Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V2600

 Lägg i lista  Jämför
Yamaha RX-V2600 måste nog anses vara den mest kompletta receivern från Yamaha när det gäller funktioner. Den kan allt som lillebror RX-V1600 kan plus att den har en inbyggd videoscaler som kan göra om alla inkommande videosignaler till 720p och 1080i på HDMI-utgången.
2600 har 7 st slutsteg på vardera 130 watt (vid 8 ohm) och kan hantera frekvenser upp till 100.000 Hz vilket gör att den är lämplig för DVD-Audio och SACD. Om du har en 5.1-uppsättning med högtalare kan de två extra slutstegen användas för att bi-ampa fronthögtalarna.
Alla modeller i x600-serien har den senaste DSP-processorn och dekodern vilket gör att de kan koda av alla på DVD förekommande ljudformat. Alla kanaler hanteras av D/A-omvandlare på 192 Khz/24 bits från BurrBrown.
Yamaha är den ledande tillverkaren när det gäller DSP-funktioner och de finns en stor mängd olika program att tillgå för den som vill förflytta lyssnandet till en annan plats (tex Jazz Club, Stadium etc). Det går också bra att skapa 6.1- och 7.1 ljud med nya Dolby Pro Logic 2x. RX-V2600 är dessutom THX Select2 certifierad vilket gör att det finns ett antal THX-program att tillgå.
En stor nyhet med RX-V2600 är att den har 2 st HDMI-ingångar, 1 st HDMI-utgång samt en inbyggd linjedubblare. Detta innebär att man kan skicka in tex en s-video signal i formatet 576i och få ut det som 1080i eller om man vill 720p via HDMI-utgången. Alla de vanliga videosignalerna kan konverteras till HDMI eller göras om till progressiva (tex komponent 576i till komponent 576p).
En annan trevlig funktion med RX-V2600 är att man kan spela upp ljud i 2 andra rum samtidigt som i huvudrummet. Dels kan man koppla in högtalarna från de andra rummen med vanlig högtalarkabel men det går också bra att använda lågnivå och driva högtalarna med egna externa slutsteg. En extra fjärrkontroll medföljer för zon 2 och 3.
Ljudfördröjning kan ställas in för att juster problem med läppsynk (kan uppstå om tex en projektor jobbar för länge med bilden i förhållande till ljudet), A + B högtalarutgångar, Pure Direct Stereo Mode för tvåkanalsmusik, RDS-mottagare med 40 förval, OSD-menyer, lärbar fjärrkontroll som kan köra makron mm.
YPAO är Yamahas automatiska ljudkalibreringssystem som förenklar installationen och förbättrar ljudet. Placera den medföljande mikrofonen där lyssnarens huvud brukar vara placerad och tryck sedan på en knapp så fixar förstärkaren alla inställningar. Enklare kan det inte bli och RX-V2600 kan dessutom lagra upp till 6 olika YPAO-inställningar. Perfekt om man vill ha en inställning för favoritplatsen och en annan när man är fler som lyssnar!
På baksidan finns det mesta som man kan önska sig, tex: 5.1-lågnivåingång för tex DVD-Audio och SACD samt 7.1-utgång för att mata externa slutsteg, 4 optiska och 3 coaxiala digitalingångar, 2 optiska digitalutgångar, 9 stereoingångar, 3 ingångar och 1 utgång för komponentvideo, 1 phonoingång mm. Stäng
Yamaha RX-V2600 måste nog anses vara den mest kompletta receivern från Yamaha när det gäller funktioner. Den kan allt som lillebror RX-V1600 kan plus att den har en inbyggd videos... Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (34)
Hittat något värde som är felaktigt eller saknas? Hjälp gärna till att fylla i genom att klicka på det värde som är felaktigt.

Medlemmar med flest bidrag till denna produkt

snowspace
9 egenskaper
Unregisterede841189f
4 egenskaper
tb303
4 egenskaper

Allmänt

   
Automatisk kalibrering med mätmikrofon Ja  
Inbyggd D/A-omvandlare Ja  
D/A för ljud 24 bit / 192 kHz  

Anslutningar

   
Analog 3,5mm-ingång (Aux)  
Analoga RCA-stereoingångar  11 par  
Analoga RCA-stereoutgångar  4 par  
Balanserad in (analog) XLR Nej  
Balanserad ut (analog) XLR Nej  
Balanserad ut digital XLR (AES/EBU) Nej  
Digital koaxial in (S/PDIF)  3 st  
Digital koaxial ut (S/PDIF) Nej  
Digital optisk in (S/PDIF)  6 st  
Digital optisk ut (S/PDIF)  2 st  
HDMI Ja  
Antal HDMI-ingångar  2 st  
Antal HDMI-utgångar  1 st  
HDCP-version  
HDMI-version 1.1  
Standarder som stöds    
Högtalarkontakter (antal)  
Högtalarkontakter (typ) Skruv/banan  
Komponent in (YPbPr/YCbCr)  3 st  
Komponent ut (YPbPr/YCbCr)  1 st  
Komposit in  7 st  
Komposit ut  2 st  
Multizon (ljud/bild i flera rum) Ja  
Antal zoner 3 zoner  
Pre out (fullregister) Ja  
Antal kanaler 7  
Pre out (RCA/XLR)  
Skivspelaringång (phono) Ja  
Övriga anslutningar Hörlursutgång, Pre out (subwoofer), S-video ut  

Bildegenskaper

   
Bildfrekvens    
Inkommande videformat som stöds    
Stödjer uppskalning Ja  
Videoformat 480p, 576p, 720p, 1080i  

Dekodrar

   
Ljudfiler som stöds    
Ljudformat  

Design

   
Tillgängliga färger Silver, Svart, Titan  

Dimensioner

   
Mått (BxHxD) 435 × 171 × 438 mm  
Produktvikt  17,4 kg  

Funktioner

   
Funktioner THX-certifierad  

Kommunikation

   
Ethernet-anslutning Nej  

Kompatibilitet

   
3D-stöd (3D-ready) Nej  
HDR  
Radiomottagare (FM/AM/DAB) Ja  
Typ (radio) AM, FM  
Streaming-standarder    

Ljudegenskaper

   
Adresserbara slutsteg (bi-amp)  
Antal slutsteg  7 st  
Bi-amping Ja  
RMS effekt, 6ohm, 1kHz (1 kanal)  
RMS effekt, 8ohm, 20Hz-20kHz (stereo)  
Stöd för tak-surround (DTS-X/D. Atmos)  
Surroundtyp 7.1  

Strömförsörjning

   
Effektförbrukning drift (min-max)  
Effektförbrukning standby/viloläge  
Separat strömanslutning till elnätet  

Övrigt

   
Fjärrkontroll Ja  
Programmerbar fjärrkontroll Ja  
Lanseringsår 2005  

Länkar

     
Tillverkarens produktsida http://www.yamaha-online.de/products.php?lang=w&country=UK&idcat1=1&idcat2=2&idcat3=2&idprod=1259&archivset=&newsset= de_flag
Bruksanvisning Saknas    
  Trots att Prisjakt alltid gör sitt yttersta för att produktbilder och egenskaper ska vara korrekta så kan det hända att felaktigheter smyger sig in. Hittar du något fel är vi tacksamma om du felanmäler det.
Butikerna kan aldrig hållas ansvariga för felaktig information hos Prisjakt utan det är alltid den information som återfinns på butikernas och tillverkarnas webbplatser som gäller när man ingår ett avtal.