jag mig inte på.

  Har haft tangentbordet i ungefär 2 år. Stör mig däremot på att plasthöljet gick väldigt fort sönder till handlovsstödet. Det är inget problem så länge man inte ska flytta datorn.

  Programvaran som fanns att ladda ned 1 år efter att jag köpte tangentbordet är fortfarande väldigt dåligt.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ett mycket bra tangentbord, med ett fel som drar ner betyget ordentligt: Tangenterna fastnar/hakar upp sig ibland (kanske 2ggr per timma). Detta är oacceptabelt av ett tangentbord. Jag har haft detta tangentbord i ett år nu och kommer inte att köpa något mer tangentbord från QPAD innan jag verkligen läst på så att det inte har samma problem. Betyget hade varit en åtta (8) om tangenterna inte hade hakat upp sig.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ganska dåligt, varför? Tangentbordet kostade MYCKET pengar. Efter knappt ett år så fastnar t.ex. "S"-knappen i nedtryckt läge och man får trycka till den för att den ska lossna. Höger Shift fungerar bara ibland, det blir ofta !11! eller ++??.

  Vad mer+ Jo, de röda extraknappar som följer med ligger löst på switcharna, ingen av tangenterna på bordet sitter egentligen fast - de är bara löst fasttryckta. Ibland så lyser tangentbordet fastän man stängt av datorn.

  På jobbet har vi DELL-tangentbord och ett sådant vaniljtangentbord håller i minst 5 år, kanske 10, utan att få sådana här dumma problem.

  Inte värt pengarna, köp inte och var noga med sådana här mekaniska tangentbord. Kolla alltid hur de är byggda. Det är en skam att kalla det här mekaniskt.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Edit 8/5-14: efter bara ett år har det gått "sönder". Backspace switchen har fastnat i nedtryckt läge och det är omöjligt att fixa den. Den har helt enkelt fastnat i nedtryckt läge. Detta har hänt tillfälligt ett flertal ggr på olika tangenter under året som jag har haft det. Så det verkar vanligt.

  Men att ett mekaniskt tangentbord i denna prisklass blir oanvändbart efter bara 1 år är helt oacceptabelt.

  Skönt tangentbord. Kass kvalite (likadant som deras 5K mus som jag har.)

  Mekaniskt blir det i framtiden garanterat men aldrig mer Qpad produkter.

  -------------------------

  Röda switchar är helt underbara. De är grymt sköna att skriva på och jag får bättre flyt när jag skriver med dessa än med de blåa switcharna trots att de ska lämpa sig bättre till skrivning på grund av deras klickande feedback under fingrarna. Men jag tycker det är skönare med de röda för de är så lätta att trycka ner och jag får upp mycket mer fart på det när jag skriver än med de blåa. Samt att de blåa låter en hel del också fast jag personligen tycker att det låter som ljus musik för öronen (det gör de röda också förresten). Vänner bredvid håller nog inte med dock (speciellt ang. de blåa). De röda är faktiskt relativt tysta för att vara mekaniska. Är man lätt på fingrarna så kan de vara väldigt tysta.

  Upplever som sagt att jag skriver mycket fortare på detta tangentbord än något annat. Fingarna bara dansar fram. Gjorde ett test på typingtest.com (röda rummet). Uppnådde 65wpm med 95% accuracy. Som självlärd touchskrivare sedan ett år tillbaka på ett ungefär(typingmaster programmet, mycket bra) då jag använde pekfingervalsen förut så är jag mycket nöjd. Speciellt eftersom det rör sig om "copy texting" och dessutom med lite mer varierande ord än man vanligtvis skriver med. Så jag uppnår nog närmare 100wpm ibland när jag skriver "vanligt".

  Kanske ska klargöra att jag inte spelar på datorn över huvud taget. Jag vill bara ha ett tangentbord som är skönt att skriva på och då blir det ett mekaniskt som detta som gäller. Första mekaniska jag har haft på många många år så man har ju glömt hur skönt det är att skriva på dem och framförallt det underbara ljudet som uppstår när man trycker på tangenterna.

  Kunde lika gärna nöja mig med ett MK-50 eftersom det också har de röda switcharna men jag hade det ett dygn och redan då så började bokstäverna på tangenterna att bli mörkare på grund av smuts och slitage då det hade tangenter med tryck på istället för dessa som släpper igenom ljus och är "integrerade" bokstäver/siffror i tangenterna.

  Kan inte uttala mig om makro funktrioner då jag inte använder dem eftersom jag inte spelar något som sagt.

  Det borde få en tia i betyg egentligen eftersom det osar kvalité om detta tangentbord på alla sätt och vis men jag ger inte tior alltför lättvindigt.

  Nedan följer de anledningar till att jag inte ger det en tia. Även om det kanske rör sig om petiteser så finns de ändå där även om de inte stör just mig personligen.

  -LED lamporna för Numlock/caps lock/scroll lock justeras inte tillsammans med ljusstyrkan på de vanliga tangenterna så de lyser aningen starkt i mörk miljö.
  -På grund av LED lampans position under tangenterna så lyser inte hela symbolerna upp på de tangenter som har symboler längst ner på dem.
  -Handledsstödet har lite klen konstruktion i fästena. Men är man försiktig så kommer de att hålla för många monteringar/demonteringar.

  Allt som allt ett fantastiskt tangentbord som kommer att följa med mig i många år framöver. Rekommenderas starkt.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Snyggt, ligger still eftersom det är tungt, utmärkta funktioner (förutom macron enl nedan), bra att skriva och spela på...

  ...men: jag har upprepade problem med att det låser sig när datorn startar. Beställde först ett med MX Brown under Qpads kampanj. Efter några veckor började det hänga sig direkt efter start. Belysningen fungerade, men alla tangenter var helt inaktiverade. Jag drog ut usb-kontakten, satte i den igen, och då funkade det. Fick det utbytt av Qpad (till en modell med MX Red; kom aldrig riktigt överens med Brown). Funkade perfekt - i sex veckor, sedan samma problem igen. Hoppas nu på att kunna häva mitt köp 1½ år senare, för nu måste man dra ut kontakten varje gång man startar. Ingen annan som haft liknande problem?
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft tangentbordet i en månad och jag är väldigt nöjd med det. Gjorde ett konto här bara för att det är så kul och skriva med det. Tangentbordet är väldigt robust och det märks att det är ett av de dyrare tangentborden. Handledsstödet känns inte plastigt men mer som gummi vilket är ett stort plus om man skriver länge.

  LED Belysningen är väldigt stark på högsta inställningen. För mig fungerar alla knappar som de ska, och har inte haft något problem med USB/Mikrofon/Högtalare som varit inkopplade till tangentbordet. Allt fungerar som det ska. Anledningen till varför jag drog ner 2 stjärnor är för att programvaran som följer med är ett skämt. För ett tangentbord som kostar över 1000 så känns det som att man skulle ha lagt ner mer tid på att göra en bra programvara men så blev det inte..Andra negativa saken är att alla knappar som har något skrivet under själva siffran/bokstaven inte lyser upp.

  Övergick från ett Microsoft Sidewinder X4 och det är högre knappar på detta så lite svårskrivet är det i början. Dvs en hel del misstag kommer att göras..:)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft detta tangentbord i ett par månader nu, och jag kan ju säga att jag är grymt nöjd. Tangentbordet är riktigt robust, belysningen stark och brytarna precis som jag vill ha dem- KÄNSLIGA!

  Det enda problemet jag har haft är att C-knappens belysning slutade fungera, vilket jag löste genom att få det utbytt.

  Riktigt nöjd!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tycker jag borde skriva lite här då jag köpte detta tangentbord under Dreamhack Winter 2013. Dvs att jag har haft det i några månader nu. Själv var jag väldigt nogsam när jag valde detta tangentbord. Då det var längesen jag använde Mekaniska brytare. Qpad gör ett grymt jobb att ha alla vanliga brytare på marknaden. Röda bryta var intressesant för mig.

  Den har verkligen alla dem funktionerna som jag sökte, själva funktionerna och layouten är helt jävla grymt. Lyset var också bra. Dock använder jag inte det, eftersom jag är pro gamer...

  Sitter och skriver från det nu och man blir beroende av att skriva lite, så jävla skönt.
  Dock finns det lite nackdelar, har dels hört att led lyset krånglar för många, blickar lite konstigt uppe på CAPS-LOCK ibland, samt att det kan vara lagg i tangenterna, (i spel). Kanske en någon sekund sker det att tex A hålls inne, mycket irriterande. Skit kasst att Qpad låter något billigt företag göra det åt dem...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För dig som söker det är lilla extra. Super härligt tangentbord!
  Det enda negativa är att andra blir avundsjuka!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den är robustbyggd och andas kvalitet rakt igenom. Den väger ett ton.
  USB HUB och mic- och ljudingår blir också plus.
  Ljusstyrkan på knapparna går att ställla in, 3 olika styrkor och 1 pulserande inställning

  Anledningen till att den inte får full pott är för att mediaknapparna inte är upplysta, de sitter på F1-F6. Själva bokstaven och siffran är upplyst men inte symbolerna vilket gör det lite jobbigt nu när man ej har memorerat vad som satt vart.
  Och knapparna var väldigt höga och lite svåra att skriva på.

  Tänker inte dra ner eller upp betyged angående Switcharna. De är en personlig sak som man borde känna på innan man köper.

  EDIT:
  Efter att ha installerat software från deras hemsida så får nu datorn bluescreen rätt som det är och Windows startar skit segt
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Otroligt bra känsla i knapparna, gedigen byggkvalitet och textur MEN...

  Både mitt och min kompis har någon form av elfel. Efter en veckas användning så började mitt strula - knappar hängde sig medan tangentbordet "startade om", eller i alla fall tappade strömmen (lampor släcktes) och detekterades på nytt av windows. Min kompis hade liknande problem, fast mer frekvent. Jäkligt intressant att spela FPS när tangenterna slutar svara i 5 sekunder lite då och då.

  Efter ytterligare två veckor dog nätagget i min dator (2 månader gammalt zahlman, toppkvalitet många hundra W mer än jag behöver i min rigg). Bytte nätagg, körde ett tag på ett gammalt tangentbord utan att märka några problem, sen kopplade jag in det igen för att se om det blivit bättre - och det hade det. Funkade i kanske en vecka. sen började tangentbordet tappa ström igen, datorn hänga sig när man går ner i standby och vägrar komma upp igen trots hård omstart (med nytt nätagg). Har testat alla olika USB-portar, inga problem med mus ansluten till samma USB-port etc.

  Mic-genomgången hade nån slags missljud också, men det kan ha varit nåt annat.

  Kommer garanterat köpa mekaniskt även i framtiden, men aldrig QPAD.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gamingtangentbord i toppklass!
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gjorde ett konto endast för att varna folk så de inte köper det här tangentbordet. Lika som någon annan i tråden här så började tangenter på mitt exemplar haka upp sig och repetera tills en knapp åter igen trycks ner. Jag skickade tillbaka det och fick hem ett nytt som har samma fel. Skickade precis ett mail till supporten på cdon om det här och har sagt att jag vill reklamera.

  För de som fortfarande vill ha röda brytare kan jag tipsa om Aivia Osmium som nyligen lanserats. Det är iallafall vad jag kommer testa efter jag returnerat det här... eller slängt det i sjön. Väldigt synd på ett tangentbord som i övrigt var väldigt bra.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte mitt första MK-85 för ca fem månader sedan. Använde det flitigt i spel (BF3, SC2 mm) Använde en del makron i SC2 och detta var relativt lätt att ställa in i mjukvaran.
  Brytarna (röda) passar mig bra och har aldrig haft problem med missklicks.
  Ledbelysningen lyser med bra intensitet (använde alltid starkaste läget).
  Handlovsstödet är riktigt bra och du kan bekvämt vila båda händerna när du skriver.

  men men men men men...

  Mitt första tangentbord dog helt tvärt en kväll när jag satt och slösurfade. (Dock inte USB-portarna)
  Fick det utbytt av webhallen på direkten, efter ett par månader började ledlamporna på det nya tangentbordet helt plötsligt blinka oregelbundet. (Har hört folk som har liknande problem med blinkande ledlampor). Idag 10/10-12 dog ledbelysningen helt tvärt, jag valde denna gången att få pengarna tillbaka...
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag är helnöjd. Först tänkte jag att det var lite dyrt men nu i efterhand ångrar jag inte att jag köpte det. Efter en tids användande är jag fortfarande lika nöjd. Men. Som andra skriver också är hörlur/mic uttaget en besvikelse. I micen hörs ett pipande ljud. Jag hör också ett pipande ljud från hörlurarna när jag kopplar in dem i tangentbordet. Jag tror inte att det är hörlurarna som det är fel på. Jag drar därför ner 2 stjärnor. Allt annat på tangentbordet fungerar bra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bytte till detta från Logitech G15. Går inte att jämföra dessa tangentbord.

  Tar dock ett tag att vänja sig med cherry switcharna.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har lite blandade intryck av detta tangentbord. Tangenterna med sina cherry red switchar är supersköna att spela med och känns väldigt responsiva.
  Bakgrundsbelysningen är också en mycket trevlig funktion.

  Dock är mjukvaran och möjligheten att göra vettiga makron under all kritik.
  Bryr man sig inte alls om makron så lär man säkert bli mycket nöjd, men om man som jag faktiskt ofta kör med mer eller mindre avancerade makron i spel så är detta tangentbord en katastrof.

  Qpad skryter mycket om sin n-key rollover vad gäller tangenterna (dvs att man kan trycka ner hur många knappar som helst samtidigt där alla knapptryck registreras) och det stämmer säkerligen, MEN...
  Det gäller inte om knapptryckningarna kombineras med makron.
  Inte ens en enda knapp tillsammans med ett makro fungerar.

  Ett exempel på vad jag menar : Håll in "w" för att röra dig framåt i ett spel. Tryck ned din makroknapp som tex byter vapen eller något. Då tvärstannar du trots att du fortsätter att hålla ned "w".
  Du måste släppa upp "w" och trycka ned den igen för att den åter ska registreras.
  Detta är en katastrof i spel och gör hela makrofunktionen i stort sett oanvändbar.

  Förutom detta så registreras inte alltid allt i ens makro, vilket gör att det inte går att lita på att makrot utförs som det ska.

  Dessutom finns flera andra buggar.

  Skriver man tex kommandot "push down ctrl" som ett makro så tolkas det som ett tryck på ctrl följt av att man släpper upp knappen (trots att "release ctrl" finns som separat kommando).
  Kopplar du tex knappen "r" till makrot "push down ctrl", bindar ctrl till att ducka i ett spel så får det effekten att om du trycker och håller ned "r" så duckar du och reser dig upp.

  Sammantaget så kan man pga dessa buggar och tillkortakommanden glömma att använda makrofunktionen på detta tangentbord.
  Detta är speciellt surt om man lagt ut den ganska stora prisskillnaden på detta och ett MK-50 för att just kunna skriva makros.

  Jag har sedan tidigare en G13 gameboard och där fungerar verkligen makros föredömligt bra och funktionaliteten är dessutom långt större.
  Dock är känslan i tangenterna i Qpad MK-85 klart skönare.

  En annan bug med detta tangentbord är också att det inte går att gå in i BIOS kombinerat med vissa moderkort (knapptryckningarna registreras inte, alternativt hänger sig uppstarten).
  Detta är något rätt många råkat ut för.

  Så behöver du inte använda makros, köp det billigare MK-50. Behöver du använda makros så är detta ändå inget att tänka på.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Äntligen ett tangenbord med "normal" layout och Cherry red.

  Fungerar klockrent.. Har inte haft några bekymmer ännu.

  Har inte testat mic överföringen som upplevs ha strulat för andra.
  Även ej använt macron.. Kan inte känna att de ger mig något heller iofs.

  Dock så irriterade jag mig i början på att man inte kan justera belysningen för num/scroll-lock dioderna.. Dessa är gigantiska och lyser ordentligt. Därav ej full pott...
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  alltså..jag kunde inte bestämma mig så jag köpte både ett sånt här tangentbord och ett steelseries gv6v2red eller vad det nu heter (ni vet vilket)..och.. dom har olika för och nackdelar:

  fördelar:
  handledsstöd,lyser i mörkret,ser rätt tufft ut.

  nackdelar: lite "svampiga" tangenter..och det är faktiskt TRÖGARE än 6gv2red,även fast det ska vara samma brytare.
  förstår inte riktigt.
  åh..visstja... min Z-tangent fastnar i nerläge ibland,inte så kul i spel direkt .. den liksom.."hakar fast sig i nerläge" ..kanske är nån plastpigg från tillverkringen som ..
  och sen ska tilläggas att försöker du byta låt i spotify med snabbtangenterna (som nås via FNknappen och sen Ftangenterna) så kommer windows media player starta i bakgrunden,och först DÅ kan du byta låt i spotify. stoppa stanna och volymkontrollerna funkar dock helt okej.

  makrosarna förstår jag inte riktigt vad man ska ha till i för spel,så jobbigt är det inte att göra några kommandon..
  för övrigt så är de tre sakerna längst uppe till höger inte knappar,det är bara lysdioder..jag trodde det skulle kunna vara några slags växlingsknappar för någonting men... dom är bara lysdioder.

  jag funderar på att lämna tillbaka mitt qpad tangentbord och behålla steelseriestangentbordet istället.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket skönt att skriva på och skriver mindre fel nu än med mitt gamla Lenovo-tangentbord. Har inte spelat med det ännu. Behöver man inte bakgrundsbelysning, USB-hub och macro-knappar så kan man lika gärna köpa det betydligt billigare MK-50