Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nokia Lumia 800

 Lägg i lista  Jämför
Lumia 800 är Nokias första Windows Phone-baserade modell. Den har 3,7-tumsskärm, 1,4 GHz-processor. Bilder tas med hjälp av en 8 mp-sensor med Zeissglas i gluggen och ljus av en dubbel LED-blixt. Telefonen lanserades 2011. Stäng
Lumia 800 är Nokias första Windows Phone-baserade modell. Den har 3,7-tumsskärm, 1,4 GHz-processor. Bilder tas med hjälp av en 8 mp-sensor med Zeissglas i gluggen och ljus av en d... Läs mer
Jämför pris på alla Nokia Mobiltelefoner (123)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.46)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa telefonen jag ägt!

  + Underbart gränssnitt
  + Spotifyklienten är den bästa av alla mobila spotifyklienter
  + Snabb
  + Snygg och känns kvalité när man håller i telefonen
  + Bra integration mot Office
  + Nokia kör. GPS Navigator ingår helt gratis!

  Inte ett dugg krångligt att föra över filer till telefonen om man bara är lite datorvan. Det går att göra via Zune eller varför inte SkyDrive. Använder man det senare får man ytterligare 25 Gbyte utrymme, vad behöver man då SD-kort till?

  På minussidan finns inte så mycket. Kameran kan ge något rosa bilder vid några enstaka tillfällen därav inte full pott. Annars en riktigt bra telefon!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Absolut den bästa telefonen jag ägt!

  Har tidigare haft Iphone 4 och HTC hero, men Nokia Lumia 800 tar priset.

  Spotifyklienten är den bästa av alla mobila spotifyklienter, mycket snabb,
  snygg och känns kvalité, bra integration mot Office, mycket bra kamera (behöver ingen annan kamera med på resa), 16Gigs är bra o mera gratis plats hittar du uppe i molnen (exakt,vad behöver man då SD-kort till?), bra batteritid, GPS Navigator gratis!..m.m

  Ett Kanonköp!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Uppdatering 2012-03-17:
  Batteritiden har blivit betydligt bättre med 12070 uppdateringen.
  Håller nu minst 1½ dag men normalt 2-2½ dag innan jag behöver ladda telefonen.

  Blev även mer bas i lurarna och kameran tar inte blåa bilder längre.

  ------------------------------------------------------------------------------------------

  Det här blir ett långt omdöme.

  Har ägt nu min Lumia 800 i drygt tre veckor och kan gott och väl säga att jag är väldigt nöjd. Visst finns det brister, men likaväl så har jag inte ägt någon produkt som egentligen fyller mina behov till 100% eller haft något som man stör sig på.
  Även om något kanske passar en helt perfekt så kanske det inte riktigt passar någon annan.

  Det jag riktigt gillar med telefonen är:

  + flytet i Windows Phone 7, helt otroligt hur allt bara flyter på utan några som helst problem. Även om jag är lite anti-animationer så är det inget som jag stör mig på i denna telefon, allt går snabbt och sköts väldigt snyggt. Under tre veckor har telefonen inte haft något hack över huvudtaget.

  + Den robusta känslan, telefonen känns otroligt skön i handen och känns som att golvet kommer gå sönder före telefonen gör det om jag tappar den.

  + Skärmen, vissa stör sig på upplösningen, visst hade det inte skadat med högre upplösning men som telefon tycker jag personligen att det fungerar bra. Men det som verkligen imponerar är svärtan, svart är svart! Vid flesta lägen ser det ut som att hela glasytan är skärm just för att det kan vara svårt och upptäcka kanterna.
  Den är väldigt stark, kör på automatisk ljusstyrka och kan inte ha på hög för det känns i mina ögon, den är väldigt stark!
  Skärmens form och "känsla" när man sveper över fingrarna är även något som är riktigt trevligt men svårt och förklara (dock så tycker jag att sambons N9 har bättre "glid").
  3,7" är för litet för vissa, för mig som inte har så stora händer passar det bra då jag kan sköta telefonen med en hand. Över 4" behöver jag två händer för min tumme når inte från kant till kant.

  + Skydrive, använder jag ganska mycket. Istället för att koppla telefonen genom en kabel till datorn så för jag över filerna till skydrive. Lätt och smidigt.
  Gillar även att jag kan ha automatisk sync så varje gång jag tar en bild så läggs den upp på mitt Skydrive konto (krävs dock konstant uppkoppling).

  + Nokias appar, guldvärda program, kartor och kör är något som kommer användas flitigt!

  + Kontakthantering är otroligt smidigt och gillar hur alla mail, telefon och sms grupperas i kontakterna! Härligt också hur all historik med specifika personer visas på samma ställe, slipper öppna facebook för att se t.ex. en mailkonversation eller ens min mail. Allt syns i kontakter. Likaså senaste sociala händelser som t.ex. facebook och twitter, behöver inte öppna dessa appar för att snabbt få en överblick över något.

  + De flesta appar jag laddat ner följer även WP7s gränssnitt, dessa känns mer som en helhet med telefonen jämfört med de flesta Android appar jag stött på. Det var något jag störde mig mycket i Android var just Widgets vars alla såg olika ut. Det blev inte så snyggt som man hade hoppats på. Likaså appar vars utseende oftast såg helt annorlunda ut och visst, jag förstår utvecklare att det är kul och skapa något eget, hade även jag velat göra om jag skapade ett program. Men någon typ av "guidelines" skadar det inte att de kör i Android, som i WP7. Apparna är oftast väldigt enkla och snygga, som t.ex. min Timer app jag har, står högst upp Timer, sen kan jag lägga till olika tider som visas med enkel text och en "slide" knapp som aktiverar timern. Väldigt simpelt men snyggt!

  Sen finns det även en del neutrala saker som är både positiva och negativa:

  Kameran är helt okej, ingen superkamera men blir bra bilder i dagsljus och fungerar helt ok på kvällarna (kommer lägga upp bilder senare). Förstår dock inte varför inte Nokia åtminstone kunde ha använt sig av N8ans kamera?

  Zune, ja programmet fungerar fint men ogillar och behöva använda mig av tredjepartsprogram för att eventuellt flytta över filer till min telefon. Skönt är dock trådlös sync vilket gör att jag slipper koppla in sladden varje gång telefonen ska synca med datorn. Dock så använder jag som sagt mer av Skydrive.

  Touchknapparna längst ner. Dessa är väl inte riktigt något störande moment vars jag kommer åt dem hela tiden och allt går åt pipan, utan mer en design sak. Nokia N9 är snyggare tackvare att den saknar några knappar. Kanske dessa knappar kunde i framtiden integreras med operativsystemet? Åtminstone för designen skull :)
  Något jag dock stör mig på är att jag inte kan ändra sökknappen till t.ex. Google (föredrar Googles sökmotor över Bing).

  Appar är även något som många verkar finna som en orsak till att inte köpa en Windows Phone 7.5 telefon. Det här är ju något som är väldigt individuellt. Jag är ingen app-samlare utan använder mig mest av nytto appar (vilket finns till alla operativsystem), spelar spel som Schack, backgammon och Wordfeud, inte mycket för värsta grafikspelen som finns då jag finner inget nöje och spela sådana spel på en telefon.
  Som jag skrev tidigare så följer de flesta apparna WP7.5s gränssnitt vilket är väldigt positivt. Däremot saknar jag en Swedbank app, men såg att det fanns Handelsbanken, Nordea och Skandiabanken. Så är nog bara fråga om när Swedbank dyker upp, annars får jag helt enkelt byta bank ;)
  Skype är även på gång, går och ladda ner men är i beta stadiet än, så en fullversion kommer nog ganska snart.

  Men sen är inte allt guld och gröna skogar:

  - Volymknapparna samt låsknappen "glappar" på min telefon, vet inte om det gör för alla men mina glappar mer än på min sambos N9 (även om de glappar på den också). Detta är lite störande och förstår inte varför Nokia körde på metallknappar istället för plast? Telefonens design och känsla är rakt igenom kvalité men faller på dessa knappar.
  Sen, varför krom Nokia? Varför? jag vet vad som kommer hända till slut, dessa kommer slitas och bli fula, som på mina tidigare Nokia telefoner med krom...

  - Luckan för USB anslutningen känns lite som att många kommer ta sönder den en vacker dag, plus att tack vare luckan kan jag inte på något snyggt sätt köpa t.ex. högtalare eller något annat tillbehör utan att luckan är där och stör.
  Visst, jag ska idag beställa Nokia MD-310 (en mottagare som kan kopplas ihop med stereo, högtalare osv. och paras med telefoner som har bluetooth eller NFC) men känns fortfarande att det hade varit smidigare med en kontakt t.ex. längst ner, som på iPhone.

  - Avsaknad av NFC, min sambo har NFC i hennes N9, varför har jag inte det i min Lumia 800?

  - Det inlåsta systemet, jag kommer köpa ChevronWP7, jailbreak till WP7, så snart de släpper fler nycklar. Tema färgerna jag kan välja på idag är på tok för få och för opersonligt. Likaså att jag inte kan modifiera live tilesen, eller låsskärmen. Så helt nöjd är jag inte med WP7 då jag gillar och modifiera det som är mitt så det passar mig.
  Däremot finns det appar som kan skapa egna personliga live tiles med bilder. Dock så är det tredjepartsprogram.

  - Avsaknad av SD-kortsläsare, visst är skydrive riktigt fint, men jag vill ändå kunna utöka minnet om jag behöver det. Nu kan jag inte synca alla mina spotify spellistor för då har jag knappt något utrymme kvar i telefonen.

  - Kan inte ha olika tangentbord? Förstår inte riktigt varför, inte för att det som följer med är dåligt och jag har inga problem med det, men alla är vi olika och har olika tjocka fingrar.

  - Ingen internetdelning (än så länge, ska komma med uppdatering), även om jag inte använder det så kan det komma en dag där jag behöver.

  - Ingen bluetooth filöverföring (ska komma med uppdatering?)

  Men i överlag är jag väldigt nöjd med telefonen, riktigt trevligt och vara Nokia ägare igen för är det något Nokia alltid varit bra på så är det och bygga robusta telefoner (iaf de jag ägt, slängde en av mina förra i en vägg för att demonstrera hur bra den höll, lite plast gick sönder vid volymknapparna men annars funka den som den skulle :) ).
  Så tack Nokia och Microsoft för en riktigt trevlig produkt!
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter 3 dygns intensivtestande:

  - extremt stabil och snabb i kommandona.
  - enkelheten i alla kommandon.
  - skärmen är otvivelaktigt mer än bra.
  - all sammankoppling av adressböcker och meddelandekällor torde tilltala alla som är vän av ordning och reda.
  - otroligt kort startsträcka för en nybörjare innan man fattat galoppen.
  - att telefonen har väldigt bra signaltäckning gör ju att den fungerar för det elementära.
  - emailklienten för all sorts epost är 100 %-ig.

  Det saknas inte direkt appar heller och av de jag testat verkar alla fungera längt bättre än för andra mobila system. Snabb tillväxt av appar.

  Personligen så hade jag väntat mig bättre ljudkvaltet vid musikavlyssning med bättre hörlurar.
  Reviderat: Ljudet är åtgärdat i ny mjukvara från Nokia i mars och rätt bra nu

  Telefonen påminner lite om ett japanskt höghasthetståg för de som vet hur dessa klockar sig fram med punktlighet. Söker ni en lur där ni ska konfigurera dina egna specialinställningar kan ni sluta tänka på denna, men ni slipper i alla fall otaliga timmar med problemsökning om ni förstår vad jag menar.

  Reviderar ner betyget efter 6 veckors tungt användande. Gick över till Nokia 701 Belle som i praktiken är lika snabb men mångfaldigt mer diversifierad. Gravt underskattad telefon är Nokia 701.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har nu snart ägt min telefon i två år. Det första intrycket var mycket gott med det snygga Windows OS och en bra kamera. Den har dock blivit allt mer instabil, har hängt sig flera gånger (som jag kunnat återställa själv) och varit inne på reparation tre gånger under det senaste året pga. totalt mjukvaruhaveri. Första gången startade den inte, den andra gången startade den "en bit" till simkoden och sedan dog helt, tredje gången samma visa som första. Död som döden. Ska lämna in den nu igen och är INTE NÖJD.

  Jag har förlorat mitt gamla intryck av Nokia som en leverantör av felsäkra, fantastiskt stabila telefoner.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Känns lite fånigt att skriva en recension på en 2 år gammal produkt som i princip har utgått.

  Men vill ändå skriva att min Lumia 800 fortfarande känns riktigt rapp efter 1,5års dagligt användande!

  Det har jag inte varit med om sedan de dumma telefonernas tid.

  Sen förstår jag inte kommentarerna om att det inte går att spola i film och musik. Det har funkat utmärkt på min telefon i alla ljud/film program jag använt inkl. Zune.. har inte testat spotify dock.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En telefon som gör vad den ska! Har den sedan september 2012 som jobbmobil med Exchange-synk och ett litet musikbibliotek för fokus. Har även haft med den på några löpningspass.

  Lagom stor, utmärkt batteritid, helt ok Wifi-hotspot (Internetdelning till annan enhet med inbyggt trådlöst nätverk) och riktigt bra förinstallerade appar för musik, kalender, kontakter, meddelanden och E-post.

  För sitt pris finns ingenting att klaga på alls, utom möjligtvis avsaknaden av VPN. Det är dock ingenting jag lidigt av då jag haft med mig dator eller iPad när jag behövt komma åt företagets interna nät när jag varit ute på vift.

  Apputbudet är litet stramt men jag har inte upplevt det som ett problem alls.

  För hemmabruk hade jag dock inte valt den här luren, då Youtube, den inbyggda webbläsaren och söket (Bing) är rätt undermåliga i den här versionen av Windows Phone (7.5, senare 7.8).
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det börjar vara många haters här. Tråkigt när de antagligen aldrig haft en Lumia. Nokia o Windows väcker ont blod hos många.
  Detta är den nya iphone. Snabbare enklare mer social och högsta kvaltet.
  Jag köpte denna till min tonåring och ser den som toppen av telefon idag.
  Den utmärker sig främst med sina sociala kontakter och nyhetsflöde från det man önskar på ett helt nytt sätt. Den visar allt som över huvud taget finns på ett löjligt enkelt sätt. ios/android ligger långt efter här. Det går inte fatta förrän ni provat skillnaden. skulle jag sätta betyg så skulle ios få 4 android 7 och wp 9 minst.

  Plumpen med telefonen är om man tror att den är bra på att ladda hem film. Det går inte utan det får man dra in i telefonen via datorn. Däremot funkar spotify, you tube och streama radio etc enkelt. När jag drar in en film i telefonen (tex xvid) så gör zune om den till en hanterbar film för telefonen som kan visas utan problem. Smart konvertering utan att ens göra någonting!

  Enklaste telefonen idag. driftsäker. Det är denna eller senaste Androiderna beroende på vad man vill med telefonen. Snabb kunnig social med ett makalöst flyt i wp eller lite trögare och helt fritt att välja Android ics.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft denna fantastiska lur i en vecka nu och jag känner att den sitter som en smäck! Har inte haft några problem alls!

  +++ Snygg design, mycket bekväm att hålla i, fint gränssnitt och fantastiskt roligt att uppleva Windows Phone med Mango 7,5! Den är dessutom snabb, går snabbt att skriva, snabb när man skall byta fönster.

  Riktigt bra telefon helt enkelt. Har du pengarna så köp den utan tvekan! Våga testa någonting nytt och skit i overpriced Iphone för en gångs skull. Iphonehysterin är helt tokig..

  - Det enda som är lite minus är appmarknaden för tillfället. Diverse appar är lite väl dyra och det finns inte så jättemånga än. Men det kommer nya varje dag så jag tror den biten kommer bli betydligt bättre.

  - Ett annat minus är batteritiden. Men har man en smartphone får man tåla sådana saker. De behöver laddas en gång var 24h det är inget gnälla över egentligen...

  Länge leve Lumia 800!

  -------

  Har haft denna mobil ett bra tag nu och kan säga att jag tröttnade väldigt fort på Operativsystemet. Känns tråkigt. Men det flyter på bra det gör det faktiskt. Finns inte många vettiga appar heller i deras market vilket känns trisst. Ska byta upp mig till någon androidtelefon så småningom. Känner mig mer hemma med android!

  Och jag vet inte vad folk har fått för sig om Spotifyklienten. Den är riktigt usel på Windowsphone - iallafall på Lumia 800. Den buggar loss. Men designen är fin!

  Uppdateringen på telefonen var inget vidare. 7.8. Hände inte så mycket ... kan fortfarande inte spola i musik och film på något vettigt sätt tex.

  Men iallafall... Lumian har varit helt acceptabel den tid jag har haft den!

  -------------- Senaste update!

  Kan inte ladda mobilen längre. Världens glapp i USBkontakten, verkar som att den inte får kontakt med batteriet. Kommer aldrig över 0%. Mycket missnöjd. Helt pajj efter 1,5 år och jag har inte försökt att förstöra den då jag är väldigt försiktig med teknikprylar.

  Blir android resten av mitt liv :) ska aldrig rekommendera Windows Phone till någon. Iallafall inte Windows Phones från Nokia.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym lur. Kostar en knapp spottstyver dessa dagar men ger extremt mkt valuta för pengarna.
  Finns i stort sett inget att klaga på förutom batteritiden och det något frugala om än tillräckliga applikationsutbudet. 1år senare: som väntat känns app-utbudet fortfarande som Winphones definitiva ackilleshäl. En annan 7kt jobbig grej är Zune, har på över ett år inte lyckats föra över bilder till datorn förutom via mail till mig själv. Kameran är fortfarande största behållningen, levererar över förväntan i stort sätt jämt, jobbigt att det inte går att spara inställningar bara. Ångrar inte köpet men skulle samtidigt aldrig rekommendera någon att köpa en windows-lur. Hoppas Nokia hinner göra en Android innan dom går i graven, bästa byggkvaliteten fortfarande men HTC knappar in.
  Det mest possitiva är att efter ett års hård hantering av mig och ungarna 3&5år ser luren ur exakt som ny ur kartong, inte en repa nånstans.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa telefon. Haft den i ett år och är otroligt nöjd!
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nu när man ser att kommande appar, tex Bank-id inte kommer till 7.8 så åker telefonen ner i botten..
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  uppdatering till 7.8 gjorde telefonen ännu sämre. Nu fungerar inte google calendar längre. Man kan fortfarande inte spola i filmer eller musik.

  En stor besvikelse. Efter att ha haft en android telefon som bara kraschar hela tiden ville jag prova windows phone 7.5. Efter några dagar vill jag dock använda min android igen.

  Följande är dåligt:
  * Man kan inte spola i musik eller video. specielt irriternade i Spotify.
  * Kameran är mycket sämre än vad jag hade på min gamla Nokia N8 eller Sony Ericsson Arc.
  * man kan inte ändra font på gui i telefonen, vilket är så litet att man nästan måsta ha glasögon.
  * Inga program som tillåter att man kan se sina bilder som ligger på en nas, vilket går bra på en iPhone.
  * Den inbyggda högtalaren är ett skämt.
  * Ingen uppgradering till windows phone 8.0.
  * Batteritiden. Även om man inte använder telefonen klarar den sig max 1 dygn.

  Följande är bra.
  *Start skärmen och integration med social medier. Hade funkat fint om inte fonten var så liten.
  *design
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fortfarande en pärla efter över ett års användande. Fantastiskt stabil, snabb, enkel (i användarvänlighet) och framförallt snygg! Den överlägset bästa telefon jag någonsin haft, och den enda som gjort att jag inte har en tanke på att byta till något fräckare. Det finns helt enkelt ingen mening med det...

  Sitter ni och lurar efter en ny telefon och vill ha något annorlunda som bara fungerar, och dessutom inte vill lägga en förmögenhet, ja då kan jag garantera att Lumia 800 är något som skulle göra er nöjd. Lika snabb i gränssnittet som en telefon för 5000:-, och med en byggkvalité som slår allt på marknaden.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt ok telefon, haft värsting androids och iphone 4s.
  +Snabbheten, flytet.
  +WP 7.8
  +kameran
  -Apputbudet
  -Alla spel som inte är något trams, t.ex wordfeud kostar.
  -Var lite krånglig i början när jag fick den, kunde inte ladda ner appar från market.
  -Zune
  -Alla appar dör så fort man lämnar dem, vill ju veta direkt när någon snygging skriver på facebook. ;)
  Uppdaterar inlägget om jag kommer på något eller ändrar min åsikt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt nöjd med telefonen. Håller med vad de flesta här skrivit, tex Nokia Kör, Nokia Stadsguide och Nokia Musik är helt suveräna.
  Grym kvalitet och perfekt storlek med bra batteritid.

  Nu när 7.8-uppdateringen kom får den 10 stjärnor. Telefonen är nu ett år gammal och jag är fortfarande riktigt nöjd, telefonen är fortfarande i skick som ny, inte ett märke på skärmen och ändå aldrig använt displayskydd.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter att ha använt telefonen i 9 månader så har jag lite nytt.
  Windows Phone är helt klart det tekniskt bästa operativsystemet med störst potential på marknaden just nu. Passar perfekt ihop med Windows 8 (nyss installerat) och Xbox. Om du vill att din WP mobil ska synca bra med datorn så passa på att installera Windows 8 nu medan det är billigt (till och med sista Januari). Integrationen mellan Windows 8 i datorn och Windows Phone i telefonen har seglat upp som min favorit bland fördelararna med Windows Phone och Lumia.

  Problemet med färre appar till Windows Phone än till iOS och Android bli mindre och mindre hela tiden men fortfarande fattas det några. Instagram och SVT play exempelvis. (Vad håller SVT på med egentligen, dom verkar ju gått till sängs med Apple). Några svenska banker är också väldigt långsamma överlag med ny teknik. Vi hade Swedbank i familjen tidigare men eftersom de var så långsamma med teknik rent generellt och fortfarande saknar app till Windows Phone så bytte vi helt enkelt bank! Det fick bli Handelsbanken som har haft en app för WP länge nu. Det var ett byte som ingen av oss ångrar. Handelsbanken har en väldigt bra app som uppdateras regelbundet och vi blev också mycket bra bemötta i samband med bankbytet. Ett tips till dig med en Windows Phone är att byta till Handelsbanken om du inte redan är kund där.

  Sen undrar man ju lite hur framtiden ser ut för marknadsandelen för Windows Phone som ju är i något av en moment 22 situation. Större marknadsandel är en grundförutsättning för att apparna ska komma direkt även till Windows Phone men utan större marknadsandel dröjer vissa apparna. Microsoft och Nokia står och skakar ketchupflaskan upp och ner hela tiden och försöker få ur korken. Min gissning är ändå att dom kommer att lyckas så småningom med hjälp av tekniskt sett suveräna telefoner i Lumia serien (inte minst Lumia 920) och gradvis ökande marknadsandelar för Windows 8 . När det väl släpper kan nog hela ketchupflaskan komma på en gång.

  Nackdelen med Lumia 800 är dock framförallt att den inte kommer att kunna uppgraderas till WP 8. Det är en så pass stor nackdel att jag trots allt sänker betyget från 9 till 7. Så även om priset är suveränt numera så är det svårt att rekommendera den längre. Köp en Lumia 920 eller kommande Lumia 620 istället om du gillar Windows Phone. WP 8 kommer att stå sig länge och det är dit apparna för Windows Phone kommer att rikta in sig.

  ------------------------------------------------------------------------

  Efter att ha använt telefonen i c:a 1 månad så uppdatera jag nu omdömmet med fler intryck.

  Det blir en hel del om operativsystemet Windows Phone som ju inte bara finns i Lumia 800 utan även i ett anta andra telefoner. Det är dock svårt att undvika den kopplingen eftersom upplevelsen av en smartphone, ex. Lumia 800, hänger ihop starkt men operativsystemet i telefonen.

  När det gäller operativsystemet "Windows Phone" i Lumia 800 så passar det många mycket bra. Dock inte alla. Man kan se att andra användare upplever samma sak. Prova exempelvis att googla "amazon gp top rated service plan" och titta på listan med smartphones som användare är mest nöjda med.

  Den största fördele som jag upplevt efter en tid är att man ser direkt utan att gå in i någon app om man har nya meddelanden, mail eller annat som man bör agera på. Den kommunikation man har haft grupperas också väldigt snyggt så att man exempelvis ser alla kommunikation med en viss person oavsett om det skett via mail, SMS, messenger, facebook eller nått annat sätt. Väldigt snabbt att hantera och passar mig perfekt. Eftersom det här är funktioner som ingår direkt i OSet - och det måste dom ju göra för att uppnå så hög grad av integrationen - så fungerar det lika på varje telefon med Windows Phone som OS och kräver inga separata appar.

  Jag har haft Lumia 800 telefonen en månad nu och den har inte krashat eller laggat en enda gång under den tiden. Imponerande stabilt!

  Äger man en eller flera PC med Windows så är integrationen med tjänster i den miljön en påtaglig fördel och fungerar mycket smidigt. På samma sätt som iPhone är ett naturligt val för den som har en Mac dator så upplever jag att en lur med Windows Phone är naturligt om man har en PC och/eller XBOX. Man får fördelar inom det ecosystemet. Sen är det en annan sak att användargränssnittet i telefonen just nu är betydligt mer lättarbetet än i PCn. Motsvarande gränssnitt i PC miljön och på surfplattor kommer senare i år i och med Windows 8.

  För dig som redan har en telefon med Windows Phone: Testa spelet Taptitude! Risken finns att du blir beroende.

  Jag tror inte Lumia 800 med Windows Phone telefonen passar alla dock. Android som operativsystem är mer anpassningsbart på gott och ont. Operativet iOS (i iPhone) är också mer moget, även det är på både gott och ont.

  Sammanfattningsvis så tycker jag att det numera är omöjligt att säga vad som är bäst. Det beror helt på vad man prioriterar som kund. Läs på forum som det här - men se upp för och anmäl gärna trollen - dom förstör bara med sina inlägg. Men framförallt TESTA TELEFONEN SJÄLV! Det finns många, många som blir subjektivt bundna till något produkt och börjar argumentera med en nästan religös övertygelse för "sin" produkt. Lita inte ensidigt på det!

  I övrigt så står mina första intrycken av Lumia 800 skrivet för 25 dagar sedan kvar (se nedan).

  --------------------
  Väldigt bra telefon. Mycket snabb och bra flyt när man sveper mellan skärmarna. Mycket nytänk i användargränsnittet och det fungerar utmärkt. 25GB SkyDrive och kopplingar åt alla håll via WindowsLive är ju också suveränt.

  Microsoft hann skaffa sig ett grundmurat dåligt ryckte på smartphone marknaden med Windows Mobile. När man nu har startat om med nya Windows Phone verkar det som man har lärt sig av misstagen och den här gången har man verkligen fått till det. Bara att gratulera.

  Nokias hårdvara är också av en kvalitet som sticker ut. Det klart bästa jag sett så här lång på smartphone marknaden. Nokias extraprogram som Nokia drive (med flera) är också utmärkta.

  Nackdelar då. Appmarkanden är ännu så länge mer begränsad än för Android eller iPhone. Men det blir snabbt bättre nu för varje dag och jag saknade ingen app som jag vill ha. Det mesta finns men har du någon udda specialapp som du bara måste ha så kolla först om den finns för Windows Phone.

  En annan nackdel är Bluetooth kopplingen som innehåller onödiga begränsningar som gör att man exempelvis inte kan flytta filer mellan två telefoner.

  Med den satsning som både Microsoft och Nokia gör nu på Windows Phone så verkar det som att både Android och iOS får en skarp konkurrent till framöver. Kul att följa hur den fighten utvecklar sig.

  Hursomhelst, p.g.a. bluetooth är jag ändå lite snål och Lumia 800 med Windows Phone får bara 9 stjärnor av mig även om resten är 10 stjärnor med råge.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter några uppdateringar och installation av RapDialer har den blivit rätt använbar.
  Den har helt klart snyggast OS om man ser till mobiltelefoner och absolut skönast pekskärm att använda, just nu saknas det dock fortfarande en hel del funktioner. Återkommer med grundligare omdöme efter att jag använt den åtminstonde ett år. Nokia har ju lovat att släppa en uppdatering(7.9) som ska göra den mer lik win phone 8 så vi får se hur det blir.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Väldigt nöjd med min Lumia 800.
  Gillar verkligen Windows Phone!

  Kommer troligen byta till Lumia 920 när den gått ner i pris något.

  +Snabbt gränssnitt
  +Bra sammanlänkingsfunktioner mellan gmail, windows live, facebook etc.
  +känns som bra kvalitet
  +bra kamera
  +GPS! alltid bra från Nokia!
  +Skydrive
  +Zune (man lär sig snabbt, och inser att det är ett ganska bra verktyg)

  -Man kan inte slänga in en mp3-låt och ha den som ringsignal
  -Batteritiden (normalt för en smartphone i denna storlek, hoppas de finner bättre teknik någon gång så man slipper ladda ofta)
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  + snabba och mjuka rörelser
  + storlek
  + xbox
  + integration med gmail och hotmail
  + simplistiskt operativ (utseendemässigt)

  - Hal som fan. Den går knappt att använda utan gummiskyddet.
  - Hörlurarna. Jag får fysiskt ont i öronen av passformen.
  - Bara två "tiles" i bredd. Vill man ha mer information än från 8 appar så får man bläddra.
  - Skype stänger av sig totalt när man går tillbaka till hemskärmen (lägger sig ej i bakgrunden). Detta må vara en funktion i operativet, men den suger i sådana fall.
  - Musikspelaren är värdelös. När man spolar i en podcast och råkar röra fingret en hundradels milimeter så byter den låt när man släpper.
  - Telefonen låser sig när man lyssnar på musik och surfar samtidigt (Seriöst MS?)
  - Widget skulle verkligen behövas.
  - Kompisar har haft problem att få mms till sina lumias.
  - Viber kan fortfarande inte användas för att ringa med (Det beror förmodligen på utvecklaren, men appen är mycket bättre på android).
  - Avsaknad av kamera på framsidan.
  - Sämre touch-kontroll i kanten av skärmen.
  - Kameran är inte den bästa
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helnöjd kan jag bara säga! Enda klagomålet är att det inte finns någon framkamera, och att kameran baktill lämnar lite att önska i fråga om kvallite i mörka förhållanden.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En av de absolut bästa telefonerna man just nu kan köpa!
  Slår både androiderna och iphones på det mesta. Var orolig för att den skulle vara långsam då de använder single core processor, men det visade sig vara helt fel - snabbare än telefonerna med flera cores tack vare det superba nya Windows Phone 7.5 (mango)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bäst
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har ägt denna telefonen i ca 1 år nu. Bästa telefon jag ägt! Är mycket glad att jag vågade prova nåt helt nytt efter min iPhone. Har aldrig ens tittat tillbaka. Dom viktigaste apparna finns där. Speciellt i denna då Nokia är riktigt duktiga på att utveckla egna appar för sina telefoner (Navigation, Musik, Kartor etc.) bilnavigeringsappen är helt suverän. Flytet i telefonen liknar inget annat jag provat. Bra tyngd i handen och produkten andas verkligen kvalitet. Batteritiden kunde väl vara något bättre men det beror givetvis på hur mycket du sitter och leker med den på dagarna. För mig räcker det i genomsnitt en hel dag och då använder jag den ganska mycket med.

  Bra jobbat Nokia. Kommer nog byta upp mig till Windows Phone 8 när det kommer och då blir det definitivt en Nokia igen.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanontelefon till kanonpris....tänkte köpa en iphone när jag istället blev rekommenderad att köpa denna istället....ångrar inte det valet...inte en enda bugg eller lagg nånstans...allt flyter på i en enda symbios i programmen...och till ett pris som man nästan skäms för att ha betalat...
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Windows phone 7 är bra, mycket bra. Microsoft har lagt en god grund för att kunna definiera hur mobilgränssnitt ska se ut i framtiden. Tyvärr känns inte WP7 100% färdigt än.

  Nokias implementation däremot är väl ömsom vin, ömsom vatten.

  Neutralt:
  Det är en ganska stor och tung telefon. det bidrar till kvalitetskänslan, men det gör den ganska obehaglig att hålla.

  positivt:

  Telefonen känns gediget byggd, hårdvaran är mer än nog för att ge ett bra flyt i menyer och dagligt användande, och trots att allt är plast känns det riktigt robust, till skillnad från t.ex samsungs sladdriga lurar.

  Den är snygg.

  negativt:

  Batteritiden är värdelös. Laddar jag inte mobilen på kontoret har jag 10 procent kvar när jag lämnar jobbet.

  Skärmen är sådär. ganska låg upplösning, och ganska oprecis touchregistrering. Nu gör det inte så mycket eftersom att alla tiles är stora. Men när man ska mata in text är det väldigt enerverande, eftersom att onscreentangentbordet inte har några funktioner liknande SWYPE, och lyckas med att vara förvånansvärt litet när telefonen är så stor i övrigt. dessutom finns ingen numpad.

  Högtalaren är urusel. mikrofonerna är ännu sämre. många gånger klagar de jag pratar med att det låter som att jag har telefonen en bra bit bort.

  Uppgraderingsprocessen. Zune berättar att alla uppdateringar är kumulativa. ändå måste jag göra tre uppdateringar efter varandra. som tar 45 minuter var att installera.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Snabb och lättanvänd - tänk att den lyckades sy ihop alla mina olika kontaktlistor och presentera på ett vettigt sätt! Lätt och snabbt att hitta appar...
  Skärmen är bra - verkar tålig och drar inte åt sig smuts så farligt som min gamla telefon.
  Jättenöjd än så länge.
  -----
  Update: efter 6 månader är jag fortfarande jättenöjd, var lite irriterad på att de aldrig fick internetdelning att fungera men i senaste uppdateringen kom det äntligen, lagom till semestern var slut.
  Andra saker jag uppskattat med tiden är de medföljande "bonusprogrammen" - Nokias musiktjänst med gratis spotifyliknande tillgång till musik, där nu även offlineläget verkar funka bätytre än i början. Den snabba och GPS-programvaran (Nokia kör och Nokia kartor) (som dock kunde haft lite mer finesser t ex att kunna välja delmål när man är ute och kör bil).
  Tycker nu också att de flesta viktiga apparna verkar finnas för wp, något Androidentusiasterna annars ofta anmärkt på.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Positiva med telefonen:

  Fin gränssnitt, Snabb
  Snygg och känns kvalité när man håller i telefonen
  Nokia kör Europa. GPS Navigator ingår helt gratis!
  Skärmen, Storleken, Kvalitetskänslan,Batteri-tiden

  Det negativa med telefonen:

  Musikspelaren går ej snabb spola. Man får hålla in >> för att spola i låten.
  Kontakt funktionen i mobilen är verkligen dålig, kameran är verkligen dålig och långsam. Iphone 4 har bättre kamera än Nokias 8mp.

  Min Nokia gick sönder efter i månad, fick en ny i utbyte.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk mobil, enormt bra byggkvalitet, bra operativsystem.

  Minus
  - Skärmen ej i glas, en vän tappade sin och den fick lätt repor, dock är repor att föredra framför en sprucken skärm.
  - Pentile, jag stör mig enormt på Pentile, jag kan inte se på skärmen utan att bli irriterad tyvärr, verkligen synd på en så bra mobil i övrigt.
  - Relaterat till OS:et är att man måste använda Zune, det är inte värre än iTunes med allvarligt, jag hatar dessa program och skulle vilja ha möjlighet att lägga in musik och film genom att dra allt i mappar. Jag kör Android nu och även om både WP7 och iOS har enorma fördelar jämfört med Android är dessa punkter dealbreakers för mig. Med min Desire HD kan jag enkelt ta bort de bilder från mobilen jag inte vill ha kvar genom att dra dem till skrivbordet, jag kan lägga in precis den musik jag vill ha, göra en spellista i datorns Winamp och sedan spela upp på mobilen. Stenålders-sätt, ja, men det är så jag vill ha det.

  Tveka inte att köpa denna, den är fantastisk. Alla nackdelar väger som luft jämfört med alla fördelar och köper du Lumia 800 har du gjort en bra affär, så enkelt är det.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Min första smart-phone, tidigare hade jag gammal SE med knappar. Min sambos telefon (SE xperia X10) har jag varit på lite då och då men har som inte riktigt fattat galoppen med "sk" smart-phones då hela layouten i mitt tycke inte känns så speciellt smart. Android förvirrar mig som ny användare och jag känner mig lika borttappad som när jag sätter mig bakom en linux eller OS-X dator (jag är gammal PC användare med mycket stor datorvana).

  Lumian känns väldigt nordisk, med enkelt, begripligt, intuitivt och stilrent interface. Jag hittar ju allt direkt efter några enkla knapptryckningar. Inom 5 från jag hade köpt telefonen var jag redan uppkopplad med wi-fi och hade synkat hela min telefonbok över blutooth över till nya Lumia 800. Inget trams att exportera via en PC för att sen importera kontakterna till nya telefonen, bara tuta och kör. Finns en förinstallerad app som Nokia har gjort. Den heter helt enkelt "kontaktöverföring" och funkar skitbra!

  AMOLED skärmen är i toppklass, mycket bra läsbarhet även utomhus i fullt solsken. Min sambo envisas med android och har idag precis köpt en ny Samsug Galaxy S2, den också med AMOLED men jag tycker nog Nokias skärm är snäppet vassare. Zune tycker jag funkar lika enkelt som själva telefonen. Det är bara plug & play.

  På jobbet i morse tog det mig väl hela 3 minuter att logga in mig på vårt låsta Wi-fi samt att konfigurera Outlook.
  Telefonen har ett helt Officepaket förinstallerat med word, excel, outlook och powerpoint. Inte illa. Bra funkar det också.

  Batteritiden är väl inte så mycket att säga om, för mig räcker den gott och väl en hel dag. Gamla goda tiden (Nokia 3110) är över. Men å andra sidan gör vi ju desto mer med telefonerna idag. Man får tänka till, ha en extra laddare på kontoret, sätta in en laddare i 12V uttaget i bilen. Inget märkvärdigt.

  På tal om bilen, navigatorn i Lumia funkar mycket bra. Ladda ner vilken landskara du vill och sen är det bara och köra :)

  Kan nog skriva mer, men kortfattat, jag är mycket nöjd. Oerhört nöjd med min första smarta telefon. Lumia 800 förenklar vardagen på ett utmärkt sätt!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Snygg och snabb telefon, stilrent gränssnitt! Grym svärta i skärmen. Bra batteritid. SNABB.

  Dock lite för lite appar än!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bättre än såhär blir det inte. Snabb, snygg och stabil.

  Ljudet är det bästa jag hört från en telefon. Med tanke på att jag arbetade med att reparera telefoner tidigare kan jag säga att det är ett bra betyg ;)

  Till er som tycker att ljudet är dåligt i hörlurar, Nokia lumia 800 behöver högimpedans lurar för att komma till sin rätt. T ex ett par stora heltäckande. Då lyfter ljudet och framkallar gåshud. Jag lovar.

  Produkten känns lyxig och beter sig som en high end produkt ska. JAg kan varmt rekommendera den till alla som värdesätter enkelhet, snabbhet och en oöverträffad kvalitet på hårdvaran.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bästa telefonen jag ägt, bytte till denna efter nästan 2 år med Android (2.1, 2.3, 4.0) och är väldigt nöjd med hur snabb och smidig den är att använda.

  +
  Formen
  Skärmen
  Storleken
  Kvalitetskänslan
  Gränssnittet
  Kvaliteten på apparna
  Det medföljande skyddet
  Batteri-tiden
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym telefon! Så snygg och så snabb! Windows operativet är verkligen överlägset på många sätt. Saknar inte min Samsung S2a, allt känns så mycket enklare än android. Inga konstiga inställningar och dumheter, smidigt och snabbt. Bra jobbar Nokia och Microsoft

  HAft den nu i 5 månader. Fortfarande den skönaste luren. Enda alternativet för mig blir Lumia 900
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  mycket bra mobil. lika bra som iphone ,lätt system,det finnes mycket appar just nu .köpte billigt med tre abonnemang 24x50mån företag
 • Ganska dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ägde denna telefon i 2 dagar innan jag bestämde mig för att sälja den på blocket..

  Jag kan verklig inte fatta att den har så höga betyg, lite som iPhone (överhypad)..

  Kan börja med + (PLUS) sidan:

  + Snyggt gränssnitt
  + Känsla av kvalité

  det var nog allt jag kunde komma på!

  Och nu - (MINUS) sidan:

  - LJUDET, låter som en billig denver Mp3 spelare för 99:- (Oavsett lurar)
  - ZUNE är rena mardrömmen, om jag måste välja så föredrar jag itunes före.
  - VOLYM KNAPP som är associerad till ALLT, beroende på var du är i telefonen.
  - MUSIK SPELAREN, går ej snabb spola. Man får hålla in >> för att spola i låten.
  - MARKETPLACE har färre appar än det föråldrade operativet Symbian (Ovi Store)
  - BATTERITIDEN, under all kritik. MEN det sägs ha fixat sig med en uppdatering.
  - BLUETOOTH Fildelning stöds inte. A2DP låter återigen som en 99:- Denver Mp3.
  - KAMERAN på 8 Mpix känns som 5 Mpix samt laggar vid 720p (HD) inspelning.
  - MINNET som inte går att byta ut eller utöka. På 16gb klarar man sig dock en stund.

  Jag tycker Nokia borde byta namn då dem inte existerar för mig längre. Jag byter ofta mobil telefon och har kört allt från iOS, Android och WP 7,5 Mango (Nokia Lumia) och äger just nu en hTc Sensation XE.

  När jag kollar på mobiler idag så brukar jag gå efter - Varumärke. Jag går igenom alla förutom 2 varumärken som är:
  - Apple
  - Nokia
  De har både något gemensamt, nämligen att bestämma hur användaren skall använda sin mobil telefon och låsa en till sitt gränssnitt. Jag vill själv bestämma hur jag ska använda min telefon..!

  ---

  (Uppdaterat 15/5 -12)

  Ville bara tillägga att jag fått några tummen ner av alla FANboys, känsligt det där..
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Firma telefon, visst snabbare än min arc men gud vad dåligt interface bara ett "main fönster"
  Blinkar inte om man får mail/medelanden/missade samtal mao man får ta upp o starta skärmen hela tiden
  Kameran startar i tid o otid
  Mail programmet är värdelöst, kan inte lägga till arbetsdokument utan bara bilder, kan inte redigera tidigare konversationer i ett mail (tex stryka/kommentera under något mail när man besvarar frågor.
  Ingen multitask funktion utan tillbaka till huvudsidan o sen leta upp meddelanden/"what ever" som man sen skulle kolla på
  Saknar HDMI ut (2012!)
  Den är extremt tung/klumpig (obs jämför med en SE Arc)
  För att vara så lite använd så är batteritiden oacceptabel, får slut på batteri under dagen, som funkar inte i jobbet.

  För att komma åt deras marketplace fick jag regga mitt hotmail konto (skräpmail konto), på firmatelefonen dyker det upp ett hundra tal halvnaken bilder bland kontakterna, spammsändarnas "kontakt bilder", lagom seriöst

  Mer eller mindre allt kostar på deras market, för mig saknas även viktiga program som stöd för CAD filer, intressant är att PDF läsaren är mycket mycket segare än min överbelastade SE Arc (borde om-installeras, uppgraderas till 4an)

  Det bästa (enda riktigt bra) med telefonen är skärmen som är riktigt bra oavsett yttre förhållanden.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fruktansvärd läcker, snabb smidig, kört både android och iphone och denna glider och är supersnabb jämnfört med android. Supernöjd. Hela telefeonen andas kvalite både mjukvaru och hårdvarumässigt!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fruktansvärt bra och snabb mobil.
  Integrationen med Office och Exchange är underbar..
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra telefon! Allt integrerat på ett snyggt sätt - alla mina mailkonton konfigurerade och fullt fungerande - hur lätt som helst. Snabb, snygg, bra.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helnöjd! skulle aldrig byta mot nått annat jusst nu!

  Man måste prova den för att förstå.

  + Operativsystemet, läckert o användarvänligt.
  + Integreringen i sociala nätverk samt Skydrive (25Gig)
  + Hårdvaran, mycket solid.
  + Snabb och bra flyt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa telefonen. Nokias appar är grymma.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  precis som alla andra skriver här så är det en grym telefon, snabb å bra gränssnitt, nytt å annorlunda men som vanligt med nokia så krånglar dom till vissa inställningar alldeles för mycket.

  Sen har dom totalt missat el struntat i en sån enkel sak att lägga till egna signaler för meddelanden, mail osv går inte! å de förvalda är skittråkiga å låter allihop väldigt lika.

  För övrigt en superb telefon som det känns som att de har tänkt till så in i helvetes mycket att de missat såna enkla skitsaker men ack så viktigt/roligt att kunna byta sms signal till nåt eget?
  Sedan är volymen på signalerna och virbatorn så klena så går du ute på stan så är det stor chans du missar att det ringer el kommer med.
  Menyerna med de förinställda färgerna är lite roliga i början men i längden blire för mycket med samma färg överallt å hela layouten känns så "svart/vit" sedan är smilisarna skittråkiga och inte vanliga gula gubbar utan vita gubbar som blir skittråkiga med den enfärgade bakgrunden.

  Stänga av skärmsläckaren går inte heller.

  Batteriet är fullt dugligt men som med alla smartphones så springer det iväg om du börjar pilla mycket på den, däremot verkar det ta en jävla tid å ladda den via usb? suttit i ca 4h å den har endast gått från 14% till 62% å då har jag minimalt med grejer på och den har inte använts.

  Kameran är helt ok samt det är inbyggt 14Gb internminne, dock gåre inte köpa till minneskort men 16 Gb räcker långt.

  Enligt mig så tycker jag det är löjligt hur de kan strunta i/missa såna enkla å irriterande saker när de för övrigt annars gjort en superb telefon. Känns som de har börjat utveckla luren under en fest, börjar bra å alla är med i matchen men längre tid det går så börjar dom slarva å det blir rena ihopkastet på slutet.

  Kan man va både nöjd å besviken? Tydligen så tack för den vetskapen nokia
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Telefonen i sig är schysst, men Windows Mango är ingen höjdare. Hoppas verkligen på en uppdatering till Windows 8.0 snarast.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Endast haft den några dagar, men hittils sjukt nöjd, uppdaterar när jag haft den ett tag

  Batteriet klarar sig i 3 dagar om man inte har på wifioch använder en massa (varit i kina och ringt 2-3 korta samtal och bara behövt ladda en gång under dem 8 dagar jag var här)

  Tethering är den enda nackdelen för mig, men den kommer så lämnar mitt beytg på 10an jag gav den från grunden då jag bara blir nöjdare och nöjdare :)
 • Ganska dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  +Mycket trevligt gränssnitt
  +mailklienten
  +surfar snabbt

  -Batteriet är ett skämt! ingen risk att den klarar en dag med samma användning som en iPhone 4 skulle kunna göra i tre dagar utan laddning.
  -Spotifyklienten är snygg men det är också allt. Klarar knappt att spela upp låtar. iPhoneklenten är 100 gånger bättre.

  Om de negativa bitarna ändras efter patchar så kommer jag att ändra på betyget.

  Nu har jag dock gått tillbaka till min gamla iPhone 4 i väntan på en vettig patch!

  P.s. Komiskt att man får en drös "tummen ner" när jag bara säger sanningen. Jag ville verkligen gilla den här luren.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta är mitt första omdöme här på prisjakt, faktum är att jag skapade kontot för att skriva detta.

  Jag har haft min Nokia Lumia 800 (vit) i ungefär fyra dagar och är otroligt nöjd. Denna telefon rekommenderas varmt! Lumian blev mitt val efter att ha kört Android.

  Lumian är en relativt tung, stabil, snygg och otroligt välkonstruerad pjäs, som dessutom kommer med ett skyddande fodral som sitter så bra att det skulle kunna vara en del av telefonen.

  Efter start går det snabbt att synka den snabbt med alla slags konton. Spotify- och facebookappar hämtas lätt från marketplace, osv. WP7 är grymt - jag var orolig för apputbudet i början, men av ingen anledning egentligen. Det finns allt jag behöver - ändå var jag en ganska flitig användare av appar då jag hade android.

  Lumian känns fantastiskt smidig när man använder den. Underbar skärm, den känns integrerad i telefonen på ett sätt som är svårt att förklara. Jag har inte upplevt samma känsla på någon annan telefon. Den välvda skärmen ger ett unikt utseende, som passar utmärkt med resten av designen.

  Det som är intressant är att designen inte alls påminner om iphone - ändå lyckas nokia få samma (om inte bättre) känsla av stil och kvalitet, särskilt i den vita varianten.

  Ärligt talat - jag har faktiskt aldrig sett nåt liknande!

  För design är denna en klockren 10:a för mig. Har sett att många klagar på luckorna på toppen, men jag har ännu inte märkt några problem med dem. De verkar väl byggda. Det som är synd är att de hörlurar som följer med är under all kritik, dock vägs detta upp av det fina skyddet.

  WP7 är en 8 för mig. Grym synkronisering och väldigt användarvänligt. Det som drar ner är egentligen att utseende-anpassningarna är väldigt begränsade, färg på tiles, bakgrund, osv. Dessutom vore ett alternativ till IE9 välkommet. Sist är Zune inte det optimala programmet, fortfarande bra, men känns osmidigt ibland.

  Nokias implementering av WP7 får en 8. Det finns ännu inte nätverksdelning men detta är inget som betyder särskilt mycket för mig. Dock är det en störande saker jag märkt av: Spotify laggar ofta till då stora sidor laddar samtidigt som man lyssnar på musik.

  Kameran är inte heller den bästa 8-megapixlaren jag sett, men ändå väl godkänd. Min upplevelse av batteriet är hittills mycket positiv, har i och för sig laddat varje natt nu, men det är efter ständigt ringande, surfande, nedladdande och musiklyssnande.

  Summa summarum: Fantastiskt jobb Nokia. Är grymt imponerad - en design i toppklass tillsammans med ett operativsystem får min gamla android-telefon att kännas overkligt avlägsen. Nyskapande. Modern. Några små saker att förbättra drar ner betyget en stjärna.

  Denna Lumia kommer stanna länge i min ägo! 9/10!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu haft denna mobilen i ett par månader och tänkte lämna ett omdöme.

  Men först och främst, ni som klagar på batteritiden så kan jag säga att senaste uppdateringen (12070) löste det problemet helt och hållet.

  Har flertalet appar som körs i bakgrunden dygnet runt och sms:ar, ringer, kollar facebook, spelar pokémon, lyssnar på lite musik osv på dagarna och batteritiden håller oftast från 09:00 på morgonen tills det är dags att sova dagen efter, så ~ 40 timmar med normalt (för mig) användande. Det räckte knappt en dag med det användandet innan jag uppdaterade telefonen.

  Telefonen i sig är underbar att hålla i. Första intrycket var att den var väldigt tung, men efter att ha hållt i den några sekunder till så kändes tyngden bara som en fördel. Telefonens form och tyngd gör att den ligger perfekt i handen.

  Fruktansvärt bra byggkvalitét där allt är byggt i ett stycke.

  Själva OS:et (Windows Phone 7.5) har ett bra flyt och behöver inte ha mer kraft en vad som finns i telefonen för att det ska funka som det ska. Till skillnad mot Androidtelefoner som har quadcoreprocessorer och ändå laggar i menyerna.

  Facebook, Twitter och Windows Live-kontot är alla integrerade i systemet så inga separata appar behövs och allt är så fantastiskt snyggt och smidigt gjort.

  Dock är systemet relativt nytt (om man jämför med iOS och Android) så självklart finns det saker som kan förbättras. Men en mindre uppdatering är beräknad att komma under sommaren och sen en stor uppdatering i slutet av året.

  Alla appar som jag behöver finns i Marketplace, och det blir bara fler och fler hela tiden. Om du dock samlar på appar är nog inte detta telefonen för dig.

  Jag bytte från iPhone till denna Nokia och skulle aldrig gå tillbaka till iPhone och iOS så som det är nu.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Usel batteritid - vid standby: 24tim,(rör ej mobilen), vid surfande: 1.5timme, vid nominelt normalt bruk: ca 8-10 timmar.

  Efter senaste uppdateringen har en rad nya små egenheter poppat upp (t.ex FÖR MYCKET bas ur 3,5pluggen) Se nokias forum -> http://discussions.nokia.co.uk/t5/Nokia-with-Windows-Phone/bd-p/Nokia_with_Windows_Phone

  Spotifyappen är DEN SÄMSTA bland alla mobiler. (den går ej att använda) se själva -> http://community.spotify.com/t5/Mobile-Windows-Phones-Blackberry/bd-p/spotifywindowsphone

  Dock har telefonen skönt flyt i allting. Inget lagg någonstans! (till skillnad från android oavsett hårdvara)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra telefon!

  Jag tillhör dem som hållit sig till Androidlurar tidigare.
  I slutet av förra året hade jag inte ens haft en tanke på att skaffa en Windows Phone. Nokias satsning och den publicitet som det medfött fick dock mig att få upp ögonen för Lumia 800:an. Jag har haft telefonen i ett par veckor nu och jag gillar den skarpt. Det som jag framförallt gillar är snabbheten, stabiliteten och enkelheten i Windows Phone samt den grymt snygga designen av luren.

  + Snabbhet, stabilitet, enkelhet. Styrkorna finns i de områden som irriterat mig i Android.

  - Batteritiden. Inte sämre än min före detta Androidlur, men skulle ändå önska att den varit bättre. Tycker dock att den senaste FW:en 12070 förbättrat luren avsevärt när det gäller batteritid. Upplever det som 30-40% bättre än innan uppdateringen.
  - Tillgång på Appar. De viktigaste apparna finns, men det är ett faktum att tillgången på appar är sämre än för Android och Iphone. Tror dock på ett ständigt bättre utbud, så jag låter mitt betyg vara opåverkat av detta.
 • Ganska dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra hårdvara och gränssnittet är riktigt snyggt (i mina ögon)! Men det är många småsaker som stör hela tiden - på samma sätt som tidiga Androidversioner hade sina egenheter. Jag trodde dock att Windows Phone 7.5 skulle vara mer färdigt.

  Nu loggar telefonen inte in på Windows Live-kontot längre (användarnamn och lösenord är givetvis korrekta).

  Jag kan inte lämna "feedback" till Nokia, för när man skriver in synpunkter på telefonen så täcker tangenbordet "Skicka"-knappen (kan inte komma runt detta!)

  Jag valde Windows Phone 7.5 för integrationen med Outlook men jag måste säga att Roadsync på Android ger (enligt mig) en mycket bättre funktionalitet. Obegripligt.

  Men det är kanske bara är jag ...
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta kan bli långt...

  Jag jämför rakt av med Android vilket jag använt de sista åren. Egentligen så långt tillbaka som när HTC lanserade sin Magic. Man har liksom följt med i utvecklingen och på så vis också blivit lite av en fanboy till Android!

  Tills idag.

  Jag hoppade på Tele2:s abonnemangspriskrigserbjudande och fick telefonen på köpet. En vild chansning men jag har alltid tyckt att WP7 ser så fint ut! Så rätt jag hade!

  Allt är vansinnigt genomtänkt. Widgets trodde jag att jag skulle sakna men WP7 med tiles är minst lika bra. Inte lika personlig look men eftersom ALLT håller SAMMA look, till skillnad ifrån både Android och IOS, ser det sjukt bra ut. Jag gillar minimalistiskt. Jag gillar det jag ser.

  Designen går igenom de flesta appar jag testat på. Eller alla faktiskt. Och appar. Det finns. De viktiga finns. Skiten som man ändå inte vill ha finns inte. Visst finns det skit i WP7 också men inte alls till samma utsträckning som i Android.

  Jag har bara haft telefonen sedan runt lunch idag och fullt fungerande med nya SIM-kortet sedan ~16. Jag uppdaterar efter ett par dagar. Men hittills blir betyget inget annat än nära en full pott. Ett minus finns än så länge men det skall gå att avhjälpa rätt enkelt så snart sidan jag behöver gå in på fungerar.

  + Otroligt genomtänkt OS
  + Facebook och andra tjänster är så fruktansvärt snyggt implementerade
  + Apparna följer samma underbara look som OS:et självt
  + Otrolig byggkvalitet
  + Bra ljud, otrolig skärm och bra kamera.

  - Mitt VISA-kort går inte att lägga in i varken Zune på datorn eller på nätet. Detta kan avhjälpas enligt länken här:
  http://forums.create.msdn.com/forums/t/98557.aspx
  Dessvärre är länken han länkar till nere för underhåll just nu. Sucks to be me. Vill ge pengar! Drar ner betyget två snäpp då jag inte kan köpa det jag vill.

  That's it för nu!

  ÄNDRING 1

  Det verkar som om Zune.net inte kan hållas skyldig för kortstrulet. Jag testade med mitt företags kort efter någon timme. Fungerade på studs. Testa att byta till mitt igen. Funkade inte. Företagskortet var ett MC, och mitt ett VISA, så jag tänkte att det var det. Men sen testade jag med min flickväns VISA, som kommer ifrån samma bank som mitt och är ett likadant slags kort, vilket fungerade. Så nu sitter jag och köper en app och använder Handelsbanken-appen för att föra över pengar till henne. Inte helt optimalt men jag ökar en stjärna på betyget! När mitt kort fungerar, vilket jag hoppas att det kommer göra någon gång, blir det om inget annat ändras en klar 10:a!

  ÄNDRING 2

  Mitt kort fungerar att köpa med. Men däremot blir det "bara" en 9:a eftersom det finns små saker att klaga på. Inte sådant som gör att en Android-telefon eller iPhone känns aktuell men ändå. Något att fixa till i framtiden.

  - Separata volymkontroller, nu är det bara en enda volym i telefonen
  - Enkelt sätt att gå ifrån tyst till vibration till vibration/ljud till ljud.

  That's it! Köp!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kommer direkt från en Galaxy S med Android till denna och det känns som att jag har hittat hem. Allt bara fungerar utan lagg och konstiga frysningar. Saknar inga appar men är nog inte så kräsen där, använder handelsbanken, väder från yr.no, google, och ficklampa typ. Har man krav på stort gratis utbud ska man nog kolla det innan man handlar.
  Väldigt avskalat och enkelt, fungerar perfekt till den som inte är ute efter att tweaka eller fylla telefonen med appar.
  Borde kosta lite mindre enligt mig, därav endast en nia.