Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

2018-04-05

Trendiga tallrikar och assietter på Prisjakt

Du använder dem säkert dagligen. Diskar dem i maskin och kanske till och med tappar dem i golvet ibland. Tallrikar hittar vi i alla hem, från moderna tallrikar till mormors gamla Gröna Anna. Trendiga klassiker blandas med nyheter när middagsbordet ska dukas. Här lyfter vi fram några av sakerna du ska titta efter när du letar tallrikar på Prisjakt.

iStock.com / Mykola Sosiukin

Det finns fler än 3 200 tallrikar att prisjämföra på Prisjakt. Assietter, mattallrikar, barntallrikar, salladstallrikar och brödtallrikar är bara några av typerna du kan välja. Bland de dyrare tallrikarna hittar du Bubbles från Mateus med cirkapriset 224 kronor per tallrik, och Mon Amie från Rörstrand där priset är 158 kronor för en mattallrik. I den lägre prisklassen hittar du populära val som mattallriken Legio Nova från Eva Solo. Den kostar 89 kronor per tallrik.

När du väljer tallrikar är storleken viktig. Under "dimensioner" i filtret på Prisjakt väljer du den önskade omkretsen på tallrikarna. En mattallrik är ofta mellan 25 och 30 centimeter i diameter. Den mindre assietten är vanligtvis mellan 15 och 24,9 centimeter i diameter, alltså något mindre än en mattallrik.

Det vanligaste materialet i tallrikar är keramik. Snyggt, men inte hållbart om du råkar tappa tallriken i golvet. Är du ute efter en hållbar tallrik rekommenderar vi att du väljer melamin istället, en typ av hårdplast som är vanlig vid tillverkning av tallrikar för barn. Du kan välja att bara se tallrikar av melamin om du väljer det i filtret under "material".

Ett krav hos många är att tallrikarna ska klara maskindisk samt uppvärmning i mikrovågsugn och vanlig ugn. Att enkelt kunna hälla upp innehållet i matlådan på en tallrik och värma i mikrovågsugnen är smidigt och en självklarhet för alla flitiga mikrovågsanvändare. Under "funktioner" i filtret kan du välja vad tallrikarna måste klara.

Tallriken som i skrivande stund toppar listorna på Prisjakt är Rörstrands tallrik Swedish Grace på 27 centimeter i diameter. Alltså en mattallrik. Tallriken kostar 128 kronor i den billigaste butiken och 219 kronor i den dyraste. Här finns alltså 91 kronor per tallrik att spara genom att jämföra priset på Prisjakt innan du handlar. Och glöm inte att ta hänsyn till eventuell fraktkostnad, då kan ovan nämnda tallrik från Rörstrand kosta så mycket som 318 kronor per tallrik.

Jämför alla tallrikar på Prisjakt i vår tallrikskategori.

Priserna hämtades den 5 april 2018.


Linnea Kleen