Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech HD Pro Webcam C920

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Webbkameror (34)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft kameran några dagar nu och är riktigt nöjd. Det var många år sen jag hade min Quickcam 4000 och en hel del har hänt sen dess.

  Först så häpnades jag av hur bra bilden var med den här. Med Skype 5.8.0.156 kan man genomföra videosamtal i 1080p och bildkvalitén är helt fantastisk. Dessutom i Widescreen.
  Den har 20 stegs autofokus vilket gör sitt jobb riktigt bra. Så nära som 3-4 cm från kameran kan den fokusera.

  Kameran har även steromikrofon men det är inget jag har märkt så mycket av ännu. Har oftast headset när jag pratar, men när jag använt kamerans mikrofon har motparten alltid uppfattat vad jag sagt.

  USB inkopplingen fungerade direkt i Windows 7. Man kan även ladda ned Logitech mjukvara men det är inget som behövs. Tror de flesta kommer använda Skype elller MSN.

  Kameran kan även ta stillbilder med Logitechmjukvaran, men användningsområdet är kanske lite begränsat..med tanke på att kameran sitter ovanpå en skärm. =)

  Kameran har fått en riktigt bra fot som är ställbar för att hänga på en platt skärm eller stå på ett bord. Den kan vikas ihop och fällas ut.
  Sladden är dock bara 1.7 meter lång. Kameran är ca 10 cm bred och 3 cm hög när den hänger på skärmen.

  Jag är nöjd men jag kan tänka mig att många tycker att 890 kr är något dyrt för en webkamera. Pengar som läggs ut för att någon annan ska få se DIG bättre. Kanske fler som vill skaffa bättre kamera efter att ha sett denna in action?
 • Dålig

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Jag förväntade mig inte så mycket. Bara något som inte skulle vara sämre än laptopens inbyggda kamera. Inte alltför mycket begärt av den mest populära webbkameran på Prisjakt kan man tycka, men jag hade fel. Bilden var ur fokus hela tiden när jag testade den, men det var inte för att den inte försökte fokusera. En sökning på nätet visar att detta är ett vanligt problem. Den vanligaste lösningen verkar vara att stänga av autofokus! Ljudet från de konstanta försöken att hitta fokus togs också klart och tydligt upp av mikrofonerna. Skulle jag försökt använda den i jobbet så hade nog många undrat vad det var som lät. Fattar inte varför den är så populär. Riktigt usel!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att ha haft Logitech C270 720p HD Webcam i cirka ett år, ville jag uppgradera till en C920.

  Jag tog beslutet att vänta till Black Friday för att se om den blev billigare. Det blev den, 499 kr istället för 719 kr är en mycket bra deal enligt mig. C920 spelar in i 1080p i 30fps, precis vad jag behöver för att också kunna få mitt FIFA gameplay till 1080p.

  Jag har nu testat den i en dag (ja, det kanske låter lite) och jag är riktigt nöjd. Vikten på kameran är faktiskt ganska mycket när man tänker på att det är en webbkamera. Otroligt krispig bild och autofokus som verkligen hjälper en i sina inspelningar.

  Kameran är kompatibel med både Windows och Mac som ger både Mac och Windows-älskare möjligheten att testa denna kamera.

  För mig var priset på 499 kr, ett riktigt klipp. Även 719 kr är ett väldigt rimligt pris. Om du ska köpa en webbkamera, köp den här!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Perfekt kamera som ger en bra skärpa samt att den har en bra mikrofon för samtal, rekommenderar att använda hörlurar när man är i ett samtal och inte högtalare.

  Positivt:

  + Bra bild kvalité
  + Bra mikrofon
  + Smidig att installera

  Negativt:

  - dyr ( för 1000kr är den dyr då den har listan 600kr i normalpris )
  - ändra inställningarna är krångligt att hitta för att zooma och rikta kameran

  Slutsats :

  Bra kamera men tveksamt värd 1000kr , finns många andra kameror ute på marknaden som levererar likvärdiga funktioner för halva priset. Men om ni behöver en bra kamera och priset inte spelar någon roll så rekommenderar jag den starkt.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Piece of junk. My 720P Trust webcam has a much better image quality... C920 is a piece of crap - it doesnt cant even focus correctly, to bad I didn't read the reviews before I bought it. Neither does it manage different lightning conditions either over or under exposed. NOT RECOMMENDED !
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Använder denna mest vid videokonferenser med jobbet. Har endast haft problem med fokusering om det rör sig saker i eller bakom i ett möte eller om det kommit damm på linsen och då tar det lång tid för den att hitta fokus igen.

  I appen man kan installera kan man välja close up eller super wide vidvinkel. Aldrig använt funktionerna för ser inte poängen.

  Ljudet är okej men det är omni-directional och alltså plockar upp allting i omgivningen så ingen isolering eller riktning på mikrofonerna alls. Beroende på vad man gör kan det antingen ses som en feature eller störande.

  Dock blir både bild- och ljudkvalité bättre om man använder en lite dyrare telefon vid videomöten så tveksamt om den är prisvärd för 900kr.
 • Dålig
  4 mån sedan
  Inconsistent exposure, and always out of focus.
  Tried to solve it by manually setting the focus and exposure, which doesn't work consistently and have to repeat the procedure couple times a day.
  I badly needed a basic webcam, but I have to return this.
  Also, I'm not going to but any Logitech products, because they force you to install "Logitech G Hub", a bloated software which ask for too many permissions.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Bra kvalite och fungerar alltid när man behöver den.
  Har haft den i några år och den fungerar fortfarande lika bra.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Blev imponerad över kvaliteten. Enda problemet jag har är att ljusstyrkan i rummet jag använder den i inte är jättebra och då blir framerate och kvalitet lite sämre.

  Testade dra in lite extra ljus och då såg det utmärkt ut.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra men saknar dock linsskydd.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym bild!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Logitech C920 är en stilren liten kamera med stereomikrofon. Perfekt utformat för att lätt kunna ställa eller sätta på bord eller uppe på en skärm utan att den ramlar ner hela tiden som många andra lättare och mindre smart utformade kameror kan göra. Kameran har även kamerastativfäste. Bra ljudupptagning i stereo. Verkligen utmärkt bildkvalité i 1080. God färgåtergivning och bra autofocus. Fungerar med Skype m.m. Den bästa webbkamera jag ägt.

  + Det är tyngd i den som gör att den sitter/står stabilt på datorskärmen
  + Gängat hål för att kunna fästa den på kamerastativ, perfekt om man ska göra video- eller livepodcast
  +1080P
  + Utmärkt bildkvalité i ljus, men hanterar bilden förvånansvärt bra även i mörker
  + God ljudupptagning
  - Logitechs mjukvara, men den behövs egentligen inte. Windows 10 har drivrutiner från början.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt, riktigt, riktigt, RIKTIGT BRA! Ska ni speciellt streama är detta vad ni vill ha och inget annat!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  finns inget att säga förutom utmärkt
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra kvalité på både video/bild, för detta priset av 599kr så tycker jag man får en väldigt bra webbkamera.

  Kan rekommenderas!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt ok bild, dock vissa problem då ljus kommer in från sidan.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag uppgraderade till denna kamera från en Creative Live Cam Socialize HD 1080p, och skillnaden är som natt och dag!

  Creative-kameran var dålig och hade jätteproblem i lågt ljus. Det följde med programvara till Windows där du kan ställa in vitbalans, gamma, färg etc, men det fungerade generellt riktigt dåligt och det enda det ledde till var att ansiktet fick en mer gul ton eller en blå ton, speciellt om du sitter framför en skärm.

  Jag hade denna Creative i nästan ett år innan jag uppgraderade till Mac. Tyvärr följer det inte med några program eller inställningar i Mac för webbkamera så helt plötsligt fick jag finna mig i att kameran alltid visade mitt ansikte som blått i sena möten med kollegor. Som tur är kunde jag lämna tillbaka kameran till butiken (Teknikmagasinet, tack!) pga ett annat fel med kameran och jag köpte då en Logitech C920. NATT OCH DAG! Även om C920 inte heller har officiellt stöd för Mac så fungerar den helt klockrent där. Du kan inte ställa in vitbalans eller något med den heller, men det behövs inte -- kameran fixar det automatiskt oavsett om du stirrar in i en ljusstark skärm eller om du har ett möte dagtid, eller under en lysrörslampa. Klockren bild oavsett förhållanden!

  Jag kan varmt rekommendera denna kamera trots avsaknad av Mac-support. Om du verkligen behöver funktioner för att manuellt ändra vitbalans, ljusstyrka, zoom etc så kan du köpa en app (iSight t ex) för ca 20 dollar, men för min del fungerar det perfekt utan några inställningar, något jag verkligen inte kunde säga om Creative-kameran.

  Har du Windows följer det med programvara för att ändra alla möjliga inställningar, så där är det lugnt. Men även där är det enorm skillnad mellan denna och Creative-kameran. Logitech är helt enkelt överlägsen!

  Två stjärnor går bort från betyget pga avsaknad av Mac-support, samt för att det inte går att zooma in bilden (utgångsläget är vidvinkel, vilket är bra om du har möte med flera i samma rum, men är du ensam framför en dator får den med onödigt mycket runt omkring dig i bilden). Med tanke på den generösa upplösningen vore det fint att kunna beskära bilden lite när man har möte.... och jag vet att detta fungerar i Windows, men inte i Mac.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En webbkamera som presterar över mina förväntningar. Mycket bra kvalité på både bild och ljud. Ett bra köp med andra ord!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Toppkvalitet på bilden om man har bra ljus. Ljudet verkar uppfattas som mycket tydligt i andra änden. Inget att klaga på
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bildkvaliteten är superbra. Mjukvaran brister lite när den ibland växlar läge från widescreen till tv-format när man pratar i Skype. Bilden hänger sig då en stund om den återhämtar sig alls. Kan vara ett Skype-problem, men kameran skall vara anpassad för Skype.

  Bästa jag haft i alla fall.