Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic PT-AE1000

 Lägg i lista  Jämför

Panasonic\'s nya flaggskepp med full HD upplösning 1920x1080 är filmfantastens dröm. Panasonic har arbetat enormt mycket och tagit till nya metoder för att nå perfektion i den nya produkten. Bland annat har man haft en mycket nära samarbete med filmstudios i Hollywood som hjälpt till att tuna projektorn för så perfekt färgåtergivning som möjligt.
Bildkvaliteten är minst sagt magnifik med sina 11000:1 kontrast och i det närmaste perfekt färgskala med enorm dynamik. Optiken från Leica är inte bara påkostad men också helt nyutvecklad specifikt för PT-AE1000E. En helt ny \"Super Clear\" prisma för att processa primärfärgerna rött, gönt och blått ger renare bild och reducerar kraftigt kromatisk abberation som annars är vanligt förekommande. Färgfiltret \"Pure Color Filter Pro\" hjälper dels till att få riktigt djup svärta men ökar också renheten i färgerna i så hög grad att projektorns färggamut expanderas till nära nog nivåerna specificerat av DCI (Digital Cinema Initiatives).
Bildbehandlingen sköts av ett egenutvecklat chip i samarbete med DCDi som kallas \"Cinema Works Pro\" för att ta fram det lilla extra ur HD-källor. Bildbehandlingen hanteras med 14-bitars processing för detaljerad bild.
En unik finess med PT-AE1000E är Waveform Monitor, något som annars endast återfinns hos professionell utrustning. Funktionen visar hur PT-AE1000E justerar bilden för ingångssignalen som sänds från bildkällan. Detta är ett utomordentligt verktyg för att mycket exakt kunna justera kontrast och ljusstyrka på projektorn. För komponentvideo kan man dessutom beskåda vågformen för luminans(Y), rött (R), grönt (G) och blått (B) individuellt för en mätlinje tvärs över bilden (som man kan flytta själv upp/ner) eller mätt över hela bilden.
Alla avancerade funktioner till trots är projektorn mycket enkel att installera och komma igång med. Den hör till marknadens absolut tystaste med sina blott 22dB med försvinnande dov ton och man har tänkt på att göra det extremt enkelt för användaren att byta lampa och rengöra luftfiltret själv. Placeringen är mycket flexibel på grund av det kraftiga zoomomfånget (2X optisk zoom!) och motorstyrd fokus (testmönster finns inbyggt i maskinen för att ställa in fokus optimalt). Den medföljande fjärrkontrollen har belysta knappar och är programmerbar att styra hela din hembioanläggning! Avslutningsvis ett stort antal ingångar inkl. dubbla HDMI och SCART gör det enkelt att ansluta alla dina bildkällor utan att behöva investera i externa bildväxlar. Som tillbehör finns en kabelkåpa som gör projektorn helt kvadratisk vid takmontering, mycket snyggt och propert.
Vi är oerhört imponerade vad den här projektorn presterar och den känns verkligen helt professionell i sin framtoning. Otroliga justeringsmöjligheter gör den till en kalibrerares dröm och man kan bara vänta sig fantastiska resultat när det gäller bildkvalitet. Stäng

Panasonic\'s nya flaggskepp med full HD upplösning 1920x1080 är filmfantastens dröm. Panasonic har arbetat enormt mycket och tagit till nya metoder för att nå perfektion i den nya...
Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Projektorer (106)

Produktbilder

Bilder på produkten från olika vinklar

Panasonic PT-AE1000

Bilder från gallerier på MinHembio

Just nu finns det 0 bilder