Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Chorus SR 800 V

 Lägg i lista  Jämför
Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanligt när det gäller Focal är det ingen liten ansiktslyftning utan varenda detalj är helt ny och mycket av tekniken hämtas direkt från deras high-end modeller som kostar hundratusentals kronor. Focals mål med 800 V-serien är att kunna erbjuda riktigt high-end ljud till en rimlig peng och de har verkligen lyckats enligt oss.
V:et i modellnamnen anspelar på den nya V-formade grillen som skyddar elementen. Designen har tagits fram av samma firma som designade Profile 900-serien och Electra 1000 Be. Högtalarna byggs från början till slut i Focals egen fabrik i franska Saint-Etienne.
Grunden i högtalarna är kabinettet som byggs av 20 - 25 mm MDF och sedan kläs med organiskt glas (akryl) på framsidan och träfanér i två olika färger. Den brunaktiga varianten heter Moka och den svarta Ebony. Akrylglaset ger ett bättre lyster och tålighet än traditionella pianolacker.
Inuti kabinettet är stagningen rejäl och allting optimerat för att påverka ljudet så lite så möjligt. Inga direkt parallella vägar finns för att eliminera de stående vågor som annars kan uppstå.
På golvmodellerna är botten, som högtalaren står på, gjord i aluminium och de har en port som spelare nedåt för bra djupbas och en som spelar framåt för rappare midbas. Konerna är gjorda i cellulosa och täckta med Focals Polyglass för bättre styvhet och kontroll. Polyglass är små små silikon kulor som sprutas på papperskonen.
Diskanten är helt ny och heter TNV. Den har sitt ursprung i Focals värsting diskanter som görs i det exklusiva materialet Beryllium. I de tidigare Chorus-serierna hette diskanten TNC och med den nya TNV har Focal lyckats minska distortionen 3 gånger vid 1000 Hz och 6 gånger vid 500 Hz.
Chorus SR 800 V är en 2-vägs basreflexhögtalare som kan användas som surroundhögtalare i en hembio. Den bipolära konstruktionen sprider ljudet på ett mer difust vis helt enligt rekommendationen från THX. Bestyckningnen består av två st 5-tums mellanregister och en 1-tums diskant. På baksidan finns guldpläterade högtalarkontakter och upphängningsanordning för enkelt montage på väggen. Stäng
Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanl... Läs mer
Jämför pris på alla Focal Surroundhögtalare (32)
Hittat något värde som är felaktigt eller saknas? Hjälp gärna till att fylla i genom att klicka på det värde som är felaktigt.

Medlemmar med flest bidrag till denna produkt

tb303
10 egenskaper
mudde
1 egenskaper

Allmänt

   
Baselement, antal  2 st  
Diskantelement, storlek  1 tum  
Diskantelement, typ Aluminium/Mangan-dome  
Mellanregisterelement Nej  
Signalseparation 2-vägs  
Typ av lådkonstruktion Bipol  
Baselement, storlek  5 tum  

Anslutningar

   
Typ av anslutning Single-wire  
Övriga anslutningar    

Design

   
Tillgängliga färger Svart  

Dimensioner

   
Mått (BxHxD) 400 × 290 × 175 mm  
Produktvikt  5,6 kg  

Funktioner

   
Funktioner    

Kommunikation

   
Trådlös anslutningsteknik Nej  

Kompatibilitet

   
Streaming-standarder    

Ljudegenskaper

   
Aktiv  
Effekt (peak/max)  120 W  
Effekt (RMS)  80 W  
Frekvensomfång (max)  28 000 Hz  
Frekvensomfång (min)  75 Hz  
Impedans 3,7 - 8 Ω  
Känslighet  90 dB  

Länkar

     
Tillverkarens produktsida http://www.focal.com/en/chorus-800-v/41-chorus-sr-800-v-3544057691103.html gb_flag
Bruksanvisning Saknas    
  Trots att Prisjakt alltid gör sitt yttersta för att produktbilder och egenskaper ska vara korrekta så kan det hända att felaktigheter smyger sig in. Hittar du något fel är vi tacksamma om du felanmäler det.
Butikerna kan aldrig hållas ansvariga för felaktig information hos Prisjakt utan det är alltid den information som återfinns på butikernas och tillverkarnas webbplatser som gäller när man ingår ett avtal.