Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-N66U

 Lägg i lista  Jämför
RT-N66U är uppföljaren till Asus populära inbrytning i routerbranschen, RT-N56U. Med en design som sticker ut och goda prestanda, dual-band och dubbla USB-portar. Lanserad 2011.
Jämför pris på alla Asus Routrar (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.52)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft en WRT54GL med Tomato 1.28 FW ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=74148 ) som funkat utmärkt i 5 år kanske. Kände dock att det var dags att uppgradera då outputten på WRT54GL är 54mbit, vilket inte är särskilt mycket.

  Jag kör en lokal Ubuntu-server med diverse grejer igång, därför var jag enbart intresserad av att ha en STABIL router för både LAN och Wi-Fi. Jag behöver inte samba, torrent etc. på själva routern, eftersom jag kör detta (och mer grejer) på Ubuntu-servern. Därför kändes denna router som overkill för mig när jag började kolla upp vilken router jag skulle köpa.

  Det som dock intresserade mig var att den har:

  * Hög throughput, både WAN / LAN
  * Tre st. antenner för bra trådlös signal
  * Gigabit-portar för LAN
  * Dualband Wi-Fi (2.4 Ghz och 5 Ghz)
  * Det som dock gjorde att jag bestämde mig för just denna var att det gick att installera Tomato på den (blev att jag körde Shibby, men Toastman är också ett alternativ - mer om detta senare i texten dock!)

  Nåväl! Direkt efter att jag fått den började jag installera Tomato (Shibby), vilket visade sig vara en rätt krånglig process. Tog typ 10 försök innan jag lyckades skicka över Tomato FW när jag satt routern i Firmware Rescue Mode. Fick göra om en hel del gånger, växla TP-kabeln i routern mellan WAN-porten / LAN-porten etc. Men det funkade till slut.

  När jag väl fått igång Tomato och confat det som jag ville, funkade allt väldigt bra! Väldigt bra mottagning på Wi-Fi etc. ... i några dagar ...

  Efter några dagar dog Wi-Fi helt i princip. Enheterna på övervåningen hade 0 i signalstyrka. Hade jag min iPhone 4s ett par centimeter från routern kunde jag få upp till 10% signal. Provade confa om, härjade på som sablar, flashade om FW etc., men inget verkade hjälpa.

  Blev less och körde en Firmware Rescue Mode och installerade senaste officiella ASUS FW (3.0.0.4.260 när jag skriver detta). Det visade sig att detta FW var väldigt bra. Det stöder inte riktigt allt som Tomato stöder, men räcker bra till mina behovs (mina behov är i princip, STABILITET (Wi-Fi / LAN), port forwarding, statiska LAN-IP, DMZ och DDNS).

  GUI:et i ASUS FW är lite mer "klottrigt" än vad jag är van med i Tomato, men funkar bra. Dock funkade det inte så bra i Firefox, var tvungen att köra IE för att den skulle spara port forwarding-inställningarna av nån anledning. Tog ett tag innan det kopplade för mig ... Har inte provat i Chrome än dock.

  Tillbaka till mina punkter!

  * Throughput: Snabbt! Har inge siffror på det, men går bra mycket snabbare än med WRT54GL.
  * Wi-Fi signal: Får högre signalstyrka än med WRT54GL, funkar bättre i "problemrum"
  * Gigabit-portar för LAN: Ja, går snabbare såklart :)
  * Dualband Wi-Fi (2.4 Ghz och 5 Ghz): Tjaa, vad ska jag säga här :) Hade inte riktigt koll på att iPhone 4s inte stöder 5Ghz, så slog faktiskt av 5Ghz och kör bara på 2.4Ghz, vilket dock funkar bra.

  Så, för att sammanfatta. Ger denna en 9:a för tillfället.

  Positivt:

  * Punkterna ovan.

  Negativ:

  * Tomato funkade inte bra (för mig iaf). Dock kanske inte detta är så negativt ändå eftersom det visade sig att ASUS FW var riktigt bra.
  * Genererar rätt mycket värme (blir inte "superhet" direkt, men mer än WRT54GL, men så är det också en mer kraftfull maskin)

  Blev en lång text detta, hoppas nån får hjälp av den dock!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt bra router. Mycket starkt trådlöst nät. Bra hastigheter även trådlöst.
  GUI'et har fortfarande några buggar men det är ok med tanken på att denna routern har just kommit ut på marknaden.
  Gjorde en lite mera avancerad test här (på engelska):
  http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?p=35358#post35358
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  !OBS! För er som upplever svagt eller ostabilt Wi-Fi, läs vidare;

  Anledningen till att denna router är så rekommenderad är för att den presterade otroligt bra i början, men Asus bestämde sig för att byta drivrutiner för det trådlösa efter ett tag, och styrkan på Wi-Fi blev kraftigt försämrat.

  Den goda nyheten är att det går att använda den gamla drivrutinern för Wi-Fi men ändå behålla alla nya fixar och förbättringar dom har gjort sedan dess.

  http://www.snbforums.com/threads/fork-update-for-374-43-available-v13e1.18914/

  Denna firmware gör just det. Signalen blev mycket starkare, och jag har inte behövt starta om min router eller upplevt något sorts lagg på ett halvår nu.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Efter två år gick strömadaptern sönder, köpte en ny då och efter ytterligare ca 2 år så slutade den bara att fungera helt tvärt. När den väl fungerade imellan åt så fick jag starta om den då och då.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Väldigt bra och stabil. Får fortfarande säkerhetsuppdateringar 2020-06-18.

  Har som andra även fått öppna upp den och ta ur fjädern till strömknappen.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket bra router! Det trådlösa fick ett lyft här hemma. Enkla och bra inställningsmöjligheter.
  Enda nackdelen är strömknappen som tappat fjäderfunktionen så fick modifiera att den alltid är intryckt.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har använt den 5 år, utan problem.
  ASUS gränssnittet hjälper managers den enkelt.
  (Nu i 2020 ersätts den av en nyare och kraftigare ASUS router med mer portar men inga klagomål i en hem installation)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa routern jag ägt!
  Jag har aldrig haft problem med den och den fungerar mycket bra.

  +Lätta att konfigurera
  +Bra trådlöst nät

  Finns inget att klaga på! Det är bara att köpa =)
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har en RT-N66U på jobbet, där ca 6 personer vistas.
  Täckningen är helt ok. Den täcker in hela kontoret på ~150 kvadrat trots att där är en del väggar emellan.
  Däremot verkar den inte kunna hantera antalet personer och enheter, trots att alla vanliga datorer sitter på trådad anslutning. Så det är i princip bara de anställdas mobiltelefoner och en surfplatta den ska hantera. Anslutningen laggar och klipper även när man är precis intill routern, ungefär som om man hade 50% packetloss eller liknande.
  Lyckades dessutom få N66U:n att krasha permanent så jag fick fabriksåterställa den efter att ha konfigurerat upp en VPN-anslutning som inte fungerade riktigt som den skulle.

  Så på ett mindre företag eller för en större familj, räcker N66U inte till.
  Har en RT-AC87U där hemma, och den fungerar perfekt. Fast den har också betydligt högre grundkapacitet. Så det är kanske inte så konstigt att den kan ösa på månad efter månad utan problem trots att den har ungefär lika många anslutna enheter.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det senaste året har jag haft stora problem med den här skiten. Tappar helt plötsligt internet mot mitt fiber-lan (tele2). Kör om internetguiden om och om igen, där routern säger att internet är ok, men hastigheten ligger på dryga 0,13kbs.

  Kassaste supporten från ASUS Nordic.

  Slängde in tomato i den och genast vart det bättre. Betyg baserat på asus-firmware

  Uppdatering 2017:

  2015 slängde jag in org. asus firmware i den igen. Wifi tappade alltid hastighet, gick inte ens att surfa när du satt 1m bredvid den. Flaskhals någonstans. Fick starta om den manuellt flera gånger i veckan. Frun slutade använda wifi helt. I källaren eller övervåningen var det 4g som gällde.

  Ledsnade och slängde in Merlin firmw. Nu tuggar wifi på med otrolig fart. Längst bort i huset, i badrummet en våning upp flyter det på rappt. I källaren får jag ut 130mbit trådlöst, helt okej med tanke på avståndet och all betong mellan punkterna.

  Har 12st trådlösa enheter kopplade till den. Media/kameror/telefoner. Samt 3st trådade, så den för jobba hårt ibland.

  Värt att nämna är att jag moddat min en aning, eftersom jag tyckte att den gick ovanligt varm. Tog loss plasten på ovansidan, gjorde ett hål monterade dit en fläkt som drivs med usb från routern. Sval och skön.

  Finns guider på youtube ifall ni blir sugna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min sedan februari 2013. När jag tänker tillbaka på den perioden minns jag inga större problem utan snarare att den har bra räckvidd och prestanda på det trådlösa nätet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar som man förväntar sig - Bra!
  Flera bra omdömen med utförligt text finns ju redan
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har 100/100-lina utåt och ca 18 trådlösa enheter i mitt nät:
  9 sonos-enheter
  2 bärbara MacBook Air
  1 stationär dator (PC)
  1 surfplatta
  2 iPhone 7
  1 Smart-TV
  1 Apple-TV 4
  1 Chromecast (gamla tror jag)

  Och hade hoppats att denna router skulle klara allt fint, men tyvärr så finns det mer att önska. Både Apple-TV:n och Sonos playbaren har små-problem att prata med min router ca 5 meter bort. Oacceptabelt.

  Min stationära dator (också ca 5 meter bort) klarar heller inte att få upp någon stabilitet. Ibland funkar det, ibland laggar det sönder. Så där blev det så illa att jag fick dra kabel.

  Macbook'sen funkar fint! Men de används ju dock bara till surf.

  Jag är inte imponerad. Är inne på mitt andra exemplar av denna router (som jag haft över 2 år). Den förra tog jag med ner till webbhallen i ett vredesutbrott och reklamerade.

  Har nu för ca 6 månader sedan kört Tomato. Fördelen var bland annat att jag kunde skruva upp signalstyrkan vilket hjälpte. Ser dock fortfarande problem, men inte i samma utsträckning.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har alltid levererat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den överlägset bästa routern jag har ägt. Har 2st med custom firmware (Merlin) och de fungerar oklanderligt. Otroligt stabil router med fin fina hastigheter både trådlöst och trådat. Har 250/100 hemma och kommer upp i ofattbara 215/90 trådlöst, helt fantastiskt bra. Har tuffat på i 3 år utan problem. ASUS tillverkar verkligen produkter med kvalité.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte upp mig från en gammal d-link. Helt andra hastigheter! Trådlösa överföringshastigheter på 10 MByte+ i hela lägenheten. Just det faktum att man får så bra trafik även en bra bit ifrån routern imponerade på mig. Betydande skillnad från budgetrouters.

  Lätt att konfigurera, kraftfull och prisvärd!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har ägt routern i 3 år. Stabilaste konsumentroutern jag någonsin använt.

  Kör med Merlins firmware som bygger på Asus egen fast med lite extra funktioner.

  Det mesta har väl redan skrivits.

  + Bra throughput lan-lan. Jag maxxar nästan den teoretiska maxhastigheten på Gigabitlan så inget att klaga på.
  + Bra throughput lan-wan. Räcker med råge till min 250/250 lina.
  + Stabil till 100%. Har aldrig kraschat för mig. Uptime på +6 månader sen startade jag om efter en firmwareuppgradering.
  + Bra räckvidd och stabilitet på Wifi. Både på 5GHz och 2.4GHz.

  - Den börjar bli till åren kommen nu. Men kan fås för ett bra pris.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kört Shibby Tomato 3.1-135 på denna. Funkar bra. Prisskillnaden till Netgear R7000 är minimal när den är på kampanj ofta 1100kr och då är uppgraderingen till Netgear värt pengarna. Då den har snabbare processor, samt USB3.0 port.

  Hade problem med att strömknappen slutade funka och inte ville stanna i intryggt läge. Använde ett gem för att klämma fast den i intryckt läge. Nu rullar den fint där :)
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter 2 års användade så slutade plötsligt routern att fungera, det visade sig att ström-knappen gått sönder (den vill inte stanna i intryckt läge, den poppar ut igen till avstängt läge hela tiden), och att detta är ett väldigt vanligt fel på denna modell. Tyvärr hittar jag inte kvittot annars hade den blivit inbytt mot ny då det är 3 års garanti.

  Innan den gick sönder så tycker jag ändå att routern fungerade väldigt bra.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  antennerna räcker gott och väl för en 5 rum o köks familj.

  Routerns mjukvara tillåter dig att namnge alla kopplade enheter och även lägga bilder till enheterna så att du lättare kan hålla koll på alla som är kopplade till din router.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering.
  Den börjar ge upp nu och hänger sig då och då (oftast det trådbundna som slås ut).
  Alltid varit varm och det är nog därför den börjar ge upp.
  Powerknappen åkte ut nu i veckan o fastnar ej inne längre (en gummisnodd + mutter håller nu in knappen tills jag hittat någon ny router).
  3års garanti står det på kartongen o den höll ju ca: 3år.
  Annars har den funkat bra.

  *Stabilt trådlöst
  *lätt att ställa in
  Bättre räckvidd än min Netgear wndr3700 som åskan tog.
  Blir dock inte så vacker att hänga på väggen eller om man använder det medföljande stödet då kablarna blir svåra att dra snyggt.
  Lite buggigt ui men har ej uppdaterat till det senaste ännu.
  (kör 3.0.0.3.112 nu)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det här är uppenbart en helt ny generation av router teknik. Prestanda och den användarvänliga mjukvaran kan inte jämföras med andra routrar.

  Denna router fick ersätta min något år gamla router (Netger WNDR 3700).
  Allt jag läst om denna prisbelönta ASUS router stämmer. Men användar upplevelsen är verkligen att allt går distinkt snabbare på trådlöst anslutna enheter.
  På LAN kan jag inte märka någon skillnad. Störst skillnad tycker jag det är på min iphone. Får nu en-två pinnars mottagning i hela vår stora villa med två stora skorstensstockar och kraftiga massiva träväggar.

  Det som inte nämns i recensionerna är dock mjukvaran som är välskriven. Menyerna ärbåde behagliga och lätta att förstå och logiskt organiserade. Flera automatiska installationsguider ingår, har dock inte prövat dessa. Manualen är välskriven och ingår som en liten bok!

  Det bästa av allt är "föräldrakontroll". Nu kan jag äntligen reglera ungarnas internet användning från mitt skrivbord istället för att använda Microsofts föräldrakontoll på varje dator. En stor förbättring för mig.

  Jag är jätte, jätte, jätte nöjd efter endast en dags användning.

  Den har inget stöd för 4G.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  riktigt besviken! nästan ingen skillnad från min gamla asus router som kostade 300:- bara!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt bra och stabil router som jag rekommenderar.
  Överlägsen alla andra routers i denna prisklass. Har många vänner som kör den med samma upplevelse som jag. Obs, installera mjukvaran jag rekommenderar nedan.

  Wifi:
  Mycket bra täckning och jag använder många enheter samtidigt utan problem.
  Aldrig haft något problem med mitt trådlösa. Strömmar 1080p filmer och använder strömmade tjänster på nätet. Se till att nyttja 5Ghz bandet så mycket det bara går! Har du problem, se över förutsättningarna där du bor. Undvik 2,4Ghz bandet i lägenheter.

  Mjukvara:
  Asus "open source" mjukvara "Asuswrt" är riktigt bra, baserades från början på Tomato.
  Det bästa du kan göra med en Asus router är att installera varianten "Asuswrt Merlin" för att få fler funktioner och en mycket stabilare router. Den bygger helt på Asus original mjukvara och man installerar den precis som vanligt genom att ladda ner filen och i GUI:t uppdatera. Uppdateringarna som tas fram i denna version brukar sedan dyka upp i original varianten som Asus själva släpper mer sällan. Detta är för att personen har ett nära samarbete med Asus och att det är "open source".

  Läs mer om detta här: http://asuswrt.lostrealm.ca/about

  Minus:
  Enda nackdelen med denna modell är den stående designen, tycker inte portarna är placerade optimalt då man ska plugga in kablarna.

  Update 2014-12-27:
  Den håller måttet fortfarande och är riktigt stabil.

  Update 2015-05-07:
  Tuffar på utan problem. Uppdateras fortfarande av "Asuswrt Merlin".
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är grymt bra att använda enkel och allt fungerar bra. Väldigt enkel att ställa in, man kan knapp misslyckas.

  Men till det dåliga så fort den når 31enheter anslutna kraschar den helt och det händer alltför oftast nu att jag kommer upp i den mängend. Är enkelt att åtgärda genom en omstart men får då problem med en del enheter som inte går att sätta fast ip t.ex. skrivare som kan trilskas lite. Har man inte mer än 31enheter köp den du blir inte besviken.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Installationen var supersmidig, det fungerade omedelbart.

  Hastigheten ligger runt 80 Mbit/s ned trådlöst (kabel snittar 85 Mbit/s) på en 100 Mbit/s fiberlina, så jag är nöjd!

  På PCn sitter en D-Link DWA 160 nätverkskort (USB)

  Jag använder Win 7 Prof (64 bit)

  Stabiliteten får jag lov att återkomma till.

  edit: OK, sju månader har gått och jag är toknöjd. Jag tänker överhuvudtaget inte på routern. Jag höjer härmed mitt betyg med ett snäpp!

  edit 2:hela tiden mycket stabil efter ett par år nu, och jag kommer upp i över 300 MBit/s trådlöst, med ett fibercoax 500/50, i datorn sitter numera en ASUS PCE-AC68
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Skänkte min RT-N56U och köpte den här i stället. Det mesta känns igen men framförallt är signalen betydligt starkare. 95/62Mbit via trådlöst 5Ghz är dock något sämre än vad jag hade på RT-N56U. Använder bara portfw till en NAS än så länge men det fungerar som det ska.

  Den drar inte 30w. Snarare 10w enligt mina mätningar. Jämfört med RT-N56U är det alltså ingen jätteskillnad mer än någon watt.

  VPN fungerar utmärkt. Använder det främst för att använda streamingtjänster utomlands. Har även en permanent uppe mot jobbet för backup och den är rock solid.

  Kör med Merlin senaste fw.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag använder inga som helst andra funktioner än WLAN, men hastigheten är bra och täckningen förträfflig. Jag är mycket nöjd med mitt köp.

  Inga som helst problem de två månader jag använt den.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket nöjd med routern. Har haft den mer än ett år. Nu finns det såklart bättre på marknaden. Har provat olika firmware (merlin http://asuswrt.lostrealm.ca/, tomatoUSB shibby och dd-wrt). Alla funkar lika bra och har man inga speciella krav så rekommenderar jag merlin.

  Com Hem's 500/50mbit funkar bra. Bredbandskollen kom lite över (511mbit och 54mbit upp). NAS-funktionen eller vad man vill kalla det för är fattigmans-NAS. Den är för klen om du vill köra torrent eller stream från HD. Det funkar men kan lagga beroende på belastningen i ditt nätverk. Rekommenderar att använda USB utgången till en skrivare eller usb-sticka som 2:a backup.

  Inget negativt jämför med vad som fanns på marknaden när den kom.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb och signalstark router som även fungerar bra med 3G dongel (E173), fungerar även bra med att köra IPv6 men dock så får man inget brandväggskydd i IPv6 läget, hoppas de löser detta i kommande uppgraderingar, kör nu 3.0.0.4.270.
  Den har nu också inbyggt stöd för OPENVPN.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Vilken router....!
  Inte undra på att den kallas "Dark Knight"

  Jag har nu haft den i över 2 år, och jag blir bara mer och mer imponerad på denna router. En omdömen har varit att GUI:et inte har varit riktigt stabilt, men i och med de senaste firmware uppdateringar från ASUS så har det blivit riktigt bra.

  Hela hemmet är kopplat trådlöst, en del enheter via 2.4 Ghz och en del över 5 Ghz och jag kommer upp till riktigt höga hastigheter.

  Jag kan tipsa på att undersök hur det ser ut just hos dig med alla trådlösa nätverk. Ju fler som sitter på samma kanal ju mer störningar blir det. Ett bra verktyg: http://www.metageek.net/products/inssider/

  Det finns bara en sak som jag inte gillar och det är LED lamporna på routerna. De är riktigt starka och det vore hemskt trevlig om man kunde stänga av dem, vilket man inte kan. Alternativet är att täcka för dem.

  Uppdatering 2015-01-30: Trodde jag gjorde ett bra köp när jag uppgraderade till RT-AC87U. Nej, inget att rekommendera! Köp denna!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag rekommenderade denna routern till en vän som dragit in fiber till sin villa. Installationen gick smärtfritt och gränssnittet är mycket bra.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag hade tidigare en TP-Link TL-MR3420 som fungerat felfritt i flera år. Anledning att jag bytte var att den ej hade Gbit (Max 100Mbit). Vilket kändes dumt då jag har 250Mbit internet. Därför bytte jag upp mig till denna router.
  Fungerade bra i en månad* sedan ville den inte längre att jag skulle gå ut på internet.
  På routerns sida stod det att den är ansluten till internet men datorn hade ändå ingen tillgång till internet. Har precis varit och fått den utbytt och hoppas på att den nya ska fungera bättre. Fick byta tillbaka till min TP-Link så länge vilken fortfarande fungerade utan något som helst problem.
  Kan endast hoppas att det var något dåligt exemplar jag fått.
  *Kan lägga till att jag hade strömmen bruten till routern i 3 dagar eftersom jag skulle resa bort, om det var orsaken till detta problem kan jag ej svara på. Men en router ska inte lägga av p.g.a. att strömmen är bruten.

  Om du köpt en likadan hoppas jag att din/er fungerar bättre. Täckningen för det trådlösa nätverket verkade vara bättre än på min gamla TP-Link iaf.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är mycket nöjd med produkten. Jag köpte denna routern för att jag upplevde att internet hastigheten på min bärbara datorn var låg. Jag mätte hastigheten på bredbanskollen och den var knappt femtedel av vad min man hade på hans stationära dator som var kopplat till internet via kabel. jag blev ledsen och började läsa på internet om olika lösningar. Bland annat rekommenderade man att köpa dual band routern. Jag satsade då på Asus och ångrar inte. Efter att jag kopplade in mig med den till internet trådlösa hastigheten har blivit nästan lika snabb som trådbunden.
  det ända som jag inte lyckats med, var att bli av med min gamla routern som jag fått från internetleverantör. Jag var tvungen att koppla min nya routern via kabel till den gamla. Men det kanske går att lösa ändå om man orkar ringa till bredbandsbolaget och läsa instruktionerna.
  För min del allt funkar ju perfekt redan.)))
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa routern jag haft tidigare hade jag Dlink några olika å de bara strula det gör inte ASUS
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  haft i två månader.. Utmärkt.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar fint. Jag dock sönder men fick en ny av komplett direkt. Mycket inställningar, vpn, osv. Inte imponerad av täckningen. Min gamla d-link var bättre
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  klart godkänd router trots att den har några år på nacken.
  mjukvaran hade till en början stora brister, men enheten fungerar
  helt okej med alternativ firmware från asuswrt-Merlin. Hyffsat snabb,
  bra täckning, enkelt gui och en funktionsuppsättning som
  räcker till för de allra flesta.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra och relativt enkla inställnings funktioner. Stödjer flertalet ddns.

  Fick tyvärr problem med tappad anslutning sporadiskt. Ping mot ntp1.sp.se varierar 33-55-150 ms och tappade paket. Detta slår även på ip-tele, trots att den är inkopplad före routern. Bytte tillfälligt tillbaka till den gamla Linksys WRT-54GL med Tomato.

  Det kan vara ngn. inställning som jag missat, som påverkar detta.

  Köpte denna Asus p.g.a grabbarna i familjen klagade på dåliga svarstider i spel, och bra recensioner här.
  Men ngt i Asus försämrar ännu mer.
  Det märks även vid vanlig surf, då webbsidor tar lång tid att ladda ibland.

  Fw uppgraderad till 3.0.0.4.376.1071 efter köp.
  Det kanske finns en senare fw som är bättre.

  Tänkte kolla efter alternativ FW, tomato/merlin/dd-wrt.

  Update:
  Problemet med droppade paket är inte routern. Verkar vara modemet som bråkar och att Asus routern är känsligare än Linksysen för detta.
  I morse var linan väldigt dålig. Kollade direkt efter modemet, vilket gav 12% packet loss under 3-4 minuter.
  Höjer betyget 5 till 8.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  ~Tidigare routrar~
  Har tidigare haft diverse mer eller mindre bedrövliga routrar (med D-link DIR-655 som enda positiva undantag), varav Netgear WNDR3700 utgjort den största besvikelsen (både med orig-FW och dd-wrt).
  ~Hastighet & Stabilitet~
  ASUS RT-N66U är routern jag väntat på. Stabil, maxar utan problem min 100/100Mbps Internet-lina respektive 1000/1000Mbps LAN-lina, samt de trådlösa nätverkskorten i både mobilen och laptopen. Som mest har jag haft ~20 aktiva enheter kopplade via Gigabit-switchar, rakt in i routern samt WiFi (2,4+5GHz) i flera dagar, utan några som helst problem.
  ~Mjukvara~
  Jag kör custom-firmwaren Shibby Tomato (mest "för att man kan"), men originalmjukvaran räcker gott och väl för de flesta; den uppdateras dessutom med max två månaders mellanrum och har det klart bästa gränssnittet jag sett.
  ~Nackdelar~
  - Stödet/fästet, som gör att kontakterna pekar uppåt.
  - Lysdioderna, som (likt hos den mesta hemelektronik) är onödigt starka.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bytte en sisco utan antenner till denna och har samma kassa täckning. Klarar inte en helt 1,5-våningsvilla.... Inte imponerad.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa routern jag haft någonsin.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är den bästa routen jag någonsin haft.
  Positivt

  -Lätt att konfigurering
  - Snygg!
  - Kan gå ut på gården, ända fram till min parkering (35m)
  - Kan ladda ner tunga filer och samtligt ha tv,xbox, 3mobiler, 2 datorer och Nas igång utan att det är massa krångel!

  Negativt

  -Måste leta efter det !
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är detta den perfekta routern? Tveksamt men den tillhör de bättre. Jag har provat många men inga har fungerat tillfredställande. Den här är den bästa på de flesta punkter.

  Jag bytte ut min tidigare router, en Cisco/Linksys WRT160NL enbart pga. att den inte klarade av att leverera mer än ~45Mbit av min 100Mbit lina. Asus klarar ~90Mbit. Med kabel direkt i väggen får jag ca 95Mbit så det är mer än godkänt.
  Det verkar inte heller vara några problem att skicka stora filer över det trådlösa nätverket vilket en del (alla Netgear & D-Link som jag provat) inte klarar av.
  Men styrkan på signalen är inte den bästa. Jag är förvånad att andra skriver att den är mycket bra. Jag sitter ca 3m ifrån routen med fri sikt och har bara 4 av 5 i mottagning enl. Windows 7 och Android-telefonen. Jag får bättre mottagning mot grannarnas nätverk! Min mediaspelare (Denon) som står i ett annat rum tappar kontakten väldigt ofta vilket är extremt irriterande. Men det fungerar för övrigt så jag är ganska nöjd.

  Gränssnittet är mycket bra tycker jag generellt men när man konfigurerar DHCP-servern i den så ser man bara IP-adresser och MAC-adresser vilket gör det svårt att veta vilken dator i nätverket man fixar med.
  Samma sak när man konfigurerar MAC-adress filter. Man ser bara MAC-adressen och har ingen möjlighet att ange vilken dator den tillhör.

  Väldigt stabil uppkoppling. Det är inte många gånger jag behövt starta om den!

  Ett stor problem är dock korrupta filer på USB-diskar som ansluts till den. Kopplar man ur enheten ur routern är risken väldigt stor att filsystemet blir korrupt! Detta tycks vara ett ganska känt problem om man kollar på nätet.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym router! Oslagbar täckning och inga problem med driften. Det enda jag stört mig på är att den startar om efter varje ändring när man håller på med port-forwarding. Det tar bara ett par sekunder, men känns längre när man pillar!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Superbra router...stabil!

  Bra användar gräns snitt och relativt enkelt att ställa in den!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Snygg men alla enheter kan inte koppla upp sig. 5GHz-nätverket kommer inte upp alla gånger heller. Nyare iPhone/iPad klarar att vara uppkopplade till Wifi, men äldre datorer förlorar uppkopplingen gång på gång. Om en användare uppkopplad till inbyggda switchen använder lite eller medelmycket data (datorspel) så minskar andra användares användning från 4-5 Mbps till ca 350 kbps. Jag har inte prövat att köra Tomato eller liknande.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hängt sig endast 1 gång, bra hastighet, bra gränssnitt, fräsch, min katt älskar att ligga på den för att den är så varm

  ++Usb hdd funkar riktigt bra om man vill att flera ska ha tillgång till hdd
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Stabil på trådat, men jag har en hel del problem med det trådlösa där den klipper uppkopplingen med jämna mellanrum och ett av VLANen inte är synligt under stora perioder.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Rullar på alldeles utmärkt. GUI't kunde dom jobbat vidare på ganska mycket, det är inte helt smidigt. Men när jag väl har ställt in den så behöver man inte bry sig...

  Den orkar utan vidare skyffla filmer i mitt interna nätverk hemma i ca 900MBit vilket jag tycker är riktigt bra (trådad->trådad anslutning)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har tvivlat mycket mellan ASUS RT-N56U och RT-N66U för att båda modeller var bra, fast N66U var nyare version. Till slut blev det N66U, och jag är supernöjd!
  Det var enkelt att hantera inställningar som gick snabbt!
  Mitt huvudkrav var att ha bra trådlös anslutning, och ville satsa på bra router. Så, max 95/88 via trådlös från 100/100 fiber från Ownit (genom betongväggarna får jag i snitt 65/78).
  Lägenheten är på 80kvm.

  Rekommenderar!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar problemfritt. Asus mjukvara byttes direkt mot dd-wrt vilket gick snabbt och smidigt. Fulltäckning i hela huset (100 kvm) trotts att jag drog ner sändareffekten från 71 mW till 28 mW. Kommer ej upp i närheten av den avgivna hastigheten för WiFi därav en stjärna från full pott.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har klart bra täckning.

  Men, mycket ostabil. Tappar uppkoppling, tar flera sekunder innan den svarar för att dela ut ip. Har testa original firmware och merlin och tomato.
  Samma problem i alla firmwares. Måste vara hårdvaran som är halvkass.